Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

user posted image
---------
o dabar papasakokit ...pvz.sibiriniai vilkdalgiai ar pasidaugina patys g.gif na nusipirkau viena augaliuka, ar galiu tiketis ,kad po keliu metu turesiu ju daugiau ax.gif man grazu kai ju buriais auga,bet prisipirkt tiek -brangu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2010 06 07, 21:27)
user posted image
---------
o dabar papasakokit ...pvz.sibiriniai vilkdalgiai ar pasidaugina patys  g.gif na nusipirkau viena augaliuka, ar galiu tiketis ,kad po keliu metu turesiu ju daugiau  ax.gif man grazu kai ju buriais auga,bet prisipirkt tiek -brangu  rolleyes.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 06 07, 08:23)
As vis uzsuku cia foto pasigrozeti ir laukiu kada Sobieska savo groziu kokiu imes, ale ziuriu kaip ner, taip ner  biggrin.gif  bigsmile.gif

lotuliukas.gif tai, kad jau ir taip viska atmintinai zinot...o jei rimtai, tai dabar "brestu"-antra gala sodybos damusineju. Kazkada rodziau kokios ten buvo dziungles, dabar ju vietoj "bisiedka" stovi, o aplink ja leidziu pasireikst savai fantazijai, bet iki vaizdu dar toloka biggrin.gif ...pasodinau paparciu, vilkdagiu ikisau ir bergeniju (nu man tai jos patinka rolleyes.gif ) taip apsodinau hidranta...

Klausykit...dar neteko man to matyt, bet pamaciau ir nesupratau kodel tiek daug tokiu skradanciu zvilganciu bizu/vabalu buna pirma dienos puse pilna pieva-idienojus,pastarieji kazkur dingsta....rytojaus diena vel tas pats doh.gif Jie nieko kaip ir nekenkia, bet ziuret i juos nera labai jau malonu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 06 07, 10:10)
Turi ji turbut kitos idomios veiklos, pasinerus lig ausu  tongue.gif Ji gi placiai reikalo imasi  biggrin.gif

biggrin.gif nu irgi teisybe...bet speju visur
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 06 07, 19:04)
Galvojau apie tai, bet kazi ar patiktu ten augaliukui. As ta vandeni daznai issemiu ir panaudoju laistymui, antraip per krastus imtu begt.

O jei po vazonu dėti lėkštę, į kurią per vazono viršų sutekėtų vandens perteklius? O iš jos jau išpylinėti ir laistyti? Augalą jau reikėtų rinktis vandeninį, yra tokių, kurie ir lede sušalę žiemą išgyvena.
Pagalvojau, kad ten gal visai tiktų koks metalinis indas (gal koks įdomesnis kibiriukas) ar kelių indų būrelis mastau.gif Šalčiui bus atsparu 4u.gif
Žuvytes tai tame kampe vargu ar bus kaip apžiūrėti, labai jau nepagarbiai žadi jas nugrūsti biggrin.gif tokiu atveju gal išvis pagalvočiau apie didesnį kubiliuką, vonelę ar kaip sakant 'taziką', ir rimtesnį vandens telkinuką su visais atributais, kuris geriau matytųsi nuo tako 4u.gif
QUOTE(wolke7 @ 2010 06 07, 19:27)
---------
o dabar papasakokit ...pvz.sibiriniai vilkdalgiai ar pasidaugina patys  g.gif na nusipirkau viena augaliuka, ar galiu tiketis ,kad po keliu metu turesiu ju daugiau  ax.gif man grazu kai ju buriais auga,bet prisipirkt tiek -brangu  rolleyes.gif

thumbup.gif
Dauginasi neblogai visi, bet spartumas turbūt nuo vilkdalgiu priklauso g.gif Nes pas mane šitie (jų lapai tokie lankstesni, primenantys varpinių augalų) tai plečiasi kosminiu greičiu. O vat turiu kažką panašaus į šitą tai tikrai lėtokas, lėtokas...plečiasi tik po 'plunksnelę' per metus.
Dar turiu panašų į tuos skintus pardavinėjamus olandiškus irisus (panaši žiedo struktūra, o lapai statūs kaip kardai). Nors kai pirkau tvirtino kad tikrai sibirinis ax.gif Kažin kaip iš tiesų g.gif ? Einu nufotkinsiu, gal kas padėsit atpažint.
Atsakyti
Na, va mano keistuoliai. Šaknų sistema lyg ir panaši į sibirinių vilkdalgių, nes nesiformuoja gumbai, šaknys auga kuokštu, bet šiaip tai storokos tokios, kaip pas barzdotuosius g.gif Gal kas užmatėt tokius kur nors 4u.gif ? Nes googlej panašių nesiseka surast.
O čia neaugusis baltas sibirinis ir šešėlyje žydintys dvarniagos. Saulėkaitoj jau baigia nužydėt, o čia dar pats gerumas.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 06 07, 20:59)
O jei po vazonu dėti lėkštę, į kurią per vazono viršų sutekėtų vandens perteklius? O iš jos jau išpylinėti ir laistyti? Augalą jau reikėtų rinktis vandeninį, yra tokių, kurie ir lede sušalę žiemą išgyvena.
Pagalvojau, kad ten gal visai tiktų koks metalinis indas (gal koks įdomesnis kibiriukas) ar kelių indų būrelis  mastau.gif Šalčiui bus atsparu  4u.gif
Žuvytes tai tame kampe vargu ar bus kaip apžiūrėti, labai jau nepagarbiai žadi jas nugrūsti  biggrin.gif  tokiu atveju gal išvis pagalvočiau apie didesnį kubiliuką, vonelę ar kaip sakant 'taziką', ir rimtesnį vandens telkinuką su visais atributais, kuris geriau matytųsi nuo tako  4u.gif

