Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Casual @ 2010 06 06, 19:26)
jungiuosi prie klausinejanciu biggrin.gif
merginos, atsimenu dug kas betaliuxus auginat, kaip su ju genejimu? visai negeneti?  blush2.gif jie tokiais krumais blink.gif  doh.gif  tai taip ir palikt?
(jie i shiltnami ikishti  ax.gif  , tie kur lauke tai neapsisprendzia ar mirt ar gyvent cool.gif  )

aš pernai genėjau. Šiemet nutariau bandyt negenėt, paskui irgi išsigandau, į kokį krūmą virsta blink.gif Bet dabar jau genėt gaila, visur žiedai žiedeliai.
Papildyta:
QUOTE(meduliukas @ 2010 06 06, 15:49)
As su konkreciu klausimu - pirmi metai auginu Red cherry, black cherry ir snow white cherry - ar reikia smarkiai geneti g.gif Palikau po du stiebus, bet labai pazastis leidzia, niekada su sitais nesusiduriau, gal nereik genet, nes tuoj ir ziedus ten krauna, bet bijau dziungles padaryti g.gif

Pažastis skabyk, nes jie išsikeroja baisiai greit. Na, aš kartais, kai pažastėlę randu žydinčią, palieku žiedukus, o nuskabau viršūnėlę, kad toliau neaugtų ax.gif Nes žiedukų vis gaila visada biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 06 06, 15:59)
greisi,is jusu pirkau pomidorus[ankstyva mergaite]paraset,kad ju geneti nereikia,tai kaip juos teisingai priziureti//? kiek stiebu auginti,tiek kie augs,ar kaip? arlapus reikia apskinti? o jau kotai kokie ju stori bigsmile.gif

kaip suprantu, turit Early bush girl? Jie žemaūgiai, jų genėt nereik, kiek augs tiek palikt. Augs kaip krūmiukas. Lapus po truputį aš apskabau ir žemaūgiamsl
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2010 06 06, 15:47)
sveiki,
aš ir norėjau pagalbos- pamačiau pirmuosius kenkėjus pomidorų šiltnamy - baltasparnius  verysad.gif
gal kas žinot kaip juos efektyviai išnaikint natūraliu būdu? turiu mažiuką lėliuką, tai šiemet ypač tos chemijos nesinori  unsure.gif

žinai, nieks nieko veiksmingo liaudiško nuo šito brudo pasiūlyt nelabai gali..
Radau va tik ką 'Rojaus soduose':

'Jei "musytes" baltos - tai baltasparniai. Shlykstus gyviai, puola viska, kai kuriu rusiu baltasparniai - karantininiai gyviai, kuriuos isnaikint itin sunku (tu "karantininiu" lervos gyvena isigrauzusios i augalo audinius, todel ne visi insekticidai kerta).

Liaudishka priemone - baltasparniai "dievina" geltona spalva, todel i apniktus vazonus prikaisioja geltonu lipniu lenteliu (panasiai kaip musgaudziu popierines juostos lipnia marmalyne istepliotos). Jie tupia ant tu lenteliu ir...
Tu lenteliu kartais buna pirkt, taciau galima pabandyt ir paciam pasidaryt.
Bet mano asmenine nuomone, raikia rimto sisteminio insekticido ''

Dar radau minimą preparatą Aphisol Bio. Bet minimas jis kalbant apie gėles. Reiktų paieškot daugiau info apie jį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 birželio 2010 - 19:48
QUOTE(saintlina @ 2010 06 06, 20:43)
aš pernai genėjau. Šiemet nutariau bandyt negenėt, paskui irgi išsigandau, į kokį krūmą virsta  blink.gif  Bet dabar jau genėt gaila, visur žiedai žiedeliai.

saintlina, tai vat del to ir klausiu- krumas tankus, ziedu daug - genet/negenet kankinuosi doh.gif bet tu pazastu gal kokios 20 blink.gif doh.gif

lygiai taip pat nezinau kaip elgtis su tigrinukais unsure.gif irgi mazaugis, smulkokais vaisiais- bet shaka ant shakos ir pazastis pazastyje darosi g.gif
Atsakyti
Aš pomidorus nežiūrint kokia veislė,auginu vienu nu maksimum dviem stiebais,trys jau man košmaras,man atrodo kad juo daugiau tų viršūnių juo smulkesni vaisiai gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 06 06, 19:56)
saintlina, tai vat del to ir klausiu- krumas tankus, ziedu daug - genet/negenet kankinuosi  doh.gif  bet tu pazastu gal kokios 20 blink.gif  doh.gif

aha, pas mane irgi toks vaizdelis biggrin.gif Gal truput apgenėsiu.. skaudančia širdim biggrin.gif Ne, pabandysiu vienus pagenėt, o kitus palikt tokius pat. Ieškosim skirtumų.
Pernai auginau vienu stiebu, tai tikrai dideli pomidorai buvo. Ir daug.

O šiaip ir pas mane visi žemaūgiai labai išsiskėtoję. Ir Sprite, ir Roma, ir Kmicic - visi tiesiog krūmai tankiausi. Kmicic tai jau triskart tikrinausi, ar tikrai žemaūgiai turi būt, nes išaugo tokie, kad be atramų jau griūna.
Bet pernai auginau kažkokius žemaūgius, tai nei vienų negenėjau ir pomidorų buvo daug ir tikrai nesmulkūs - tokie, kokie ir priklauso pagal veislę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 birželio 2010 - 20:56
mano betaliuksai meta ziedelius, geltnuoja ir meta...patys irgi yra pagelte ar gali mest del medziagu trukumo?ar visdelto ir temperatura cia dar darbuojas? pati ju nepriziuriu kaip kitais metais,tai gaila ziuret verysad.gif
Atsakyti
Mano pamidorai remiasi į meškerykočius. ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2010 06 07, 15:04)
Mano pomidorai remiasi į meškerykočius.  ax.gif

user posted image

dukra dėjo nuotrauka, tai iš skubėjimo parašė naują veislę -pamidorus smile.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rozarka: 07 birželio 2010 - 14:01
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 06 07, 12:44)
mano betaliuksai meta ziedelius, geltnuoja ir meta...patys irgi yra pagelte ar gali mest del medziagu trukumo?ar visdelto ir temperatura cia dar darbuojas? pati ju nepriziuriu kaip kitais metais,tai gaila ziuret verysad.gif

esu skaičius, kad lapai gelsta ir trūkstant azoto. Pabandyk su Delfan palaistyt, jei turi.

Papildyta:
QUOTE(Rozarka @ 2010 06 07, 13:04)
Mano pamidorai remiasi į meškerykočius.  ax.gif

kokie erdvūs takeliai bigsmile.gif Man kiekvieno centimetro gaila iš pomidorų atimt, tai takeliu vos pražingsniuoju biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos norejau paklausti .Nulauziau keliu pomidoru virsunes,jie dar augS ar jau mest reiks,jie pas mane labai tankiai susodinti tai kelis ir uZkabinau.
Ir dar viena klasuimas ar jus skabot lapus nuo apcios ar tik tous pazastinuks. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera @ 2010 06 07, 16:40)
Sveikos norejau paklausti .Nulauziau keliu pomidoru virsunes,jie dar augS ar jau mest reiks,jie pas mane labai tankiai susodinti tai kelis ir uZkabinau.
Ir dar viena klasuimas ar jus skabot lapus nuo apcios ar tik tous pazastinuks. 4u.gif

augs, augs, būk rami. Jei žemaūgiai, tai išvis nesuk galvos. Jei aukštaūgiai - palik kokią pažastį ir augs sau vietoj viršūnės. Nulaužtą viršūnę irgi gali pasodint, irgi augs.
Skabom ir lapus nuo apačios mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 birželio 2010 - 16:47
QUOTE(Adera @ 2010 06 07, 17:40)

palikit vieną iš viršūnėj esančių pažastų augti, bus nauja viršūnė wink.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 07, 15:43)
augs, augs, būk rami. Jei žemaūgiai, tai išvis nesuk galvos. Jei aukštaūgiai - palik kokią pažastį ir augs sau vietoj viršūnės.
Skabom ir lapus nuo apačios  mirksiukas.gif

Aciu labai 4u.gif , mano pirmi metai kai auginu ,o dar ne Lt gyvenu.Siap lyg nezemaugiai maniskiai.O tankiai jie suseti gal ir nieko blogo ,nes kaip uzderejo tai ankstoka tarp ju.
Atsakyti