Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Mano pomidoriukai apkeipo po vakarykščio karščio unsure.gif Išsitraukiau likučius agroplėvelės, pakabinau užuolaidą šiokią tokią. Šiaip žemė drėgna, viskas normoj lyg...
Iš jūsų patirties, ar atsities?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 12 birželio 2010 - 08:08
Sveiki,
vienoje laidoje sake, kad galima profilaktiskai nuo ligu pomidoriukus laistyt neriebiu pienu. Planuoju ismegint. Ar kas bandete ir ar veiksminga?
Atsakyti
QUOTE(Pliushke @ 2010 06 12, 09:33)
Sveiki,
vienoje laidoje sake, kad galima profilaktiskai nuo ligu pomidoriukus laistyt neriebiu pienu. Planuoju ismegint. Ar kas bandete ir ar veiksminga?

Aš tik purškiau skiestu pienu profilaktiškai nuo ligų ax.gif , apie laistymą negirdėjau.
Bet dabar jau toks miškas jų priaugo - šiandien vėl lapus skabiau, bijau, kad ligos neįsimestų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pliushke @ 2010 06 12, 09:33)
Sveiki,

O nebijai, kad smirdes? Labai smirda pienas, kai aprugsta... Kokia savaite, tai tikrai ax.gif
Jau man tada labiau patinka dilgeliu, kad ir surugusiu smarve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 06 12, 08:45)
Mes jau pirmuosius suvalgem ax.gif

fainai unsure.gif

merginos pries valgydamos bent nuotrauku imeskit akims paganyt mirksiukas.gif biggrin.gif

pas mane dar tik keli uzmegzti ax.gif tai tie pirmieji valgomieji geriausiu atveju po kokiu 2 -3 savaiciu bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Terija:) @ 2010 06 10, 10:45)
Labu  4u.gif
Turiu klausimėlį dėl pomodorų auginamų lauke.

sveiki
na turiu baisiai diiidele beeeeda doh.gif doh.gif doh.gif ir tikiuos cia rast atsakyma

zodziu situacija tokia,mano vargsas siltnamis, geriausiu atveju atsiras tik po savaites
o pomidoru daigai tai i mane ziuri kaip i kankintoja doh.gif doh.gif doh.gif , na planavau kartu su jumis sodint, tai pasisejus buvau pakankamai anksti

o klausimas toks ar verta laukt to nelaimingo siltnamio ar vistik nest sodint pomidorus i lauka- jau buciau bandzius vakar nest, bet be proto karsta, siandien be proto didelis vejas cray.gif cray.gif cray.gif ir panasu kad dar pora dienu negeras oras bus, bet taip laukdama gero oro galiu ir vasaros pabaigos sulaukt doh.gif

gal galit ka patart , buciau dekinga uz bet kokius patarimus aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 06 12, 14:05)

zodziu situacija tokia,mano vargsas siltnamis, geriausiu atveju atsiras tik po savaites
o pomidoru daigai tai i mane ziuri kaip i kankintoja  doh.gif

na, gal tas šiltnamis ir po trijų savaičių atsiras, o jau birželio vidurys....

Drįsčiau pasiūlyti sodinti pomidorus lauke, iš šonų susmeigti aukštesnius kuoliukus ir uždengti agroplėvele, prispausti ją akmenukais, kad vėjas nenuplėštų. Nebus toks baisus pomidorams lietus, nekepins saulė. Agroplėvelės nenuiminėk, tegu taip ir būna, kol pomidorams bus patogu ten tupėt. Tik kad viršūnės nesiremtų. Gal netgi šiais metais juos taip ir užauginsi iki derliaus.
Kai reiks laistyti, pakelsi truputį agroplėvelės šonus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 12, 15:11)
na, gal tas šiltnamis ir po trijų savaičių atsiras, o jau birželio vidurys....

Drįsčiau pasiūlyti sodinti pomidorus lauke, iš šonų susmeigti aukštesnius kuoliukus ir uždengti agroplėvele, prispausti ją akmenukais, kad vėjas nenuplėštų. Nebus toks baisus pomidorams lietus, nekepins saulė. Agroplėvelės nenuiminėk, tegu taip ir būna, kol pomidorams bus patogu ten tupėt. Tik kad viršūnės nesiremtų. Gal netgi šiais metais juos taip ir užauginsi iki derliaus.
Kai reiks laistyti, pakelsi truputį agroplėvelės šonus ax.gif

4u.gif 4u.gif aciu labai uz patarima, as ir vistik linkstu prie to,kad susodint lauke, nors jau orai kokie doh.gif .

