Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(dzigitas @ 2010 07 02, 07:45)
kuom papurksti,kad ziedai uzsimegstu?(ta prasme apdulkinti juos kaip bite) g.gif

nesu girdėjus apie tokį purškalą.
Čia buvo minėtas patarimas kasdien šiek tiek supurtyti pomidorus, kad geriau apsidulkintų mirksiukas.gif
Be to, mezgimui turi įtakos ir karštis, ir drėgmė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 liepos 2010 - 07:50
QUOTE(saintlina @ 2010 07 02, 08:50)
nesu girdėjus apie tokį purškalą.
Čia buvo minėtas patarimas kasdien šiek tiek supurtyti pomidorus, kad geriau apsidulkintų  mirksiukas.gif
Be to, mezgimui turi įtakos ir karštis, ir drėgmė.

anyta pirkosi kadaise,bet nepamena pavadinimo
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2010 07 02, 01:50)
blush2.gif Laba diena. Esu visai nepatyrusi pomidoru augintoja - todel klausiu patarimo. Pomidorus auginu dideliuose vazonuose balkone.Auga labai graziai - jau sirpsta.Taciau kai kuriu vazonu zemeje pastebejau mazulytes musytes( tokias kaip atsiranda ant gendanciu vaisiu). Ar tos musytes nepakenks saknims , derliui ? Gal kas zino kaip galeciau jas naturaliu budu naikinti ? Ir ar reikia jas naikinti ?  blush2.gif

yra pirkti ryškiai geltonos spalvos palstikinės plokštelės išteptos klijais. Jas reiktų įsmeigti į substratą arba parišti prie lapų. Museles trauks toji geltona spalva ir jos prilips wink.gif
Šiaip tai jos atsiranda kai per daug vazonuose drėgmės ir nespėja pradžiūti.
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2010 07 02, 00:50)
blush2.gif Laba diena. Esu visai nepatyrusi pomidoru augintoja - todel klausiu patarimo. Pomidorus auginu dideliuose vazonuose balkone.Auga labai graziai - jau sirpsta.Taciau kai kuriu vazonu zemeje pastebejau mazulytes musytes( tokias kaip atsiranda ant gendanciu vaisiu). Ar tos musytes nepakenks saknims , derliui ? Gal kas zino kaip galeciau jas naturaliu budu naikinti ? Ir ar reikia jas naikinti ?  blush2.gif

Ar negali būti nuo per didelės drėgmės tos muselės? Žinoma, geriau kad nebūtų tokių pašalinių gyventojų. Gal česnakų antpilas jas išgyvendintų?
Na va, ir Gaudvilė jau spėjo atsakyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 liepos 2010 - 07:56
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 02, 08:45)
kuom papurksti,kad ziedai uzsimegstu?(ta prasme apdulkinti juos kaip bite) g.gif

Paskaityk ČIA. Ten rašo, kad pomidorus tręšiant mineralinėmis trąšomis ėmė ruduoti ir nemegzti žiedai. Nupurškus boro rūgšties skiediniu rezultatas pranoko lūkesčius.

O sirpimas ir vaisių skonis priklauso nuo fosforo ir kalio koncentracijos dirvoje. Gal kas žino kokios natūralios trąšos turi šių elementų? Dilgėlės, kiek žinau, daugiausia turi azoto ir geležies.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2010 07 02, 10:07)
Gal kas žino kokios natūralios trąšos turi šių elementų? Dilgėlės, kiek žinau, daugiausia turi azoto ir geležies.

žuvis ir bananų žievė. Bet ar tikrai reikia papildomai įterpt?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 02, 10:14)
žuvis ir bananų žievė. Bet ar tikrai reikia papildomai įterpt?

