Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

QUOTE(rasiuks30 @ 2010 06 01, 22:47)
Labukas,
noriu jusu patrimo,ka galeciau pasodinti prie tvoros ,kazka lipancio ,kad nesimatytu kaimynes meslo kruva,salia mano tujos susodintos,bet jos dar mazytes,o labai noreciau paslepti ta kaimynes lobi,galvoju apie ragane bet nezinau ar ji augs tokioj vietoj  g.gif

Kokioj?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 06 02, 00:10)

o vieta butu gal kokie trys sprindziai nuo meslu kruvos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 06 02, 00:44)
Auginu, bet tik du metus. Po šios žiemos labai apšalo, tik nuo šaknų ir apatinių šakelių atžėlė. Kad niekas šalia neaugtų, tikrai nesu girdėjus. Pas mano tėvus jau trimetrinis, šalia daug krūmelių, visi auga. Beje, irgi apšalęs. Aš tik skaičiau, kad kai kuriose šalyse jis užkariavo ištisus plotus ir išstūmė augusius augalus. Bet pas mus tas negresia, nes ne per palankiausias jam klimatas..

Tai gal ir reikėtų įsigyti, nes gražiai pavasarį žydi ax.gif
Atsakyti
Atėjau pas jus pasitarti 4u.gif
Noriu apsodint įėjimą į namelį. Reikia patarimo ax.gif

Juosta palei namelį link laiptų, nuo namo 0,5m atstumas(ten užbetuonuota) tada 0,5m juosta žemės(kur noriu sodint ką nors, ilgis apie 4,5m) ir tada takelis iš trinkelių.
Pietinė pusė, visą dieną plieskia saulė.
Dirvožemis priemolis. Bandysiu maišyt su juodžemiu.
Ten kur yra krūmas, tai jis dar nepasodintas ax.gif , neapsisprendžiu kur geriau, prie laiptų ar kitoj pusėj. Norisi spygliuočių ir daugiamečių gėlių. Gėlynas turėtų eiti iki tos vietos kur dabar krūmas, ten bus du didesni akmenys paguldyti, bet dar neradau tinkamų. Bijau, kad jei bus jie labai dideli bus negražu.
Ten kur baigiasi takelis yra įvažiavimas ir jis bus grystas akmenims, todėl ir noriu pabaigt didesniais akmenimis gėlyna.

Nenoriu mulčios jokios, man negražu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaI: 02 birželio 2010 - 07:02
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 02, 07:57)
Atėjau pas jus pasitarti  4u.gif
Noriu apsodint įėjimą į namelį. Reikia patarimo  ax.gif

rožių su spygliuočiais paderinti nenorėtum? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2010 06 02, 00:47)
Labukas,
noriu jusu patrimo,ka galeciau pasodinti prie tvoros ,kazka lipancio ,kad nesimatytu kaimynes meslo kruva,salia mano tujos susodintos,bet jos dar mazytes,o labai noreciau paslepti ta kaimynes lobi,galvoju apie ragane bet nezinau ar ji augs tokioj vietoj  g.gif

vinvytis, gerai pasleps viska ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 06 02, 08:23)
rožių su spygliuočiais paderinti nenorėtum? ax.gif

Rožių nelabai norisi nes jas reikia dangstyti žiemai.
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 02, 07:57)
Ten kur yra krūmas, tai jis dar nepasodintas  ax.gif , neapsisprendžiu kur geriau, prie laiptų ar kitoj pusėj. Norisi spygliuočių ir daugiamečių gėlių.

jei iš vis sodinti koloninės formos spygliuotį tame plotelyje - tai netoli laiptų (patrauktų žvilgsnį link įėjimo), o ties namo kampu ką nors neapibrėžtesnės formos. Mano subjektyvia nuomonė prie rąstinio namuko labiau lapuočiai ir daugiametės gėlės derėtų, nei spygliuočiai.
Pamačius namuką pirma mintis buvo bijūnai su neaukštais snapučiais ar kitomis ilgiau žydinčiomis gėlėmis plius svogūninės pavasariui. Bet žiemą nykokas variantas būtų - neuždengtų pamato.
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 02, 06:57)
Ten kur yra krūmas, tai jis dar nepasodintas  ax.gif , neapsisprendžiu kur geriau, prie laiptų ar kitoj pusėj. Norisi spygliuočių ir daugiamečių gėlių.

krumas (?) geriau ten, kur dabar yra, nei prie laiptu. Daugiametes geles priklauso nuo to, kokius augalus aplamai megstate - laisvai, tvarkingai/taisyklingai augancius, zolinius ar sumedejusius ir kokia bus bendra aplinka.
Tiktu cia ir rozes, ir spygliuociai, kaip ir jurginai ar kitokios liaudiskos geles. Prie spygliuociu graziai atrodo pinavijos (bijunai). Galimas var. spygliuociai su azalijomis ir erikomis/virziais, vasariniam zydejimui iterpiant vienmeciu geliu arba paprasciau - tiesiog kiliminiu sedum. Tokiame fone puikiai atrodytu eremurai.
Man asmeniskai prie rastinuku (butent rastinuku, ne lentiniu namu) labai grazu puseles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 02 birželio 2010 - 10:37
QUOTE(isabelaa @ 2010 06 02, 09:04)
vinvytis, gerai pasleps viska  ax.gif

bigsmile.gif ačiū,už patarimą,nebuvau nei pagalvojusi apie jį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 06 02, 10:04)
vinvytis, gerai pasleps viska  ax.gif

drinks_cheers.gif jis gerai viską slepia.
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2010 06 02, 11:50)
bigsmile.gif  ačiū,už patarimą,nebuvau nei pagalvojusi apie jį  thumbup.gif

O aš rinkčiausi kartuolę ir paslepia viską ir lapai stambūs, lengva sugrėbti, o vinvytis "šiukšlininku" tampa po pirmos šalnos.
Atsakyti