Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

QUOTE(zmogs @ 2010 06 13, 23:27)
Va kokio grožio sulaukiau. O kaip kvepia..

nu, jau kokia turtinga tavoji rožė ir žiedais ir lapais wub.gif

Papildyta:
QUOTE(wolke7 @ 2010 06 13, 19:32)
nu visi sako,kad lavandos grazu  bigsmile.gif man dar sitoji - plaukuotoji notra grazu (tik reikia neleist jai zydet,ziedukus  nukarpyt-jie seip neisvaizdus buna) 

man irgi nesiblogi ta plaukuotoji notra ,tik pamąstau ar ji neišplinka ?

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 13, 23:58)
Žinoma skirtingai. Turiu vilkdalgį, kuris kvepia anyžiais  schmoll.gif  nepernešu to kvapo.

užsiminėt apie vilkdalgį ,tai visiškai netikėjau ,jog tas margalapis,kurį priglobiau dar šiais metais pražys bigsmile.gif ir diktonas savo žiedais jau džiugina.Žodžiu
dėkinga už tuos grožius,tik gaila ,kad opuncija ,,permylėjau,, tai nupjovus vėl įšaknydinau ir ko gero jau šiemet auselių nesulauksiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 13 birželio 2010 - 22:40
QUOTE(leliumai @ 2010 06 13, 12:19)
1 - kokiais ploteliais tiktų išdėstyti skirtingas daugiametes gėles: skersinėmis laisvos formos juostelėmis, nedideliais mažais "kleckiukais", dideliais neaiškios formos "blynais" ar dar kitaip?
2 - prasidėjus vasarai matyti kad pavasarinės gėlės likusios visišku kilimėliu sudaro "duobes" tarp vasaros gėlių. Mane tai erzina. Kaip spręsti šitą problemą?
3 - nesinori padaryti per didelės gėlių rūšių įvairovės, bet matyti, kad pvz. vasara pernelyg tamsi (šiliniai gvazdikai valdo)

Kaip tos mintys iki skausmo pažįstamos ax.gif, nes pačiai tas pats suka galvą audžiant kokį didėlesnį gėlyno gabaliuką...
1 - Taipogi labai bijau nuklyst į subjektyvumus, bet turbūt panašiai įsivaizduoju kaip ir Smth1 (jei tik teisingai būsiu supratusi) :
user posted image
Toks vaizdinys iškilo pirmiausia... banguojančio kontūro atkartojimas tarsi persiliejančiomis linijomis. Vienodos spalvos ploteliai nebūtinai iš tų pačių augalų, tiesiog svarbu, kad būtų išlaikoma spalvinė mintis, atsiradusios naujos faktūros tik praturtins vaizdą. Bet, kadangi iš nuotraukos sunku spręsti, o gėlynas atrodo pakankamai didelis, galbūt gali norėtis optiškai kažkiek jį sutrumpinti, todėl neatmesčiau ir dalinimo siauresnėmis ir platesnėmis skersinėmis juostomis. Čia labai nuo sistuacijos priklauso.
Mažiausiai širdis linksta prie tiesaus išilginio dalijimo, bet čia jau krypstu į asmenines lankas...
3 - Didelės įvairovės gal ir nereikia, bet manau to jausmo 'kažkas ne taip' viena iš priežasčių, galėtų būti ir šiek tiek per stambūs vienarūšiai plotai, o ypač tai, kad jie visi gana panašaus dydžio, kas įneša monotonijos (akims nėra kur pabėgioti). Besikaitaliojantys, persipinantys (išlaikant bangavimo idėją) stambesni ir smulkesni ploteliai suteiktų gyvumo, atsirastų tarsi pulsavimas kompozicijoj.
2- Vėlgi - smulkesni, persipinantys ploteliai padės užmaskuoti tokias bėdeles, nes dėmesys bus išskaidomas plote. Aišku visiškai žemučių pavasarinių kilimukų tai turbūt negelbės ir juos reikėtų traukti arčiau priekio.
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 06 13, 14:54)
neatpažintoji -glaucium ,o lietuviškai ,,vaiklai,,  mirksiukas.gif 

Šiek tiek į temą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 06 13, 11:31)
Vida, man labai gražus derinukas su irisais.  wub.gif
O daržas  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

aciukas aciuks.gif .

