Sveikos,mano dukrelė būdama 6-metukų nusiplikino...užpakaliuką žaizda buvo 5 ant 5cm.Sėdėjo ant stalo ir papylė ką tik užplikintą arbatą.
Pirmos dieno tai kaip košmaras buvo,o dar pas sesutę eidavom persirišti tai kol nulupdavo...paskui pati pradėjau gydyti,palaikydavom atvirą žaizdelę,pateptą šaltalankio aliejumi,arba vyšnevskiu.Susiorganizavau nelimpančio prie žaizdos sterilaus tvarsčio ir
Dabar jau 2metai praėjo,rando nėra,tik dėmelė neryški(stringus galės nešiot)
Labutukas
Senai čia besilankiau, bet matau, ne daug pasisakiusių. Džiugu, norisi manyti, kad tų nelaimių kiek mažiau
O mes su pupa vargstam... Sunku mums tuos spec.rūbelius kaskart apsivilkinėti po maudynių, keičiant sauskelnes ir t.t. Dar ir silikono plokštes dedamės. Rezultatai po keletos mėnesių akivaizdūs Nors ateity laukia dar ne viena operacija, bet gyvenam smagiai, mano gyvsidabriukės juoko pilni namai Jos linksmi krykštavimai teikia vilties ir stiprybės.
Laikykitės, būkit tvirti ir pilni tikėjimo, jei kas blogo (ko niekam nelinkiu) gyvenime nutinka... Sėkmės ir būkit laimingi
Senai čia besilankiau, bet matau, ne daug pasisakiusių. Džiugu, norisi manyti, kad tų nelaimių kiek mažiau
O mes su pupa vargstam... Sunku mums tuos spec.rūbelius kaskart apsivilkinėti po maudynių, keičiant sauskelnes ir t.t. Dar ir silikono plokštes dedamės. Rezultatai po keletos mėnesių akivaizdūs Nors ateity laukia dar ne viena operacija, bet gyvenam smagiai, mano gyvsidabriukės juoko pilni namai Jos linksmi krykštavimai teikia vilties ir stiprybės.
Laikykitės, būkit tvirti ir pilni tikėjimo, jei kas blogo (ko niekam nelinkiu) gyvenime nutinka... Sėkmės ir būkit laimingi
QUOTE(Gizzi @ 2007 05 21, 12:18)
Mano vaikutis,kuriam nera dar ne metuku, irgi patyre nudegima pries menesi.Nusidegino su kava kojyte.Pripazino II laipsnio nudegima.Ligoninej prabuvom 2sav,ir temperatura buvo sukilus.Teko kojyte operuoti,nuimineti nuo kitos vietos odele.Prisikankino mano mazius,tai skaudu ir pagalvoti.Nezinau,ar liks randas,ar ne.Dabar vis vazinejam persiristi zaizda.Lauke taip karsta ir vasara prasidejo,i pliaza baisu bus vezti vaika.O taip norisi,juk jam pirma vasara...Ne vienai mamai nelinkiu tokios nelaimes.
Mes turėjom tą pačią bėdą.Rankytei.Randas liko žymus.Odelę ėmė nuo užpakaliuko,tai ten liko tik nežymus lopinėlis.Randams jau 4metai.Tepėm tepalais,šildymai su Lidaze.Duok Dieve jums menkų randelių
sweikos o mes va sekmdieni atvaziavom i klinikas vaikas visa puoda verdancio vandens uzsipyle( katik arbata uzplikyta buvo) ant rankytes...rytoj operuos
Suprantu ,kokia savijauta,bet viskas bus gerai(su laiku)
Sveikos mamytės. Atsitiko ir mano mažiukui bėda, nusidegino dešinės rankytės delniuką. Viriau jam pietus, nukėliau puodą ir sekundei nusisukau prie kriauklės, o mažylis uždėjo rankytę būtent ant tos viryklės skylės nuo kurios nuemiau tą prakeiktą puodą. Greitai kišau rankytė po šaltu vandeniu, bet jis verkė ir nenorėjo laikyt, tai po kelių min dėjau šlapią skudurėlį ant delno. Iškilo kelios nedidelės pūslytės, tai vaistinėj dave bepanthenol putų, bet kai jų užpurškiau tai vaikas išsigando savo rankos ir taip verkt pradėjo, kad siaubas. O ką man rytoj daryt, kuo tept tas pūsles ar netept. Patarkit mamytės
Na prie nudegimų, gydytoja sakė, pirmiausia nieko neteplioti ant nudegintų vietų , šaltalankis gal ir nėra blogai, bet pirmoji pagalba vis gi šaltu švariu tekančiu vandeniu vėsinti apie 5-15min nudegusias vietas, paskui atsargiai nuimti drabužius (jei jų yra), tuomet kreiptis į gydytoją, tuo tarpu nuskausminamųjų duoti. Labai super vaistas yra "sulfargin" (tepalas), o kai ima šašai darytis - "curiosin +" gelis
maytes labai norejau paklausti,mano sunelis jau po operacijos ir sanatorijos...dabar beliko tik ta maikute nesiot kur siuna kad randeli mazinti...o kaip vasara as jam galesiu tarkim trupom rankovem aprenkti? ar reik tik ilgom det? kazkaip nepasiklausiau daktares jam nudegus rankyte ir nuo kojytes imta odele tai ir sortukus ilgesnius tures nesiot? gal kas susidyret ir zinot?
