Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

QUOTE(jolaxus @ 2010 06 04, 08:01)
jooo, priplūkta viskas gerokai doh.gif o vilnotąją notrą šiemet ištrėmiau lauk... po žiemos kažkokia aptrupėjusi visa buvo, nebeturėjau kantrybės laukti kol atgaus formą. Liko kitam gėlynėly šiek tiek padoresnė, tad užsimanius turėsu iš kur daugint smile.gif
ErikaI, jei tavoji notra tik žemėmis apneššta, tai jau po poros dienų matysis ar stojasi gyvenimui ar reikia imtis ekstremalių priemonių. Jei labai jau subjaurota, tai aš gal tiesiog apskabyčiau visai nutriušusius lapus ir tegul ataugina naujus.

Ačiū už patarimą 4u.gif

Visą kitą gėlyno dalį dar kažkaip ne taip baisiai, tik sušukavo į vieną pusę, bet notrą visai su žemėm sumaišė. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 06 04, 00:01)
del tu pavasarinio atzelimo ir siaip pletimosi disproporciju su snapuciais ir rasakila reikia atsargiai elgtis derinukuose, mano nuomone (cia as pagal savo dirvozemi ir patirti).
ta prasme, derinant salia siuos augalus su kitais jau negalima sachmatiniu budu delioti kerelius ir pan. turetu buti placios linijos, ar netgi teritorijos.

ačiū, rokoko, padėjai sudėliot gimstančias mintis į savas vietas 4u.gif Vakar žiūrėjau ir mąsčiau, kad snaputį reikia kelt į pakraščio ruožą tarp dviejų hortenzijų, o jo tarpuose sodint narcizus ar/ir česnakus - idealiai paslėptų gelstančius lapus.

Metų pradžioj džiaugiausi, kad bent vienas plotelis ("kiaušinis") susodintas normaliai. Jau galvojau, kad gėrėsiuos, kad gėrėsiuos lotuliukas.gif Kol kas matyti didelis pšššš...
Pasikėliau pernykščius visų Jūsų siūlymus, dar knygų pavarčiau. Ir ką - artimiausias pagal realų vaizdą daromoms išvadoms Olivijos siūlymas - violetiniai, ružavi žiedai šalia bordo lapijos. Tamsiai ir šviesiai mėlyni nesižiūri kažkaip (snaputis, vienas sibiriakas vilkdalgis). Užstrigo ir vidos777 mintis dėl krūmelių lazdyno kompanijai palaikyti. Galvočiau apie veigeles 'Purpurea nana'.
Na ką, perėsiu iš naujo tą savo kiaušinį. Iki sodinimų laiko bus ką pamąsto. Apsiribosiu žymiai mažesne augalų įvairove tame plotelyje nei esu pasodinusi dabar.
Beje, radau fantastišką vaizdą su česnakais ir diktonu šalia bordo lapijos: čia. Ta pati spalvų gama: bordo, violetinė, ružava.
Atsakyti
4u.gif
Kaip manot, ar galima seti daugiametes geles is karto i gelyna? Ne i dezutes, bet i lauka? Pvz: katilelius, nakvisas... 4u.gif
Atsakyti
užsienio forume radau šitą kombinaciją su snapučiu atėmusia man žadą thumbup.gif
Kaip rašo savininkė, daug metų bandė apsodinti šį plotelį, kol galų gale liko patenkinta rezultatu. Augalų sąrašas: "3 types of sedum, veronica incana, lemon thyme, salvia farinacea, a yellow tipped juniper and dwarf korean lilac". Taip ir norisi daryt copy-paste kokiam sodo kampelyje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 04 birželio 2010 - 08:54
QUOTE(leliumai @ 2010 06 04, 08:28)
Apsiribosiu žymiai mažesne augalų įvairove tame plotelyje nei esu pasodinusi dabar.
Beje, radau fantastišką vaizdą su česnakais ir diktonu šalia bordo lapijos: čia. Ta pati spalvų gama: bordo, violetinė, ružava.

