Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(aaagnex @ 2010 06 02, 07:58)
straipsniuko as neturiu. O nereikia skabyt, nes maziau pomidoru bus. Tiesiog pora kekiu man rodos uzaugina ir viskas, jei isskabai mazaugius. Gal zinoves tiksliau atsakys ax.gif

Be to siulau apsisprest - pirmiausia klausiat kokius  reikia skabyt, kai atsqakoma kuriuos galima, tai pasirodo, kad jums idomiau, kodel rolleyes.gif

suprantat,nepatirusiam pomidorininkui viskas idomu,kad netadaryti kita kart klaidu.atrodo pasiskaitai,o visttiek patirtis rodo,kartais kitka.aciu jums.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 06 02, 08:03)
suprantat,nepatirusiam pomidorininkui viskas idomu,kad netadaryti kita kart klaidu.atrodo pasiskaitai,o visttiek patirtis rodo,kartais kitka.aciu jums.

Ne nu ner uz ka dekot, bet jeigu tikrai idomu, tai siulau paskaityt senas temas vis turint laiko - tan daugiau informacijos galima rast, nei bet kur kitur internete... ax.gif
Atsakyti
ką manot apie pomidorų nupurškimą kalio permanganato tirpalu g.gif
Atsakyti
[quote=Daiber,2010 06 01, 16:30]
šiltnamis nedidelis nėra lango tik durys, lyg drėmės ir nėra g.gif

Man pasakojo, kad vasarą iš viso reikėtų šiltnamio šonuose plėvelę pakelti, kad kuo daugiau vėdintųsi. Mano pomidorai kiekvienais metais rugpjūčio pabaigoj pradeda pūti, tai aš aiškinaus, kas galėtų būti. Tai dabar jau net nakčiai nebeuždarau šiltnamio.

[quote=Daiber,2010 06 02, 08:59]
ką manot apie pomidorų nupurškimą kalio permanganato tirpalu g.gif
[/quote]
Aš žinau receptuką su kalio permanganatu ir pienu: 9 ltr vandens, 1 litras kaimiško pieno ir šaukštelis (lygtai šaukštelis, reikėtų pasitikslinti) kalio permanganato. Čia nuo ligų. Tiik nesumąstau, ar iš anksto purkšti, ar purkšti, jei kokia liga užpuls.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 06 01, 18:15)
O gal kas žinot, kiek procentais ore drėgmės turėtų būti pomidorams?  Visur tik parašo, kad negali būt drėgna ir tiek. Pas mane hidrometras apie 50% dažniausiai rodo, įdomu, čia gerai ar nelabai.

iki derėjimo - 60-65%, derėjimo metu - 65-70% santykinė oro drėgmė šiltnamyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2010 06 02, 10:05)
Aš žinau receptuką su kalio permanganatu ir pienu: 9 ltr vandens, 1 litras kaimiško pieno ir šaukštelis (lygtai šaukštelis, reikėtų pasitikslinti) kalio permanganato. Čia nuo ligų. Tiik nesumąstau, ar iš anksto purkšti, ar purkšti, jei kokia liga užpuls.

ačiū už info.Vyras sakė vakare bandys daryt kažkokį langelį, kad vėdintutųsi.Kadangi pas mus nedidelis šiltamis tai vienoj pusėj agurkai yra, o jų auginimo salygos kitokios.Bet agurkus vakar jau kelis nusiskyniau thumbup.gif , o va pomidorams netinka verysad.gif
Atsakyti
Pomidorams reikia skersvejo.
Atsakyti
QUOTE(Airida-M @ 2010 06 02, 14:11)
Pomidorams reikia skersvejo.

Nu ne skersvėjo ,o gero vėdinimo iš viršaus tongue.gif
Atsakyti
Širyt radau Vilma jau su pomidoriuku thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
ech, įdomu, ką aš rasiu nuvažiavus g.gif Mama kad ir būna dabar sodyboj, bet šiltnamius tik palaisto. Genėt net nebando. Sako - bijau net pradėt, supratimo neturiu, kokiems pomidorams kiek stiebų palikt biggrin.gif
Tai turėsiu skabymo atvažiavus. Jau praėjusį savaitgalį daug radau su keliom viršūnėm. Na, eksperimento tvarka kai kuriuos ir palikau dviem stiebais (ne vyšninius, o didžiuosius). Žiūrėsim, kas gausis. Gal nereiks šliaužiot žeme derlių renkant biggrin.gif

Atsakyti
Aš pomidorus geniu beveik kasdien, rodos išgeni, o atėjus vėl tos pažastys prižėlusios lotuliukas.gif , auga kaip ant mielių.
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2010 06 03, 10:51)
Aš pomidorus geniu beveik kasdien, rodos išgeni, o atėjus vėl tos pažastys prižėlusios lotuliukas.gif , auga kaip ant mielių.

tai va ir bijau, kad po savaitės atvažiavus džiungles rasiu. O kai randi tris-keturias gražias viršūnes su žiedais tai ir skint kaip gaila biggrin.gif
Atsakyti