Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Moonlit @ 2010 05 27, 14:53)
Laba
Ačiū už atsakymus. Dėl visa pikta šiandien dar nusipirkau previkuro ir profilaktiškai paliesiu daigus. Spės iki derlaius išgaruoti ir gal apsaugos nuo kokios zarazos.

previcuras - priešgrybinis preparatas. Galima vietoj jo laistyt pieno/vandens ir kelių lašelių jodo mišiniu. Ar bazilikų ištrauka.
Aš irgi negalvoju chemijos naudot. Pernai pavyko. Nei vaismedžiams, nei uogakrūmiams, nei daržovėms chemijos stengiuosi nenaudot jokios.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 26, 21:10)
Bet pranešė, kad Varėnos raj. vietom iki -5  blink.gif  blink.gif  Čia jau nepadės nei plėvelė, nei dengimas jei tiek bus  doh.gif

Dviguba agroplėvelė apsaugo apdengtus augalus nuo -5 laipsnių šalnų

QUOTE(jju @ 2010 05 27, 16:36)
O kas dėl "išgaravimo" tai abejoju. g.gif darom javų tyrimus ir randam juose pesticidų likučių, kuriais purkšti sandėliai verysad.gif

Jei dozę padaugina visko gali būti arba jei pakartoja dar kartelį dėl tikrumo arba dar neislaiko terminų kada galima supilt grūdus po pesticidų panaudojimo.O šiaip kuo mažiau tos ghemijos tuo geriau juk sau auginame
Atsakyti
Labusiux

Priminkite prašau kai pomidorai pradeda žiedelius krauti tai jau reiktų lapus apgenėti nuo apačios lyg... o iki kur? kol kas žiedeliai tai viršūnėje sukrauti...

Ir dar... dilgėlių raugą naudoti galima tada kai tų dilgėlių beveik nebelieka na kai jos suyra? ar anksčiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egute: 27 gegužės 2010 - 21:14
QUOTE(egute @ 2010 05 27, 20:12)
Labusiux

Priminkite prašau kai pomidorai pradeda žiedelius krauti tai jau reiktų lapus apgenėti nuo apačios lyg... o iki kur? kol kas žiedeliai tai viršūnėje sukrauti...

Ir dar... dilgėlių raugą naudoti galima tada kai tų dilgėlių beveik nebelieka na kai jos suyra? ar anksčiau?

As tai skaiciau jog reikia nuskabyti apatinius lapus kai nuskinate apatinius pomidorus, bet as jau po truputi skabau visokius negrazius. negalima skabyti jei ta diena laistote. per savaite reiketu nuskabyti ne daugau kaip po 2-3 lapus. Geriau skabyti is ryto sauleta diena.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 05 27, 20:27)
Dviguba agroplėvelė apsaugo apdengtus augalus nuo -5 laipsnių šalnų

kazkuriais metais buvo - 7, tai visi braškių žiedeliai po dviguba agro sėkmingai nušalo. O šiaip ant mano plotų kilometro tos plėvelės reiktų, jei dvigubą klot. Ir viengubos niekaip neužtenka doh.gif
Atsakyti
berods dar ir iš šeštadienio į sekmadienį turėtų būti šalta naktis.

Na, yra ir didesnio tankumo agroplėvelė, kurios užtektų vieno sluoksnio, bet ji brangi. Nežinau ar tai išeitis braškes išsaugoti, gal pigiau būtų vėlyvas veisles auginti arba pasigaminti polietileninius tunelius. Mietai iš metų juk kartojasi tos šalnos.

O pomidorai, auginami lauke, laisvai gali pernešti šalnas. Viena rusų agronomijos moks. daktarė savo darže pomidorams pasiuva polietileninį ir agroplėvelinį maišus. Susodina aplink metalinį apskritą karkasą balandžio mėn, apgaubia tais maišais, nudengia tik savaitgaliais atvykus. Ir taip iki kol baigiasi naktinių šalnų grėsmė ax.gif
Atsakyti
Merginos, gal galit pasakyt kas čia balkoniniams pomidoriukams atsitiko? Lyg ir panašu, kad magnio trūksta, bet sakau pasiklausiu žinovių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotynė: 28 gegužės 2010 - 08:40
[quote=saintlina,2010 05 27, 22:05]
previcuras - priešgrybinis preparatas. Galima vietoj jo laistyt pieno/vandens ir kelių lašelių jodo mišiniu. Ar bazilikų ištrauka.

http://www.rojaussod...nis.php?id=1756 - štai šitame staripsnyje yra naudingos informacijos apie pomidorų draugystę su bazilikais rolleyes.gif
Atsakyti
Bazilikų ištraukos 1 puodelis 1 kibirui vandens, ne daugiau, kitaip gali pomidorai nunykt.
Atsakyti
Jei dozę padaugina visko gali būti arba jei pakartoja dar kartelį dėl tikrumo arba dar neislaiko terminų kada galima supilt grūdus po pesticidų panaudojimo.O šiaip kuo mažiau tos ghemijos tuo geriau juk sau auginame
[/quote]

Na nelabai jau tos dozės padauginamos. Čia kiaip ir su vaistais -būtina laikytis tikslios nurodytos dozės arba bus nekas. unsure.gif Na taip, naudojant pesticidus nurodoma karencija - kiek dienų iki derliaus nuėmimo galima naudoti chemija.....bet vėl aš čia trigrašį kišu su savo tyrimais blush2.gif ....net 2008 m. javų derliuje rasti likučiai. Atrodo jau seniai turėjo būti suskilę visi likučiai...
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 05 28, 07:53)
Bazilikų ištraukos 1 puodelis 1 kibirui vandens, ne daugiau, kitaip gali pomidorai nunykt.

