Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Airida-M @ 2010 05 29, 09:18)
As irgi lieju dilgelemis. ax.gif

niekada nezinojau kad galima dilgelemis testi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 28, 15:45)
Dar galvoju, o kodėl kokiose maxėse kokių egzotinių pomidorų nepardavinėja? g.gif Niu geltonus, lyg ir mačiau, bet jokių dryžuotų ir pan? g.gif Ar lietuviai tik raudonus pripažįsta g.gif

Airijoi parduotuvese isvis kokias 5 rusis tik imanoma rasti doh.gif

QUOTE(Lotynė @ 2010 05 28, 17:16)
Tai nieks nepasakys, kas ten su mano pomidorais darosi? blush2.gif
Paimti saują baziliko, užplikyt ir po 20 min į kibirą ir laistyt biggrin.gif

g.gif Tai uzplikyti galima taip kaip arbata, kai ant saukstelio zoliu uzpili ~300ml vandens, o galima ir ant to paties saukstelio uzpilti tik tiek, kad apsemtu zoles. stiprumas skirsis keliolika kartu ir skiesti vandeniu reiks skirtingu santyku, tik kokio stiprumo nuovyra kokiu santykiu?
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 29, 12:05)
labai smulkiai sutrint i miltus (as su blenderiu tryniau), uzpilti vandeniu ir liet su visais tirsciais. Sako, kad kalcio turi, kuris taip reikalingas ziedams ir vaisiams... ax.gif

Dar vienas budas
Kiausinu lukstu antpilas: I 3 l talpos stiklaini suberkite 10 nevirtu kiausiniu lukstu (praplaukite, padziovinkite ), uzpilkite karstu vandeniu. Siam antpilui leiskite nusistoveti 4-5 dienas. Noredami patresti laistykite baklazanus, pipirus, paprikas.
Atsakyti
QUOTE(Envi @ 2010 05 29, 17:31)
niekada nezinojau kad galima dilgelemis testi    g.gif

As irgi tik pernai suzinojau,kad labai patinka pomidorams dilgeles. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2010 05 29, 15:47)
Uogienė ,mielės ,cukrus - žiūrėk ,kad atvirkščiai nebūtų -subėgs pagirioti visi lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu zinok - atidariau pamaisyti backa - kvapelis kaip geros trauktines doh.gif lotuliukas.gif , vyras buvo darze - juokesi, sako nerasi po nakties lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 29, 13:05)
labai smulkiai sutrint i miltus (as su blenderiu tryniau), uzpilti vandeniu ir liet su visais tirsciais. Sako, kad kalcio turi, kuris taip reikalingas ziedams ir vaisiams... ax.gif

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 05 29, 17:29)

Dar vienas budas
Kiausinu lukstu antpilas: I 3 l talpos stiklaini suberkite 10 nevirtu kiausiniu lukstu (praplaukite, padziovinkite ), uzpilkite karstu vandeniu. Siam antpilui leiskite nusistoveti 4-5 dienas. Noredami patresti laistykite baklazanus, pipirus, paprikas.

Dekui - viska konspektuoju, pilnas stalcius uzraseliu smile.gif
Atsakyti
Pas mus siankat buvo salna,bet gerai,kad tik dirvos pavirsiuje iki siltnamio nepasieke. ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Mano pomidorų lapai ruduoja nuo apačios, nete prisiskaičiau apie ligas, nei viena netinka. Pagal požymius tai greičiausiai kalio trūksta. O kur to kalio gauti? Gal tiesiog kalio permanganatas tinka?
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 05 30, 14:13)
Sveikos. Mano pomidorų lapai ruduoja nuo apačios, nete prisiskaičiau apie ligas, nei viena netinka. Pagal požymius tai greičiausiai kalio trūksta. O kur to kalio gauti? Gal tiesiog kalio permanganatas tinka?

doh.gif doh.gif doh.gif Kas antram puslapyje tas pats klausimas ir tas pats atsakymas.......
Visai nieko nebeskaitot.....
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 05 30, 13:13)

pelenai yra vienas is kalio saltiniu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 30, 13:35)
doh.gif  doh.gif  doh.gif Kas antram puslapyje tas pats klausimas ir tas pats atsakymas.......
Visai nieko nebeskaitot.....

Nuo temos pradžios nieko panašaus į mano atvejį nebuvo ir niekas konkrečiai apie kalį nekalbėjo. Lapai ne šiaip pasenę, nes dėmės ir ant naujų lapelių randasi.

QUOTE(Vessta @ 2010 05 30, 13:57)
pelenai yra vienas is kalio saltiniu. mirksiukas.gif

Dėkui, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2010 05 30, 15:05)
Nuo temos pradžios nieko panašaus į mano atvejį nebuvo ir niekas konkrečiai apie kalį nekalbėjo. Lapai ne šiaip pasenę, nes dėmės ir ant naujų lapelių randasi.

Tai gal tada ne ruduoja lapai, kaip sakėt, o gelsta...Nes jei tikrai rudos dėmės, tai rudoji dėmėtligė. O jei gelsvai marguoja tarpgysliai, tada visai kas kita.
Ir jei jau esat tikra, kad lapai nesensta, o tai vyksta dėl medžiagų trūkumo, tai, manyčiau, trūksta ne tik kalio, bet ir azoto.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 30, 14:46)
Tai gal tada ne ruduoja lapai, kaip sakėt, o gelsta...Nes jei tikrai rudos dėmės, tai rudoji dėmėtligė. O jei gelsvai marguoja tarpgysliai, tada visai kas kita.
Ir jei jau esat tikra, kad lapai nesensta, o tai vyksta dėl medžiagų trūkumo, tai, manyčiau, trūksta ne tik kalio, bet ir azoto.

Na nudžiūvusio lapo spalva man ruda, gal kitiems ji labiau geltona smile.gif tokie maži taškeliai grynai mirusio audinio. Čia šiek tiek matosi
user posted image
Prasidėjo dar ant palangės, tai galvojau, kad jau jiems ten nusibodo. Prieš savaitę persodinau į šiltnamį, bet plinta toliau. Ir dabar jau ir ant jaunų lapelių randasi. Azoto negalėtų trūkti, nes "Delfan" palaistyti, o ten pagrinde azotas. Pabandysiu ryt pelenų, gal padės. O agurkams lapai šviesėja, paskui taškiukais nugelsta ir ant galo paruduoja. Vienu žodžiu, pirmi metai ir visai nesėkmingi.. Tik paprikos šaunuolės auga žaliuoja ir dzin joms viskas.
Atsakyti
man tai panašu, kad saulės nudeginti lapeliai g.gif

Papildyta:
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 29, 13:03)
Ir uzsiraugiau toki marmala i backa - didziuli glebi taukes, rugusi uogiene, likuciai mieliu, truputis cukraus, dar eisiu vakare dilgeliu parsinesti, viska ismaisysiu ir uzdengsiu - kazin kaimynai nuo kvapelio nepabegs biggrin.gif

geras turėtų būt marmalas thumbup.gif
Bet pamačiau žodį 'taukė' ir prisiminiau, kad prisiroviau taukės, padėjau padžiūt prieš užpilą darant ir pamiršau doh.gif Taip ir liko gulėt..

Visas dvi dienas rišau, genėjau, lapus skyniau. Turbūt sapnuosiu savo pomidorus šiandien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 gegužės 2010 - 19:38