SOS SOS SOS merginos gal zinot kas atsitiko pomidorams, pasodinom i siltnami , grazus buvo jau ir ziedukai sukrauti, o daba visos virsunes susiraite, lapiukai susisuke , maziukai , patys kaip issikraipe , kaip gulti noretu , ir nei auga nei dvesia .Lapeli nuskyniau apziurejau jokiu vabaliuku.Gal kuri susiduret su tokia problema. Ir cia vienas siltnamis taip , kitame stovi grazus kaip kareiviukai.Aciu
QUOTE(makausike @ 2010 05 31, 13:39)
SOS SOS SOS merginos gal zinot kas atsitiko pomidorams, pasodinom i siltnami , grazus buvo jau ir ziedukai sukrauti, o daba visos virsunes susiraite, lapiukai susisuke , maziukai , patys kaip issikraipe , kaip gulti noretu , ir nei auga nei dvesia .Lapeli nuskyniau apziurejau jokiu vabaliuku.Gal kuri susiduret su tokia problema. Ir cia vienas siltnamis taip , kitame stovi grazus kaip kareiviukai.Aciu
Su dregme ir siluma kazkas negerai jiems greiciausiai.. Pas mane taip nutike buvo pirmiesiems, kuriuos pasodinau dar nepakankamai atsilus.. iki dabar anie susiraite kazkokie,sutraukos tokie,nors tam paciam siltnamy sodinti veliau jauciasi puikiai..
QUOTE(makausike @ 2010 05 31, 13:39)
Paskaityk ankstesniuose psl, man irgi taip buvo, nešiau net lapelį rodyt į prduotuvę, galvojau numirs. O dabar visi atsigavę... Tikrai dabar jau žinau kad buvo per didelis stresas jiems, namuose vėsiau, o šiltnamy per karšta buvo, padaryk skersvėjį ir būtinai laistyk, kad žemė nebūtų tokia karšta... Viskas bus Ok.
QUOTE(vilnera @ 2010 05 31, 13:49)
Su dregme ir siluma kazkas negerai jiems greiciausiai.. Pas mane taip nutike buvo pirmiesiems, kuriuos pasodinau dar nepakankamai atsilus.. iki dabar anie susiraite kazkokie,sutraukos tokie,nors tam paciam siltnamy sodinti veliau jauciasi puikiai..
As galvoju, gal perkaito , nes labiausiai raitosi tie kurie sauletoje puseje, ir neturim orlaides padare, kadangi ten sodas per savaite buna siltnamis uzdarytas tai gal ir gavo koki silumos smugi Aciu visoms reiks lekti vakare i soda ir padayti orlaide ir palikti biski duris praviras
QUOTE(georgiana @ 2010 05 31, 12:51)
mergaites, kazkas puola baklazanus, jauciu kad ir pomidormams bus panasiai, ketvirtadieni nupurskem Previcuru, nuo grybeliniu siandien ziuriu lapelpaiai stai tokie ir ant ju zalsvi vabaliukai, nuotraukoje nelabai matosi, patarkite ka daryti, vat ikeliu nuotraukyte
P.S. tas taskelis toks zalsvas tai vabaliukas, buvo didesnis su kojytem, bet kol parnesiau is siltnamio nufotografuoti vejas nupute kazin kuo purksti, nes tik keletas dienu praejo nuo purskumo Prevekuru, kazkodel jauciu kad jau paparasti antpiliukai nepades
QUOTE(Laima.g @ 2010 05 31, 08:50)
O pas mane tai šiltnamyje kartu auga pomidorai ir paprikos. Tai nežinau kodėl, bet paprikų lapai pasidarė skylėti, apžiūrėjau, bet nieko ten nemačiau. Atrodo kad nėra ten jokio amaro. Kas galėtų būti???
QUOTE(Vessta @ 2010 05 31, 09:05)
pas mane papriku lapai irgi kaip susaudyti ir nematau jokiu vabaliuku, kas juos grauztu
O nėra skruzdėlių aplinkui? Pas mane skurzdėlytės apgraužė.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 31, 11:23)
mano paprikų lapus kėkvienais metais kažkas valgo,o vilmos neauginau,bet manau tikrai nereikia.