O kaip daryti ta istrauka? Kiek reikia to baziliko? ir ant kokio kiekio?
Atsakyti
Mano pomidoriukai jau iškeliavo į naujus namučius - šiltnamy. Gaila, kad aš, kaip Seržas, kiekvieną dieną negalėsiu jų lankyti, ir žiūrėti, kaip vis daugiau nestuke.gif tampa, bet kaip bebūtų, gero jiems nestuke.gif , daug vaikiukų - pomidoriukų raudonskruosčių biggrin.gif

QUOTE(Militux @ 2010 05 25, 10:12)
Bananai visada atvežami žali.Juos paruošia prieš vežant į prekybo centrus, yra specialios kameros kurs sukrauna tuos bananus ir 2 val. ten kažkokiais chemikalais purškia tai jie gelsvi iš tos kameros išvažiuoja.O kol atsiranda prekybos centre jie pilnai būna prinoke tada.

Aš kuo daugiau paskaitau, tai tuo prieinu išvados, kad nėr ko į tą parduotuvę eiti... verysad.gif Nes nėra ką pirkti, arba perki, kaip aš vadinu "sintetiką"...

QUOTE(serzas @ 2010 05 25, 23:49)
Ir dar straipsniukas, pergyvenancioms del saltu oru. Pasiruoskit balinti siltnamius 

Aš čia pagalvojau, kad tokia visa vasara bus, kaip gegužės pabaiga, o čia, pasirodo, karštis laukia g.gif Šalnos - negerai, karštis - negerai, kas gerai bigsmile.gif

QUOTE(madmuazele @ 2010 05 26, 08:47)
Būtų pasaka   Nes aš net nelendu čia su savo 5 cm dydžio pomidorais

Mano gal ir didesni, bet ir aš, kol kas tyliai laukiu, kol jie pradės būti panašūs į pomidorus ir storėti. Ryškiai saulės trūksta. Reikės kokį mirkinį daryt jiems ax.gif Pasilikau dar keletą "numirėlių", kažkaip, toks jausmas, kad tie "numirėliai" didesnį imunitetą gauna, ir gali net tuos gražuosius pasivyti su laiku ir net aplenkti, tai va, vis eksperimentuosiu. O dilgelės po langaus auga, reikės eiti pasiskabyti, kol nenušienavo. Įdomu, ar skruzdėms tas dilgėlių smarvalas smirda, nes pastebėjau, kad pradėjo, rupužiukės vis dažniau balkone rodytis. Bijau, kad kokio lizdo neužsiveisti doh.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 26, 12:56)
Pranešė šalnas,tai šiandiena iškasiau visus pomidorus iš daržo 

Žinant, kiek tu veislių turi, tai kažkaip pagalvojau, nu negi kokius 100 daigiukų ėmei ir iškasei biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2010 05 26, 21:10)
aš vyrą irgi išgrūdau nupirkt ir uždegt žvakučių šiltnamiuose. Paskambino, kad ir visus plyšius makrofleksu užpurškė
Bet pranešė, kad Varėnos raj. vietom iki -5   Čia jau nepadės nei plėvelė, nei dengimas jei tiek bus 

poster_offtopic.gif santlina, kaimynės būsim (Vilniuje) wink.gif O dėl Varėnos, tai faktas, kad ten visą laiką šalnos didžiausios wink.gif Sodybos ten kol kas neturiu, bet pačioje Varėnoje tenka prasisukti karts nuo karto ax.gif

QUOTE(Edexa @ 2010 05 27, 10:51)
Vadinasi, imsim Naglį Šuliją už pakarpos ir tegu eina sodint GREISI pomidorų atgal į vietą.... Biezdielnikas.....

lotuliukas.gif
Man tai kažkokia moteriškė užsifiksavo, per labą rytą, kai per praeitas šalnas sakė, kad vsio, daugiau šiemet šalnų nebus, tai, kai išgirdau, kad dar šalnas praneša, tai taip...Keistai pasirodė.

Ai dar, keistas pastebėjimas. Mano pomidorai sėti vienu metu, bet persodinti į skirtingo dydžio indus, tai žinokit, yra tokių jau riebuilių, bet yra ir visai "numirėlių", kaip aš sakau. Tai reiškia, daug ką reiškia persodinamo indo dydis? Ar kaip? Nes tų pomidoriukų šaknys nėra didelės, tai jiem indo dydis neturėtų daryti didelės įtakos? g.gif

Mano pomidorai sėti kažkur apie velykas, tai jaučiu, vėliausiai derliaus sulauksiu ax.gif Kažkaip galvojau, kad žiemą dar per anksti juos sėti, plius, dar tokiu metu ir parduotuvėse sėklų nebūna ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 28 gegužės 2010 - 16:22