Kiek skaičiau, tai jeigu iš rudens netręšta fosforo ir kalio trąšomis, tuomet reikėtų, ypač kai jau prasideda vaisių nokimas. Be to, kalis saugo augalus nuo grybinių ligų.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 30, 17:22)
O.....penkios blakstienos atmirksėjo iš kažkur....
Kur gi dingusi, kad šiltanamius aitvarai prižiūri?...

tai va sedziu mieste ir i namus galiu gryst tik savaitgaliais... g.gif aplekiu,aplekiu ir vel atgal tai ir liudnas vaizdas yra siemet...birza mokytis issiunte,tai sakiau nuo kitu metu netik veisles skaiciuosiu,o ir lapu bei ziedu apskaita vesiu,nes ner garantijos,kad darba pasiulys lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 07 01, 08:55)
Cia temos pradzioje receptukas yra - as nesilaikiau jo blush2.gif Pridejau pilna puoda asiukliu - pripyliau vandens silto, palaikiau per nakti, isviriau ant silpnos uzgnies apie pusvalandi mazdaug, palaikiau uzdengta kol atveso - perkosiau ir neskiedus nupurskiau - dabar ziuriu, kas bus biggrin.gif

Ir dar nusipirkite baziliku zaliu arba dziovintu - padarykite stipriaa istrauka - 10l vandens nedidelis puodelis istraukos ir paliekit pomidorus, tik nepadauginkit baziliku.

Turiu pasakyti ir aš nesvėriau asiūklių- iš akis bandžiau nuspėti, bet dar nepurškiau- iškilo klausimas kada tai daryti- jei pomidorų lapai šiltnamy taip bijo drėgmės, tai gal purkšti reikia vakarop, ar atvirkščiai- iš ryto? g.gif

O dėl bazilikų (aš prisiskaičiusi dar praeitais metais apie jų naudą) pasisodinau šalia pomidorų- tik nelabai matau jų teigiamos įtakos verysad.gif Na, nebebent manyti, kad be bazilikų pomidorams iš vis būtų nekas ax.gif, o gal reikėjo pasodinti po kiekvienu pomidoru? g.gif Bet gal reikės pabandyti ir palieti, kai šiek tiek žemė išdžius, nes mūsų šiltamis (kaip ir daržiukas) žemesnėje vietoje, tai po šitiek šiuometinio lietaus laistyti dar neteko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2010 07 01, 23:50)

Pas mane ju buvo atsirade tarp ridikeliu, tai pabarsciau pelenais, o po to dar pelenu antpilu palaisciau. lyg ir dingo.
Dabar ant agrastu atsirado kazkokiu vabaliuku, tokie pailgi, mazi, sviesus, lankstus kaip kirmeles, tai reiks irgi kazkuom naikinti g.gif eisiu i parka ir ziuresiu ka gero rasiu lotuliukas.gif

QUOTE(dzigitas @ 2010 07 02, 06:45)

Dar gali su ausu krapstuku per ziedus praeiti, tik nuobodus darbas doh.gif

QUOTE(Ugnužė @ 2010 07 02, 08:07)
O sirpimas ir vaisių skonis priklauso nuo fosforo ir kalio koncentracijos dirvoje. Gal kas žino kokios natūralios trąšos turi šių elementų? Dilgėlės, kiek žinau, daugiausia turi azoto ir geležies.

daug kalio yra asiukliuose taip pat medzio pelenuose Lapuočių medžių pelenuose kalio yra iki 14 %, o spygliuočių – nuo 3-7 %.
fosforo yra medzio pelenuose, tik nzn ar jo ten daug g.gif
Atsakyti
sveikos. na aš irgi nepatyrus pomidorų augintoja. pagal paveikslėlius ir aprašymus spėju, kad mano pomidorai ir lauke ir šiltnamyje serga rudąją dėmėtlige. gal kas galit patarti natūralius būdus kaip jos atsikratyti? būčiau labai dėkinga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miraanda @ 2010 07 02, 14:54)
sveikos. na aš irgi nepatyrus pomidorų augintoja. pagal paveikslėlius ir aprašymus spėju, kad mano pomidorai ir lauke ir šiltnamyje serga rudąją dėmėtlige. gal kas galit patarti natūralius būdus kaip jos atsikratyti? būčiau labai dėkinga  blush2.gif

Nupurskit asiuklio nuoviru
Atsakyti