Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

QUOTE(buziuliuke @ 2010 05 28, 12:06)
Merginos,labai labai noriu paparasyti patarimu 4u.gif  blush2.gif

is abieju laiptu pusiu noretusi pora aukstesniu identisku viszaliu - koloniniu arba burbulu. Dar priklauso ir nuo to, kokio grozio bus laiptu tureklai, galima bus juos uzstoti ar ne biggrin.gif .
Prie tokio stiliaus, kiek leidziama suprasti is sio menko fragmento, mano nuomone, labiausiai tiktu koloniniai kukmedziai vejui sulaikyti, priesais (link borteliu stataus kampo) sodinciau melsve baltais krasteliais, toliau i smaigali keleta fortuno ozeksniu, palei borteli portenslago katileliu eilute, o palei medine sienele - baltus/violetinius cesnakus arba/ir sviesiai zydincius rudeninius kruminius astrus. Cia variantas, jeigu nori daug.
Kitas var. - kukmedis, melsve ir rasakilos su cesnakais.

p.s.kol parasiau ir bendras kiemo vaizdas atsirado smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 28 gegužės 2010 - 15:56
QUOTE(smth1 @ 2010 05 28, 15:46)
Kazkaip uoliniai kadagiai prie tokio jaukaus nameliuko is kiemo puses kazkaip nelabai...
Kazkaip spygliuotis man cia koks bebutu- ar tuja, ar kadagys saltokai kazkaip..na nebent geltonspygle tuja.
Asmeniskai as turbut neaukstus vijoklius pasodinciau (tokius kaip Lonicera tellmaniana ir Clematis kuria nors) ir po buksmeduka apvalu.

Ir man atrodo, kad spygliuociai cia nelabai, bet plastakinis klevas butu grazu, tik beda, kad jis lepus. Gal as cia ir nusisneku, bet dar man atrodo grazu butu zemi berzai. Nezinau kaip vadinasi, bet jie tokie kreivi, zemyn linkstanciom sakom buna. Kiekviena diena pravaziuoju pro nama tokiais berzais apsodinta. Jie neauksti, bet is kamienu storio sprendziu, kad seni. Labai graziai atrodo.
Papildyta:
Sie berzai grazus, dekoratyvus kamienai, o ir neauksti auga.
Betula nigra. My Webpage
Atsakyti
Pritariu Vidai777, kas iš tų lapuočių , rudenį stovės jau pliki - ne koks vaizdelis. Kukmedžių labai gražių yra koloninių, tik kad saulės iš pietinės pusės ne per daug jiems būtų žiemą - gali nudegti. g.gif Beržai skiepyti svyruokliai labai gražūs, bet tik ne šioje situacijoje - čia geriausiai žiūrėsis koloninės formos augalai. Šiaip tai ir kadagiai " Skyrocket" gražiai atrodytų, ypač jeigu saulėta vieta. Vijoklinius augaliukus galima sodinti ir šalia spygliuočių, ypač vienmečius - ir vasarą ir žiemą bus gražu mirksiukas.gif Pas mane labai panaši terasa, tai aš po laiptais ( na ne visai po jais, šonuose) pasisodinau įvairiausių žemaūgių gėlyčių, čiobrelių, žiemių, raudonėlio ir t.t. Nereikia toli vaikščioti... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 28, 18:51)
Ir man atrodo, kad spygliuociai cia nelabai, bet plastakinis klevas butu grazu, tik beda, kad jis lepus. Gal as cia ir nusisneku, bet dar man atrodo grazu butu zemi berzai. Nezinau kaip vadinasi, bet jie tokie kreivi, zemyn linkstanciom sakom buna. Kiekviena diena pravaziuoju pro nama tokiais berzais apsodinta. Jie neauksti, bet is kamienu storio sprendziu, kad seni. Labai graziai atrodo.
Papildyta:
Sie berzai grazus, dekoratyvus kamienai, o ir neauksti auga.
Betula nigra. My Webpage

