Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(miraanda @ 2010 07 02, 16:54)
sveikos. na aš irgi nepatyrus pomidorų augintoja. pagal paveikslėlius ir aprašymus spėju, kad mano pomidorai ir lauke ir šiltnamyje serga rudąją dėmėtlige. gal kas galit patarti natūralius būdus kaip jos atsikratyti? būčiau labai dėkinga  blush2.gif

Geriau įsižiūrėk į paveikslėlius ir saviškius pomidorus - o gal tai maras (fitoftora). Tada pomidorų lapai iš pradžių būna dėmėti, o vėliau atrodo štai šitaip:
user posted image

Prieš pomidorų ligas aš jau antri metai kovoju tik ekologiškai: sodindama ir maždaug po mėnesio nuo pasodinimo apie daigus įterpiau biologinių preparatų (trąšos+grybinė apsauga), o dar profilaktiškai paaugusius nupurškiau Biomix skystu purškalu. Kitą savaitę vėl žadu purkšti smile.gif Vat taip ir išlaikau pomidoriukus sveikus ir be jokios chemijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Padėkit, nežinau kas darosi mano pomidoram..... unsure.gif
user posted image

Vidurinė gysla susiraukšėjo, lapai susiraitė, o patys krašteliai darosi rudi, bet grynai kontūras.

O šitiems lapai kažkokios geltonom rusvom dėmėm ir susisuko.
user posted image

Kažkada pernai buvau radus striapsnį kažkokį kad tai požymos kažkokios medžiagos trūkumo, bet nerandu kur skaičiau verysad.gif

Šiltnamis naujoj vietoj bet iš rudens ir pavasarį jokio mėšlo nedėta.

Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 02, 09:45)
kuom papurksti,kad ziedai uzsimegstu?(ta prasme apdulkinti juos kaip bite) g.gif

pas mane agurkiukai geltonuoja ir krenta tai zalioj stotelej pasiule tokiu milteliu "zaviaz" jie tinka ir pomidoram ir agurkam ir braskem ir t.t. nupurski ir jie padeda apdulkint.na bet cia jau nelabai itariu ekologiska.bet pas mani kazkodel bites visiskai siemet ignoruoja mano siltnami verysad.gif
Atsakyti
Turiu beda. Idesiu pora foto - gal kas zinosit, kas cia atsitiko... Ir svarbiausia ka dabar man daryt? unsure.gif

Cia yra pomidoro apacia su vaikuciais... Tiesiog kol kas neskabiau pazastu, galvojau, gal prazydes, o tada nuskinsiu virsune ir neleisiu toliau augt ax.gif Atrodo viskas grazu... blush2.gif
user posted image

Cia pomidoro virsune verysad.gif Lapai nesudziuve, o suvyte tokie...
user posted image

Jis visada nuvysta, kai truksta dregmes... O kadangi auga balkone, tai yra gal kokius 2-3 kartus taip atsitike blush2.gif
Tai vakar paziurejau, kad pradejo vyst ir priliejau gausiai - bet - ziuriu niekas nepasikeite - dregmes si karta tikrai netruksta 4u.gif

ka dabar daryt - stovi salia kitu pomidoru, tai jei kokia liga, tai turbut uzkres ir kitus? Kiti nenuvyte nei vienas... ax.gif

Pagelbekit prasau su savo patarimais - o tai labai gaila butu prarast si grazuoli - jau ir pomidoriukus augino, nors ir nelabai patinka jam mano balkone (vienintelis, kuris nubarste dali ziedu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 03 liepos 2010 - 08:39
aaagnex, jei tik vakar palaistei, tai dar lukterk, nespėjo atsigert ax.gif

Aš guodžiaus, kad maniškiai po stovėjimo baloj keli nuvyto (nuo apačios iki viršaus), bet kelios dienos praėjo, pradžiuvo ir atsitiesė. Reikėjo laiko. Nors pačią viršūnėlę vis vien nuskyniau, nes nenorėjo tiestis, paliksiu pažastį augt.
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 07 03, 10:04)
aaagnex, jei tik vakar palaistei, tai dar lukterk, nespėjo atsigert ax.gif