Jau apie vandens telkinuka, tai tik svajot galiu verysad.gif . Kazkada Rokoko labai taikliai pasake, kambario dydzio mano kiemelis. O planai, tai grandioziniai doh.gif Man gi daaaaug daaaug roziu reikia wub.gif .

Mano sibirinis dvarneska. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 06 07, 19:03)
Labai gražu  wub.gif Labai jaukus kamputis.
Dar apie tą vazoną - surinkėją kilo mintis. O jei į jį pripilti kokių akmenukų, duženų ar ko panašaus ir pasodinti balą mėgstantį augalą. Tada net klausimo nekiltų, kam ten tas tuščias indas  mirksiukas.gif

Aš kiauriems vazonams naudoju savo gėlyno atliekas. Saugau mišką tskant  tongue.gif  Va kaip atrodo su pernykščiais sibirinio vilkdalgio lapais.
QUOTE(leliumai @ 2010 06 07, 09:23)

Abi idejos puikios drinks_cheers.gif
Papildyta:
[quote=evansmum,2010 06 07, 19:21]
1. Tai ir klausiu - is kur gavote; as mieliau pirkciau, nei miske draskyti tas samanas
2. Uzsienio sodo centruose jas parduoda, tai, sakau, gal ir pas mus jau pradejo
3. I vazona ne bet kokios samanos tinka - Sphagnum
Papildyta:

Leliumai wub.gif
[/quote]

4u.gif Labai grazu. Reiks kitamet pabandyti
Dar reikejo is apacios kelis augaliukus pasodinti
[/quote]

Savo treciu punktu jus pirma punkta paneigiate. Nes kiminai mano ziniomis auga tik naturaliomis salygomis.
Seniau, kai miskais rupinosi patys zmones, jie samanas specialiai draskydavo ir vezdavo lauk, nes samanos dusina miska. Nesiimsiu svarstyti, kuris poziuris teisingesnis, bet faktas tas, kad nuo tokio kiekio ispestu samanu miskui nieko nenutiks.
O jei norite, buna dirbtiniu samanu pirkti flor. prekemis prekiaujanciose parduotuvese.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 06, 21:22)
carex buchananii

Googlis sako, kad 6 zona, tai pas mus nežiemoja? Pas mane nušalo trys rudos viksvos šią žiemą, bet aš vis tiek rudų noriu. Kokios būtų atsparios mūsų klimatui?

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 06 07, 19:04)
Galvojau apie tai, bet kazi ar patiktu ten augaliukui. As ta vandeni daznai issemiu ir panaudoju laistymui, antraip per krastus imtu begt. Ir turbut, kad rudeni ji pakeis plastikinis vazonas, nes vanduo lasa visus metus. Kas bus kai paspaus iki -5 unsure.gif

Labai norejau tame vazone tarp augalu paleist kelias mazas auksines zuveles. Juk ju buna ir visai nedideliu. Bet kaip minejau, vanduo vis issemiamas, o dar kaciu gyvas galas. doh.gif  Ir savos ir svetimos vaikstineja. Isgaudytu visas zuvis.

Taigi nebūtina vandenį išsemt pilnai, nusemk tik dalį.

QUOTE(sobieska @ 2010 06 07, 19:32)
lotuliukas.gif  tai, kad jau ir taip viska atmintinai zinot...o jei rimtai, tai dabar "brestu"-antra gala sodybos damusineju. Kazkada rodziau kokios ten buvo dziungles, dabar ju vietoj "bisiedka" stovi, o aplink ja leidziu pasireikst savai fantazijai, bet iki vaizdu dar toloka biggrin.gif ...pasodinau paparciu, vilkdagiu ikisau ir bergeniju (nu man tai jos patinka rolleyes.gif ) taip apsodinau hidranta...

Nugi pasirodyk hidrantą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 06 07, 23:04)
Googlis sako, kad 6 zona, tai pas mus nežiemoja? Pas mane nušalo trys rudos viksvos šią žiemą, bet aš vis tiek rudų noriu. Kokios būtų atsparios mūsų klimatui?
Nugi pasirodyk hidrantą  ax.gif

Na pas mane jos peržiemojo puikiausiai, o štai žydrasis eraičinas iššalo nors rašo 3 zona
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 06 07, 00:14)
Aciu Rokoko  4u.gif . Ar man tik pasirode ar kazkas buvo rases, kad sibiriniai vildalgiais gerai jauciasi ir seselyje? Pas dieduka nugriebiau viena, sodinsiu i patvori tarp astilbiu ir melsves.

manieji visi - ir barzdotieji, ir sibiriukai - nemaza dali dienos buna pavesyje. zydi visi.
nebent nelaiku persodineju, tada kitamet tik vienas kitas ziedas, betpaskui viskas gerai.