Viskas taip, tik jei rinksies viena gama - gali imti atrodyti nuobodziai. Ir jei isiziuresi i ta duota nuoroda - ten tolumoje rudai oranzines geles gyvina bendra vaizdeli. Mano mintis - 70proc. vienatones geles, 30proc - aiskus kontrastingas akcentas.
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 06 04, 09:40)
4u.gif
Kaip manot, ar galima seti daugiametes geles is karto i gelyna? Ne i dezutes, bet i lauka? Pvz: katilelius, nakvisas... 4u.gif

laisvai mirksiukas.gif tik nepamiršk ką kur pasėjai, nes aš esu taip dariusi ir paskui įsibėgėjusi su kauptuku iškapsčiau vos pradėjusias dygti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 06 04, 08:55)
laisvai mirksiukas.gif tik nepamiršk ką kur pasėjai, nes aš esu taip dariusi ir paskui įsibėgėjusi su kauptuku iškapsčiau vos pradėjusias dygti doh.gif  biggrin.gif

O man nakvišos nesudygo lauke. Jau du kartus sėjau ir nieko.. Ir su kauptuku neprasinešiau, vietelę pasižymėjau g.gif
Na, kaip pas jus nuostoliai po audros? Pas mus tai tik keli šviežiai persodintų paparčių lapai aplaužyti, tai sakyčiau neblogai visai.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 06 03, 14:42)
Liepos laja, jei jis auga ne grupeje su kitais - nusileidzia iki zemes. Is tavo pasakojimo man nelabai aisku, ar kas nors tam medziui buvo negerai, ar kaip tik viskas taip, kaip ir turi buti.

Medžiui apie 25-30 metų. Įsivaizduokit paprastą liepą, o koks pusmetirs nuo apačios į visas puses link žemės einančios ir į ją sulendančios ir vietomis vėl išlendančios 7 ar 8 šakas, kurių skersmuo gal koks 30 cm... Buvo baisus šiukšlynas, kurį norime su vyru sutvarkyti.

QUOTE(Knifofija @ 2010 06 03, 16:56)
*Vilkdalgiai daug žiedų sukrauna po karštos ir sausos vasaros, jei auga pavėsyje žiedų tik mažės.

**Liepai nieko nepadarysit, tik kelis kartus per metus nukapoti atžalas. Liepos leidžia atžalas tik tada jei buvo pažeistas kamienas, vadinasi arba medį kažkada persodino, ar kažkokiu kitu būdu pažeidė kamieną. Kuo daugiau kaposit, tuo daugiau žels. Siūlyčiau atkasti tą vietą ir stipriai nukapoti nuo šaknų, kuriam laikui sumažės ūglių leidimas, bet po keleto metų vėl reikės procedūrą pakartoti.

* vadinasi, reiks persodinti į kitą vietą. 4u.gif
** ačiū už pasiūlymą. Reikės iš peties padirbėti..
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 04, 07:49)
Po vakarykstės audros pas mane vilnotosios notros prie žemės visiškai priplaktos ir visos žemėtos, idomu jos dar atsigaus  unsure.gif

tikrai atsigaus mirksiukas.gif
pas mane jos kaip piktžolės dauginasi doh.gif

QUOTE(leliumai @ 2010 06 04, 09:52)
Taip ir norisi daryt copy-paste kokiam sodo kampelyje biggrin.gif

wub.gif aš jau taip padariau į archyvus biggrin.gif

pas mus jokios audros nebuvo-Šiauliai schmoll.gif
tik šiandien vėjas prie žemės lenkiantis doh.gif
kaminui indėklą matavosi,tai bijojo,kad nuo stogo nenuneštų -visgi 11m nuo žemės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 06 03, 16:56)
Vilkdalgiai daug žiedų sukrauna po karštos ir sausos vasaros, jei auga pavėsyje žiedų tik mažės.

Ar sita pat taisykle butu galima taikyti ir lelijoms? Nes jos pas mane pavesy beveik niekada nezydi, nors pas anyta atvirame lauke klesti.

Kam dar aktualu, "Shetelinge" maciau kazkokia "Campo" firmos zele nuo sunu ir kaciu. Gal kas bandet?.. ar norit pabandyt.... ? biggrin.gif

Maciau ir kazkokiu nuodingu grudeliu sliuzams pavaisinti.

Beje, del bandymo su pelenais atbaidyti sraiges - kazkiek suveike, bet taip nera, kad jos neliptu ant mano vargsu jurgineliu... Po lietaus vel bandysiu statyt barikadas.
Atsakyti
As guledama Kaune penktame aukste puse nakties nemiegojau biggrin.gif , vis galvojau kaip ten mano sodybele laikosi, kiek zalos vanduo jai padarys, ar naujai islietu pamatu nepaplaus doh.gif ,o pasirodo bereikalo sau nervus gadinau-anei vienas lasas neiskrito, nors atstumas nuo Kauno tik 50 km.
Atsakyti
liūtis panašu labiausiai prausė Kauną ir gal kiek kukliau visą rytinę LT pusę, nes tėviškėj Molėtų r. irgi sakė gerokai pašventino
Atsakyti