Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

sveikos 4u.gif
iškilo man problema.Auginu pomidorus pirmi metai todėl apie jų auginimą nieko neišmanu blush2.gif Buvo laabi gražūs lapai, jau ir žydi keli ir staiga kažkas atsitiko.kaip nudeginti atrodo , tokiom rudom dėmėm nemoku paaiškinti.Įkelčiau nuotrauką bet nežinau kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 01, 14:15)
sveikos 4u.gif
iškilo man problema.Auginu pomidorus pirmi metai todėl apie jų auginimą nieko neišmanu blush2.gif Buvo laabi gražūs lapai, jau ir žydi keli ir staiga kažkas atsitiko.kaip nudeginti atrodo , tokiom rudom dėmėm nemoku paaiškinti.Įkelčiau nuotrauką bet nežinau kaip g.gif

Gal nepatingėtumėt praversti ir pasiskaitinėti ketvertą penketą puslapių atgal, ten yra ir nuotraukų ir paaiškinimų, nes daugelis vis klausia tą patį, nors elementarūs atsakymai yra.

P.S. Jei jau nerasit nuotraukų atitinkančių jūsų pomidorinės problemos, tada prašom foto, bandysim ieškot išeities.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 01 birželio 2010 - 13:28
QUOTE(Natha @ 2010 05 30, 19:43)
Na nudžiūvusio lapo spalva man ruda, gal kitiems ji labiau geltona smile.gif tokie maži taškeliai grynai mirusio audinio. Čia šiek tiek matosi
user posted image
Prasidėjo dar ant palangės, tai galvojau, kad jau jiems ten nusibodo. Prieš savaitę persodinau į šiltnamį, bet plinta toliau. Ir dabar jau ir ant jaunų lapelių randasi. Azoto negalėtų trūkti, nes "Delfan" palaistyti, o ten pagrinde azotas. Pabandysiu ryt pelenų, gal padės. O agurkams lapai šviesėja, paskui taškiukais nugelsta ir ant galo paruduoja. Vienu žodžiu, pirmi metai ir visai nesėkmingi.. Tik paprikos šaunuolės auga žaliuoja ir dzin joms viskas.

kažkas panašaus kaip čia bet ne visai daugiau dėmių, o ne sudžiuvimų...
QUOTE(Edexa @ 2010 06 01, 14:22)
Gal nepatingėtumėt praversti ir pasiskaitinėti ketvertą penketą puslapių atgal, ten yra ir nuotraukų ir paaiškinimų, nes daugelis vis klausia tą patį, nors elementarūs atsakymai yra.

P.S. Jei jau nerasit nuotraukų atitinkančių jūsų pomidorinės problemos, tada prašom foto, bandysim ieškot išeities.

aš visą temą perskaičiau, bet kažkaip bijau apsigauti, nes kiekvienas atvejis gali būti skirtingas.O gaila būtų prarasti pomidorus verysad.gif
Papildyta:
na va kaip atrodo

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Daiber @ 2010 06 01, 14:53)
na va kaip atrodo

user posted image

.....bandykit dar kartą, neįsikėlė nuotraukytė.
Matot, iš pradžių būna dėmės nesudžiūvusios kai saulė apdegina, vėliau jos apdžiūsta, todėl jums nuotraukoje ir atrodo kad tai iškart sudžiūvimai.
Nepamirškit parašyt kur šiuo metu jūsų pomidorai, jei šiltnamyje, tai nuo kada, kokiom sąlygom auginami....nugi nuo daug ko priklauso, kas jūsų daigams atsitiko.

Šiaip nemanau, kad tai rimta problema, dar ankstoka būtų ligoms plisti masiškai, bet ką žinai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 01 birželio 2010 - 14:49
QUOTE(Edexa @ 2010 06 01, 15:44)
.....bandykit dar kartą, neįsikėlė nuotraukytė.
Matot, iš pradžių būna dėmės nesudžiūvusios kai saulė apdegina, vėliau jos apdžiūsta, todėl jums ir atrodo kad tai iškart sudžiūvimai.

man tai rodo nuotrauka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 01, 15:47)
man tai rodo nuotrauka ax.gif

Aš nematau... g.gif
Nu tai paaiškink žmogui, jau daug visokios velniavos esi mačiusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 06 01, 15:52)
Aš nematau...  g.gif
Nu tai paaiškink žmogui, jau daug visokios velniavos esi mačiusi smile.gif

Negaliu atsakyt - dar taip nesu macius arba ji kazkaip nufotkino idomiai. lapu krastai, kad apdziuve, tai cia ne naujiena niekam - as tai skinu ir viskas - vakar kaip supykau ant savo balkonstar - tai liko lapai tik virsunej... O tai paskui zinok kas cia buvo biggrin.gif
O cia foto tokie kaip pajuode lapai - as tai galvociau, kad gal kokiu medziagu per daug g.gif

jau ir man nerodo bigsmile.gif
Daiber - ikelk nuotrauka per kur nors kitur...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 01 birželio 2010 - 14:58
labai prasau,pasiziurekit mano prasima16puslapyje,aciu,kas gali padiet. 4u.gif
Atsakyti
mūsų pomidorai jau 2 savaitės šiltnamį susodinti jau 3 eina.Sekmadienį vyras apskabė apatinius lapus ir jie gražiai atrodė, tokie sodriai žalios spalvos buvo, o šnd žiūriu marguoja.Pagalvojau gal perlaistėm, ar kažko trūksta, nes be trašų ir mėšlo auginam.Tik tokiam juodžiamį susodinom.O ar galima laistyti kiaulių mėšlo srutom skiestom vandeniu.Nes parsivežiau iš kaimuko svogunus laisčiau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 06 01, 15:58)
labai prasau,pasiziurekit mano prasima16puslapyje,aciu,kas gali padiet. 4u.gif

Atsakymas toks: aukstaugius reikia skabyt, zemaugiu ne. Bet, yra rusiu aukstaugiu, kuriu galima leist augt po kelis stiebus (kelias pazastis palikt) - tai dazniausiai yra vysniniai visokie.
Sukonkretinkit klausima - tada bus galima normaliau kazka patart ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 06 01, 15:56)
Negaliu atsakyt - dar taip nesu macius arba ji kazkaip nufotkino idomiai. lapu krastai, kad apdziuve, tai cia ne naujiena niekam - as tai skinu ir viskas - vakar kaip supykau ant savo balkonstar - tai liko lapai tik virsunej... O tai paskui zinok kas cia buvo biggrin.gif
O cia foto tokie kaip pajuode lapai - as tai galvociau, kad gal kokiu medziagu per daug g.gif

jau ir man nerodo bigsmile.gif
Daiber - ikelk nuotrauka per kur nors kitur...

nu jo jie tokie kaip juodi dar plius, nu juodom dėmėm.
Atsakyti
Gal as auginat Romą, ar jie genimi? Ant pokelio neužrašyta, o internete labai jau įdomiai vienur taip, kiturkitaip rašo g.gif
Beje, Casual, o gautus iš tavęs reiktų genėt ar ne? g.gif
Atsakyti