Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos,
Į pomidorų šiltnamį atkeliavo ir apsigyveno skruzdėlės doh.gif Ką daryti, kaip "svečius" išprašyti? Pradžioje buvo tik ant takelio, o dabar jau artėja prie pomidorų. Vieną, kuris buvo arčiausiai takelio, man atrodo, jau pakirto iš šaknų; nes visas taip susmuko, sunyko-teko išrauti. Kaip apsiginti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 01, 09:25)
kaip įdomu  bigsmile.gif

Pabandžiau ir nenusivyliau. Šviesos sočiai pakanka, agroplėvelė plonytė, pomidorai patenkinti noksta, paprika neapvysta, žemė ne taip greit išdžiūsta...
Kol kas matau tik gerus rezultatus ax.gif

Papildyta:
QUOTE(TEATRĖ @ 2010 07 01, 09:38)
Sveikos,
Į pomidorų šiltnamį atkeliavo ir apsigyveno skruzdėlės  doh.gif  Ką daryti, kaip "svečius" išprašyti?

Jei nori ekologiškai, tai nepavyks....
Jei su chemija, tai tik laikinai....
Mano visas šiltnamis skruzdžių užkariautas - praradau viltį - nebekreipiu dėmesio.
Atsakyti
sodininku skyriuje paklausk.yra tokia ATAKA ir dar vieni milteliai,tik nepamenu pavadinimo blush2.gif .pas mane tos zarazos puse darzo okupavo
mad.gif .pernai tai padejo,nezinau kaip siemet,nes tik praeita savaitgali pabarsciau
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 08:43)
Pabandžiau ir nenusivyliau. Šviesos sočiai pakanka, agroplėvelė plonytė, pomidorai patenkinti noksta, paprika neapvysta, žemė ne taip greit išdžiūsta...

tu iš vidaus tą plėvelę dėjai? Galvoju, kaip čia ją pritvirtint reiktų. Pas mane iš lankų šiltnamiai. Gal imt siaurą agro ir užkišt už lankų g.gif Na, reiks pabandyt. Ačiū už idėją 4u.gif

O skruzdėlių ir pas mane prisikraustė doh.gif Pernai nei vienos šiltnamy nebuo. Šiemet jau susigalvojo ir mane savo apsilankymu pagerbt. Ten, kur jų daugiausia buvo, nukasiau ir išnešiau į lauką. Įtariu, kad neilgam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 01 liepos 2010 - 08:57
QUOTE(saintlina @ 2010 07 01, 09:54)
tu iš vidaus tą plėvelę dėjai?  Gal imt siaurą agro ir užkišt už lankų  g.gif

Tik iš vidaus. Kad lietus nesugadintų ir kad bent keletą metų tarnautų.
Už lankų nekišk. Blin, neturiu fotiko, parodyčiau kaip pati padariau...

Nuo vieno iki kito šiltnamio galo prie pat sienos krašto ištempk virvę, taip pat kitą virvę aukščiau, kur bus viršus. Tada užkišk agroplėvelę (kaip kad skalbinius kabintum) tarp sienos ir tos virvės, ir kelk aukštyn iki antros virvės. Viršuje prisegsi su skalbinių segtukais. Pirmoji virvė prilaikys ir neleis plėvelei griūti ant daigų.

Rudeniop nusikabinsi, o pavasarį turėsi kuo nuo šalnų augaliukus pridengt, po to kitiems metams per karščius vėl pakabinsi tongue.gif
Plėvelė pasitarnaus du kartus per metus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 10:07)
Tik iš vidaus. Kad lietus nesugadintų ir kad bent keletą metų tarnautų.
Už lankų nekišk. Blin, neturiu fotiko, parodyčiau kaip pati padariau...

