Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Daiber @ 2010 06 01, 16:02)
nu jo jie tokie kaip juodi dar plius, nu juodom dėmėm.

blink.gif blink.gif unsure.gif gal tikrai kelk nuotrauką per kur kitur...
Hm, negi rudoji dėmėtligė bus... o ar geras šiltnamyje vėdinimas? Nes jei šiltnamyje tvyro nuolatinė drėgmė, tai negerai, lapų ligos labai greit plinta.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 01, 16:20)
blink.gif  blink.gif  unsure.gif gal tikrai kelk nuotrauką per kur kitur...
Hm, negi rudoji dėmėtligė bus... o ar geras šiltnamyje vėdinimas? Nes jei šiltnamyje tvyro nuolatinė drėgmė, tai negerai, lapų ligos labai greit plinta.

bandysiu įkelti, bet nežianu ar pavyks.šiltnamis nedidelis nėra lango tik durys, lyg drėmės ir nėra g.gif
Papildyta:
nu va ar matosi?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiber: 01 birželio 2010 - 15:31
QUOTE(Daiber @ 2010 06 01, 16:23)
bandysiu įkelti, bet nežianu ar pavyks.šiltnamis nedidelis nėra lango tik durys, lyg drėmės ir nėra  g.gif

Žinok taip drėgmės pati nejausi, jos rodos ir nėra, bet jei nėra jokio langelio, kad galėtum padaryti bent nedidelį vėdinimą į viršų, tai jau aišku, kad vėdinimas tikrai prastas. Toks šiltnamis drėgnas ir labiau tiktų agurkams.

Šviežiom kiaulių srutom nelaistyk, kad ir atskiestom. Šviežias mėšlas degina šaknis. Reikėtų jas bent keletą dienų ar savaitę parauginti, t.y. į kokią bačką su vandeniu įpilti srutų ir palaikyti. Tada kibirui vandens pilti apie litrą to raugo ir laistyti.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 01, 16:31)
Žinok taip drėgmės pati nejausi, jos rodos ir nėra, bet jei nėra jokio langelio, kad galėtum padaryti bent nedidelį vėdinimą į viršų, tai jau aišku, kad vėdinimas tikrai prastas. Toks šiltnamis drėgnas ir labiau tiktų agurkams.

Šviežiom kiaulių srutom nelaistyk, kad ir atskiestom. Šviežias mėšlas degina šaknis. Reikėtų jas bent keletą dienų ar savaitę parauginti, t.y. į kokią bačką su vandeniu įpilti srutų ir palaikyti. Tada kibirui vandens pilti apie litrą to raugo ir laistyti.

ačiū labai už patarimus 4u.gif
Atsakyti
O gal kas žinot, kiek procentais ore drėgmės turėtų būti pomidorams? Visur tik parašo, kad negali būt drėgna ir tiek. Pas mane hidrometras apie 50% dažniausiai rodo, įdomu, čia gerai ar nelabai.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 06 01, 15:09)
Gal as auginat Romą, ar jie genimi? Ant pokelio neužrašyta, o internete labai jau įdomiai vienur taip, kiturkitaip rašo g.gif

aš auginu, bet pirmus metus. Kol kas žemaūgių negeniu nei vienų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 01, 18:20)
aš auginu, bet pirmus metus. Kol kas žemaūgių negeniu nei vienų.

Nu pagal mane tai jei ne žemaūgiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 06 01, 18:46)
Nu pagal mane tai jei ne žemaūgiai g.gif

131 POMIDORAI ,,ROMA"
Lycopersicon esculentum Mill.
Vidutinio ankstyvumo hibridas. Dera po 110-125 dienų nuo sudygimo. Augalo aukštis 35-60 cm. Vaisiai pailgos formos, raudonos spalvos. Augalai atsparūs ligoms. Galima auginti lauke ir polietileniniuose šiltnamiuose.
Atsakyti
dėl pomidorų lapų,tai jei gali keistis todėl ,kad daigai neužgrūdinti.Pas mus buvo šalnos,tai keli pirktiniai nušąlo,o maniškiai beveik visi sveiki.Taigi auga gražiai,gauna šaltų naktų,o tada jau ir rezultatas.
Atsakyti
Auginau kažkada "Roma" bet man jie nelabai, krūmelis nedidelis tikrai net rišti nereikėjo,bet kiek užmezgė tiek iš karto nunoko ir pasibaigė
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 01, 16:01)
Atsakymas toks: aukstaugius reikia skabyt, zemaugiu ne. Bet, yra rusiu aukstaugiu, kuriu galima leist augt po kelis stiebus (kelias pazastis palikt) - tai dazniausiai yra vysniniai visokie.
Sukonkretinkit klausima - tada bus galima normaliau kazka patart ax.gif

na,mane labiau domina kodel negalma ju skint,ir kas bus mano atveju jei as juos nuskiniau,bet jau krauna ziedus.kitiems netams gal patartumet,kokiu klaidu nedaryti.gal koki straipsniuka gera imeskit.aciu.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 06 02, 07:42)
na,mane labiau domina kodel negalma ju skint,ir kas bus mano atveju jei as juos nuskiniau,bet jau krauna ziedus.kitiems netams gal patartumet,kokiu klaidu nedaryti.gal koki straipsniuka gera imeskit.aciu.

straipsniuko as neturiu. O nereikia skabyt, nes maziau pomidoru bus. Tiesiog pora kekiu man rodos uzaugina ir viskas, jei isskabai mazaugius. Gal zinoves tiksliau atsakys ax.gif

Be to siulau apsisprest - pirmiausia klausiat kokius reikia skabyt, kai atsqakoma kuriuos galima, tai pasirodo, kad jums idomiau, kodel rolleyes.gif
Atsakyti