Po nakties staiga 1 metu ir 10 menesiu vaikui pradejo puliuoti akytes.Nuo ko tai galetu buti, ka vartoti ir kada mums jau reiketu kreiptis i gydytoja? tiesa, 2 savaites mes kaip turime sloga, bei lengvai kosejam, savaite laiko jau geriam Actifed, sloga ir kosulys beliko nezymus.Is anksto aciu uz patarimus
Laba diena,
norėčiau paklausti apie akyčių ašarojimą. Vaikiukui gimdymo namuose jau ašarojo akytės, tai jam lašino vaistukų, paskui namuose jau nieko tokio nebebuvo ir aš pavalydavau jas su MP, o pastarosiomis dienomis lygtai vėl smarkiau ašaroti pradėjo, kas tai galėtų būti ir ką reiktų daryti ?
Ačiū už atsakymą.
norėčiau paklausti apie akyčių ašarojimą. Vaikiukui gimdymo namuose jau ašarojo akytės, tai jam lašino vaistukų, paskui namuose jau nieko tokio nebebuvo ir aš pavalydavau jas su MP, o pastarosiomis dienomis lygtai vėl smarkiau ašaroti pradėjo, kas tai galėtų būti ir ką reiktų daryti ?
Ačiū už atsakymą.
Reikia lašinti antibiotikų lašus. Todėl vaiką turi apžiūrėti gydytoja.
Man neramu darosi, kartais pastebiu, kad kai mažylis atsikelia iš po miegelio atrodo, kad viena akytė sužvairuoja, o paskui vėl atsistato .Tas būna kartais, bet aš jau nerimauju.gal galite pasakyti, kodėl taip atsitinka ir ką reikia daryti.Aš užregistravau pas akių gydytoją, bet ilgai reikia laukti eilės.Ačiū
Akių valyti su motinos pienu negalima. Tinka arba arbatžolių arba ramunėlių arbata. Jei akys pūliuoja, reikalinga gydytojo konsultacija, nes reikia lašinti ir antibiotikų lašus (kad neužaktų ašarų latakai).
Turi apžiūrėti okulistas ir įvertinti, ar tai yra žvairavimas, ar ne.
Laba diena,norėjau paklausti ar yra atskiri vaikų okulistai,ar visiems bendri?Ar būtinas šeimos gydytojos siuntimas? Dukrytės viena akytė dažnai ašaroja (bet ne puliuoja) -norėčiau parodyti okulistui.
Kai kuriose gydymo įstaigose yra atskiri vaikų okulistai, bet dažniausia jie yra bendri. Siuntimas pas ne privatų okulistą yra reikalingas.
Mano mergaitei 3 metu nustate astigmatizma, viena akyte +2,25, kita 3,5. Prirase akinukus. Taciau dykrele kai is arti ziuri labai prisikisa, tarsi su jais neprimatytu, be akiniu jokiu problemu nepastebejau. Ar gerai parinko akinius ? Gal prirase per stirpius ? Ar yra tikimybe, kad dukreles akys pasitaisys, nes musu giminej is viso akinuotu nera, net keista is kurios kartos si ida atejo ?
Negaliu atsakyti, nes tiksliai nežinau. Dar kartą paklauskite okulisto.
Dukrai 7 mėn, bet pediatrė dar nesiuntė mūsų pas okulistą. Ar visus vaikus profilaktiškai turi patikrinti okulistas, ar konsultuoja tik pediatrui nusiuntus?
Okulistas konsultuoja tik pediatrui rekomendavus.