QUOTE(daratav @ 2008 03 01, 12:07)
maytes labai norejau paklausti,mano sunelis jau po operacijos ir sanatorijos...dabar beliko tik ta maikute nesiot kur siuna kad randeli mazinti...o kaip vasara as jam galesiu tarkim trupom rankovem aprenkti? ar reik tik ilgom det? kazkaip nepasiklausiau daktares jam nudegus rankyte ir nuo kojytes imta odele tai ir sortukus ilgesnius tures nesiot? gal kas susidyret ir zinot?
Mums operavo rankytę ir ėmė odelę nuo užpakaliuko(prieš 4m. gruodį).Siuvo rankovę ir liepė slėpti ,ypač vasarą, nuo tiesioginės saulės.rankovę nešiojom gal pusę metų ir vasarą nebedėjom ,nes išaugo.O ir šiaip vaikui nepatiko,kaito.Tuomet tepiau vaikišką "stiprų" kremą nuo saulės arba rengiau ką nors lengvą ilgom rankovėm.Kažkaip tos vasaros karštos ir nebuvo.O kokį gydymą jums paskyrė toliau?Labai įdomu žinoti,juk medicina keičiasi.
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2008 03 02, 19:27)
Mums operavo rankytę ir ėmė odelę nuo užpakaliuko(prieš 4m. gruodį).Siuvo rankovę ir liepė slėpti ,ypač vasarą, nuo tiesioginės saulės.rankovę nešiojom gal pusę metų ir vasarą nebedėjom ,nes išaugo.O ir šiaip vaikui nepatiko,kaito.Tuomet tepiau vaikišką "stiprų" kremą nuo saulės arba rengiau ką nors lengvą ilgom rankovėm.Kažkaip tos vasaros karštos ir nebuvo.O kokį gydymą jums paskyrė toliau?Labai įdomu žinoti,juk medicina keičiasi.
nu nieko nepaskyre liepe tepti su paprastu vaikisku kremuku kokiu nors ta vieta,nes mes tik is sanatorijos,dar tik ryt vaziuosim ta maikute primatuoti velnias as taip tikiuosi kad galesiu savo mazyliui deti trumpom rankovem nes vasara gaila bus renkti ilgom rankovem nu gal uzgis,bet cia inai reikalinga kaip suprantu randeliui mazinti tai ko ten turi ta saule labai kenkti? va patepi kaip ir sakei su stipriu kremuku ir viskas na bus matyt ka daktare pasakys,ryt manau pasikonsultuosiu
mes kojyte buvom apsiplikiusios,savaite ligoninej gulejom,nes daktaras pagulde i palata su vaiku turinti roto virusa,uzsikretem,tai ir uztrukom
QUOTE(Deimante Radziene @ 2008 03 03, 12:04)
mes kojyte buvom apsiplikiusios,savaite ligoninej gulejom,nes daktaras pagulde i palata su vaiku turinti roto virusa,uzsikretem,tai ir uztrukom
tik savaite? mums sake pamatysim ar reiks operuot tik po 6d. tai atgulejom ir pasake kad reikia,paskiau operacija su komplikacijom buvo,tai dar kol atsigavo sunus pragulejom 2 savaites mazdaug,o paskiau dar sanatorijoj