Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Juračiuks @ 2010 07 01, 10:38)
Va ką rašo "Sodų spalvose"

Plepalai. Visus tuos eko birzgalus prieš 10 metų išbandžiau, kasmet vis kažką keisdavau. Po to cheminius miltelius pyliau, nepigius. Rezultatas laikinas. Nervų gadinimas.
Nusispjoviau kaip seimo narys į Lietuvos liaudį ir pirmi metai NIEKO joms nedarau..... ir labai tuo patenkinta. Tiesiog šiltnamį žole užmulčiavau ir......skruzdžių nebematau ką jos ten veikia tongue.gif
Atsakyti
[quote=Edexa,2010 07 01, 10:46]
Plepalai. Visus tuos eko birzgalus prieš 10 metų išbandžiau, kasmet vis kažką keisdavau. Po to cheminius miltelius pyliau, nepigius. Rezultatas laikinas. Nervų gadinimas.
Nusispjoviau kaip seimo narys į Lietuvos liaudį ir pirmi metai NIEKO joms nedarau..... ir labai tuo patenkinta. Tiesiog šiltnamį žole užmulčiavau ir......skruzdžių nebematau ką jos ten veikia tongue.gif
[/quo

Bet kad jos visą mano daržą baigia okupuoti, negaliu nusispjauti schmoll.gif , vis tiek reik kovoti, nes šparaginės ir agurkai labai nepatenkinti jų draugija verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 09:07)
Tik iš vidaus. Kad lietus nesugadintų ir kad bent keletą metų tarnautų.
Už lankų nekišk. Blin, neturiu fotiko, parodyčiau kaip pati padariau...

Nuo vieno iki kito šiltnamio galo prie pat sienos krašto ištempk virvę, taip pat kitą virvę aukščiau, kur bus viršus. Tada užkišk agroplėvelę (kaip kad skalbinius kabintum) tarp sienos ir tos virvės, ir kelk aukštyn iki antros virvės. Viršuje prisegsi su skalbinių segtukais. Pirmoji virvė prilaikys ir neleis plėvelei griūti ant daigų.

supratau. Vienam šiltnamy, kur iš pietinės pusės paprikos ir baklažanai, taip ir padarysiu thumbup.gif
Kitam gi pomidorų miškas iki dangaus, ten sunkoka bus.. teks kaip drambliui tarp jų įsirioglint ir bandyt Mirabele pavyzdžiu kabėm prišaudyt plėvelę.
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 01, 09:25)
as per velai suzinojau apie tokius kaip KRASNAJA SAPOCKA.pussesere pasodinus,tai jokio vargo neturi.zemaugiai ir sake auga kekem ,kaip pardese buna pardavime.

Nieko gero is tos Raudonkepuraites schmoll.gif tik kad krumai grazus -kompaktiski,bet derliaus tikrai mazai..Turiu pora ir as pasisodinus (ir pernai turejau)bet tikrai nieko gero
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2010 07 01, 10:50)

Bet kad jos visą mano daržą baigia okupuoti, negaliu nusispjauti  schmoll.gif , vis tiek reik kovoti, nes šparaginės ir agurkai labai nepatenkinti jų draugija  verysad.gif

Ne, aš neagituoju nekovot, darykit kaip jums geriau. LAIKINAI VISOS PRIEMONĖS PADEDA.
Skruzdės pasitraukia....pasistato mafijozišką pilį už pusmetrio, o jūs vis pilate ir pilate visokį marmalą...nervinatės...perkate miltelius...nervinatės...jos vėl sugrįžta...jūs pykstate...stengiatės atsikratyti net pamėlynavusios... paskui perkate citramoną, analginą...geriate chemiją pačios....galvą skauda... o skruzdėms DZIN....

Tik norėjau pasakyt, kad amžiams jas iškraustyti beviltiška smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 11:12)
Ne, aš neagituoju nekovot, darykit kaip jums geriau. LAIKINAI VISOS PRIEMONĖS PADEDA.
Skruzdės pasitraukia....pasistato mafijozišką pilį už pusmetrio, o jūs vis pilate ir pilate visokį marmalą...nervinatės...perkate miltelius...nervinatės...jos vėl sugrįžta...jūs pykstate...stengiatės atsikratyti net pamėlynavusios... paskui perkate citramoną, analginą...geriate chemiją pačios....galvą skauda... o skruzdėms DZIN....