kad ir kaip grazu butu, bet as lapuociu medziu nerizikuociau rinktis vien del lapu/ziedu kritimo - butu pilna terasa siuksliu, o ir sviesos gerokai uzstotu, jau ir taip terasa po stogu ax.gif . Gal tada geriau vijokli ar koki hortenzijos kruma... ten toliau kampe iziurejau lyg ir "raudona alpinariuma", taigi vel neaisku koks planuojamas apzeldinimo stilius g.gif .
Atsakyti
Tarkit man zodi apie larix kaempferi blue jean ax.gif gigantas? istvermingas?
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2010 05 28, 21:35)
Pritariu Vidai777, kas iš tų lapuočių , rudenį stovės jau pliki - ne koks vaizdelis. Kukmedžių labai gražių yra koloninių, tik kad  saulės iš pietinės pusės ne per daug jiems būtų žiemą - gali nudegti. g.gif  Beržai skiepyti svyruokliai labai gražūs, bet tik ne šioje situacijoje - čia geriausiai žiūrėsis koloninės formos augalai. Šiaip tai ir kadagiai " Skyrocket" gražiai atrodytų, ypač jeigu saulėta vieta. Vijoklinius augaliukus galima sodinti ir šalia spygliuočių, ypač vienmečius - ir vasarą ir žiemą bus gražu mirksiukas.gif Pas mane labai panaši terasa, tai aš po laiptais ( na ne visai po jais, šonuose) pasisodinau įvairiausių žemaūgių gėlyčių, čiobrelių, žiemių, raudonėlio ir t.t.  Nereikia toli vaikščioti... thumbup.gif

O kiek dienu ziema zmones praleidzia terasoje paprastai kad ziuretu i savo augalus...?
Cia norisi auksto augalo, del to, kad ta medine dalis, po terasa - ji auksta. Vizualiai norisi terasa 'nukelti'. Todel vien zemaugiai ten pasimestu..
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 05 28, 21:46)
kad ir kaip grazu butu, bet as lapuociu medziu nerizikuociau rinktis vien del lapu/ziedu kritimo - butu pilna terasa siuksliu, o ir sviesos gerokai uzstotu, jau ir taip terasa po stogu  ax.gif . Gal tada geriau vijokli ar koki hortenzijos kruma... ten toliau kampe iziurejau lyg ir "raudona alpinariuma", taigi vel neaisku koks planuojamas apzeldinimo stilius  g.gif .

Vat as irgi i ta raudona alpiniariuma paziurejus galvoju, kad Sky Rocket'as cia valdys:)
Atsakyti
Va koki meskos guoli mano katinai lubinuose pasidare doh.gif
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 28, 22:15)
*Cia norisi auksto augalo, del to, kad ta medine dalis, po terasa - ji auksta. Vizualiai norisi terasa 'nukelti'. Todel vien zemaugiai ten pasimestu..
Papildyta:
*Vat as irgi i ta raudona alpiniariuma paziurejus galvoju, kad Sky Rocket'as cia valdys:)

ir vel tas pats keistas jausmas, kad transformavosi mintys ....
*buciau parasiusi zodid zodin, bet patingejau plestis - pagalvojau, gal visai niekam neidomus tie paaiskinimai ax.gif ,
*turejau ta pacia nuojauta...

QUOTE(Tina* @ 2010 05 28, 21:40)
Tarkit man zodi apie larix kaempferi blue jean  ax.gif gigantas? istvermingas?

tariam zodi - google tokio egzemplioriaus "blue jean" neranda g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 28 gegužės 2010 - 23:11
QUOTE(vida777 @ 2010 05 25, 22:53)
nukrito isganymas is Knifofijos lupu - man pernai kompostine pilna tu sliuzu buvo (tirstai), lipo ir lipo per sienas vidun.
As, prisiskaicius, kad i kompostine mesos nevalia - galvoju sh...., sugadino man tos padlos visa kompostine , o cia mat kalcis  lotuliukas.gif .

kiek pamenu, taviskes sraiges buvo be nameliu, tai turbut ir be kalcio tongue.gif

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 26, 10:17)
Laba diena, rasau cia gal kas atsilieps. mane domina kur galima nusipikrti plastikini ikasama baseinuka? maciau tik senukuos  bet gal yra kur daugiau pasirinkimo ir kainu ? gal kas esate pirke , galite pasidalinti patirtimi  aciu

Vln Ermitaze esu maciusi dideli asortimenta plastiko baseinuku pernai

QUOTE(smth1 @ 2010 05 26, 10:59)
rokoko, ar negaletum pavardint dar karteli, jei nesunku, kas pas tave birzeli zydi?

