Įkraunama...
Įkraunama...

Martyno Mažvydo mokykla

QUOTE(Dakini @ 2015 07 13, 17:01)
Aš, tai labai džiaugčiausi, jei būtų įvesta uniforma. Tikrai pigiau ir paprasčiau nupirkti tris uniformas, nei kas dieną keisti kitus rūbus. O kur dar vaikų patyčios? Jis šitaip apsirengė, ana jau savaitę nešioja tą patį sijoną ir t.t.
O vaikai sprendžia mokykloje nešioti ar ne uniformą?  g.gif  Ne tėvai?

O aš už kad nėra uniformos. Puse bėdos būtų jei ta uniforma kainuotų padoriai o dabar iš aplinkinių kai paklausai kainos tai atleiskit bet atrodo jos ten auksinės būtų. Dėl kasdienio keitimo drabužių tai nežinau ar jau jūsų vaikas taip terliojasi, kad negali kelias dienas nueiti su tuo pačiu drabužiu? Mano dukrai problemų nėra, drabužių keletą komplektų nuperki sezonui ir užtenka ir mokyklai ir namams, o su uniforma tai jau būtų tik į mokyklą, man tai neatrodo praktiška, ypač kai vaikai auga dabar kaip ant mielių (bent mano). Dėl patyčių ačiū dievui pas mus klasėje to nėra kaip beja nėra ir labai išsipuošusių kažkaip visi labai tvarkingais paprastais rūbeliais vaikšto, nors gal tik mūsų klasėje taip nežinau, bet pasivaikščiojus koridoriais taip pat nepastebėjau labai jau išsipusčiusių vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2015 07 13, 17:33)
O aš už kad nėra uniformos. Puse bėdos būtų jei ta uniforma kainuotų padoriai o dabar iš aplinkinių kai paklausai kainos tai atleiskit bet atrodo jos ten auksinės būtų. Dėl kasdienio keitimo drabužių tai nežinau ar jau jūsų vaikas taip terliojasi, kad negali kelias dienas nueiti su tuo pačiu drabužiu? Mano dukrai problemų nėra, drabužių keletą komplektų nuperki sezonui ir užtenka ir mokyklai ir namams, o su uniforma tai jau būtų tik į mokyklą, man tai neatrodo praktiška, ypač kai vaikai auga dabar kaip ant mielių (bent mano). Dėl patyčių ačiū dievui pas mus klasėje to nėra kaip beja nėra ir labai išsipuošusių kažkaip visi labai tvarkingais paprastais rūbeliais vaikšto, nors gal tik mūsų klasėje taip nežinau, bet pasivaikščiojus koridoriais taip pat nepastebėjau labai jau išsipusčiusių vaikų.

Jeigu uniformas reikia siūtis, tai taip Lietuvoje jos labai brangiai kainuoja. Bet, jei leistų kas rinktis, tikrai rinkčiausi uniformą. Kol vaikas mažas , tai nėra tų norų ir kaprizų didelių cool.gif bet kai auga bet ko neapvilksi. Atsimenu, kai mes nešiojom uniformas tai apykakles ir rankogalius krakmolinom, prisisiuvinėjom doh.gif O dabar su jom paprasčiau, bent man taip atrodo, kad būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2015 07 13, 12:28)
Paprasta, jei turi tik vieną vaiką, o jeigu reikėtų nupirkti uniformas trims mokiniams? Be to, ir uniformos priežiūra sudėtingesnė.
Manau, kad šia tema apskritai nėra prasmės diskutuoti, nes uniformas šioje mokykloje mėginta įvesti, bet vaikai jų nešioti nenorėjo...

Ačiū,už atsakymą.
Labai norėjau išgirsti,kodėl mamos nenori uniformų. Man tai keista!! Todėl džiūgu,kad yra ir tokiu kurios ''UŽ'' mokyklines uniformas. Nes jau buvo pagalvojau aš viena tokia wink.gif
Nežinau kiek kainuoja uniformos, tikrai nežinau (parašykit kas žinote). Bet ar jus neišleisite panašiai drabužiams per tuos metus?
Be to viena uniforma gali nesioti pora metu,na bent jau dali jos tai tikrai.

