Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 09:52)
Nėra reikalo stovėt prie tų pomidorų. Paprasčiausiai atidaryk visas šiltnamio duris, langus ir palik taip visai savaitei, mėnesiui, visai vasarai. Nesušals gi... Tegu sau vėdinasi. O tuos pomidorus, kurių viršūnėlės pajuodusios išskink. Turėtų susitvarkyti ir be purškimų. Pažeistus, parudavusius lapus taip pat nukirpk, jei tokių yra.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir aš taip sakyčiau,neskubu purkšti, paėmu pirma apskabau o po to žiūriu kai augs g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 29, 08:46)
tikriausiai g.gif nes patikejom kaimynui,o jis atidaro tik vienas duris unsure.gif o del palastimo tai isvys abejoju.labai gaila,kad paciai nera galimybes buti ten.nuvaziuojam tik savaitgali.
bet kaip isgelbet pomidorus?kad nuo kokio maro papurksti?(eigu dar galima)

priliekit gausiai išvažiuodami. Pomidorų kasdien laistyt nereik. O dabar šilta, tikriausiai galit išvažiuodami palikt atidarytus ir duris, ir langelį.
Be foto sunku įsivaizduot. Ar Jūs tikra, kad ten maras? Kaip lapai atrodo? Nuo maro yra specialus fungicidas. Jei jau matysit, kad negalit kitaip išgelbėt pomidorų, tikriausiai ir teks purkšt (jei tai maras)..

Aš kol kas vis garsinuosi, kad jokios chemijos nenaudosiu. Ale va jeigu užpultų kokia zaraza, kurios niekaip nesugebėčiau kitaip įveikt, kaži, kaip čia su mano ryžtu būtų. Pernai išpuolė laimė susitvarkyt natūraliai. Kol kas irgi laistau bazilikais, taukėm, purškiu asiūkliu. Žiūrėsim, kaip čia bus.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 09:03)
Šiltnamyje auginamus pomidorų stiebus reikėtų du tris kartus per savaitę tiesiog paėmus už koto papurtyti, tuomet geriau apsidulkina žiedai, geriau, gausiau mezga vaisius, mažiau tuščių žiedų būna.

Tai daryti geriausia apie 11val, tuo laiku jau ir drėgmė iš šiltnamio būna išsigaravusi, nes kai oras drėgnas blogiau apsidulkina. Vidurdienį irgi negerai tokį darbą daryt, nes per karštį taip pat blogas apdulkinimas.
Žodiu reikia visur rasti maždaug viduriuką smile.gif

Ir aš nežinojau, kad juos purtyt reikia blush2.gif Ačiū, Edexa, už valandos eisiu supurtyt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 09:52)
Nėra reikalo stovėt prie tų pomidorų. Paprasčiausiai atidaryk visas šiltnamio duris, langus ir palik taip visai savaitei, mėnesiui, visai vasarai. Nesušals gi... Tegu sau vėdinasi. O tuos pomidorų vaisius, kurių viršūnėlės pajuodusios išskink. Turėtų susitvarkyti ir be purškimų. Pažeistus, parudavusius lapus taip pat nukirpk, jei tokių yra.

dekoju uz atsakima aciuks.gif reikes pasakyti kaimynui,kad neuzdarynetu.o be to sia savaite tai tikrai,nes zada iki +30 ir lietaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 29, 09:54)
priliekit gausiai išvažiuodami. Pomidorų kasdien laistyt nereik. O dabar šilta, tikriausiai galit išvažiuodami palikt atidarytus ir duris, ir langelį.
Be foto sunku įsivaizduot. Ar Jūs tikra, kad ten maras? Kaip lapai atrodo? Nuo maro yra specialus fungicidas. Jei jau matysit, kad negalit kitaip išgelbėt pomidorų, tikriausiai ir teks purkšt (jei tai maras)..

taip ir reikes padaryti smile.gif
Atsakyti
pasakykit jūs man, durnai, ar rūkas vasarą kenkia pomidorams? Rudeniop tai žinau, kad blogai ir reik saugot nuo rūkų. O dabar? Pas mus rytais būna rūkas. Šiltnamius uždarinėjam nakčiai. Nu žinočiau, kad nieko blogo, tai palikčiau vėdintis ir naktim.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 29, 11:13)
pasakykit jūs man, durnai.........

Tokia pati atsako:
- saugau tik nuo rudeninio rūko, per vasarą mano šiltnamis atlapnotas į visas keturias puses rolleyes.gif
Atsakyti
As ir vasara neuzdarineju duru net vesesnem dienom ir nieko jiem neatsitinka, auga sau kaip auge ir vaisius nokina....
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 07:37)
Žinai, kol savo akimis nepamatysi, sunku pasakyt kodėl gelsta lapai. Bent jau fotkės reikia. Gal serga, gal maisto medžiagų trūksta, gal tik azoto, gal tik kalio.... Kuo tręšiat, gal labai vienpusiškai, gal išvis pertrešiat..

Nemezga, tai gal šiltnamyje per karšta, gal pomidorų stiebų nesupurtot, gal per drėgna...Nu čia iš jūsų pusės mažoka informacijos kaip auginat, kokios auginimo sąlygos, ką darot....

NA tikrai nepurtom, nezinojau, ir per dregna gali but, nes vienoj pusej mezga kitoj, ne. Tresiam tik meslu, va su fotke tai neturiu verysad.gif Dekui uz mintis
Atsakyti
kaip čia padarius g.gif Mano šiltnamiai atsilapnoja tik į dvi puses. Reik arkinius langus šonuose statyt, ar ką biggrin.gif

Vakar kokia tai boba iš kito kaimo atsibaladojus blevyzgojo mamai, kad kitais metais iš manęs sėklas pirks. Kaina - nesvarbu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 28, 22:16)
bet del krapu tai nepergyvenu.juos tai kas savaite seju.

O tai per kiek laiko jie tau uzauga? g.gif riks ir man israut ir set is naujo doh.gif nors reiktu kitokiu seklu nusipirkt, nes tie kazkokie keisti, be kvapo ir ploksziais lapeleis kaip kokie pankoliai doh.gif

QUOTE(Militux @ 2010 06 29, 07:36)
Aš tai ridikėliu nespėju raut tokio didumo užauga  doh.gif kad bijau neperaugtu doh.gif
O krapų tai pilnas daržas aš jų nesėju jie patys iš kažkur auga g.gif

Pirmi ridikeliai pas mane irgi super augo, o dabar pries ~10d seti, tokie nuopezos, vos tik skiltlapiai islindo ir stovi, o dabar ir tuos pacius meseles apstojo, tai tokie apgrauzti, taskuoti.

QUOTE(saintlina @ 2010 06 29, 09:13)
pasakykit jūs man, durnai, ar rūkas vasarą kenkia pomidorams? Rudeniop tai žinau, kad blogai ir reik saugot nuo rūkų. O dabar? Pas mus rytais būna rūkas. Šiltnamius uždarinėjam nakčiai. Nu žinočiau, kad nieko blogo, tai palikčiau vėdintis ir naktim.

Su krituleis (rukas, rasa) zeme gauna azoto, ne daug, bet nemokamai
Atsakyti
O ka daryti jei uzlinsta nuo svorio saka su pomidorais? visai nenuluzta, bet uzlinksta stipriai. ar taip jie man sunoks, ar kazkuo paristi reikia, sukelti? Porai mazaukiu tai sakom Y formos paremiau biggrin.gif bet linksta ir aukstaugiu, ir nemazai.
Atsakyti