QUOTE(ausramor @ 2008 08 03, 19:22)
labas,vaidute, zinociau, tei tikrai atsakyciau - bet kai pasiskaiciau, tei vieni sako pradurt - kiti - nea. As tai sakau, kad kreptumeis i gydytoja, kad paskui dar blogiau nepadarytum. Jie manu zino ka daro. Bent jau patars ka dayti...
Nes pas mano maziuke buvo iskile pusles, bet ka su jom reanimacijoj dare tikrai nezinau, nes visa buvo sutvarstyta, o tokio dalyko klaust neatejo i galva - buvo svarbesniu klausimu...
Nes pas mano maziuke buvo iskile pusles, bet ka su jom reanimacijoj dare tikrai nezinau, nes visa buvo sutvarstyta, o tokio dalyko klaust neatejo i galva - buvo svarbesniu klausimu...
jei vaikuciui iskilo pusles, butina pasirodyti gydytojui, nes tai jau II laipsnio nudegimas !!!! Pradurineti pusliu patiems jokiu budu negalima !!! Pusle tai vienintelis barjeras kuris apsaugo atvira zaizda nuo infekcijos. Jos pacios subliuksta arba jas gali praduti gydytojas, bet tik steriliu instrumentu ir po to uzdedamas STERILUS tvarstis. Jokiais aliejais ir pan...tepti negalima. Is karto pakisti nudeginta vieta po saltu vandeniu.
Va cia daugiau:
"Nedidelio laipsnio nudegimas. Pirmiausia būtina
nudegimo vietą kuo greičiau atšaldyti: pakišti po šaltu
vandeniu, uždėti ledo. Šaldyti patartina ne mažiau kaip
10 minučių. Negalima nudegusios vietos tepti riebalais,
barstyti miltais, druska ar kitais pabarstais, purkšti
pantoteno rūgšties purškalais. Šios priemonės tik pagilina
pažeidimą, trukdo gyti žaizdai, didina skausmą ir
uždegimą, gali sukelti infekciją."
Mano mazyte buvo nusiplikiusi vandeniu ir teko 2 savaites praleisti ligonineje niekam nelinkiu