Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(EglVa @ 2010 06 30, 18:23)
O kokios koncentracijos tirpalas turi būti?

100g asiuklio pamirkyti para 1 litre vandens ir 30min pavirinti nusunkti ir praskiesti vandeniu 1:5
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 06 30, 20:53)
100g asiuklio pamirkyti para 1 litre vandens ir 30min pavirinti nusunkti ir praskiesti vandeniu 1:5

Dėkui, jau prisipjoviau asiūklių, užmerkiau ir lauksiu rytojaus. Tikiuosi, kad padės, nės šiandien dar kelis raibus lapukus teko nuskinti po vakarykčio didžiojo genėjimo. Labai nesinori prarasti pomidorus unsure.gif
Atsakyti
user posted image
padekit kokia liga cia gali buti jau visi pomidorai beveik be virsuniu nes plinta nuo ju verysad.gif kokiais chemikalais pust,nupuciau nuo maro,bet vos neblogiau verysad.gif
Atsakyti
nelabai ryški foto, bet į marą lyg ir nepanašu g.gif Kuo purškėt?
Kaip su drėgme šiltnamy?
Papildyta:
jei tikėt prognozėm, dideli karščiai nusimato doh.gif Ką reiks daryt su šiltnamiais, kad pomidorai megzt nenustotų? Ar užteks atvirų durų ir langų? Ar reiktų kelt plėvelę ar balint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 birželio 2010 - 22:29
QUOTE(saintlina @ 2010 06 30, 22:37)
nelabai ryški foto, bet į marą lyg ir nepanašu  g.gif  Kuo purškėt?
Kaip su drėgme šiltnamy?
Papildyta:
jei tikėt prognozėm, dideli karščiai nusimato  doh.gif  Ką reiks daryt su šiltnamiais, kad pomidorai megzt nenustotų? Ar užteks atvirų durų ir langų? Ar reiktų kelt plėvelę ar balint?  g.gif

i mara ir man nepanasu,purskiau infinito,maras juk demem pradeda eit,o cia virsune gelvai zalia,o paskui pakrasciukai ruduoja,dregme lyg ir tvarkoj,bet kai buvo tie lietus vedinimo nebuvo,gal tas ir sukele liga,kondensato daug buvo,ryt leksiu su visa virsune smile.gif pirkt konors gal dar pades.
Atsakyti
na taip, jei vėdinimo per tą lietingą laikotarpį nebuvo, problemos greičiausiai bus dėl to. Galėjo ir įsimest koks biesas. Ar dabar jau sausa ir vistiek plinta tas vytimas? Kiek skaitinėjau apie visokias ligas, daugiausia Previkuru rekomenduojama purkšt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 30, 23:06)
na taip, jei vėdinimo per tą lietingą laikotarpį nebuvo, problemos greičiausiai bus dėl to. Galėjo ir įsimest koks biesas. Ar dabar jau sausa ir vistiek plinta tas vytimas? Kiek skaitinėjau apie visokias ligas, daugiausia Previkuru rekomenduojama purkšt.

seip slapia pacioje zemeje ir nebuvo iskelta aukstokai,tik dregme laikesi didziule,matosi kad plinta ir toliau per visa siltnami,jau stresuoju ne tas zodis,ziuresiu ka man ryt pasiulys. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Laurytė* @ 2010 07 01, 01:26)
seip slapia pacioje zemeje ir nebuvo iskelta aukstokai,tik dregme laikesi didziule,matosi kad plinta ir toliau per visa siltnami,jau stresuoju ne tas zodis,ziuresiu ka man ryt pasiulys. g.gif

oi kaip baisu, pas mane tas pats. vakar mama i svecius uzsuko, tai nudave velniu. ji man priaugino pomidoru daigu ir dave sodintis, oas juos pasirodo pati apdirbau. lapai pradeda ruduoti ir dziuti tada kai per velai atidarai siltnami, rasos laseliai nudegina daigu lapelius.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 30, 23:37)

jei tikėt prognozėm, dideli karščiai nusimato  doh.gif  Ką reiks daryt su šiltnamiais, kad pomidorai megzt nenustotų? Ar užteks atvirų durų ir langų? Ar reiktų kelt plėvelę ar balint?  g.gif

Mano stiklinis šiltnamis, tai kaip pastebėjau, man neužtenka vien tik atidaryt abi duris ir dar viso stogo viršų. Iš pietų pusės šiltnamio viduje esu dengusi visą šoną agroplėvele iki pat stogo. Nuo svilinančio karščio efektas puikus, pomidorai vidurdienyje kaip kareiviai smile.gif
Atsakyti
[quote=EglVa,2010 06 30, 19:23]
[quote=meduliukas,2010 06 30, 16:21]
Papildyta:

Pabandykit stipru asiukliu nuovira, ispurksti visa siltnami.As purskiau profilaktiskai ir lieju su stipriu kalio permanganato tirpalu, nes mamos siltnamyje serga pomidorai, tai bijau saviskiam parnesti.

Vakar ėmiausi drastiškų priemonių- nuskabiau lapus iki žiedų, nes kievieną dieną tų "raibuliukų" ant lapų vis daugėjo, nežinau kaip čia bus su tais pomidorais. Užsimezgusių ir augančių tai jau labai daug, bet ar sunoks... g.gif Pabandysiu dar ir asiūklius- jų pas mus laaaaaaabai netrūksta. O kokios koncentracijos tirpalas turi būti?
Atsiprašau, kažką ne taip su citavimu padariau blush2.gif
[/quote]
Cia temos pradzioje receptukas yra - as nesilaikiau jo blush2.gif Pridejau pilna puoda asiukliu - pripyliau vandens silto, palaikiau per nakti, isviriau ant silpnos uzgnies apie pusvalandi mazdaug, palaikiau uzdengta kol atveso - perkosiau ir neskiedus nupurskiau - dabar ziuriu, kas bus biggrin.gif

Ir dar nusipirkite baziliku zaliu arba dziovintu - padarykite stipriaa istrauka - 10l vandens nedidelis puodelis istraukos ir paliekit pomidorus, tik nepadauginkit baziliku.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 05:33)
Iš pietų pusės šiltnamio viduje esu dengusi visą šoną agroplėvele iki pat stogo. Nuo svilinančio karščio efektas puikus, pomidorai vidurdienyje kaip kareiviai smile.gif

kaip įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 07 01, 06:33)
Mano stiklinis šiltnamis, tai kaip pastebėjau, man neužtenka vien tik atidaryt abi duris ir dar viso stogo viršų. Iš pietų pusės šiltnamio viduje esu dengusi visą šoną agroplėvele iki pat stogo. Nuo svilinančio karščio efektas puikus, pomidorai vidurdienyje kaip kareiviai smile.gif

As, kai statem siltnami, norejau stoga agroplevele dengti, taciau vyrai sustapde, kazin gal ir gerai but buve? Ir laistyt maziau reiktu, kaip galvojat?
Atsakyti