Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 28, 17:21)

Ai dar, keistas pastebėjimas. Mano pomidorai sėti vienu metu, bet persodinti į skirtingo dydžio indus, tai žinokit, yra tokių jau riebuilių, bet yra ir visai "numirėlių", kaip aš sakau. Tai reiškia, daug ką reiškia persodinamo indo dydis? Ar kaip? Nes tų pomidoriukų šaknys nėra didelės, tai jiem indo dydis neturėtų daryti didelės įtakos? g.gif

Mano pomidorai sėti kažkur apie velykas, tai jaučiu, vėliausiai derliaus sulauksiu ax.gif Kažkaip galvojau, kad žiemą dar per anksti juos sėti, plius, dar tokiu metu ir parduotuvėse sėklų nebūna ax.gif  [/i]

Taiklus pastebėjimas cool.gif Laiku persodinant į didesnius indelius geriau, greičiau ir gražesni auga. Indo dydis turi įtakos, tik, aišku, nereikia iš karto į kibirus sodint....

Per velykas sėjai - per kalėdas skinsi.... Juokauju tongue.gif
Sėklas specializuotos sėklų pardočkės jau sausio mėnesį pardavinėja. Tik tokios maxės kol iš lokio miego pabunda.....
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 28, 17:33)
Taiklus pastebėjimas cool.gif Laiku persodinant į didesnius indelius geriau, greičiau ir gražesni auga. Indo dydis turi įtakos, tik, aišku, nereikia iš karto į kibirus sodint....

Per velykas sėjai - per kalėdas skinsi.... Juokauju tongue.gif
Sėklas specializuotos sėklų pardočkės jau sausio mėnesį pardavinėja. Tik tokios maxės kol iš lokio miego pabunda.....

Edexa, o tu į durpę daigiukus kiši? Nes daigiukai, rodos, visai mažai vietos turi, o išvešėję, iškeroję ax.gif Aš, kol kas jų netręšiau, o jei ir tręšiu, tai tik natural, nes kitaip, mano visi eksperimentai bus perniek. Sintetinių ir su chemijom galima ir parduotuvėj nusipirkt, ar ne taip? ax.gif

O dėl derliaus, tai visai neblogai būtų kad ir per Kalėdas derliaus sulaukti biggrin.gif Kalėdoms raudona spalva tinka biggrin.gif Koks ten pas mane derlius bus, sau tik kelis pomidorų daigiukus pasilikau, juk pirmi metai, eksperimentuoju, žiūrėsim, kaip čia seksis, dabar jau žinosiu, kaip, kas, kitais metais lengviau turėtų būti planuoti.

O žiūrėkit, kai sėjat pomidoriukus, tai į daigyklą po vieną dedat, taip?

Dar galvoju, o kodėl kokiose maxėse kokių egzotinių pomidorų nepardavinėja? g.gif Niu geltonus, lyg ir mačiau, bet jokių dryžuotų ir pan? g.gif Ar lietuviai tik raudonus pripažįsta g.gif

Ir dar apie pomidorų sėklas, kurias darote patys. Tai, tarkim, gavau pomidorą, kuris man baisulingai patinka, tipo atradau savo, tai ką man daryti? kokie žingsniai sėklų džiovinimo? Nes ten tos sėklos su mėsom pomidorinėm išsiima? Tai jos bedžiūdamos nepradeda pūti? Nu čia dar viena man įdomi ir kol kas neatrasta sritis ax.gif
Atsakyti
Tai nieks nepasakys, kas ten su mano pomidorais darosi? blush2.gif

QUOTE(serzas @ 2010 05 28, 14:56)
O kaip daryti ta istrauka? Kiek reikia to baziliko? ir ant kokio kiekio?

Paimti saują baziliko, užplikyt ir po 20 min į kibirą ir laistyt biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,labai atsiprasau,jej pasikartuosiu,bet visai nera laiko prie intiko sedeti,turiu toki klausima,kas gal netingies kritikuoti uz ta pati per ta pati,parasitumet,kuom papildomai treset pomidoriukus ir pipirus kad jie gautu vitaminu.
aciu.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 05 29, 08:42)
sveikos,labai atsiprasau,jej pasikartuosiu,bet visai nera laiko prie intiko sedeti,turiu toki klausima,kas gal netingies kritikuoti uz ta pati per ta pati,parasitumet,kuom papildomai treset pomidoriukus ir pipirus kad jie gautu vitaminu.
aciu.

Dauguma cia esanciu tresia tik naturaliais budais, tokiais kaip raugintos dilgeles, kardiumovo arbatele ir pan. As lieju trintais kiausiniu lukstais paprikas ir cili pipirus, dar galima liet kava arbata... Pabandykit placiau per paieska paieskot...

beje, gal kas zinot ar kava nerugstina zemes? ax.gif
Atsakyti
As irgi lieju dilgelemis. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 05 28, 08:37)
Merginos, gal galit pasakyt kas čia balkoniniams pomidoriukams atsitiko? Lyg ir panašu, kad magnio trūksta, bet sakau pasiklausiu žinovių blush2.gif

NIekas niekas ax.gif notworthy.gif
Atsakyti
acuiu labai,o gal dilgeliu kiek su kiek reikia daryti parasysit,nes proporciju nzinau.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 05 29, 12:21)
acuiu labai,o gal dilgeliu kiek su kiek reikia daryti  parasysit,nes proporciju nzinau.

siaip serzas visai neseniai yra rases, bet...
1 kg dilgeliu - 10 ltr vandens. rauginti 2-3 savaites, kol surugs ir labai smirdes biggrin.gif Vis pamaisyti... turi pasidaryti skaidrus. Lieti skiedziant 1/10
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 29, 07:58)
Dauguma cia esanciu tresia tik naturaliais budais, tokiais kaip raugintos dilgeles, kardiumovo arbatele ir pan. As lieju trintais kiausiniu lukstais paprikas ir cili pipirus, dar galima liet kava arbata... Pabandykit placiau per paieska paieskot...

beje, gal kas zinot ar kava nerugstina zemes? ax.gif

O kaip su kiausiniu lukstais - reikia sutrintus vandenyje palaikyt, ar kaip g.gif

As tai siandien dziovintu baziliku istrauka pasidariau ir visa siltnami palaisciau, ziuresiu kas bus.

Ir uzsiraugiau toki marmala i backa - didziuli glebi taukes, rugusi uogiene, likuciai mieliu, truputis cukraus, dar eisiu vakare dilgeliu parsinesti, viska ismaisysiu ir uzdengsiu - kazin kaimynai nuo kvapelio nepabegs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 29, 14:03)
O kaip su kiausiniu lukstais - reikia sutrintus vandenyje palaikyt, ar kaip g.gif
As tai siandien dziovintu baziliku istrauka pasidariau ir visa siltnami palaisciau, ziuresiu kas bus.
Ir uzsiraugiau toki marmala i backa - didziuli glebi taukes, rugusi uogiene, likuciai mieliu, truputis cukraus, dar eisiu vakare dilgeliu parsinesti, viska ismaisysiu ir uzdengsiu - kazin kaimynai nuo kvapelio nepabegs biggrin.gif

labai smulkiai sutrint i miltus (as su blenderiu tryniau), uzpilti vandeniu ir liet su visais tirsciais. Sako, kad kalcio turi, kuris taip reikalingas ziedams ir vaisiams... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 29, 15:03)

Uogienė ,mielės ,cukrus - žiūrėk ,kad atvirkščiai nebūtų -subėgs pagirioti visi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti