Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(veridiana @ 2010 06 08, 14:47)
Tai va ji taip tankiai susodinti pomidorai kad jau daba matyti kad bus baisus miškas  doh.gif   o ir veslės kokios net neįsivaizduoju  (sake po kelis daigus nuo kaimynų susirinkusi  ax.gif )

kuom vadovautis išskinant lapus????  patyrusiom pamidorų augintojom gal ir kvailas klausimas bet man tai visi lapai gražūs  ax.gif    paklokas tik pažastis išskabau ir apatinius pageltusius lapus nuskinu ir viskas.

o tai tarp tų pomidorų praeiti bus įmanoma, kai jie paūgės? g.gif
Lapai gražūs, nesiginčiju. Bet pro tuos lapus mažai saulės gaus pomidoriukai (ypač kai dar ir labai tankiai susodinti), ventiliacija prastesnė, per lapų tankumyną gali plisti ir ligelės. Visų lapų nuskint nereik, tik apskabyt - per kartą nuo pomidoro skint ne daugiau kelių lapų.
Tiesa, dar sakoma, kad pomidorams gausiai auginant lapus ne taip gausiai formuojasi žiedynai. Šitos nuomonės aš pati nepatikrinau, nes pas mane pomidorai nebūna labai retai susodinti, taigi aš juos apskabau visada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 birželio 2010 - 17:25
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 08, 08:54)
Asiukliu nuoviras tinka nuo grybeliniu ligu. Koki karta galima purkst ir profilaktiskai...

Dirvinių asiūklių nuoviras

turi daug silicio rūgšties. Jis stiprina augalų audinius, todėl grybelio sporoms sunku prasiskverbti. 1 kg šviežių arba 150 g džiovintų asiūklių užpilkite 10 l vandens ir palaikykite parą. Po to antpilą pavirkite pusę valandos. Nuovirą atvėsinkite ir sumaišykite su 5 dalimis vandens. Nupurkškite augalus.

informacija paimta is supermamos...

Aciu, reiskia ismesti negalima - reikia pasilikti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 08, 08:54)
pasikartojanti info  ax.gif

Taip, bet jeigu as tokios neradau - ar blogai, kad paklausiau unsure.gif ....Kiek kartu pati simtus kartu esu aiskinus ta pati, ir skaicius, bet gi nieno, va, kantrybe vis dar turiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 06 09, 06:45)
Aciu, reiskia ismesti negalima - reikia pasilikti ax.gif
Papildyta:

Taip, bet jeigu as tokios neradau - ar blogai, kad paklausiau unsure.gif ....Kiek kartu pati simtus kartu esu aiskinus ta pati, ir skaicius, bet gi nieno, va, kantrybe vis dar turiu blush2.gif

Del to, kad pasikartojanti info, tai tu nepyk, nes Gaudvile nepastebejo, kad as atrasiau ir parase beveik ta pati... Todel ir raso, kad pasiokartojanti info...
Atsakyti
Kažin, jei aš šlapoka (nepradžiuvusia) pjauta žole apmulčiavau šiltnamį, labai jau blogai? Supus, supelys viskas? biggrin.gif Prasklaidau, pakedenu, džiūsta, nes dvejos durys plačios, ventiliuojasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 06 09, 06:45)

kaip jau Aaagnex parašė, tai maniškis atsakymas buvo pasikartojantis, o ne klausimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 06 09, 10:08)
Kažin, jei aš šlapoka (nepradžiuvusia) pjauta žole apmulčiavau šiltnamį, labai jau blogai? Supus, supelys viskas? biggrin.gif  Prasklaidau, pakedenu, džiūsta, nes dvejos durys plačios, ventiliuojasi g.gif

Aš irgi tą patį padariau, bet sudėtą apmyniau, prispaudžiau ir nieko, nepelyja, šiltnamis kvepia šienu smile.gif
Atsakyti
user posted image

prasau jusu patarimo,kas nutiko mano pomidoram,kodel taip svieseja lapai?ar cia kokia liga,ar kas? verysad.gif
Atsakyti
sveikos, galkaune kuriai nors liko pomidoru daigu? mielai nupirkciau:)
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 06 09, 15:23)

prasau jusu patarimo,kas nutiko mano pomidoram,kodel taip svieseja lapai?ar cia kokia liga,ar kas? verysad.gif

Ne liga. Panašūs požymiai kai augalui trūksta magnio arba mangano. Jei gelsta ir viršūnės, tuomet trūksta ir geležies.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 09, 15:59)
Ne liga. Panašūs požymiai kai augalui trūksta magnio arba mangano. Jei gelsta ir viršūnės, tuomet trūksta ir geležies.

AISKU,ACIU 4u.gif o tai kuom juos gelbet,kuom palaistyt ,kad to magnio netruktu g.gif virsunes negelsta,pomidorai grazus ir veslus,tik lapai svieseja ax.gif
Atsakyti
Mano pomidorų miškas

user posted image
Atsakyti
Aderaa , labai gražu ir tvarkinga thumbup.gif
Atsakyti