Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-56

Pernai nuzydejusia veigela nugenejau, tai istenejo kelis ziedus taip, kad net zymu nebuvo. Norint pamatyt ieskot tu ziedu reikejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 05 29, 11:45)
o kur tu radai, jei net google neranda  ax.gif ?

QUOTE(smth1 @ 2010 05 29, 16:46)
Tai kur tu ta maumedi radai toki?

Prie Senuku kur yra lauko aikstele.
Papildyta:
Larix kaempferi - japoninis maumedis.
http://www.medelynas...ciai/maumedziai
Tai koks tas ju augumas kazin? Nes jei letai auga, tai nebijau as to aukscio. Nedagyvensiu vistiek irnesakyk.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
O stai ka siandien nugriebiau Zapysky Zapyskio medelyne:
user posted image
Atsakyti
Bitule, net dūšia atsigavo Tavo vaizdus pamačius 4u.gif
Pernai pas mane antroje vasaros pusėje žydėjo misūrinės nakvišos, gludai 'Presto' ir šluotelinė hortenzija 'Grandiflora'. Pirmųjų dviejų po šios žiemos nebetriu...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 29, 07:15)
Bet tai plikos sraiges = sliuzai. Tai juk ne tas pats?

sraiges su nameliais irgi sliauzia - tai gal tas pats?
is tiesu - nezinau smile.gif

QUOTE(vida777 @ 2010 05 29, 10:45)
tai pas jus visos tos sraiges su nameliais - didziosios ar mazytes 

taip. dukra surinkusi kolekcija (nameliu) -rudos, juodos, zalios,g eltonos sp., t.p. dryzuoti. ivairiu dydziu. kaip pacius gyventojus ispraso - nezinau smile.gif
be nameliu labai retai matau. gal ten tos iskrapstytosios.. lotuliukas.gif

QUOTE(bitule @ 2010 05 29, 17:49)
žydėjimas pas mane jau įpusėjęs

Tuo pačiu ir užklaust norėjau - kas pas jus gražaus žydi vasaros pabaigoj? Nes mano gėlynai antroj liepos pusej jau išsikvepia  blush2.gif , tenka padėtį taisyt vienmetėm...

dailu tikrai thumbup.gif
pas mane tai zydes tik po savaites

rudbekijos, jurginai, eziuoles, lelijos kai kurios, melynoji kurpele, pievine kraujazole, astrai, sluot.flioksai, narcizalapiai svogunai (ko ne cesnakai?), gvaizdes ir tradeskante visa vasara, kitos minetos geles

QUOTE(rozamunda @ 2010 05 29, 20:32)
pas mane ,kaip jau turbut visiems aisku zydi hortenzijos wub.gif ,
dar silokai,snapuciai,vegelos nugenetos,miskantai( jei tai galima pavadinti zydejimu smile.gif )
nepatingiu i svoguniniu vietas pasodint gazaniju ir laumakiu-zydi kol uzsala bigsmile.gif

vaizdeliu, vaizdeliu! 4u.gif

-------------------------------

as siand visa diena ravejau daugiameciu gelyna, nes... ravejau ji pirma karta doh.gif vos paeinu..

ir as vaizdeliu:
Siauralapis bijunas pries svaite , tik va kazkotais jo broliukas mazasis pilnaviduris mazai pumpuru sukroves... vis dar neprasiskleide.

Labiausiai pavykes [man paciai] pavasarinis darinukas :
baltasakne, tulpes Florosa, auskarelis niekaip negaliu atsiziuret, tuoj ir nubyres...

Siai dienai irgi patinka stai kas:
priekyje pasodinus daugiau bordalapiu (alune, ir astilbe - ji jau ima zaliuot), senoji sodri geltona viendiene man nusvito naujai (tiesa, ji dabar rekia: pasitraukit i sonus! biggrin.gif ir uzima kv.metra)
Saule ten krenta is anapus, ir alune persviecama, tokia ryski, realiai kur kas ryskiau nei foto.
user posted image
is toliau
ten dar baltalapis saulakis kyla tarp alunes ir astilbes - tai irgi patenkina labai smile.gif

Tiesa, rododendras gerai zydejo

Atsakyti
Visoms visoms labai ačiū už gerus žodžius hi.gif Didelis dėkui ir už augalų sąrašą 4u.gif , kai ką jau ir turiu, kai ką įtraukiau į paieškų akiratį. Labai krito į akį gludas (bandysiu dar patikrint jo atsparumą) ir snapučius visai pamiršusi buvau...Tik kaip sutalpinti viską gėlyne hihihi.gif
QUOTE(rokoko @ 2010 05 30, 00:06)
vaizdeliu, vaizdeliu! 

drinks_cheers.gif thumbup.gif taigi pats žydėjimo pikas, palepinkim akis user posted image
Rokoko labai labai gražu, nuostabios džiunglės wub.gif ir kaip visada žudai augalų vešlumu user posted image. Palyginus, maniškiai kaip iš konclagerio rolleyes.gif
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 29, 20:32)
kokia rusis tu irisu melynu?

