Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(serzas @ 2010 06 29, 13:52)
Pirmi ridikeliai pas mane irgi super augo, o dabar pries ~10d seti, tokie nuopezos, vos tik skiltlapiai islindo ir stovi, o dabar ir tuos pacius meseles apstojo, tai tokie apgrauzti, taskuoti.

Pabandyk su šaltu vandeniu palaistyt kasdien - man taip bendradarbės patarė, auga super jau "trečia karta" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 06 29, 12:46)
Pabandyk su šaltu vandeniu palaistyt kasdien - man taip bendradarbės patarė, auga super jau "trečia karta"  tongue.gif

Rimtai? blink.gif nu ir kur dabar salto vandens gauti? lotuliukas.gif is krano su chlorkem varo, net gerti slygstu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 06 29, 13:52)
O tai per kiek laiko jie tau uzauga?  g.gif

sejau pries sav tai dar nebuvo ax.gif
gal si karta pataikiau g.gif http://sodininkams.lt/kalendorius/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 29 birželio 2010 - 14:13
Kas čia ieškojo pomidorų daigų, tai Kaune stoties turguj šiandien dar mačiau poroj vietų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 06 29, 16:15)
Kas čia ieškojo pomidorų daigų, tai Kaune stoties turguj šiandien dar mačiau poroj vietų smile.gif

as tai nuo zemai nuskyniau pazastinius tokius ugtelejusius ir isodinau du lauke (apie 30cm aukscio) ir auga. Idomu kiek is ju bus naudos.
Tai pas ka mazoka daigu, galima kokia pazastele pasiauginti. Mano vysniniai stoga remia, tai as nuo apacios po viena pazasti auginu, jau ziuriu, kad ir zydi wub.gif

p.s. beje, po keliu siltu dienu pomidorai nokti pradejo, grazu ziureti.
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2010 06 29, 12:55)
O ka daryti jei uzlinsta nuo svorio saka su pomidorais? visai nenuluzta, bet uzlinksta stipriai. ar taip jie man sunoks, ar kazkuo paristi reikia, sukelti? Porai mazaukiu tai sakom Y formos paremiau biggrin.gif bet linksta ir aukstaugiu, ir nemazai.

reiks krepšiukus kabint kaip arbūzams biggrin.gif
Linksta ir pas mane. Kol kas nieko nedarau, nes neįsivaizduoju, kaip tokius kiekius parišti/sukelti.
Atsakyti
sveikos gal patarsit pagelbesit ka daryti pomidoru virsunes vysta,paskui dziuna,nebuvo per dregna,nera tai buve per daug metu auginimo g.gif nervas ima,kad tuoj liksiu be pomidoru verysad.gif kur lietesi prie stogo tai ten tik parudave,tai gal nuo dregmes kondensato,bet jie nevysta.
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2010 06 28, 13:58)
Sveikos,
ar nebutu per velu pasisodint kelis pomidoru daigus lauke?
Jei dar galima ,tai gal kas turetu kelis daigus parduot Kaune arba Kedainiuose?

Nu as pazastis dideles nulauzytas su ziedais i zeme tik dabar sukisau - auga nesiskundzia, manau dar nevelu, jeigu dideli daigai.
Papildyta:
QUOTE(EglVa @ 2010 06 28, 20:29)
Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų diskusijų. Labai reikalinga pagalba pirmokei daržininkystėje  4u.gif  Turiu pirmąmetį šiltnamį su pomidorais, vakar pastebėjau kelis lapus, išmargintus švelniai gelsvom apvaliom dėmėm iš lapo viršaus, o lapo apačioje tarsi būtų grybo pėdsakai. Pagalvojau, kad maras, bet "paguglinau", radau kitą ligą- rudoji  dėmėtligė. Prašau patarimo išmanančių- dėl ligos ir kovos priemonių su ja, norėtusi kovoti natūraliomis  ax.gif . Intensyvų vėdinimą jau pradėjau  4u.gif

Pabandykit stipru asiukliu nuovira, ispurksti visa siltnami.As purskiau profilaktiskai ir lieju su stipriu kalio permanganato tirpalu, nes mamos siltnamyje serga pomidorai, tai bijau saviskiam parnesti.
Papildyta:
QUOTE(kadabra @ 2010 06 29, 15:21)
as tai nuo zemai nuskyniau pazastinius tokius ugtelejusius ir isodinau du lauke (apie 30cm aukscio) ir auga. Idomu kiek is ju bus naudos.
Tai pas ka mazoka daigu, galima kokia pazastele pasiauginti. Mano vysniniai stoga remia, tai as nuo apacios po viena pazasti auginu, jau ziuriu, kad ir zydi  wub.gif

p.s. beje, po keliu siltu dienu pomidorai nokti pradejo, grazu ziureti.

Tikrai pradejo nokti - ir pas mus - @Ola polka@ labai pasitvirtino - pomidoriukai skanus, nerugstus, odele plonyte, kasdien jau po kokius 5-6 skinam. Butinai sesiu kitais metais, ir labai pasitvirtino ankstyvas sejimas.Labai derlingi - vienas pomidoras 3 lazdom paremtas, kitaip saku nenulaiko. thumbup.gif
Atsakyti
blush2.gif kaip as jums pavydziu...nu mano toks skurdus siltnamiai,kad baisu,dorai zydet pradeda,pomidorai tik keli betalux didesni, apsidziaugiau,kad nokt pradejo,o cia rupuze ziuriu puva nuo kotelio unsure.gif is savo darzininkavimo nepamenu,kad kada taip butu...ot kaip gaunasi,kad ne pati prie ju buni,priziuri...itariu,kad jie negauna ir vedinimo gero... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 06 30, 17:12)
blush2.gif kaip as jums pavydziu...nu mano toks skurdus siltnamiai,

O.....penkios blakstienos atmirksėjo iš kažkur....
Kur gi dingusi, kad šiltanamius aitvarai prižiūri?...
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 06 29, 08:21)
Tai pas ka mazoka daigu, galima kokia pazastele pasiauginti. Mano vysniniai stoga remia, tai as nuo apacios po viena pazasti auginu, jau ziuriu, kad ir zydi  wub.gif

As irgi apskabiau pazastinius ir sukisau i vandeni, kad saknis isleistu. Tos saknys dabar apie 2cm, tai idomu, jau galiu kist i zeme ar dar juos palaikyt pamerktus?
Atsakyti
[quote=meduliukas,2010 06 30, 16:21]
Papildyta:

Pabandykit stipru asiukliu nuovira, ispurksti visa siltnami.As purskiau profilaktiskai ir lieju su stipriu kalio permanganato tirpalu, nes mamos siltnamyje serga pomidorai, tai bijau saviskiam parnesti.

Vakar ėmiausi drastiškų priemonių- nuskabiau lapus iki žiedų, nes kievieną dieną tų "raibuliukų" ant lapų vis daugėjo, nežinau kaip čia bus su tais pomidorais. Užsimezgusių ir augančių tai jau labai daug, bet ar sunoks... g.gif Pabandysiu dar ir asiūklius- jų pas mus laaaaaaabai netrūksta. O kokios koncentracijos tirpalas turi būti?
Atsiprašau, kažką ne taip su citavimu padariau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EglVa: 30 birželio 2010 - 19:26