QUOTE(Feniksas45 @ 2010 06 14, 22:45)
maniau ,jog mano gal per mažas ,bet jeigu jūsų toks medis nebrandina, tai gal tikrai rūšis tokia ar poros reikia ,bet kažkada buvau skaičiusi,jog tik,,vyresni,,pasipuošia,, uogom
Kad, berods, vadinamieji 'gulbinai' išvis uogų nebrandina
Pas /simson veliau ziedeliai
grazu, kai vaziuoji per visa LT - neretai tai darau, tai ir matau ziedu ''atsikartojima'' visoje salyje - siek tiek skiriasi daugiau maziau prasiskleide, vis tiek malonu akiai stebeti
tai pries gera savaite visur putinas zydejo.
dar megstu pakeles stebeti, nes darban is toloko uzmiescio vazineju - dabar aisku, melynu lubinu metas nors siandien vienoje pamiskeje pastebejau ir rozini bei lyg beveik balta
mano pekeleje yra toks iiilgas ruozas su saltalankais ir zuikiakrumiais priesais juos - siemet nemazai nusalusiu ''apverstu sluotu'', bet vis tiek graziai zydejo, beveik baigia jau.
pravaziuoju didziuli lauka, kuriame issibarste ryksteniu kupstai - vasaros antroj pusej tas laukas - mano favoritas
lyrinis nukrypimas
O realybe - mano ''meksikiniai'' agurkeliai nenori kabintis i atramas - o uosvis jiems visa architektura sumeistravo dvi kolonos abipus iejimo i darza. tai sivakar apraizgiau zalia viela - gal pades. ir indinis spinatas kazko stovi 3 lapu vietoj. tokie mesingi lapai atrodo
palaisciau (lyg butu maza dregmes) pasalusia neatsigaunancia ragane (ta balta kas zino) ir tuos meksikiecius Delfan augimo stimuliatorium - gal kas bandet, ar veiksminga?
grazu, kai vaziuoji per visa LT - neretai tai darau, tai ir matau ziedu ''atsikartojima'' visoje salyje - siek tiek skiriasi daugiau maziau prasiskleide, vis tiek malonu akiai stebeti
tai pries gera savaite visur putinas zydejo.
dar megstu pakeles stebeti, nes darban is toloko uzmiescio vazineju - dabar aisku, melynu lubinu metas nors siandien vienoje pamiskeje pastebejau ir rozini bei lyg beveik balta
mano pekeleje yra toks iiilgas ruozas su saltalankais ir zuikiakrumiais priesais juos - siemet nemazai nusalusiu ''apverstu sluotu'', bet vis tiek graziai zydejo, beveik baigia jau.
pravaziuoju didziuli lauka, kuriame issibarste ryksteniu kupstai - vasaros antroj pusej tas laukas - mano favoritas
lyrinis nukrypimas
O realybe - mano ''meksikiniai'' agurkeliai nenori kabintis i atramas - o uosvis jiems visa architektura sumeistravo dvi kolonos abipus iejimo i darza. tai sivakar apraizgiau zalia viela - gal pades. ir indinis spinatas kazko stovi 3 lapu vietoj. tokie mesingi lapai atrodo
palaisciau (lyg butu maza dregmes) pasalusia neatsigaunancia ragane (ta balta kas zino) ir tuos meksikiecius Delfan augimo stimuliatorium - gal kas bandet, ar veiksminga?
QUOTE(jediara @ 2010 06 14, 23:04)
O kas LIetuvoje tokiais gražuoliais prekiauja? Kur jų galima įsigyti?
QUOTE(bitule @ 2010 06 15, 00:48)
Aišku , nereikia uogų laukti ,o lapai tikrai rudenį parausvėja
Rimka.d,
grazus veslus gelynai : su centriniu ziedeliu
grazus veslus gelynai : su centriniu ziedeliu
VISOMS, KURIOS IESKO SUMEDEJUSIU ISIGYTI, DOVANOJU MESKERE:
Ieskoti reikia taip: i google isivesti lotyniska augalo pavadinima ir spausti 'ieskoti tik liet. puslapiuose'. Tarp nuorodu tikrai bus pardaveju, kurie prekiauja norimais augalais. Iejus i tinklapy suzinosit kur prekiauja, kokiu budu (ar siuncia prekes ar reik vaziuoti i medelyna), kartais ir kaina.
Jei nezinote lotynisko pavadinimo, isiveskite lietuviska ir tarp puslapiu kur nors tikrai bus salia paminetas ir lotyniskasis.
Sumedejusiais augalais prekiauja medelynai arba lauko pardavimo aiksteles, kuriu yra visoje Lietuvoje. Taip pat jie prekiauja ir ivairiais vijokliais, kai kuriais zoliniais augalais. Sekmes!
Ieskoti reikia taip: i google isivesti lotyniska augalo pavadinima ir spausti 'ieskoti tik liet. puslapiuose'. Tarp nuorodu tikrai bus pardaveju, kurie prekiauja norimais augalais. Iejus i tinklapy suzinosit kur prekiauja, kokiu budu (ar siuncia prekes ar reik vaziuoti i medelyna), kartais ir kaina.
Jei nezinote lotynisko pavadinimo, isiveskite lietuviska ir tarp puslapiu kur nors tikrai bus salia paminetas ir lotyniskasis.
Sumedejusiais augalais prekiauja medelynai arba lauko pardavimo aiksteles, kuriu yra visoje Lietuvoje. Taip pat jie prekiauja ir ivairiais vijokliais, kai kuriais zoliniais augalais. Sekmes!
QUOTE(dista @ 2010 06 14, 23:53)
O kas LIetuvoje tokiais gražuoliais prekiauja? Kur jų galima įsigyti?
sodinukai.lt turi "gulbinų". Keli litai, ar max 10Lt. Sodinukai nedideli.
QUOTE(Nuk @ 2010 06 14, 20:47)
Beje, cornus controversa ir kousa ar augtų panašiose sąlygose (tik ne tokiose šlapiose)?
kaip gaila nutkinio, nors verk , negaliu patiketi.
nezinau, ka Knifofija turejo mintyje, ar Alnus glutinosa, ar visus tavo isvardintus augalus, bet man atrodo, kad pas tave Cornus contraversai sansu isgyventi nera , del kousa negaliu garantuoti, gal pas ka ir auga, bet jei pas tave tokia ypatinga padetis - tiek daug augalu zuvo, tai reiketu labai atsargiai planuoti .
Sugalvojau vieną tokią kompoziciją pas save realizuoti ir susimąsčiau ar yra vijoklinių jazminų Gal galit man padėt išpręsti šią lygtį?
QUOTE(jediara @ 2010 06 14, 23:21)
Kai žydi, neblogai atrodo, bet po žydėjimo - ne pieva, o baltų žiedlapių "patalai"
Man tai grazu ziedais nuklota zole. Mano forsitija taip "siukslina" .