Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2010 06 22, 08:44)
sveika sugrįžus, Greisi  4u.gif  Tikiuosi, bent jau atostogos geros buvo  biggrin.gif
O vyšniniai po kiek stiebų turi, visai negenėjai? Grožis bus  bigsmile.gif
Kaip baklažanai auga? Mano Listada de Gandia jau pumpurų prikrovė, Rosa Bianca - net nesiruošia.

Vyras numarino mano baklažanus,kažkoks vienas likęs,dar neturėjau progos ilgiau padirbti ir viską apžiūrėti.O stiebų turi nemažai,truputį apskabiau,kur saulės trūksta.Pomidorų visur daug,tik mažiukai.Vėlyvos veislės neturi,nu ir tie ,kurie ir vėlai sėti.
Atsakyti
Sveikos pomidoru myletojos!
Mano pomidoriukai irgi auga auga, bet vis dar neraudonuoja...
Greisi, is taves esu gavusi Black russian. Kazkaip keistai man jie auga. Kekes atzala baigiasi. Nezinau ar ja nuskint ar palikt.. Nezinau kaip su jais eilgtis. Ar jie tokie visada, ar cia pas mane tik del kazkokiu priezasciu taip vyksta? Buciau dekinga uz informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrikeB: 22 birželio 2010 - 09:12
pas mane irgi tas pats. Nuskabau, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(GiedrikeB @ 2010 06 22, 10:04)
Sveikos pomidoru myletojos!
Mano pomidoriukai irgi auga auga, bet vis dar neraudonuoja...
Greisi, is taves esu gavusi Black russian. Kazkaip keistai man jie auga. Kekes atzala baigiasi. Nezinau ar ja nuskint ar palikt.. Nezinau kaip su jais eilgtis. Ar jie tokie visada, ar cia pas mane tik del kazkokiu priezasciu taip vyksta? Buciau  dekinga uz informacija.

ir pas mane taip,pernai ne visas nuskabiau,tai labai daug pomidorų išaugino iš tų ataugų,taip mano ir paul robeson elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 22, 10:47)
ir pas mane taip,pernai ne visas nuskabiau,tai labai daug pomidorų išaugino iš tų ataugų,taip mano ir paul robeson elgiasi.

o, tai reiktų neskabyt? bigsmile.gif Reiks pabandyt palikt. Mano irgi ne šitie vieni taip elgiasi, kažkurie kiti irgi. Tik neužfiksavau, kurie dar. Šitų Black Russian labai charakteringi žiedynai, nereik nei žymeklyje pavadinimo žiūrėti - iškart aišku.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 22, 11:47)

oho kokie veidai i pomidorus grizo bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš šiemet pirmą kartą viena šiltnamį pasisodinau, tai kiek klausimų iškilo doh.gif 20m šiltnamį pas močiutę vis laisčiau ir ravėjau, o dabar nieko nesuprantu doh.gif blush2.gif Nusipirkau jau daigus, kitų dar draugė davė, bet jūs čia jau apie nokimus kalbat, o pas mane jie tik žydėt pradėjo ir į ūgį auga.. nesuprantu, ko vaisių nemezga? unsure.gif Šiltnamis vis atidarytas dieną, apdulkint kaip ir turėtų bitutės, gal aš ko neišskabius doh.gif ant vieno koto dabar jau po 3-4 šakas su žiedais kiekvienas pomidoras turi.. ax.gif gal reikėtų kokias viršūnes išskabyt? tokius darbus močiutė darydavo, niekada nesigilinau.. doh.gif
Čia gal aš per anksti panikuoju? gal tiesiog veislę kokią įdomią pataikiau g.gif
Atsakyti
Sveikos, pagaliau radau akimirka pasirodyt su savo vargais ir dziaugsmais. Pas mane dar neraudonuoja, kaip pas kai kurias cia, bet auga po truputi, vietoi ne stovi. Tik kazkaip man keistai atrodo, apatine saka uzmezga kelis pomidorus, o kitu ne ir pradeda jau virsutines auginti pomidoriukus, ant kitu virsutiniai pomidoriukai didesni uz apatinus.
Pas mus taip karsta, kad nespeju laistyti. viena diena laistau, kita diena nugenet reikia, o trecia diena vel laistau. kitiems metams reiks galvot apie laselini laistyma, tik kazi kaip tada su genejimu?
Pigiuose maisuose viskas auga super, o brangiuose vis dar s.... verysad.gif
Brangus Organic maisai doh.gif
user posted image user posted image user posted image user posted image

