Įkraunama...
Įkraunama...

Nudegimai

QUOTE(ausramor @ 2008 08 03, 19:22)
labas,vaidute, zinociau, tei tikrai atsakyciau - bet kai pasiskaiciau, tei vieni sako pradurt - kiti - nea. As tai sakau, kad kreptumeis i gydytoja, kad paskui dar blogiau nepadarytum. Jie manu zino ka daro. Bent jau patars ka dayti...
Nes pas mano maziuke buvo iskile pusles, bet ka su jom reanimacijoj dare tikrai nezinau, nes visa buvo sutvarstyta, o tokio dalyko klaust neatejo i galva - buvo svarbesniu klausimu...

jei vaikuciui iskilo pusles, butina pasirodyti gydytojui, nes tai jau II laipsnio nudegimas !!!! Pradurineti pusliu patiems jokiu budu negalima !!! Pusle tai vienintelis barjeras kuris apsaugo atvira zaizda nuo infekcijos. Jos pacios subliuksta arba jas gali praduti gydytojas, bet tik steriliu instrumentu ir po to uzdedamas STERILUS tvarstis. Jokiais aliejais ir pan...tepti negalima. Is karto pakisti nudeginta vieta po saltu vandeniu.
Va cia daugiau:

"Nedidelio laipsnio nudegimas. Pirmiausia būtina
nudegimo vietą kuo greičiau atšaldyti: pakišti po šaltu
vandeniu, uždėti ledo. Šaldyti patartina ne mažiau kaip
10 minučių. Negalima nudegusios vietos tepti riebalais,
barstyti miltais, druska ar kitais pabarstais, purkšti
pantoteno rūgšties purškalais. Šios priemonės tik pagilina
pažeidimą, trukdo gyti žaizdai, didina skausmą ir
uždegimą, gali sukelti infekciją."

Mano mazyte buvo nusiplikiusi vandeniu ir teko 2 savaites praleisti ligonineje verysad.gif verysad.gif niekam nelinkiu verysad.gif
Atsakyti
mano dvimetinukas irgi neseniai buvo rankyte nudeges unsure.gif priglaude visa delniuka prie karstos kaitlentes doh.gif greitai pakisom po saltu vandeniu ir paskambinom i greitaja pasiklaust, ka daryt. tai sake, jei tik kyla pusleles, vaziuoti i traumatologini, ledukais apdejus. kadangi pusleles eme kilti, teko vaziuot i Santariskes.. visa laime, ganetinai greitai atsistate viskas, po savaites nustojom perrisinet ir tepti tepalu, rankyte jau grazi, o vaikas, priejes prie kaitlentes vis pasiziuri i savo pirstelius ir sako: cia karsta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepaegle: 11 rugpjūčio 2008 - 12:02
Sveiki visi, mus istiko irgi didele beda. mano 10 men sunelis apsipyle veiduka karsta kava. Klinikose pragulejom 4 dienas, siandien jau paleido namo. Nudege beveik puse veiduko ir kaktyte. Daktaras liepe tepti paprasciausiu be priedu drekinamuoju kremu, daugiau nieko. Bet man labai kelia abejoniu toks pasakymas, kad daugiau jokiu vaistuku nereikia, nes nudegimas mano akim ziurint tikrai nemazas. Na, bet gal daktaras geriau zino. Labai bijau, kad tik jokiu zymiu neliktu verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
man asmeniškai geriausiai veikia tik nudegus gerai atšaldyti , o tada užtepti šaltalankio aliejum. nes esu mėgėja pati nusidegint hihihi.gif ččia toks likimas
Atsakyti
Mano sūnus taip pat apsiplikino su kava rankyte verysad.gif Iš pradžių laikėm ranką po šaltu vandeniu, o po to važiavom į polikliniką.Žaizdą patepė sulfargin tepaliuku ir sutvarstė, rytoj eisim perrišimui.Tik va vakare temperatūra pakilo virš 38, įdomu ar čia dėl žaizdos ar dėl dantukų (šiuo metu dygsta krūminiai dantukai) g.gif
Atsakyti
mano zuikis budamas 1.4 m uzsipyle ant saves nedideli puodeli verdancios arbatos. Su greitaja is karto nuveze i Santariskes ir gulejom ten apie 5 dienas. Svarbiausia ka reikia padaryt, atsitikus tokiai nelaimei, tai kisti vaika po tekanciu saltu vandeniu. Kuo greiciau atsaldai, tuo maziau karstis paplinta po odele. O po to seke 3 perrisimai su narkozemis, laselines. Vaikas atrode kaip po autoivykio. Kadangi megztukas per ilgai buvo prie krutines, tai toje vietoje buvo didziausia karscio koncentracija ir gavosi stipriausias nudegimas. Kliuvo daug ir veidukui, bet jis greiciausiai ir sugijo, nes ten geriausia kraujo apytaka. Kol pilnai sugijo zaizda ir susidare randas, tepeme bepantenu- drekina. Po to mums skyre tepaliuka randams gydyti Dermatix Ultra- thumbup.gif . Randukai jau mazeja, nors praejo tik 7 men. Gydytojas pasake, kad randai pabals ir minimaliai matysis po 2-2.5 metu.
Mamytes- kelkit aukstyn visus arbatinius, puodelius ir nepalikit vaikeliu vienu virtuveje prie verdanciu puodu! Jie juk tokie smalsus. Geriau mokytis is kitu klaidu, nei matyti savo vaiko kancias ir buti visiskai bejegia jas sumazinti.
Atsakyti
Mano pirmosios pagalbos vaistineleje visada yra ALOE FIRST, nepakeiciamas ir nepakartojamas purskalas, jis naudojamas nubrozdinimu, ibrezimu, pragulu, NUDEGIMU ir ivairiu uzdegimu atvejais. Dar ir nuo alergijos padeda, jeigu nuo augalo pradejo oda berti
ARBA yra kremukas tepaliukas, Alavijo kremas su biciu pikiu. Antibakterinis, saugo nuo uzdegimu, nuskausmina audinius, skatina zaizdu gyjima, stimuliuoja nauju lasteliu augima, biciu pikis - naturalus gamtos antibiotikas, kremas naudojamas odos audiniams atnaujinti. Tinka naudoti ziema, veidui, nes jame nera vandens, todel netraukia salcio, tinka spuoguotai odai gydyti.
Zodziu turiu ir prireikus naudoju abu, o siaip kas kam patogiau smile.gif
Atsakyti
Maniškė dukrytė buvo delniūką padėjusi ant kaitlentės - pūslė iškilo per visą delną. Tai iš pradžių bandžiau tepti šaltalankių aliejumi. Tačiau pūslė vis didėjo... Teko važiuoti pas gydytojus. O poliklinikoje chirurgas prakirpo pūslę - kad išbėgtų susikaupęs skystis ir nebetemptų odelės (tempimas sukelia skausmą). Tačiau visos odos nenukirpo. Ją visą paliko ant žaizdos. Ir gausiai aptepė Sulfargino tepalu (yra vaistinėse pirkti). Aprišo. Sekančią dieną važiavom perrišti - procedūra panaši - gausiai aptepama tepalu ir užrišama. Kai gydytojas įsitikino, kad žaizda gyja normalia, minėtą procedūrą reikėjo pačiai daryti. Ir po savaitėlės galėjom vaikščioti be aprišimo. Rankytė sugijo be jokių randelių. Ir tos pūslės nereikėjo kirpti - ji pati kažkaip gražiai pasišalino. Tada, kai jai reikėjo. Super. thumbup.gif