Sibiriniai 4u.gif Piktžolė kaip reikiant, nespėju mažint biggrin.gif Bet negaliu atsispirt jų žydėjimui...
QUOTE(Tina* @ 2010 05 29, 22:56)
Tai koks tas ju augumas kazin? Nes jei letai auga, tai nebijau as to aukscio. Nedagyvensiu vistiek  irnesakyk.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
O stai ka siandien nugriebiau Zapysky Zapyskio medelyne:

Aplamai, maumedžiai skaitosi labai lėtai augantys, gali ir nesulaukt kol pasieks 30m biggrin.gif
Puikus grobis thumbup.gif jau ir aš ko nors panašaus dairausi, bet kol kas nelabai sėkmingai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 30 gegužės 2010 - 01:12
QUOTE(bitule @ 2010 05 30, 02:02)
Aplamai, maumedžiai skaitosi labai lėtai augantys, gali ir nesulaukt kol pasieks  30m  biggrin.gif

Atsiprašau, kad įsiterpsiu 4u.gif Pas tėvus maumedis auga ne itin senai(na 10-15 metų tikrai), tai jau tikrai aukštas ir galingas.
Ir šiaip, kiek skaičiau tai visur parašyta, kad maumedžiai auga greitai 4u.gif Nors gal yra lėtai augančių rūšių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 30, 01:02)
Sibiriniai  4u.gif Piktžolė kaip reikiant, nespėju mažint  biggrin.gif Bet negaliu atsispirt jų žydėjimui...

Užleisk sraiges.. Mano vilkdalgius šiemet kai užpuolė armija, visus žiedkočius pakando, nebus žiedų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 30, 09:04)
Atsiprašau, kad įsiterpsiu  4u.gif   Pas tėvus maumedis auga ne itin senai(na 10-15 metų tikrai), tai jau tikrai aukštas ir galingas.
Ir šiaip, kiek skaičiau tai visur parašyta, kad maumedžiai auga greitai  4u.gif Nors gal yra lėtai augančių rūšių  smile.gif

Na, mano žinomas maumedis elgiasi atvirkščiai g.gif vienmetis su manim, o vargu ar siekia 10 m. Ir kiek esu skaičiusi apie jų medieną, tai maumedžio vertę ir atsparumą būtent sudaro tai, kad mediena auga lėtai ir susidaro labai tankios rievės g.gif .
Net įdomu pasidarė... Gal čia nuo veislės, dirvožemio ar dar ko nors priklauso? Kažkiek radau čia, rašo, kad jauni auga lėtai, o vėliau greitai. Tai paaiškintų mano maumedžio atvejį, nes ištikrųjų kiek aš jį atsimenu vaikystėj, tai atrodė, kad neauga iš viso.
QUOTE(zmogs @ 2010 05 30, 10:51)
Užleisk sraiges.. Mano vilkdalgius šiemet kai užpuolė armija, visus žiedkočius pakando, nebus žiedų  doh.gif

Matyt mano sraigės kažką skanesnio randa biggrin.gif neskaitant kopūstų ir serenčių šiemet nučiaumojo blakėžudės žiedus user posted image, tikriausiai 'žudės' pavadinimas joms įspūdžio nedaro lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 30 gegužės 2010 - 11:59
QUOTE(bitule @ 2010 05 30, 12:49)
Na, mano žinomas maumedis elgiasi atvirkščiai  g.gif

Kaip suprantu mes kalbame apie skirtingus maumedžius aš apie europinį, jūs apie japoninį(tik dabar pastebėjau ankstesnes žinutes, kur apie juos kalbėjote doh.gif ), tai gal čia ir yra skirtumas, nes mūsiškis tikrai didelis...
čia rašo, kad maumedžiai auga greitai.

jei ką, tai tikrai atsiprašau, kad sukėliau sumaištį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 30, 12:25)
jei ką, tai tikrai atsiprašau, kad sukėliau sumaištį  4u.gif

Na čia dabar doh.gif kokia čia sumaišis, juk dalinamės patirtim ir tiek 4u.gif Aš čia daugiau būsiu prigrybavusi blush2.gif , nes iš tiesų pagooglinusi radau, daugumoj straipsnių rašo, kad maumedžiai greit augantys blush2.gif . Matyt statybininkai su dendrologais šiuo klausimu yra skirtingų nuomonių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 30, 02:02)
Aplamai, maumedžiai skaitosi labai lėtai augantys, gali ir nesulaukt kol pasieks  30m  biggrin.gif

Klysti, maumedziai auga greitai.

Papildyta:
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 30, 13:25)
Kaip suprantu mes kalbame apie skirtingus maumedžius aš apie europinį, jūs apie japoninį(tik dabar pastebėjau ankstesnes žinutes, kur apie juos kalbėjote  doh.gif ), tai gal čia ir yra skirtumas, nes mūsiškis tikrai didelis...
čia rašo, kad maumedžiai auga greitai.

jei ką, tai tikrai atsiprašau, kad sukėliau sumaištį  4u.gif

Atsiprasineti nereikia, jus kaip tik l. gerai issprendeti visa [I]kazusa.
Atsakyti
Išties atsiprašau 4u.gif , leptelėjau nepasigilinusi blush2.gif
Atsakyti