Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

QUOTE(Juma81 @ 2010 06 10, 07:57)
Norėčiau paklausti dėl jukos persodinimo, nes po vakar persodinimo nežinau, kas bus  g.gif  Pernai žydėjo, motininė dalis numirė, bet išleido nemažai atžalėlių aplink. Vakar prisiruošiau persodint, tai kai išroviau tą visą kelmą ir pabandžiau atskirti vaikus, nekas gavosi, atsiskyrė tik vienas vaikas su šaknelėmis, o kiti - be  doh.gif Vis tiek sukišau aš tuos jukiukus be šaknų į žemę, bet turbūt tikėtis, kad išleis šaknis - beprasmiška  unsure.gif Dar pasodinau ir šaknų dalis su šiokiais tokiais gyvybės ženklais, tai gal iš jų kas nors išaugs?  verysad.gif

visos prigis ir viskas isaugs 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 06 10, 08:57)
Norėčiau paklausti dėl jukos persodinimo, nes po vakar persodinimo nežinau, kas bus  g.gif  Pernai žydėjo, motininė dalis numirė, bet išleido nemažai atžalėlių aplink. Vakar prisiruošiau persodint, tai kai išroviau tą visą kelmą ir pabandžiau atskirti vaikus, nekas gavosi, atsiskyrė tik vienas vaikas su šaknelėmis, o kiti - be  doh.gif Vis tiek sukišau aš tuos jukiukus be šaknų į žemę, bet turbūt tikėtis, kad išleis šaknis - beprasmiška  unsure.gif Dar pasodinau ir šaknų dalis su šiokiais tokiais gyvybės ženklais, tai gal iš jų kas nors išaugs?  verysad.gif

100 procentų prigis visos, netgi tos be šaknyčių.
Atsakyti
O neisimes puvinys? kadangi auginu visa sukulentu kolekcija (jukos gi prie ju) tai daugiau maziau zinau ypatumus.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 06 10, 12:18)
visos prigis ir viskas isaugs  4u.gif .

Oi kaip ačiū už geras žinias 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 10, 12:23)
100 procentų prigis visos, netgi tos be šaknyčių.

Na tai turėsiu visą jų plantaciją blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 06 10, 16:51)
Oi kaip ačiū už geras žinias  4u.gif
Papildyta:
Na tai turėsiu visą jų plantaciją  blink.gif

Tik sodinant reikėjo pjūvio vietas padžiovinti arba pabarstyti anglimi.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 06 10, 00:07)
siaubas, mano akiniai turbut jau blogai rodo  lotuliukas.gif , man tas tobulas derinys kaip tik labiausiai kliuva - jei jau gvazdikas, tai nebetinka veigele, jei veigele, tada gvazdikas per daug purpurinis  g.gif .

Musu abeju akiniai ta pati rodo. Kur tu akinius pirkai? Gal ten pat kur as...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 10 birželio 2010 - 16:07
QUOTE(Tina* @ 2010 06 10, 14:22)
O neisimes puvinys? kadangi auginu visa sukulentu kolekcija (jukos gi prie ju) tai daugiau maziau zinau ypatumus.

gi ne ruduo ir ne pavasaris, kad uzmirktu smile.gif , reikia laidzios ir neuzmirkstancios dirvos ir nepripilti vandens tiesiai i lapu skroteles.

Juma81, gali ir vakar pasodintas dar karta israuti ir pabarstyti angliuku (nuo skrandzio biggrin.gif ), nieko joms neatsitiks. Nors as tai nulauzytus nuo motininio augalo sukisau iskart i dirva (bet pas mane prasta ir supuolusi zeme, tai puvinys tikrai neisimes).

QUOTE(smth1 @ 2010 06 10, 16:05)
Kur tu akinius pirkai? Gal ten pat kur as...

ka Jus, butu per daug didele garbe blush2.gif ....
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 06 10, 18:14)

ka Jus, butu per daug didele garbe  blush2.gif ....

Ghm, as galvoju, kad mums ten pat broka ikiso blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 06 10, 18:46)
Ghm, as galvoju, kad mums ten pat broka ikiso blush2.gif

dabar aisku,kodel abi su Vida vis kazkokiu tasku ne toj vietoj ieskot lotuliukas.gif tongue.gif

na o dabar apie reikalus-ar galiu drasiai apgenet skiepyta maumedi-is mano grazaus burbuliuko isaugo super didelis nerutuliukas doh.gif Ar galiu kaip nors grazinti jam pradine forma g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 10 birželio 2010 - 20:34
QUOTE(rozamunda @ 2010 06 10, 21:31)
dabar aisku,kodel abi su Vida vis kazkokiu tasku ne toj vietoj  ieskot lotuliukas.gif  tongue.gif

na o dabar apie reikalus-ar galiu drasiai apgenet skiepyta maumedi-is mano grazaus burbuliuko isaugo super didelis nerutuliukas doh.gif Ar galiu kaip nors grazinti jam pradine forma g.gif ?

Rėžk drąsiai.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 06 09, 23:43)
nuo dregmes - netikroji greiciausiai.
infinito?

Tikroji, tikroji. O kodel mano roze sirgo ? Ogi todel, kad istisai mirko.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 06 10, 21:31)
dabar aisku,kodel abi su Vida vis kazkokiu tasku ne toj vietoj  ieskot lotuliukas.gif  tongue.gif

Remiantis Evaldu Vylium Naviu, maumedis yra pakantus neintensyviam genejimui. Genima vasara.
Platesne info, taikoma nebutinai tavo atvejui:
Lajos apipjaustymas - siaurinimas, kai nujaunamos visos sakos nuo pat stiebo - netaikytinas; per stiprus lajos pakelimas skatina atsirasti epikorminius uglius!!Kalba apie rusinius maumedzius, bet tai, kad tavasis skiepytas, nepakeicia augalo savybiu.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 06 10, 22:13)
Tikroji, tikroji. O kodel mano roze sirgo ? Ogi todel, kad istisai mirko.

Nesu agronome, bet per agronomijos paskaitas deste ta pati:

"Miltligė smarkiausiai plinta sausomis karštomis vasaromis ant tankiai augančių, gausiai azoto trąšomis patręštų augalų. Sergantys augalų organai blogai asimiliuoja, kartais deformuojasi, nudžiūsta."

Apie netikraja:

"Iš pradžių ant jaunų lapų viršutinės pusės atsiranda gelsvų arba žalsvų apskritų ar ovalių dėmių. Apatinė lapų pusė pasidengia puriu balsvu apnašu. Lapams augant, dėmės plečiasi, keičiasi jų forma: jos tampa kampuotos. Ligai vystytis ypač palankus šiltas ir drėgnas oras. Tačiau netikroji miltligė plinta ir esant že-mai (8oC) ar aukštai (30oC) temperatūrai. Esant aukštai temperatūrai purus balsvas apnašas gali ir nesusidaryti."
Atsakyti