Tik norėjau pasakyt, kad amžiams jas iškraustyti beviltiška smile.gif

Pritariu,nes pas mane tas pats.Bet kol derlius yra negalvoju.Jeigu pradėčiau nervuotis,manau ,kad augalai tada pradėtų nykti,kai negalvoju,tai puikiai auga smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 10:12)
Skruzdės pasitraukia....pasistato mafijozišką pilį už pusmetrio, o jūs vis pilate ir pilate visokį marmalą...nervinatės...perkate miltelius...nervinatės...

Reik patyliukais pastatyt joms super pilaitę atokiau nuo daržo ir nubarstyt cukraus takelius. Nu jei neišeis, reiškia per prasta pilis pastatyta g.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 01, 09:14)
Labukas visoms,
Kas metai iš metų auginat pomidorus ir ne kas gaunasi,tai patarčiau auginti vyšninius,nes jie galima sakyti niekuom neserga,o jeigu suserga,nuskini lapus,tai po kelių dienų vėl priauga.Kad ir dabar pas mane jie tokie žali sveiki,net lauke vienas pasodintas apie birželio aštuoniolikta pernešė visas liūtis.Ir toks žalias be jokių dėmelių.Neklabu jau apie skonį,niam  smile.gif

na tikrai, vyšniniai bujoja taip, kad jokia cholera jų negriebia. Gal čia ir veislės pasitaikė tokios viskam atsparios.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 01, 12:19)
Reik patyliukais pastatyt joms super pilaitę atokiau nuo daržo ir nubarstyt cukraus takelius. Nu jei neišeis, reiškia per prasta  pilis pastatyta  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
......visą cukrų susitemps į savo seną pilį....ir uliavos per vasarą...choleros...
Atsakyti
Sveikos, gal ir man padesit smile.gif

Turim problema su pomidorais. Augo grazus iki virsasu, kaip medziai, lapai buvo zali zali, ziedu mazai. Dabar atsirado kazkoks biesas is tos puses kur daugiausia saules gauna. Pomidoru stiebai ir patys vaisiai eina rudomis dememis, kurios primena puvini. Vaisiai ties saktem atrodo kaip apipuve. Kas cia per liga ir ka daryti. Patirties ant auginimo pomidoru siltnami neturiu, o lauke nieko panasaus nesidaro.
Labai dekinga buciau uz pagalba.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 07 01, 11:04)
Nieko gero is tos Raudonkepuraites schmoll.gif tik kad krumai grazus -kompaktiski,bet derliaus tikrai mazai..Turiu pora ir as pasisodinus (ir pernai turejau)bet tikrai nieko gero

krumai tai tikrai grazus.o del derliaus rasau is jos zodziu.sako,kad labai patenkinta.
Atsakyti
o man is Romos nieko gero, Betalux nors ir apkepe pomidorais, bet jau ligoti..
Kazin jeigu as nupurksciau stiprios koncentracijos asiuklio nuoviru, dar blogiau nebutu? Nes jau kazkokios zarazos limpa.
Kaimyne prie tvoros prisodinus bulviu, tai man jau paranoja, kad jau maras puola. O kazin kaip jis atrodo ir kuo gintis? Chemijos nelabai noriu..
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 07 01, 12:43)
Sveikos, gal ir man padesit smile.gif

Turim problema su pomidorais. Augo grazus iki virsasu, kaip medziai, lapai buvo zali zali, ziedu mazai. Dabar atsirado kazkoks biesas is tos puses kur daugiausia saules gauna. Pomidoru stiebai ir patys vaisiai eina rudomis dememis, kurios primena puvini. Vaisiai ties saktem atrodo kaip apipuve. Kas cia per liga ir ka daryti. Patirties ant auginimo pomidoru siltnami neturiu, o lauke nieko panasaus nesidaro.
Labai dekinga buciau uz pagalba.

Manau prastas vėdinimas ...
Atsakyti