Pigus durpiniai maisai
user posted image user posted image

Vienas salia kito
user posted image

Cia 3 alicante, pasodinti po 1, uz dvieju desiniuju pasodinta po 1 paprika ir po 1 agurka, tai tarp ju irgi skirtumas kaip diena nuo nakties, paprikos skiriasi tik dydziu, nors sodintos kartu ir vienodos, o agurkai ir stiebo storio ir aukciu ir lapu dydziu bi spalva
user posted image

Ir bendras vaizdas

Papildyta:
O 100s&1000s tai tokie ne kokie schmoll.gif Lapu beveik jau nebera, nugelsta vos tik pradeda augti pazastis, o ir pazastys nebe labai auga, islenda ir sustoja, nors zyd vos kelius centietru. kol buvo siltnami viskas buvo gerai.
Po 3

Kabantys po 1 isvis nusibaige, kol atostogavom, tai visi ziedai nudziuvo ir nei vieno naujo pomidoriuko neuzmezge

Vienintelis gerai atrodantis, pasodintas i atskira vazona ir iki siol sedintis siltnamyje, nors nebelabai jis ten telpa. pasodinau pati paskutini, visi jau buvo subujoje, o tas vargsiukas spalvotas kaip rudeninis klevo lapas, apdziuves, vos ne mires buvo.
Tik pomidoriuku ant jo dar ne labai mtosi.
Atsakyti
Sveikos ir sveiki smile.gif ,
Su mielu noru perziureciau visas serzo fotkes, ale, kad labai letai atsidaro man cool.gif .
Maniskiai pomidorai vos ne visi stogaliecia jau doh.gif , keliems nukirpau virsunes, is apacios (beveik nuo zemes) leidzia tokias atzaleles, tai galvoju kaip butu, jeigu veliau sioms po viena leisciau bujoti g.gif (nuskabyciau lapus pagr.augalui ir tarsi tureciau nauja). Ar as cia labai jau svaigstu?

p.s. turim tokius stipriai raustelejusius gal keturis pomidoriukus, ale dar taupau, dar nokinu, kad minkstuteliai butu wub.gif . Paprikas jau valgom (zmonese geras receptas buvo su suriu/sviestu, tai kemsam, pjaustom ir su kepta duona - wub.gif ).
Atsakyti
Gal kas žinote, kodėl pomidorų lapai pradėjo suktis į tūteles ? parduotuvėje sakė, kad trąšų per mažai, patręšiau, bet jie vistiek sukasi. g.gif Gaila labai, nes buvo tokie gražūs ir pomidorų daug jau yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SIKSNOSPARNYTEA @ 2010 06 22, 17:37)
Gal kas žinote, kodėl pomidorų lapai pradėjo suktis į tūteles ? parduotuvėje sakė, kad trąšų per mažai, patręšiau, bet jie vistiek sukasi.  g.gif  Gaila labai, nes buvo tokie gražūs ir pomidorų daug jau yra  unsure.gif

Nu ir pas mane kai kurios veislės suka,bet nieko baisaus niekada neatsitiko,taip ir užsienietiškuos forumuos rašo,kad nieko tokio.
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 06 22, 14:12)
oho kokie veidai i pomidorus grizo  bigsmile.gif  bigsmile.gif  thumbup.gif

Jo...daug šiemet praleidau visko...Negali vyrui palikti ,kai darbais aptekęs.Dabar jau žinosiu,kad ilgiau kaip savaitei palikti negali.Sunkiausias darbas buvo nurėžti visus papildomus stiebus,kurie tokie stori ir su žiedais.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 06 22, 12:57)
o, tai reiktų neskabyt?  bigsmile.gif  Reiks pabandyt palikt. Mano irgi ne šitie vieni taip elgiasi, kažkurie kiti irgi. Tik neužfiksavau, kurie dar. Šitų Black Russian labai charakteringi žiedynai, nereik nei žymeklyje pavadinimo žiūrėti - iškart aišku.