Nu luktert tai teks, tikiuosi, kad kokia liga nebus... Blogiausiu atveju skinsiu lauk ir virsune ir tuos lapus - apacioj ira ugliuku, kurie galetu dar augt... biggrin.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 03, 09:38)
Turiu beda. Idesiu pora foto - gal kas zinosit, kas cia atsitiko... Ir svarbiausia ka dabar man daryt?  unsure.gif

g.gif kažkodėl nemanau, kad tai liga. Lapai lygtai gražūs...Galbūt kai kurios pomidorų rūšys jautresnės saulei. Pomidorai taip dažniausiai atrodo karštomis dienomis.
Manau taip dėl to, kad pas mane šiltnamyje irgi ne visi pomidorai vienodai reaguoja į tiesioginę saulę.
Pabandyk būtent šį pomidorą laikyti pridengusi vienguba agroplėvele ar kokiu užuolaidos, marlės atraižėle. Ar pastatyk mažiau saulėtoj vietoj. Matysi ar kas pasikeis.

Gal dar kas nors pakomentuos, nes dėl savo nuomonės nesu visiškai tikra.
Atsakyti
Perstaciau i seseli toki truputi - ziuresim kas bus... ax.gif

galvojau paimsiu ir pastumdysiu ramiai - ogi ziuriu, kad pomidorai ugio vos ne su manim, saku po kokias 3 - nugi vaje, vaje - ir kodel as ju neskabiau - tipo zemaugiai - nereikia... biggrin.gif

Lapus, tai apskinsiu po truputi, bet kaip su pazastim daryt? Jos gi dauguma zydi ir pomidorus jau uzmezge - tai skint negaliu... Bet kad as turbut rankos tarp ju neikisiu, kai jau reiks pomidorus skint blink.gif bigsmile.gif

Atsakyti
Pasirodom ax.gif Pagaliau pirmieji pradeda raust .
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 03, 09:38)
Turiu beda. Idesiu pora foto - gal kas zinosit, kas cia atsitiko... Ir svarbiausia ka dabar man daryt?  unsure.gif

Cia yra pomidoro apacia su vaikuciais... Tiesiog kol kas neskabiau pazastu, galvojau, gal prazydes, o tada nuskinsiu virsune ir neleisiu toliau augt  ax.gif  Atrodo viskas grazu... blush2.gif
user posted image

Cia pomidoro virsune  verysad.gif Lapai nesudziuve, o suvyte tokie...
user posted image

Jis visada nuvysta, kai truksta dregmes... O kadangi auga balkone, tai yra gal kokius 2-3 kartus taip atsitike blush2.gif
Tai vakar paziurejau, kad pradejo vyst ir priliejau gausiai - bet - ziuriu niekas nepasikeite - dregmes si karta tikrai netruksta 4u.gif

ka dabar daryt - stovi salia kitu pomidoru, tai jei kokia liga, tai turbut uzkres ir kitus? Kiti nenuvyte nei vienas... ax.gif

Pagelbekit prasau su savo patarimais - o tai labai gaila butu prarast si grazuoli - jau ir pomidoriukus augino, nors ir nelabai patinka jam mano balkone (vienintelis, kuris nubarste dali ziedu  ax.gif

O pas mano mama tokie trys pomidorai siltnami tarp visu ir jie nei mirsta nei auga gerai tokie suvyte stovi....gal ten po ju sknim kas apsigyveno g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 07 03, 14:54)
O pas mano mama tokie trys pomidorai siltnami tarp  visu ir jie nei mirsta nei auga gerai tokie suvyte stovi....gal ten po ju sknim kas apsigyveno g.gif

bet maniskis vazone 10 ltr gynena... negi kazka galejo i vazona ilist g.gif
Nu lapus po truputi isskinsiu, kad tik toliau nevystu ax.gif
Atsakyti
taip stiprei kaitina kazin kuo cia reik siltnemi apdenkti kad nekaitytu taip .turiu senu uzuolaidu sakau gal reiktu gera medzega sviesi medvilne .kaip sakot? o jei kuri zinot kuo reik denkt gal patarsit kokia minti duosit
Atsakyti