paskatinai pagaliau persikelti 4Gb savo augalynu foto is kito kompo smile.gif
siemet birzeli matysiu: (tik jau ne is eiles, plius kai kurios kai kada nuzydi iki birzelio)
baigineja auksarelis, auksta laumane, i antra puse baltasakne, zaliaziedes tulpes (sitos tai zydi visa menesi - bendrai, ne vien birzeli), didieji cesnakai, raudonoji ziognage, baltoji kvapioji naslaite, uolaskeles ivairios (ypac apvalialape),
viendienes ankstyvos, bijunai iv.ankstyvumu, sibir. ir barzdoti vilkdalgiai, gvaizdes, iraniniai ir keratavio ir kristofo cesnakai, skaisteniai, zemaugis pilnaviduris siauralapis bijunas - trumpai ant birz/geg ribos, rodzersija, astilbe zema, pilnavid.armenine zydre blue spike, sliauzianti guboja, bazilikinis putoklis, tokia paprasta rozine gaisrena smile.gif, laiskinis cesnakas, katpedele, jurginas zemaug. top mix white, ragane balta (pavadinime zodis henry), tankiaziedis katilelis, didziaziedziai katileliai, rasakila, auksaziedziai cesnakai, snapuciai zemi roziniai, liutpede, siliniai gvazdikai, keturbriaunes nakvisos, taskuotoji silinge aleksander pilnai prasiskl., pentiniai pilnai prasiskleidzia, tradeskantes visa vasara, gostautine gaisrena prasiskleidzia, didziagraize baltagalve prasiskl., dauguma jurginu pas mane pradeda zydet, isdaiginti anksciau siltnamy.
tiek atkasiau - ne visas beturiu, be to, ir nauju turiu..

QUOTE(emanuele @ 2010 05 27, 15:24)
Sveikos  :u:  reikia pagalbos ax.gif  gal kas susidure su ta problema ,nieko negaliu sodinti tiek zole tiek gelynus iskasineja KATES  ohmy.gif Patarkit kaip kovot su tuo  :unsur

yra tokie sratai (ne svino, balti), kurie neuzmusa gyvunu, bet tikrai nubaido po keliu pataikymu. ir pistoletuko tokio reiktu nebrangaus. ir moketi pataikyti.
galima ir su 3mm svinu - irgi nesuzeis, bet tie pirmiau minetieji humaniskesni, jei taip galima pasakyt.
katinu myletojoms neskaityti.
as pati auginu kulturinga kate.

QUOTE(Laima.g @ 2010 05 28, 08:46)
Laba diena, turiu klausimėlį.Turiu tokį plotelį 1mx1m, jis šiaurinėj namo pusėj, prie įėjimo. Neįsivaizduoju ką pasodint, kad ten galėtų augri. Bandžiau juką- tai po šios žiemos nžn ar ji išvis atsigaus, tikriausiai jai ten nepatinka. Anksčiau buvau sodinus vasarines žydinčias, bet ten taip norėjųsi kažko aukštesnio. Dabar turiu mintį - o gal raganę ir paleist prie sienos, bet tikriausiai ji irgi neišgyvens. Dar galvoju apie vijoklinę rožę- tik nežinau kaip joms tas pavėsis??? Gal turit kokių minčių?

mineti augalai nebus ten grazus.

QUOTE(buziuliuke @ 2010 05 28, 14:25)
Kaizkaip ir mastau palei laiptus sodint uolini kadagi,kad augtu kokiu 2-3 m aukscio.Ir augalus sodint identiskus abejuose pusese rolleyes.gif

ant tu kolonu mediniu tikrai paleisciau vijokli. kad ir uz tu numatomu koloniniu medeliu.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 28, 23:38)
kiek pamenu, taviskes sraiges buvo be nameliu, tai turbut ir be kalcio tongue.gif

nu dar graziau, tai negi jus cia visos kalbejot apie sraiges su nameliais doh.gif , as tokiu net nemacius, pas mane visos plikos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 05 29, 01:41)
nu dar graziau, tai negi jus cia visos kalbejot apie sraiges su nameliais  doh.gif , as tokiu net nemacius, pas mane visos plikos  biggrin.gif .

Bet tai plikos sraiges = sliuzai. Tai juk ne tas pats?
Atsakyti
Aciu ,uz visas idejas ir pasiulymus 4u.gif Dabar is vis pasimeciau ka sodinti doh.gif lotuliukas.gif Ten,i ta "raudona alpinariuma"tai neziurekit,jo nebus,gal rudeni imsiu tvarkyt,nes kai tik statybos vyko,norejosi kazko ryskaus,buvo visas mulcium apipiltas,kad tik ryskiau doh.gif lotuliukas.gif Po truputi tas mulcias buvo mazinamas,vis daugiau uzima akmenukai,tai ten pertvarkytas bus ,kaip reikalas,ten spygliuociai su lapuociais rolleyes.gif visai naikint nesinori,kur padet tiek augalu reiktu,negi ismesi biggrin.gif
Atsakyti