Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Aš Greisi pasigendu, pasirodytų ji su savo pomidorais.... Jau ko gero skina, valgo juos....
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 06 17, 18:18)
Aš Greisi pasigendu, pasirodytų ji su savo pomidorais.... Jau ko gero skina,  valgo juos....

Mano irgi jau sherry su kekėmis pomidoriuku ir kitos veislės nemažai bet dar neraudonuoja.Vilma kambaryje taip pat kekė viena graži gal su 6 pomidoriukais thumbup.gif kaip faina greičiau paraudonuotu ax.gif blush2.gif
Atsakyti
sveikos merginos, pas mane šiltami pomidorai nelabai laimingi lyg ir salygos geros, bet pradejo ziedai birti, net neisivaizduoju ko jiems ten truksta. gal kas žinot del ko taip yra. lauke pasisodinus vilties, tai super auga nors ir be jokiu preidangu, jei i toliau teip bus tai laukinius greičiau valgysim nei iš šiltnamio.
Atsakyti
Na, maniškiai irgi ne visi laimingi. Kažkaip kai kurių žiedeliai po vieną nudžiūsta, kažin, kas tai galėtų būti g.gif Nedaug, bet...
Užsimerkiau dilgynių, laistysiu.
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 18, 13:44)
Na, maniškiai irgi ne visi laimingi. Kažkaip kai kurių žiedeliai po vieną nudžiūsta, kažin, kas tai galėtų būti g.gif  Nedaug, bet...

pas mane dvieju rusiu pomidorai nemezga vaisiu, tik zydi ir meta ziedus. O gal zinote, kodel ant to pacio pomidoro skiriasi ziedai - vieni paprasti kaip ir visi, o kiti tokie didesni, storesni g.gif Kiti pomidorai nemazai primezge, bet dar neraudonuoja rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes mano kompas buvo sugedes tai nejo prisijugti.rytoij nufotkinsiu ir butinai ykelsiu savo pomidorus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 18, 12:44)
Na, maniškiai irgi ne visi laimingi. Kažkaip kai kurių žiedeliai po vieną nudžiūsta, kažin, kas tai galėtų būti g.gif  Nedaug, bet...

QUOTE(mamadonata @ 2010 06 18, 13:09)
pas mane dvieju rusiu pomidorai nemezga vaisiu, tik zydi ir meta ziedus. O gal zinote, kodel ant to pacio pomidoro skiriasi ziedai - vieni paprasti kaip ir visi, o kiti tokie didesni, storesni  g.gif  Kiti pomidorai nemazai primezge, bet dar neraudonuoja  rolleyes.gif

Jei daigų augimo metu trūko šviesos, žiedai sunyksta, išsivysto be žiedlapių;

Jei daigų augimo metu metu temperatūra buvo per aukšta ar labai svyravo, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti;

Žiedai krinta, kai šaltu ir lietingu oru šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė;

Trūkstant drėgmės ar nereguliariai augalus laistant, krinta žiedai ir užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštosoro temperatūros ( daugiau nei 30C) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.;

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka;

Žiedynai nesiformuoja ir kai trūksta geležies;

Pačių žiedynų nesusiformavimas pasireiškia kai trūksta geležies, o žiedų augimas ir vystymasis sutrinka, kuomet trūksta mangano;

Žydėjimo metu pomidorų žiedus patartina apipurkšti boro rūgšties tirpalu ( 5g į 10l vandens).

Pacitavau žurnalo "Pomidorai" skyrių, kuriame aprašo auginimo problemas wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 18, 20:21)
Jei daigų augimo metu trūko šviesos, žiedai sunyksta, išsivysto be žiedlapių;

Jei daigų augimo metu metu temperatūra buvo per aukšta ar labai svyravo, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti;

Žiedai krinta, kai šaltu ir lietingu oru šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė;

Trūkstant drėgmės ar nereguliariai augalus laistant, krinta žiedai ir užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštosoro temperatūros ( daugiau nei 30C) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.;

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka;

Žiedynai nesiformuoja ir kai trūksta geležies;

Pačių žiedynų nesusiformavimas pasireiškia kai trūksta geležies, o žiedų augimas ir vystymasis sutrinka, kuomet trūksta mangano;

Žydėjimo metu pomidorų žiedus patartina apipurkšti boro rūgšties tirpalu ( 5g į 10l vandens).

Pacitavau žurnalo "Pomidorai" skyrių, kuriame aprašo auginimo problemas wink.gif  4u.gif

Bet auginu visus vienodai, laistau vienodai, visi auga tame paciame siltnamyje g.gif tai vat ir nesupramntu kame problema, gal veisleje, cia tokie nenorintys vesti Armonika ir Sun Stone... o gal jie tiesiog labai velyvi ir jiems dar ne laikas ax.gif
Atsakyti
Sherry ax.gif
http://img821.images...i/imgp0811.jpg/
http://img689.images...i/imgp0813.jpg/

Nepamenu pavadinimo, bet žemaūgis ir pomidoriukai kol kas didžiausi blush2.gif
http://img268.images.../imgp0812m.jpg/

Ir vilma ax.gif
http://img443.images.../imgp0797j.jpg/
http://img15.imagesh.../imgp0796t.jpg/
Atsakyti
Pas mane didžiausi Monte Carlo, bet dar nerausta,laukiu nesulaukiu:

user posted image
Atsakyti
Pagaliau mes turim vieną raudoną thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės!
Aš vis apžiūriu ir džiaugiuosi Jūsų auginamais pomidorais. Pati esu visiškai žalia šitam reikale, nes tik pirmus metus turiu šiltnamį... renkuosi info iš visur ir visaip blush2.gif Tik kažkaip, kaip kokiai "blondinei" niekaip nedaeina ar reikia skabyti pažastis iš žemaūgių pomidorų. Turiu pasisodinusi kelis, pažastų priauge, o aš žiūriu ir nežinau ar reik apskabyt ar palikt jas. Patarkit ir nepykit už pasikarojančius klausimus.... ax.gif
Atsakyti