Del siltnamio- o ka i ji reiks sodint kai atsiras lotuliukas.gif lotuliukas.gif jei mano pomidorai lauke? tiesa paprikos labai tvarkingai laukia siltnamio ir visai ant manes nepyksta, paprikiukus augina ir vargo nemato thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 06 12, 11:02)
fainai  unsure.gif

merginos pries valgydamos bent nuotrauku imeskit akims paganyt  mirksiukas.gif  biggrin.gif

pas mane dar tik keli uzmegzti  ax.gif  tai tie pirmieji valgomieji geriausiu atveju po kokiu 2 -3 savaiciu bus  doh.gif

pas mane tas pats irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 06 12, 17:44)

Del siltnamio- o ka i ji reiks sodint kai atsiras  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  jei mano pomidorai lauke?

Susodinsi savo linkmuolius paprikiukus, galėsi pasisėt vėlyvesniam rudeniui ridikėlių, jie greit auga ir dera, salotų, svogūnų laiškams, rudenį būsim jų jau vėl pasiilgę.....
Gali pabandyt ir vieną pomidoro krūmą iš lauko perkelt į šiltnamį, bet tik stenkis imti su didesniu kiekiu žemių. Galėsi stebėt ir lygint, kurie geriau, greičiau auga tongue.gif

Experimentai įdomūs, kitąmet mums jau dalinsi patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 11, 08:42)
Ai, mergičkos, kurios sėjot pomidorus vasario pabaigoje, gal jau rausti pas jus pradeda? Nes pati vakar tris pirmuosius jau nuskyniau... turėtų ir pas jus panašiai būti smile.gif

nepradeda kol kas.. bet pomidoriukų pilnas šiltnamis, ir didelių, ir mažų. O grožis - visokiausių formų, kekių wub.gif Visi pomidorai jau su vaisiais, atsižiūrėt negaliu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Pliushke @ 2010 06 12, 08:33)
Sveiki,

kiek žinau, laisto skiestu pienu mirksiukas.gif Aš vakar irgi bandžiau. Maždaug viena dalis pieno, devynios dalys vandens ir keli lašiukai jodo.
Atsakyti
Sveikos!
Pagaliau ir as gavau proga parasyti, o tai tik greit perskaitau ka plepat, kad neatsilikt baisiai, nes tempai sitos temos unsure.gif
Tai va. ketvirtadieni gryzom is Berlyno, tai siltnamio pazanga superine blush2.gif
Pries isvaziuodamas palaisciau labai gausiai, kad per visas maisu skyles vanduo bego ir 9 dienas niekas nelaiste schmoll.gif Tiesiog nera kam patikti toki darba schmoll.gif daugiau zalos tik padarytu! bet labai tos dregmes nepritruko, buvo pasiraite lapai ir pasidare labai trapus, kol palaisciau viska, tai kelis ziedynus nulauziau verysad.gif vos uzkliuvi ir nuluzta.
Pomidorai pigiausiuose maisuose (ne organic) auga super thumbup.gif jau rankos nebeina ikisti tarp ju, pazastu kai priaugino storesniu uz pagrindini stieba, visi lapai grazus, ryskiai zali, gaila net skabyti, bet virpancia ranka, karpau, nors kiek jau iskirpau, nesimato jokio prasviesejimo. O tie kuriuos sodinau i 2x brangesnius maisus (organic) visai nupeze, truputi zemesni uz kitus, lapai sviesus, smulkus, prasciau mezga. Cia tiktu palyginimas: sibirine egle ir paprasta pernykste kaledine eglute thumbup.gif
Tuos nuopezas jau 2ar 3x tresiau, bet nieko schmoll.gif dar ir demiu, violetiniu, ant apatiniu lapu yra ir susiraite doh.gif ikelciau foto, bet MB fotika kazkur nukiso arba i miesta issinese. gal vakare, jei laiko turesiu.
Beje, vakar pas mane jau atvaziavo draugas Kurdiumovas thumbup.gif tai pradejau skaityt ir neina sustot, visai kaip serialas, uzsibaigia idomiausioi vietoi ir pradedi kita pastraia skaityt, kad uzbaigt minti, bet pakeliu vel visokiu kabliuku prisigaudai lotuliukas.gif
Atsakyti