Beje, tas pats chirurgas rekomendavo esant tokiam nudegimui, kai iškyla pūslės, būtinai važiuoti pas gydytoją. Toks nudegimas laikomas stipriu. Ir reikalinga gydytojo apžiūra. Ir dar - liepė niekada nenaudoti šaltalankių aliejaus... Geriausia "nuraminti" karščiuojančią žaizdelę šaltu vandeniu.

Ir visoms rekomenduoju Sulfargino tepaliuką - jį turiu savo vaistinėlėje. Jis padeda bet kokias žaizdeles gydyti. Išbandyta. Kolegėms rekomenduota - jos taip pat gyrė. bigsmile.gif O kitas tepalas, kuris irgi turėtų gydyti žaizdeles (Curiosin gelis) maniškę alergizavo...

p.s. visas užjaučiu, kurios susiduria su vaikučių nudegimais... tada verkia ir vaikas, ir mamytė... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crazy_ausrele: 13 spalio 2008 - 13:17
Sveikos, mamytes.
Kyla man toks klausimas, kuom patept nudeginta vieta vaikui, kad bent skausmas sumazetu? Vaistinei man pasiule purskala "pan the nol" putos, kai vaikis nusidegino, papurskiau, biski pareke dar ir pamirso, galvoju, putos padejo... 4u.gif ne perseniausiai truputuka nusideginau pati, papurskiau nudeginta vieta ir... galvojau mirsiu is skausmo blink.gif taip neskaudejo be purskalo, tai dabar nezinau ka tokio nupirkt tokiems atvejams g.gif
Atsakyti
QUOTE(@Deimantine@ @ 2008 11 11, 16:36)
Sveikos, mamytes.
Kyla man toks klausimas, kuom patept nudeginta vieta vaikui, kad bent skausmas sumazetu? Vaistinei man pasiule purskala "pan the nol" putos, kai vaikis nusidegino, papurskiau, biski pareke dar ir pamirso, galvoju, putos padejo...  4u.gif ne perseniausiai truputuka nusideginau pati, papurskiau nudeginta vieta ir... galvojau mirsiu is skausmo  blink.gif taip neskaudejo be purskalo, tai dabar nezinau ka tokio nupirkt tokiems atvejams g.gif

Pati kai buvau stipriai ranka nudegusi man uzpurske tu putu pantenol, skausmas taip pat buvo ziaurus, pati kelis kartus uzpurskusi buvau dukrytei pantenolio,bet nebuvo nudegimai dideli,siaip kai buvo maniske burnyte nusideginusi,tai patare vaistineje saltalankiu aliejumi tepti...siaip manau kad juo tepant gana greitai sugijo(nes buvo puslyte) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tvini @ 2008 11 11, 20:34)
patare vaistineje saltalankiu aliejumi tepti...siaip manau kad juo tepant gana greitai sugijo(nes buvo puslyte) smile.gif

bet kiek girdejau kad nelabai gerai tepti riebiu kremu arba aliejumi, kadangi nepraleidzia oro, bet gal saltalankiu aliejus kitoki poveiki turi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Deimantine@: 17 lapkričio 2008 - 00:41
saltalankio aliejus tikrai puikiai nudegimus, issutimus gydo, o taip pat ir gerklyte paraudusia ax.gif
Atsakyti