tikiuos cia mergaites padesit.... kai visi snekejot aptarinejot ligas, tai as greitai permeciau akim, nebuo aktuolu , tai maniau ir nereik mokintis... o dabar kai paciai bedos istiko, tai stresuoju, noriu savo vilmutes gelbet!!!! o gal ir man pades tas stebuklngas bazilikas??net nzn....
ateinu mergaites pasiguost, ir paprasyt patarimo..... siltnamyje kadangi nebera vietos, tai vazonuose laikau vilmos pomodoru daigus.. visada buvo tokie zali, stori, mesingi daigai... tik pamazu pradejo man geltonuot....maniau tikapatiniai, gal seni, maniau juos nuskinsiu ir viskas vel gerai bus...bet ziuriu kad geltonuot pradejo ir visi kiti lapukai... patarkit kokia pagalba man jiems suteikt!!!! maniua dukrytei bus mazu pomidoriuku, gales uzkandziau, o daba se tau!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(kadabra @ 2010 05 31, 15:46)
Sveiki, pomidoru augintojai
Visa siltnami, tame tarpe ir takelius isdejau storu sluoksniu ka tik nupjautos zoles. Po keliu dienu ji virto cezganciu sieneliu. Vaizdas grazus, kvapas - nuostabus, tikiuosi ir piktzoles neatakuos, vienintelis minusas negaliu kontroliuoti zemes dregmes (nematau ), tai teks tiesiog nepamirsti laistyt.
Kaip manot ta neisdziuvus nupjauta zole nekenks? Pirmais metais buvau mulciavus tik siaudais.
Braskes irgi apdesiu, zodziu nusiteikus daug kur naudoti, tikiuosi nekenks
Visa siltnami, tame tarpe ir takelius isdejau storu sluoksniu ka tik nupjautos zoles. Po keliu dienu ji virto cezganciu sieneliu. Vaizdas grazus, kvapas - nuostabus, tikiuosi ir piktzoles neatakuos, vienintelis minusas negaliu kontroliuoti zemes dregmes (nematau ), tai teks tiesiog nepamirsti laistyt.
Kaip manot ta neisdziuvus nupjauta zole nekenks? Pirmais metais buvau mulciavus tik siaudais.
Braskes irgi apdesiu, zodziu nusiteikus daug kur naudoti, tikiuosi nekenks
pradžiūti turi,jeigu žalią,tai plonu sluoksniu pirma.
Nu tų lapelių,kai prideda,tai tikrai ne ligos.Nes pas mane indeliuose dar daigų liko,tai jie ir perdžiūva ir sušlampa,tai jų lapai va tokie ,nuskabau ir vėl gerai.
Tiesa dėl uždaryto šiltnamio,tai jau labai blogai jiems tas karštis,nes jie nustoja augti ir gali visai nusibaigti.Tiesa buvo porą naktų šalnų,bet šiaip jau geriau atidarytas.O daigeliai pas mane dauguma nedideli buvo sodinti,tai taip auga gražiai ,kotai storuliai.Turim ir pomidoriukų,bet derlius nebus ankstyvas.Neparinkau veislių kažkaip,nu betaliuksas vienas auga.
Papildyta:
QUOTE(antigone333 @ 2010 05 31, 16:09)
tikiuos cia mergaites padesit.... kai visi snekejot aptarinejot ligas, tai as greitai permeciau akim, nebuo aktuolu , tai maniau ir nereik mokintis... o dabar kai paciai bedos istiko, tai stresuoju, noriu savo vilmutes gelbet!!!! o gal ir man pades tas stebuklngas bazilikas??net nzn....
ateinu mergaites pasiguost, ir paprasyt patarimo..... siltnamyje kadangi nebera vietos, tai vazonuose laikau vilmos pomodoru daigus.. visada buvo tokie zali, stori, mesingi daigai... tik pamazu pradejo man geltonuot....maniau tikapatiniai, gal seni, maniau juos nuskinsiu ir viskas vel gerai bus...bet ziuriu kad geltonuot pradejo ir visi kiti lapukai... patarkit kokia pagalba man jiems suteikt!!!! maniua dukrytei bus mazu pomidoriuku, gales uzkandziau, o daba se tau!!!!!!!!!!!!!
gal vazoniukai per maži.Bet didžiausia bėda daugelio manau,kad daigai neužgrūdinti.Mažiukus juos reikia grūdinti,tada nepatiria tokio streso jie.O naktys šaltos.
Dar pastebėjimas mažame šiltnamyje,kur orlaidžių nėra,tai daigai tikrai ne taip gražiai auga.
sienelis ir nuo piktzoliu apsaugos, ir dregme netaip greit isgaruos
O del papriku skyletu - nu irgi kazkas grauzia. Iki galo dar neissiaiskinau kas tas niekadejas, bet viena itariamaji turiu - ant vienos skyletos paprikutes virsunes sedejo zalias mazas ziogiukas. Nu ir dabar ziuresiu, ar skyliu daugeja ar ne....