Jo yra dar pora naujų veislių,kurios taip elgiasi,reiks ryt žvilgtelti,nes tiek reikaliukų visokių negaliu nuvažiuoti,dar ir svečių turiu.Dėl skabymo,tai pabandyk neskabyti,kai kurių.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 06 22, 16:26)
Maniskiai pomidorai vos ne visi stogaliecia jau  doh.gif , keliems nukirpau virsunes, is apacios (beveik nuo zemes) leidzia tokias atzaleles, tai galvoju kaip butu, jeigu veliau sioms po viena leisciau bujoti  g.gif (nuskabyciau lapus pagr.augalui ir tarsi tureciau nauja). Ar as cia labai jau svaigstu?
Paprikas jau valgom (zmonese geras receptas buvo su suriu/sviestu, tai kemsam, pjaustom ir su kepta duona -  wub.gif ).

išduok receptuką, aaa ax.gif

Aš daug ne vyšninių pomidorų paleidau dviem stiebais augti. Kol kas gerai auga, žiedynus/pomidorus krauna. Gal kiek smulkesni gali būt pomidorai, bet ne bėda. O stogą ir mano nemažai pomidorų beveik siekia.
Papildyta:
QUOTE(kipshe @ 2010 06 22, 15:03)
Sveikutės, aš šiemet pirmą kartą viena šiltnamį pasisodinau, tai kiek klausimų iškilo  doh.gif  Nusipirkau jau daigus, kitų dar draugė davė, bet jūs čia jau apie nokimus kalbat, o pas mane jie tik žydėt pradėjo ir į ūgį auga.. nesuprantu, ko vaisių nemezga?  unsure.gif Šiltnamis vis atidarytas dieną, apdulkint kaip ir turėtų bitutės, gal aš ko neišskabius  doh.gif  ant vieno koto dabar jau po 3-4 šakas su žiedais kiekvienas pomidoras turi..  ax.gif gal reikėtų kokias viršūnes išskabyt? tokius darbus močiutė darydavo, niekada nesigilinau..  doh.gif
Čia gal aš per anksti panikuoju? gal tiesiog veislę kokią įdomią pataikiau  g.gif

turbūt per anksti panikuoji smile.gif Gal tiesiog vėliau sodinti pomidorai, ar veislė vėlyvesnė. Jei žydi, tai bus ir pomidorų, tik kiek vėliau. Dabar nėr tokių karščių, žiedai neišdegs. Palaistyt turbūt irgi palaistai. O skabyt pažastėles reiktų. Viršūnės turbūt dangaus dar neremia? Tai jų ir skint kol kas nereik.

Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 22, 16:51)
Nu ir pas mane kai kurios veislės suka,bet nieko baisaus niekada neatsitiko,taip ir užsienietiškuos forumuos rašo,kad nieko tokio.
Papildyta:
Jo yra dar pora naujų veislių,kurios taip elgiasi,reiks ryt žvilgtelti,nes tiek reikaliukų visokių negaliu nuvažiuoti,dar ir svečių turiu.Dėl skabymo,tai pabandyk neskabyti,kai kurių.

bandysiu palikt drinks_cheers.gif
Pas mane kai kurių pomidorų lapai kaip pavytę truputį. Tiesiog nekreipiu dėmesio, nes jie tik tam tikrų veislių tokie (Opalka ir dar kažkurie). Matyt, taip turi būt.
Atsakyti