Gerb. Gyditoja - Mano 1menesio amziaus vaiko viena akyte nuo gimimo uztinusi (buvo komplikuotas gimdymas-naudota vakumine pompa). Kaire akis atsimerkia mazdaug ketvirtadaliu maziau nei desine akis.
Gimdymo namuose sake kad patinimas praeis savaime per savaite. Vaiku gyditoja sake, kad tai turbut nuo gimdydimo ir praeis per1menesi ir israse lasiuku SOLUTIO LAEVOMYCETINI - bet sie vaistai nelabai padejo. Tada nusiunte pas akiu gyditoja. Jis pasake kad cia ne uzdegimas (nes akies gleivine mazai paraudusi) kad patinimas turbut susijes su gimdymo trauma arba voko raumenukais. Akiu gyditojas israse- TOBREX. Bet juk tai yra antibiotikai. Taciau nuo siu vaistu patinimas labai menkai slugsta.
Ar as lasindama siuos vaistus nepakenksiu vaikui?
Jusu numone, kokia yra sio patinimo priezastis?
Per kiek laiko turetu praeiti patinimas , jei tai del gimdymo traumos? Kokios priemones paskatintu patinimo atslugima?
dekoju uz atsakyma
Jei akis nepūliuoja ir netraiškanoja, antibiotikų lašus lašinti nėra prasmės. Jums reikėtų kreiptis į vaikų neurologą, tikslinga būtų atlikti galvos smegenų echoskopiją.
Mano dukrai daznai kartojasi akies miezis. Kaip gydyti? ir Kokia pirmoji greita pagalba? O gal galite pasakyti priezasti, del ko daznas tas miezis, beje herpis taip pat.
Aciu
Aciu
Herpes infekcija- dėl imuninės sistemos ypatumų. O miežis kartojasi dažniausia dėl stafilikokinės infekcijos ir trūkstant B grupės vitaminų.
Tik pajutus, kad formuojasi miežis efektyvi yra Bioptron lempa. Ji gerai padeda ir prie Herpes infekcijos.
Kartojantis miežiui, rekomenduojama vartoti B grupės vitaminus arba alaus mielių tabletes.
Tik pajutus, kad formuojasi miežis efektyvi yra Bioptron lempa. Ji gerai padeda ir prie Herpes infekcijos.
Kartojantis miežiui, rekomenduojama vartoti B grupės vitaminus arba alaus mielių tabletes.
Reikėtų išsitirti dėl intoksikacijos sunkiaisiais metalais.
Laba diena gerb.Gyditoja
Mano 2menesiu amziaus vaiko nuo gimimo (buvo komplikuotas gimdymas -naudota vakumine pompa) viena akis maziau atsimerkia.
Neurologe nusiunte padaryti vaiko galvos echoskopo tyrima. Sis tyrimas jokiu smegenu pakitimu neparode. Neurologe pasake jog yra pazeista dalis voko nervo. Gyditoja liepe man gerti vitamina B6 ir daryti vaikui akies voko masaza (pirstu svelniai kelti voka aukstyn). Taciau akies atsimerkimas pagerejo nezymiai. As neitin pasitikiu sios gyditojos kompetencija.
Ar yra dar kitokiu gydimo metodu?
Ar galima kokiose nors gydimo istaigose isitirti isamiau?
Ar reikia laukit kol voko atmerkimas savaime pageres?
Dekoju uz atsakyma
Mano 2menesiu amziaus vaiko nuo gimimo (buvo komplikuotas gimdymas -naudota vakumine pompa) viena akis maziau atsimerkia.
Neurologe nusiunte padaryti vaiko galvos echoskopo tyrima. Sis tyrimas jokiu smegenu pakitimu neparode. Neurologe pasake jog yra pazeista dalis voko nervo. Gyditoja liepe man gerti vitamina B6 ir daryti vaikui akies voko masaza (pirstu svelniai kelti voka aukstyn). Taciau akies atsimerkimas pagerejo nezymiai. As neitin pasitikiu sios gyditojos kompetencija.
Ar yra dar kitokiu gydimo metodu?
Ar galima kokiose nors gydimo istaigose isitirti isamiau?
Ar reikia laukit kol voko atmerkimas savaime pageres?
Dekoju uz atsakyma
Kiekvieną rytą vaikelis vos gali atsimerkti akytes, nes būna, kad labai daug geltonų išsiskirimų. Praplaunu su tamponu su virintų vandenių, tada truputi mažėja. Nuo kuo čia galėtų būti ir ką daryti? Ačiū.
Reikėtų pasitarti dar su viena vaikų neurologe ir išklausyti jos nuomonės.
Tai yra pūlingas akių uždegimas, kurį reikia gydyti. Būtina okulisto konsultacija, jei akių pūliavimas tęsiasi jau kurį laiką- gali būti užsikimšę ašarų latakai.
Nežinau kur daugiau kreiptis, tai noriu paklaust Jūsų
Ar tikrinant metinuko akutes būtinai reikia lašint vyzdžius plečiančius vaistus, ar šiais laikais galima profilaktiškai patikrint akytes ir be jų? Neįsivaizduoju kaip vaikas elgtųsi būdamas visą dieną pusaklis lyg kačiukas. Puikiai pamenu iš vaikystės kiek nepatogumų tai sudaro...
Ir ar yra vaikų okulistai (kaip pvz vaiku kardiologai ir kt) ar akių gydytojas yra bendras ir vaikams, ir suaugusiems?
Ačiū už atsakymus.
Ar tikrinant metinuko akutes būtinai reikia lašint vyzdžius plečiančius vaistus, ar šiais laikais galima profilaktiškai patikrint akytes ir be jų? Neįsivaizduoju kaip vaikas elgtųsi būdamas visą dieną pusaklis lyg kačiukas. Puikiai pamenu iš vaikystės kiek nepatogumų tai sudaro...
Ir ar yra vaikų okulistai (kaip pvz vaiku kardiologai ir kt) ar akių gydytojas yra bendras ir vaikams, ir suaugusiems?
Ačiū už atsakymus.
Akių dugną profilaktiškai galima ištirti ir nelašinant lašų. Bet jei įtariama regėjimo sutrikimas, tada išplėsti vyzdžius yra būtina.
Okulistas dažniausia yra bendras ir suaugusiems, ir vaikams.
Okulistas dažniausia yra bendras ir suaugusiems, ir vaikams.