Mergaites, o negali pomidoru lapai suktis del pertresimo As kazkodel taip itariu...
Sukasi dėl pertrešimo azotu, pabandykit kalio ir fosforo trašų uždėti, kad pusiausvyra atsistatytų.
dar turiu klausimėlį. Šiandien apžiūrėjau savo pomidorus, ir įtariu, ka saviškius pertrešiau, nes lapai didžiuliai ilgi, gal kokių 50 cm vienas, tamsiai žalios splavos, pažastis aš jiems išskabiusi. o žiedų gal koks vienas kitas, tiesa yra keli žali pomidoriukai. Ką man toliau daryt, gal lapus apskabyt, kad ne lapai augtų, o žydėtų ir pomidorų būtų?
QUOTE(daivasen @ 2010 06 24, 14:40)
kaip smagu, tuoj galėsit skanauti pirmuosius vaisius, sakykit Betaliux aukštaūgiai? ir kada pasėti buvo? ačiū, labai jau domisi mano mamukas, irgi sodininkas
Nu pas mane jie uzaugo virs metro tikrai o seti buvo vasario 16 ar 26 dabar neatsimenu tiksliai......
QUOTE(daivasen @ 2010 06 26, 23:41)
Nu pas mane jie uzaugo virs metro tikrai o seti buvo vasario 16 ar 26 dabar neatsimenu tiksliai......
ačiū, perduosiu
QUOTE(Natalėja @ 2010 06 26, 20:42)
dar turiu klausimėlį. Šiandien apžiūrėjau savo pomidorus, ir įtariu, ka saviškius pertrešiau, nes lapai didžiuliai ilgi, gal kokių 50 cm vienas, tamsiai žalios splavos, pažastis aš jiems išskabiusi. o žiedų gal koks vienas kitas, tiesa yra keli žali pomidoriukai. Ką man toliau daryt, gal lapus apskabyt, kad ne lapai augtų, o žydėtų ir pomidorų būtų?
Aš niekad nebijau lapų skabyti, jei tik ateinu į šiltnamį-tai ir nurežiu po kelis (nuo krūmo ne daugiau kaip po tris vienu kartu).
Laba
gal kiek ne į temą
šiltnami man prie pomidorų visą taką krapai užžėlė skruzdės susinešė sėklas iš šitnamio galo kuriame buvau pasėjusi... tai daba galvoju ar galima tuos krapus tiesiog išrauti ir džiovinti o paskui naudoti marinavimui? nes taip palikti negaliu bo tas miškas jau pomidorus stelbia o ir praeiti nebeįmanoma yuoi bus o išmesti gaila nes vakavimui nebeturėsiu
gal kiek ne į temą
šiltnami man prie pomidorų visą taką krapai užžėlė skruzdės susinešė sėklas iš šitnamio galo kuriame buvau pasėjusi... tai daba galvoju ar galima tuos krapus tiesiog išrauti ir džiovinti o paskui naudoti marinavimui? nes taip palikti negaliu bo tas miškas jau pomidorus stelbia o ir praeiti nebeįmanoma yuoi bus o išmesti gaila nes vakavimui nebeturėsiu
QUOTE(egute @ 2010 06 27, 19:35)
Laba
gal kiek ne į temą
gal kiek ne į temą
galit pasisodinti naujų, užaugs dar vakavimui man asmeniškai labiau patinka vakuoti su žaliais krapais.
QUOTE(egute @ 2010 06 27, 20:35)
Laba
gal kiek ne į temą
gal kiek ne į temą
Šitus galit ušsišaldyti žiemai, labai skanu po to jais pagardinti patiekalus
QUOTE(ilja @ 2010 06 27, 21:22)
Šitus galit ušsišaldyti žiemai, labai skanu po to jais pagardinti patiekalus
Ar gali pomidorų viršūnės imti vysti dėl per didelės drėgmės? Maniškiai šiltnamyje pradėjo vysti, žemė labai įmirkusi po savaitės lietaus, o dabar kai taip atšilo, dieną vysta daugelis pomidorų.