na ir man tiakavai pasidare ax.gif tai jau per vasara duru is tos puses neuzdarineji?
Atsakyti
Labukas visoms,
Kas metai iš metų auginat pomidorus ir ne kas gaunasi,tai patarčiau auginti vyšninius,nes jie galima sakyti niekuom neserga,o jeigu suserga,nuskini lapus,tai po kelių dienų vėl priauga.Kad ir dabar pas mane jie tokie žali sveiki,net lauke vienas pasodintas apie birželio aštuoniolikta pernešė visas liūtis.Ir toks žalias be jokių dėmelių.Neklabu jau apie skonį,niam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 01, 10:14)
Labukas visoms,
Kas metai iš metų auginat pomidorus ir ne kas gaunasi,tai patarčiau auginti vyšninius,nes jie galima sakyti niekuom neserga,o jeigu suserga,nuskini lapus,tai po kelių dienų vėl priauga.Kad ir dabar pas mane jie tokie žali sveiki,net lauke vienas pasodintas apie birželio aštuoniolikta pernešė visas liūtis.Ir toks žalias be jokių dėmelių.Neklabu jau apie skonį,niam  smile.gif

as per velai suzinojau apie tokius kaip KRASNAJA SAPOCKA.pussesere pasodinus,tai jokio vargo neturi.zemaugiai ir sake auga kekem ,kaip pardese buna pardavime.
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 01, 10:25)
as per velai suzinojau apie tokius kaip KRASNAJA SAPOCKA.pussesere pasodinus,tai jokio vargo neturi.zemaugiai ir sake auga kekem ,kaip pardese buna pardavime.

Nu pas mane vyšniniai beveik visi aukštaūgiai,nes skirtus laukui žemus vyras numarino ,kol atostogavau smile.gif .Bet aukštaūgių irgi labai daug rūšių.Turiu ir juodų ir geltonų.Užsisakinėjome iš užsienio.Merginos kaip jūsų CYKLON auga,nes jis tai monstras pas mane ,nespėju genėti...
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 01, 10:12)
tai jau per vasara duru is tos puses neuzdarineji?

Iš kokios pusės?....Išilgai šiltnamio durų nėra, tik iš abiejų galų.....
Aš ir šiaip durų ir stoglangių jau neuždarinėju nakčiai, nėra reikalo. Vėdinasi, puikiai dera, neserga.... Net per lietų stogas atviras.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 09:43)

Papildyta:

Jei nori ekologiškai, tai nepavyks....
Jei su chemija, tai tik laikinai....
Mano visas šiltnamis skruzdžių užkariautas - praradau viltį - nebekreipiu dėmesio.

Va ką rašo "Sodų spalvose"
Liaudiškos priemonės

*Prieš sodindami augalus, skruzdėlių apgyventą dirvožemį palaistykite verdančiu vandeniu.
*Medžių kamienus apvyniokite lipnia juosta, skirta musėms gaudyti. Prie jos lips ne tik šešiakojės darbštuolės, bet ir kiti kenkėjai.
*Poroloninę kempinę suvilgykite cukraus sirupe, padėkite ant tako ir laukite, kol ją apniks skruzdėlės. Tada panardinkite į verdantį vandenį.
*Skruzdėlėms nepatinka kai kurie kvapai: anyžių, pomidorų, petražolių, gvazdikėlių. Užtenka padėti šių augalų lapų ar šakelių, ir jos ims ieškotis kitos teritorijos.
*Ant skruzdėlių suneštų kauburėlių pabarstykite pelenų, perpus sumaišytų su medžių žievės pjuvenomis. Tinka ir suodžiai su kalkėmis.
*Sukaskite žemę ir išdėliokite tabletes, skirtas kandims atbaidyti.
*Skruzdėlių invaziją laikinai sustabdysite, ant skruzdėlyno pabarstę smulkiai kapotų česnakų, kurio kvapo jos itin nemėgsta. Negrįžta gana ilgai, kol visiškai neišsivadėja nemalonus kvapas.
*Jei skruzdėlių prisiveisė gyvenamosiose patalpose, kovokite su drėgme – šie padarėliai neapsigyvens sausose vietose.
*Šie vabzdžiai nepakenčia sugedusių citrinų kvapo. Jei vieną tokį vaisių padėsite spintelėje, kurią jie pamėgo, nedelsdami paskelbs evakuaciją.
*Skruzdėlėms nepatiks, jei uogienių, medaus stiklainių ar cukraus, saldainių indelių kraštus patepsite aliejumi.

Bet ir pas mus šiemet tiek jų daug doh.gif . Lauke, toli nuo daržo, tai jau pirkau miltelius,o prie daržo bandysiu dar ką nors iš čia g.gif
Atsakyti
sveikos, mes agro plevele prie lanku su kabem prisaudem.
Atsakyti