Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(serzas @ 2010 06 29, 00:07)
Ot kokie prasti metai, niekas neauga, viskas serga  doh.gif gal jaucia augalai krize

Sakyčiau, gal atvirkščiai - pernai pas žmones labai geras derlius buvo - gyrėsi gausybe bulvių, grūdų ir t.t. derliumi; morkos, kaip rankos, tokio storio (be trąšų) buvo rolleyes.gif O po to žiema žiauri buvo, ir ta krizė. Taigi, tikėkimės, kad tas nederlius tik į gerą mirksiukas.gif
Mieli palatos draugai, išvykstu kuriam laikui toli, už balos. Žinoma, turiu minčių apsilankyti sėklų parduotuvėse. Gal patartumėt, kokią įdomesnę rūšį įsigyt? g.gif
Kol kas noriu svyrančių balkoninukų, baltųjų dar; gal ko nors nebijančio šalčių, dar kokių laukinių meksikietiškų ar pan. ax.gif Ar tie tomattilos uždera Lietuvoj? Labai gerai reikia iš anksto apgalvoti, nes paskui nebesusivaldysiu, prisipirksiu belenkiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 28, 22:13)
help.gif pomidorai krenta nuo sakeliu(ju viduriukai puna) unsure.gif
ka daryti?

kažkas negerai su laistymu ir vėdinimu.

Pas mane per šitas dienas, kai buvo šalta ir lietus, irgi situacija neraminanti šiltnamiuose buvo. Atvažiuoju į sodybą - šiltnamiai užrasoję baisiausiai, mulčias pelyt pradėjęs. Pasirodo, mamai atrodė, kad lauke per šalta ir šiltnamius uždarytus laikė. Aptvarkiau dabar, vakar sienelės jau sausos buvo. Žalos lyg ir nesimato, tik keli lapai palubėj buvo parudusiais kraščiukais.
O dėl mezgamų pomidorų - ir pas mane pastaruoju metu mažai mezga. Pirmųjų primegzta ir priauginta daugybė, o toliau apstojęs procesas. Bet aš manau, kad čia nuo tos drėgmės didelės. Dabar viskas turėtų susitvarkyt.

Mergičkos, ar jau reik skabyt viršūnes, jei pomidorai stogą remia? Ar gal bandyt palei lankus skliautu paleist?.. Būtų pomidorų arkos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 29, 09:12)

Mergičkos, ar jau reik skabyt viršūnes, jei pomidorai stogą remia? Ar gal bandyt palei lankus skliautu paleist?.. Būtų pomidorų arkos  wub.gif

Neskabyk, dar anksti, prarasi daug derliaus. Daryk arkas ar skylę stoge prakalk....
Rugpjūčio viduryje drąsiai skink viršūnes, tuomet iki šalnų spės paaugt paskutiniai užmegzti pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2010 06 28, 13:58)
Sveikos,
ar nebutu per velu pasisodint kelis pomidoru daigus lauke?
Jei dar galima ,tai gal kas turetu kelis daigus parduot Kaune arba Kedainiuose?

Gal kas gali atasakyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2010 06 29, 09:22)
Gal kas gali atasakyti? g.gif

Lauke, manau, tikrai vėloka. O daigų jei ieškai, tai gal geriau turguje pažiūrėk, nors labai abejoju ar tokiu metu jau bus.... Vietinės forumietės jau seniai juos susisodinusios ir, tikriausiai, jau skina nuo jų derlių.
Atsakyti
aš užvakar dar prisodinau lauke - iškasiau iš šiltnamio tuos, kurie patys užsisėję nuo pernai buvo (išmest gi gaila biggrin.gif ) ir tuos, kurių dideles gražias pažastis buvau nuskynus ir į žemę sukišus (irgi vis gaila). Iš jų didelio derliaus, matyt, nebus, ale vis gal ką ir sunokins.
Kaimynka žiūrėjo žiūrėjo ir, musėt, galvojo - durna kokia, pilni šiltnamiai prisodinti ir vis jai mažai.

Žmonele, kaži, ar tokiu laiku kas turės daigų parduoti.
Atsakyti
Vis vien dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 29, 08:21)
Neskabyk, dar anksti, prarasi daug derliaus. Daryk arkas ar skylę stoge prakalk....
Rugpjūčio viduryje drąsiai skink viršūnes, tuomet iki šalnų spės paaugt paskutiniai užmegzti pomidorai.

ne biznis skyles stoge daryt - vietoj šiltnamio rėtis liktų biggrin.gif Bandysiu arkas daryti. Va išeisiu atostogaut po savaitės ir formuosiu. Po mėnesiuko kokio šiltnamy nuo stogo lankais pomidorų kekės kabės kaip vynuogės. Nereiks nei skint, išsižiosiu po apačia ir pomidoriukai patys burnon kris..
Kitaip iki rugpjūčio vidurio jie patys skyles stoge pasidarys ir dangun lips g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 29, 00:16)
console.gif .zinok ne vienai tau taip.salotos stovi vietoj,spinatai i stiebus isaugo.ridiku nerasta i t.t.bet del krapu tai nepergyvenu.juos tai kas savaite seju.

Aš tai ridikėliu nespėju raut tokio didumo užauga doh.gif kad bijau neperaugtu doh.gif
O krapų tai pilnas daržas aš jų nesėju jie patys iš kažkur auga g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 29, 09:12)
kažkas negerai su laistymu ir vėdinimu.

tikriausiai g.gif nes patikejom kaimynui,o jis atidaro tik vienas duris unsure.gif o del palastimo tai isvys abejoju.labai gaila,kad paciai nera galimybes buti ten.nuvaziuojam tik savaitgali.
bet kaip isgelbet pomidorus?kad nuo kokio maro papurksti?(eigu dar galima)
Papildyta:
QUOTE(Militux @ 2010 06 29, 09:36)
Aš tai ridikėliu nespėju raut tokio didumo užauga  doh.gif kad bijau neperaugtu doh.gif
O krapų tai pilnas daržas aš jų nesėju jie patys iš kažkur auga g.gif

pries savaite tai ir as jau pasejau ridikeliu,nes pirmai buvai ikisus kur ant juosteles buna.tai nerasta nei salotu nei ridiku.morkos visai prapuole blink.gif (galvojau brangiau tai geriau,ni figa schmoll.gif daugiau nemesiu pinigu ant vejo)
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 29, 09:46)
pries savaite tai ir as jau pasejau ridikeliu,nes pirmai buvai ikisus kur ant juosteles buna.tai nerasta nei salotu nei ridiku.morkos visai prapuole blink.gif (galvojau brangiau tai geriau,ni figa schmoll.gif daugiau nemesiu pinigu ant vejo)

Aha ir aš nebepirksiu kelios morkos tik išdygo,irgi galvojau brangesnės bus geresnės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 06 29, 09:46)
paciai nera galimybes buti ten.nuvaziuojam tik savaitgali.
bet kaip isgelbet pomidorus?kad nuo kokio maro papurksti?(eigu dar galima)

Nėra reikalo stovėt prie tų pomidorų. Paprasčiausiai atidaryk visas šiltnamio duris, langus ir palik taip visai savaitei, mėnesiui, visai vasarai. Nesušals gi... Tegu sau vėdinasi. O tuos pomidorų vaisius, kurių viršūnėlės pajuodusios išskink. Turėtų susitvarkyti ir be purškimų. Pažeistus, parudavusius lapus taip pat nukirpk, jei tokių yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 29 birželio 2010 - 08:53