QUOTE(wolke7 @ 2010 06 13, 17:32)
plaukuotoji notra ...

vilnotoji notra biggrin.gif .
Atsakyti
Nors augalynas namo priekyje nėra dar pilnai sužėlęs, bet matyti, kad "kažkas ne taip"... .

per daug galvos nesukant (siand jau nebesigalvoja), pasakysiu - viskas cia is tolo ziurint neblogai, bet man asmeniskai tas gelynas yra "per zemas"!!! Faktiskai islenda tik spygliuociai, o noretusi daugiau tokiu aukstesniu zoliniu kupsteliu kaip vilkdalgiai, pentiniai, flioksai, rudeniniai astrai ir t.t.
Atsakyti
1 - kokiais ploteliais tiktų išdėstyti skirtingas daugiametes gėles: skersinėmis laisvos formos juostelėmis, nedideliais mažais "kleckiukais", dideliais neaiškios formos "blynais" ar dar kitaip?
2 - prasidėjus vasarai matyti kad pavasarinės gėlės likusios visišku kilimėliu sudaro "duobes" tarp vasaros gėlių. Mane tai erzina. Kaip spręsti šitą problemą?
3 - nesinori padaryti per didelės gėlių rūšių įvairovės, bet matyti, kad pvz. vasara pernelyg tamsi (šiliniai gvazdikai valdo).

1.pirmiausia - jokiu skersumu.
as bandyciau 2 isplatejanciose vietose isgauti kazka panasaus i ''riesta agurkeli'' formiskai is augalu, siauraisiais galais i centra.
2. tarp pavasariniu - ypac tarp kiliminiu - reikia isdestyti vasaros geliu, kupstu auganciu, veliau zelianciu. galima kad ir tuos pacius aukstus silokus taip sodint. yra daug tokiu geliu: pvz rudbekijos nelabai aukstos keletas kupsteliu grotu nuo vasaros vidurio iki sezono galo ir tt.
cia tarsi atvirksciai, kai tarpuose tarp vasariniu geliu pavasariui sodinamos svogunines.
3. lygiai taip pat spresti galima. jei nenori maisyti aukstesniu, pvz iterpti gvaizdes kupsteliu, kurie zydi visa sezona sauletoj vietoj. kilimelis pagyves smile.gif

------------------

sivakar kovojau su lelijiniais lapgrauziais http://www.google.lt...LLtqusgbs7YWLDA . orgijas mano gelyne kele kuris laikas: kuri tik geresne, ta skanesne jiems matyt lotuliukas.gif tikiuosi, lelijos vis tik prazydes, nors ir apgrauztos.
ta proga prasiejau su purkstuvu per visas geles ir vazonus reikia nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 06 13, 23:39)
užsiminėt apie vilkdalgį ,tai visiškai netikėjau ,jog tas margalapis,kurį priglobiau dar šiais metais pražys  bigsmile.gif  ir diktonas savo žiedais jau džiugina.Žodžiu
dėkinga už tuos grožius,tik gaila ,kad opuncija ,,permylėjau,, tai nupjovus vėl įšaknydinau ir ko gero jau šiemet auselių nesulauksiu...

Ko gero perlaistei ar pertrešei, jų visiškai nereikia lieti, aš ir netrešiu visiškai. Auseles išaugins tik truputį vėluos. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 14 birželio 2010 - 07:47
Ačiū, merginos, už išsamius atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif Perskaičiau tikrai vertingų patarimų - kai kuriems jau prikabinau etiketę "būtina realizuoti" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 13, 22:58)
Žinoma skirtingai. Turiu vilkdalgį, kuris kvepia anyžiais  schmoll.gif  nepernešu to kvapo.

O kad man toki geri !

Knifofija, gal zinot koki metoda kaip is orchideju substrato museles isnaikint, o tai katinas jas begaudydamas tuoj viska isdauzys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 06 14, 10:24)
O kad man toki geri !

drinks_cheers.gif Ir man ax.gif Vienas maloniausių kvapų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 06 14, 09:24)
O kad man toki geri !

Knifofija, gal zinot koki metoda kaip is orchideju substrato museles isnaikint, o tai katinas jas begaudydamas tuoj viska isdauzys  doh.gif

vazonų kraštelius pabrauk kreidele nuo tarakonų, vadinasi "Mašenka" . Dings visos muselės.
O vilkdalgius kvepenčius anyžiais išdovanojau, bo net pro šalį eidama žiaugčiojau.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 06 13, 22:27)
Va kokio grožio sulaukiau. O kaip kvepia.. Į aplinkinį bardaką nežiūrėti  ax.gif

Ziedu forma nuostabi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(wolke7 @ 2010 06 13, 22:55)
wub.gif 
g.gif  o idomu ar visos rozes kvepia....as sia savaite gavau roze dovanu,tai ant ceteliuko raso kvepianti roze   rolleyes.gif kaip suprast,sita rusis kvepianti,o kitos buna nekvepiancios  g.gif 
user posted image

Taip buna ir nekvepianciu. Daugelis pardaveju netgi zymi kvapo intensyvuma balais ar kokiais debeseliais rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 14 birželio 2010 - 09:46
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 14, 10:39)
vazonų kraštelius pabrauk kreidele nuo tarakonų, vadinasi "Mašenka" . Dings visos muselės.

Uzsirasau 4u.gif
Atsakyti