Įkraunama...
Įkraunama...

Maistasir geležis

Laba diena,
Gerb.gydytoja, kokiuose maisto produktuose yra daugiausia geležies?(kokioje mėsytėje, košėse ir vaisiuose bei daržovėse)
Su pagarba
Atsakyti
Geležis geriausia pasisavinamas iš mėsos. Geležies visoje mėsoje yra maždaug vienodai- daugiausia tų raumenų, kurie dirba. Todėl šiuo požiūriu mažiausia vertinga yra krūtinėlių mėsa (vištos ir kalakuto).
Iš augalinės kilmės produktų organizmas blogai įsisavina geležį, nes tai yra ne hemo geležis.
Ir dar svarbu žinoti, kad organizmas per parą sugeba įsisavinti tik 1 mg su maistu patenkančios geležies, nesvarbu, kiek mėsos ar kitų produktų mes besuvalgytume. Todėl, jei yra geležies trūkumas, privaloma gauti geležies preparatus.
Atsakyti