Pinigai,tikrai svarbus argumentas, kodel nenori tevai uniformu.
Bet antras jusu variantas: 'vaikai ju nešioti nenorejo' mane vel nustebino.
Nejaugi pirmokas nenoretu uzsideti uniformos, kuri jam yra kaip ženklas, kad jis jau didelis, kad jis mokinys ir pan. Ir žinodamas nuo pat pirmos dienos,kad uniforma yra privaloma, nei jis, nei kas kitas nesumastytu ateiti be jos ir po 5 ir net 12klasiu nesakytu, kad 'uniforma varžo', 'nepatogu'.. ka dabar isgirsti is vyresniu mokiniu.
Tai taptu naturaliu dalyku visiems. Tai mokyklos taisyklės.Niekas negalvotu,kad gali buti kitaip. Ir nerašytu Delfi straipsniu apie "Atšilus orams moksleivės ateina į mok vos užpakalį dengiančiais šortais ir pan"

Aš pasisakau "Už" uniformas:

Nes visu pirma, tai mokyklos puošmena. Mokyklos veidas!!! Ir nuotraukose ir renginiuose ir net kasdien taip vaikai atrodydami, padaro gera pirma ispudi apie mokykla.

2. Tai yra mokyklos vidaus tvarka, taisykles, kuriu tu privalai laikytis. Ir tai,manau, palaiko savotiška disciplina.

3. Man nereikia sukti galvos kaip rytoj aprengti vaika. O jei ju trys? (kaip jus sakėte)?

4. Su uniformom visi vaikai vienodi. Jei antrokas ar ketvirtokas nieko nesako ir visa sav.vaikšto su tom pačiom kelnem, tai nemanau,kad dešimtokas taip pat darys. O ypač panelės.

Na o antras žingsnis, jei jau nusprestu mokykla rinktis uniformas, reiketu pamastyti apie ju patoguma,jei jau tas uzkliuna daugeliui. Turetumem pavyzdį imti is uzsienio (kaip visada). Ir atsisakyti švarku, o itraukti paprastus šiltus megztinius.
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2015 07 14, 02:19)
Ačiū,už atsakymą.
Labai norėjau išgirsti,kodėl mamos nenori uniformų. Man tai keista!! Todėl džiūgu,kad yra ir tokiu kurios ''UŽ'' mokyklines uniformas. Nes jau buvo pagalvojau aš viena tokia wink.gif
Nežinau kiek kainuoja uniformos, tikrai nežinau (parašykit kas žinote). Bet ar jus neišleisite panašiai drabužiams per tuos metus?
Be to viena uniforma gali nesioti pora metu,na  bent jau dali jos tai tikrai.

Pinigai,tikrai svarbus argumentas, kodel nenori tevai uniformu.
Bet antras jusu variantas: 'vaikai ju nešioti nenorejo' mane vel nustebino.
Nejaugi pirmokas nenoretu uzsideti uniformos, kuri jam yra kaip ženklas, kad jis jau didelis, kad jis mokinys ir pan. Ir žinodamas nuo pat pirmos dienos,kad uniforma yra privaloma, nei jis, nei kas kitas nesumastytu ateiti be jos ir po 5 ir net 12klasiu nesakytu, kad 'uniforma varžo', 'nepatogu'.. ka dabar isgirsti is vyresniu mokiniu.
Tai taptu naturaliu dalyku visiems. Tai mokyklos taisyklės.Niekas negalvotu,kad gali buti kitaip. Ir nerašytu Delfi straipsniu apie "Atšilus orams moksleivės ateina į mok vos užpakalį dengiančiais šortais ir pan"

Aš pasisakau "Už" uniformas:

Nes visu pirma, tai mokyklos puošmena. Mokyklos veidas!!! Ir nuotraukose ir renginiuose ir net kasdien taip vaikai atrodydami, padaro gera pirma ispudi apie mokykla.

