Tai patikėk. Nežinau, pagal ką ten gimdyves "matuoja", bet tokio košmaro, kaip Trakuose, tai net neįsivaizdavau, kad galiu patirti
O važiavau tenai irgi prisiklausiusi, kaip ten viskas super. Susidūriau su visai priešinga situacija. Ir tik po to išgirdau daugybę blogų istorijų, kaip bebūtų gaila - po laiko.
Nei vaiko ant krūtinės nepadėjo, net nemačiau jo, tik staugė ant manęs ten visi ištisai, o mamai gi neramu, ar viskas gerai, ar gyvas bent jau, tai reikia rėkt nesavu balsu ant gimdyvės ar normaliu balsu paaiškinti, kodėl nėpaduoda? Nors priežasčių nepaduot net nebuvo. Buvo labai sunkus gimdymas, 14 val. kamavausi, ir ne tai, kad piršto nepakrutino padėt pvz. tą koją ar ranką, kur jie nori, tik rėkė ant manęs, o aš skausmuose nieko nei pasakyt negalėjau, nei bepajudėt, kaip ten kam reikėjo. 7 žmonių personalas, sorry, bet fizikai pajėgus padėti gimdyvei pasijudint, kaip nori gydytojas. O pogimdyvinės priežiūros iš vis nebuvo, ką jau kalbėt apie pamokymus kaip maitinti, ar kad šiek tiek pieno reikia nusitraukt, nes krūtinė plyšo tiesiog, iki mastito mažai likę buvo. Vienintelis ten žmogiškumą parodęs žmogus buvo tik slaugutė, kuri keitė patalynę, ir nuolat plovė kraujo balas nuo grindų, nes taip kraujavau, kad jokios palos ir įklotai nelaikė. Niekas manęs net neatėjo pasižiūrėt per tas 4 dienas, kol ten buvom. Vaikas buvo pridusęs, visa galvytė mėlyna, o aiškina, kad nepridusęs, kad viskas gerai, kol netrukus iš namų atsidūrėm Santariškėse, nes vaikas nustojo kvėpuot.
O kai prašiau parodyt, kaip laikyt vaiką po kranu prausiant (juk baisu paimti ten tokių būdų, kaip rodė, tokį trapų leliuką, tai toookios reakcijos sulaukiau, kad
Žodžiu, čia tik keli momentėliai...
Džiaugiuosi už tas, kuriosm pasisekė ir viskas ten buvo super, bet pilnai tikiu, ir suprantu, ir užjaučiu tas, kurioms su personalu nepasisekė. Nereikia užsipuldinėti žmonių, jei jų istorija nesutapa su jūsų, visko ten būna, ir gerai, kad papasakoja.
Uzjauciu del tokios aptirties..del rekimo, tai manau, akd galejo susideti ir situacija ir Rogalskis ir vedeja gerkle prilaikanti ir ta is P raides..kazkaip man irgi nelabai patikima atrode, kai cia skaiciau...taip supuole..jei dar be vyro
) akusere stebejo saremius, stebejo mane, tiesa as visus paliepimus vykdziau, tai mane labai gyre
bet del neprieziuros vaiko..tai keista..nu nebent cia per du metus pasikeite viskas, nes man pagalbos kaip ir nereikejo, bet ejo ir kaluse, ar viskas gerai, ar ko truksta, ar moku zindyti ir t.t.