O del papriku skyletu - nu irgi kazkas grauzia. Iki galo dar neissiaiskinau kas tas niekadejas, bet viena itariamaji turiu - ant vienos skyletos paprikutes virsunes sedejo zalias mazas ziogiukas. Nu ir dabar ziuresiu, ar skyliu daugeja ar ne....
QUOTE(jju @ 2010 05 31, 16:20)
sienelis ir nuo piktzoliu apsaugos, ir dregme netaip greit isgaruos
Aš kažkaip apie juos irgi pagalvojau,nu tik jau gaudyti jų man ranka nekils
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 31, 15:06)
Dvi saujas i puses litro nuspaudziama arbatini, pirmo uzpilimo arbata buvo labai stipri, i laistytuva dideli pyliau trecdali puoduko, o uzpylus antra karta - jau puoduka i laistytuva. Buvo raudoni ir zali bazilikai, labai siltnamis kevpejo skaniai paskui
Papildyta:
Man tai panasu i nudeginima cheminiu preparatu
Papildyta:
Man tai panasu i nudeginima cheminiu preparatu
niu va, gal Prevekuras pakenke bet vyras matavo su svirkstuku reikiama kieki, tik kad as ir buciau kazka galvojus kad gal tai chemija pakenke bet kad salimais radau tokiu vabaliuku lygiai tokios pacios spalvos kaip ir lapas, su trumpom kojytem ir usiukais tokie vos iziurimi, priekis ju gelsvas, fotikas per silpnas nepaima niekaip
QUOTE(georgiana @ 2010 05 31, 17:20)
niu va, gal Prevekuras pakenke bet vyras matavo su svirkstuku reikiama kieki, tik kad as ir buciau kazka galvojus kad gal tai chemija pakenke bet kad salimais radau tokiu vabaliuku lygiai tokios pacios spalvos kaip ir lapas, su trumpom kojytem ir usiukais tokie vos iziurimi, priekis ju gelsvas, fotikas per silpnas nepaima niekaip
nemanau,kad vabalai kalti dėl lapų,beveik įsitikinusi ,kad ne.
Dėkui visoms už paguodas, kad mano pomidorams tik nudegimai dėl išnešimo.. Labai tikiuosi, kad taip ir bus. Šiaip juos laistau retai ir gausiai, stengiuosi, kad ant lapų nepapultų vandens, tai laistymas tikrai atkrenta. Agurkai manau gelsta nuo saulės, šiandien apžiūrėjau juos, tai kur lapas nuo saulės pasisukęs, ten žalesnis, kur saulė, ten gelsvesnis.
Dėl paprikų, tai ir pas mane viena skylėta ir nieko nesimato. Gal tikrai skruzdės pragraužė
Dėl paprikų, tai ir pas mane viena skylėta ir nieko nesimato. Gal tikrai skruzdės pragraužė
Mano irgi pomidorai siemet silpni,bet kantriai laistau dilgelemis ir pamazu atsigauna.
sveikutes papasakokit prasau pradedanciajai,as kai sodinau pomidorus tiksliai nezinodama kurie aukstaugiai kurie zemaugiai nuskiniau apatinius lapus,bet tu prieaugu neskiniau,dabar suzinojau,kad to daryti nereikia,jie yra pas mane apie40-50cm aukscio,kai kurie jau greit prades zidieti,na panasaus aukscio,kaip paprikos,nezinau kaip paaiskint,papasakokit ir patarkit,ka daryti,juk tuos vaikucius reikia skint,tik kada .
sveikos merginos retas as svecias cia pas jusu,bet grazu ziuret kad musu gretos dideja gryzusi radau ir as jau betaliuksus su pora pomidoriuku,kaip apsidziaugiau,grazu ziuret,o tokie suvarge jie pas mane,per velai persodinau,tai si savaitgali pavaisinau vienus raugu,kitus sriutom tai tikiuos gryzusi rast grazesnius
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 06 01, 11:06)
sveikos merginos retas as svecias cia pas jusu,bet grazu ziuret kad musu gretos dideja gryzusi radau ir as jau betaliuksus su pora pomidoriuku,kaip apsidziaugiau,grazu ziuret,o tokie suvarge jie pas mane,per velai persodinau,tai si savaitgali pavaisinau vienus raugu,kitus sriutom tai tikiuos gryzusi rast grazesnius
Mane vakar taip pat nudžiugino jau turi keli daigeliai 3 pomidoriukus savaitgali nebuvau namie, o kai grižau variau apsižiūrėti ūkį bet kaip malonu kai matai kad jau pomidoriukų yra
na tikiuosi GREISI, kad vyras neperdozavo chemija, va siandien daugiau kaip ir neradau tu demeliu ant augaliuku