QUOTE(wi2tee @ 2011 04 07, 13:14)
o man cia toks kl dar iskilo, o kada jau geriau vaziuot i ligonine? kai jau saremiu nebegali iskest, ar kai vos pajunti? ar kai vandenys nubega?
cia zaliukes kl supraskit
Jei vandenys nubėga, rekomenduojama prigulti bent 15-20 min, jei eina ir pusvalandį (čia kad netyčia virkštelė neiškristų), o tada jau važiuoti būtinai, nes tai tikrai reiškia, kad gimdymas prasidėjo.
Jei tik sąrėmiai, man pačioj ligoninėj akušerė sakė, kad sulaukti, kol bus reguliariai kas 10 min. O bet tačiau ne visada visoms viskas būna kaip pagal vadovėlį. Aš važiavau su sąrėmiais kas 4-5 min, atsidarymas buvo visi 3 cm
Draugė važiavo su kas 2-3 min, atsidarymas irgi mizernas buvo. Tiesa, mes abi pirmakartės. Todėl žiūrėkit reguliarumo sąrėmių. Trakuose sakė, kad nors 3 val. turėtų būti reguliarūs. Bet visada galima pasiskambinti į skyrių ir pasitikslinti, tikrai pasakys, ką daryt
QUOTE(Zivile0515 @ 2011 04 07, 13:55)
nu matot..man mano gine sake jau reiketu gimdyt..vaziuot bandyt...nes spaudimas ir t.t.
Ką reiškia važiuot bandyt??? Jei spaudimas didelis, tai veiksmai atitinkami iš gydytojos pusės turėtų būti, o ne mamai kažką pamykti "reikėtų bandyt". Ar turit siuntimą į ligoninę? Jei turit, galit važiuot, nors jei nėra 41 sav., tai ten biškį pabamba, kad poliklinikos nusiplauna rankas per anksti.