QUOTE(veridiana @ 2010 06 08, 14:47)
Tai va ji taip tankiai susodinti pomidorai kad jau daba matyti kad bus baisus miškas o ir veslės kokios net neįsivaizduoju (sake po kelis daigus nuo kaimynų susirinkusi )
kuom vadovautis išskinant lapus???? patyrusiom pamidorų augintojom gal ir kvailas klausimas bet man tai visi lapai gražūs paklokas tik pažastis išskabau ir apatinius pageltusius lapus nuskinu ir viskas.
kuom vadovautis išskinant lapus???? patyrusiom pamidorų augintojom gal ir kvailas klausimas bet man tai visi lapai gražūs paklokas tik pažastis išskabau ir apatinius pageltusius lapus nuskinu ir viskas.
o tai tarp tų pomidorų praeiti bus įmanoma, kai jie paūgės?
Lapai gražūs, nesiginčiju. Bet pro tuos lapus mažai saulės gaus pomidoriukai (ypač kai dar ir labai tankiai susodinti), ventiliacija prastesnė, per lapų tankumyną gali plisti ir ligelės. Visų lapų nuskint nereik, tik apskabyt - per kartą nuo pomidoro skint ne daugiau kelių lapų.
Tiesa, dar sakoma, kad pomidorams gausiai auginant lapus ne taip gausiai formuojasi žiedynai. Šitos nuomonės aš pati nepatikrinau, nes pas mane pomidorai nebūna labai retai susodinti, taigi aš juos apskabau visada.