Taip ir aš galvoju
QUOTE(hugencija2 @ 2010 05 30, 22:05)
nenoriu nieko blogo parasyti, bet maciau jusu siltnamy jis kaip ir puikus, bet lapu ten gerokai per daug, nes jusu pomidorai labai grazus bet maistingas naudingas medziagas naudoja lapams o ne vaisiams.
tik nepykit.
tik nepykit.
Ne, kur čia pyksi, aš tik džiaugiuosi, jog galiu sulaukti patarimų, nes esu pradedančioji
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 30, 22:22)
nu tavo pomidorai super,tik po porą aapatinių lapų nuskink,o po to jau matysi.Su lapais jeigu vietos yra,nereikia persistengti skabant juos.
Ačiukas už patarimą Bus padaryta
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 31, 11:27)
o kokį kiekį džiovintų užpylei?
Dvi saujas i puses litro nuspaudziama arbatini, pirmo uzpilimo arbata buvo labai stipri, i laistytuva dideli pyliau trecdali puoduko, o uzpylus antra karta - jau puoduka i laistytuva. Buvo raudoni ir zali bazilikai, labai siltnamis kevpejo skaniai paskui
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 05 31, 11:51)
mergaites, kazkas puola baklazanus, jauciu kad ir pomidormams bus panasiai, ketvirtadieni nupurskem Previcuru, nuo grybeliniu siandien ziuriu lapelpaiai stai tokie ir ant ju zalsvi vabaliukai, nuotraukoje nelabai matosi, patarkite ka daryti, vat ikeliu nuotraukyte
Man tai panasu i nudeginima cheminiu preparatu
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 31, 13:40)
O nėra skruzdėlių aplinkui? Pas mane skurzdėlytės apgraužė.
skruzdeliu siltnamyje nera, bet lapai kaip susaudyti
QUOTE(makausike @ 2010 05 31, 13:00)
As galvoju, gal perkaito , nes labiausiai raitosi tie kurie sauletoje puseje, ir neturim orlaides padare, kadangi ten sodas per savaite buna siltnamis uzdarytas tai gal ir gavo koki silumos smugi Aciu visoms reiks lekti vakare i soda ir padayti orlaide ir palikti biski duris praviras
Nu jeigu as neatidarau, tai diena per 40 laipsniu siltnamyje, as visai nebeuzdarineju - diena ir naktimis atviras.
Papildyta:
QUOTE(Vessta @ 2010 05 31, 14:07)
skruzdeliu siltnamyje nera, bet lapai kaip susaudyti
Mano ne tik papriku, bet ir braskiu lapai tokie - skyleti - o kas valgo, nepasisako
Sveiki, pomidoru augintojai
Visa siltnami, tame tarpe ir takelius isdejau storu sluoksniu ka tik nupjautos zoles. Po keliu dienu ji virto cezganciu sieneliu. Vaizdas grazus, kvapas - nuostabus, tikiuosi ir piktzoles neatakuos, vienintelis minusas negaliu kontroliuoti zemes dregmes (nematau ), tai teks tiesiog nepamirsti laistyt.
Kaip manot ta neisdziuvus nupjauta zole nekenks? Pirmais metais buvau mulciavus tik siaudais.
Braskes irgi apdesiu, zodziu nusiteikus daug kur naudoti, tikiuosi nekenks
Visa siltnami, tame tarpe ir takelius isdejau storu sluoksniu ka tik nupjautos zoles. Po keliu dienu ji virto cezganciu sieneliu. Vaizdas grazus, kvapas - nuostabus, tikiuosi ir piktzoles neatakuos, vienintelis minusas negaliu kontroliuoti zemes dregmes (nematau ), tai teks tiesiog nepamirsti laistyt.
Kaip manot ta neisdziuvus nupjauta zole nekenks? Pirmais metais buvau mulciavus tik siaudais.
Braskes irgi apdesiu, zodziu nusiteikus daug kur naudoti, tikiuosi nekenks