Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ugnužė @ 2010 06 28, 10:51)
Ar gali pomidorų viršūnės imti vysti dėl per didelės drėgmės? Maniškiai šiltnamyje pradėjo vysti, žemė labai įmirkusi po savaitės lietaus, o dabar kai taip atšilo, dieną vysta daugelis pomidorų.  verysad.gif

Tai stogas kiauras?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:11)
Tai stogas kiauras?

Stogas nekiauras, tiesiog žemė taip įmirkusi, nes šiltnamis žemesnėje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2010 06 28, 11:13)
Stogas nekiauras, tiesiog žemė taip įmirkusi, nes šiltnamis žemesnėje vietoje.

Ugnuže, iš patirties - gali, ir tai sėkmingai daro. Maniškiai kai kurie net visais lapais nulinko, suvyto. Žemesnė vieta, molinga žemė, drenažo nėra ir kyla tas vanduo.
Nepasakosiu, kas su mano žolės mulčiavimu pasidarė blush2.gif Ir nafik aš jį dariau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 11:17)
Nepasakosiu, kas su mano žolės mulčiavimu pasidarė  Ir nafik aš jį dariau

O gal visdėlto papasakok, a... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2010 06 28, 11:22)
O gal visdėlto papasakok, a...  mirksiukas.gif

Na, kad labai lakios fantazijos nereikia. Mėšliuku daugmaž viskas pavirto. Džiaugiuosi, kad prie pačių pomidorų jau viskas apdžiuvo, bet va takelis net verda. Reiks nuimt turbūt bent nuo tako.
Atsakyti
Ugnuže, iš patirties - gali, ir tai sėkmingai daro. Maniškiai kai kurie net visais lapais nulinko, suvyto. Žemesnė vieta, molinga žemė, drenažo nėra ir kyla tas vanduo.
Nepasakosiu, kas su mano žolės mulčiavimu pasidarė blush2.gif  Ir nafik aš jį dariau biggrin.gif

Nu jo ,kai drėgna mulčiavimas tikrai nereikalingas.
Atsakyti
Nepasakosiu, kas su mano žolės mulčiavimu pasidarė blush2.gif  Ir nafik aš jį dariau biggrin.gif

Tai dabar klausimas - ar dar yra tikimybė, kad atsigaus tie pomidorai ar jau galima ašarą spaust verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 11:26)
Na, kad labai lakios fantazijos nereikia. Mėšliuku daugmaž viskas pavirto. Džiaugiuosi, kad prie pačių pomidorų jau viskas apdžiuvo, bet va takelis net verda. Reiks nuimt turbūt bent nuo tako.

štai kaip skirtingai, tiek šiltnamyje, tiek lauke auginami pomidorai yra mulčiuoti žole/ durpėmis ir kolkas viskas labai super.
Šiltnamyje auga tik šeši pomidorų daigai, vaisių primegzta daug, keli jau spėjo paraudonuoti ir suvalgyti.
Lauke auginami šauniai atlaikė visas liūtis, anot kaimynų - būta jų nemažai. Pasodinti tik prieš gerą savaitę, adaptuojasi, žydi, mezga vaisius. Super kolkas viskas ( tfu, tfu, kad neprisišnekėčiau doh.gif biggrin.gif )

QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:27)
Nu jo ,kai drėgna mulčiavimas tikrai nereikalingas.

nenorėčiau sutikti.
Atsakyti
kodėl?Nu jeigu gerai,tai tikrai smagu,nereikės nuimti.Nes pas mane viskas mulčiuota,bet pas mus sausa.Šiemet braškių nespėjau apmulčiuoti,bet derlius labai geras buvo ir tebėra.
Atsakyti
mulčas didina humusingo dirvožemio sluoksnį ir nereikia kaskart nuvažiavus purenti aplink augalų šaknis, šaknys gauna oro wink.gif

A braškėm ir mes nesiskundžiam. Auginu skirtingo ankstyvumo/vėlyvumo. Tokia Pandora visai neseniai pradėjo augint uogas. Dar šiemet vienas auginu susidaigintas iš sėklų - taip pat pradėjo tik dabar žydėt, tai po 3-4 savaičių tikiuosi ir šių paragaut smile.gif

Ugnuže, gal pabandyk sausų nurūgštintų durpių aplink kelis daigus pabert kiek. Durpės turėtų "sugerti" drėgmės perteklių.
Atsakyti

QUOTE(Osvile @ 2010 06 28, 11:26)

mulciuotas visas siltnamis pas mane, lauke - braskes, zirniai ir visi takeliai. Kai kur lauke tikrai mesliukas (zema vieta, takeliuose per liutis vanduo neblogai laikesi). Zoliu/ravejimo tikrai maziau, bet kadangi tai dariau pirma karta, tai vis kirba mintis ar nepakenkiau kokiems zirniams, nes labai prastai auga... Gal visgi ne, nes daug kas skundziasi tiek braskem, tiek zirniais. Pas mus slapia labai ir vejuota, gal visgi tas birzelis toks ne koks su maza siluma kaltas unsure.gif
Tiesa, dabar apie spinatus biggrin.gif :
vakar persodinau gervuoge is vienos vietos i kita (pirmametinius stiebus tris), siandien lapai kazko pavyte, virsuneles nuleistos doh.gif . Kazin kaip bus, gal zinot ar jos labai lepios? Gal dar atsigaus po patirto soko?
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 06 28, 13:55)

Tiesa, dabar apie spinatus  biggrin.gif :
vakar persodinau gervuoge is vienos vietos i kita (pirmametinius stiebus tris), siandien lapai kazko pavyte, virsuneles nuleistos  doh.gif . Kazin kaip bus, gal zinot ar jos labai lepios? Gal dar atsigaus po patirto soko?

Nelepios. Bet visgi šiuo metu jos su lapais, tai kažin ar tos rykštės atgaus pimykštę gražią išvaizdą. Persodindama gervuoges, stiebą nukerpu virš žemės palikdama dvi-tris akutes. Taip geriau prigyja.
Atsakyti