QUOTE(leliumai @ 2010 06 07, 09:23)

super! thumbup.gif

QUOTE(wolke7 @ 2010 06 07, 19:27)
[img]http://s3.amazonaws.com/static2.postcrossing.com/postcard/medium/9888a03bc37a1b0b6536daaa78280203.jpg[/i
---------

kaip kurie.

QUOTE(bitule @ 2010 06 07, 19:59)

Dauginasi neblogai visi, bet spartumas turbūt nuo vilkdalgiu priklausot.

as turiu toki aaaauksta, Kasiopejos dovanota ''milzinu daina''. nors auga siltai sauletai, bet nezydejo dar, jau antri metai g.gif
lapai irgi status.
dabar uzspaustas tarp vilnunes ir miskanto, reikia perkelti kuo greiciau.

pas mus vel ka tik buvo uraganas, nei mazas, nei didelis, bat galima taip pavadint.
labai gaila, kai tokie orai buna per stambiu ziedu meta, dabar bijunai (tie ''kaimiski'' zemi tamsiai ryskiai roziniai) vienas po kito prazista, ir nubyra verysad.gif pilnaviduris siaurapis taipir liko tarsi nezydejes del sios priezasties. kitu bijunu pumpurai bent paeiliui skleidziasi, o siauralapaiai zydi iskart visu krumu. taigi jei prazydo ir liutis - tai kaput ziedams. verysad.gif

va skaistenis siuo atzvilgiu - tikra dovana thumbup.gif jokia liutis negadina gelytes. svarbu laiku parist. dabar dziaugiuosi tamsiais bordiniais ziedlapiais wub.gif
ir dar totorine melynute, kaip svognnine, visai atspari lietui wub.gif suzavejo skaicia bet svelnia spalva, dabar gailiuosi, kad siek tiek jos isravejau blush2.gif buciau netingejusi ir pakarpiusi zydincia ziognage - butu si ilgaiu zydejusi, ir melynutei fantastiska kompanija palaikiusi.

uzsisakiau zemu geltonu serenciu - kartosiu prie nakvisu kaip pernai, jau seniau reikejo... nera megstami tie serenciai, bet tie geltoni maziukai ne tokia ''gvazdikeliski'' man atrodo biggrin.gif jei juros nesodini.

Knifofija,
ar saulakio S.L. lapija ir turi buti tokia tarsi siek tiek ''susisukusi'' g.gif tarsi ko truktu augalui..
http://www.robsplant...desLS080609.jpg na interneto vaizdeliuose kazkas panasaus irgi g.gif tik jau issipletusio augalo ''dziusniskumas'' taip nekrenta i akis ...
kaip ten yra???
(vis maza man jo, vis maza biggrin.gif)

----------------------

Uzduotis sviesaus pavesio kompozicijai:
1.juodalape apvalialape/sirdzialape ipomeja (gelininke sake, sauleje ji nustoja augti)
2.diascija lasisines sp.
3.visokie zalumynai zali/salotiniai (gal margenis zal/gelt, gal sl.silinge ar citrin.slamutis - bus matyt)
4.???? kokia centrine gele????
pageidautina auganti krumeliu, galvoju sprige - bet kokios spalvos????? sviesiai oranzine g.gif

gerai, jau baigiu monologa savo hihihi.gif
Atsakyti
Parodysiu kaip viskas mainosi "naturaliai"...ranku tikrai nekisau schmoll.gif
Pirmas vaizdas
user posted image

dabartinis vaizdas

user posted image

Tarp savo fotkiu pasimeciau, nerandu tarpinio vaizdelio...nu nieko.

Tiesa, del nenumatytu priezasciu turejau persodint stambiais lapais vilkdagi (maciau, kad turejo graziai zydeti, net labai graziai). Tai taip iseina, kad jis man kitais metais vargu ar zydes...siemet jau palaidojau viltis isvyst ziedus, o kaip del kitu metu unsure.gif

Cia siaip grazi spalvyte
user posted image

Tai del vabalu niekas nieko...taip iseina, kad tokie rinktiniai "sveciai" tik pas mane...jei kurmiu, sliuzu sraigiu neturiu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 06 07, 23:04)

Nu , bet jeigu kiekviena karta su sloiku bangas kelsiu ir makaluosiu ranka tuos augalus , kad ir ju neissemciau, kazi ar jiems patiks. g.gif
Apskritai, tai mintis thumbup.gif . Reiks prasukt pro vandens augalus sodu centruose, paziuresiu ka jie ten gero turi.

Papildyta:
Sobieska, kriokodilas kaip gyvas bigsmile.gif
Grazu pas tave.
Atsakyti