2. Tai yra mokyklos vidaus tvarka, taisykles, kuriu tu privalai laikytis. Ir tai,manau, palaiko savotiška disciplina.

3. Man nereikia sukti galvos kaip rytoj aprengti vaika. O jei ju trys? (kaip jus sakėte)?

4. Su uniformom visi vaikai vienodi. Jei antrokas ar ketvirtokas nieko nesako ir visa sav.vaikšto su tom pačiom kelnem, tai nemanau,kad dešimtokas taip pat darys. O ypač panelės.

Na o antras žingsnis, jei jau nusprestu mokykla rinktis uniformas, reiketu pamastyti apie ju patoguma,jei jau tas uzkliuna daugeliui. Turetumem pavyzdį imti is uzsienio (kaip visada). Ir atsisakyti švarku, o itraukti paprastus šiltus megztinius.

Vienas mano sūnus jau studentas, kitas eis į paskutinę gimnazijos klasę, dukra bus šeštokė progimnazijoje. Augindama tris vaikus niekada nesusidūriau su problema, kaip aprengti vaikus... Su patyčiomis dėl rūbų teko susidurti tik dukrai darželyje, nes jos kelnaitės buvo su mezginėliais, o ne su madingo personažo paveiksliuku...
Nemanau, kad jūs pati norėtumėt darbe dėvėti uniformą (nebent esate kokia nors pareigūnė). Ir tikrai mokyklos prestižas negerėja vaikams nešiojant uniformas...Jis priklauso ir nuo mūsų, tėvų, ir nuo to, kaip auklėjame savo vaikus...Ir nuo mūsų, tėvų, asmeninio pavyzdžio priklauso, yra mokykloje patyčios ar ne, nes jos nenukrenta iš mėnulio, o atsinešamos iš šeimos...
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2015 07 14, 03:19)
Ačiū,už atsakymą.
Be to viena uniforma gali nesioti pora metu,na  bent jau dali jos tai tikrai.

Mūsų mokykloje uniforma (Kauno mokykla), jei reikia siūti, kainuoja apie 50€. Vyresnėse klasėse gal 70€. Čia mergaitėms. Kadangi berniukams yra ir pirkti (turguje, bazėse), tai pernai pirmokui mokėjau apie 30€, vyresniajam nepirkau, nes buvo dar gera nuo praeitų metų. Dar reikia baltų marškinukų, mergaitėms bet kokių baltos spalvos marškinukų ar palaidinukės. Šitų bet kokiu atveju perkam. Vaikinams nupirkau dar po vienerias atsargines kelnes, tiksliau mb parvežė iš UK, kainavo gal po 5 svarus. smile.gif. Vyresnėse klasėse mergaitės švarkus irgi gali nusipirkti, jų kaina apie 20€. Uniforma mokykloje seniai, niekam net nekyla minties be jos į mokyklą eiti. Na vyresnės merginos vietoj sijono kelnes kartais dėvi. Sąžiningai - man tikrai pigiau, nežinau, ar daug ypač vyresnėse klasėse norėtų su tais pačiais džinsais, tuo pačiu megztiniu kelias dienas iš eilės į mokyklą vaikščioti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2015 07 14, 08:56)
Vienas mano sūnus jau studentas, kitas eis į paskutinę gimnazijos klasę, dukra bus šeštokė progimnazijoje. Augindama tris vaikus niekada nesusidūriau su problema, kaip aprengti vaikus... Su patyčiomis dėl rūbų teko susidurti tik dukrai darželyje, nes jos kelnaitės buvo su mezginėliais, o ne su madingo personažo paveiksliuku...
Nemanau, kad jūs pati norėtumėt darbe dėvėti uniformą (nebent esate kokia nors pareigūnė). Ir tikrai mokyklos prestižas negerėja vaikams nešiojant uniformas...Jis priklauso ir nuo mūsų, tėvų, ir nuo to, kaip auklėjame savo vaikus...Ir nuo mūsų, tėvų, asmeninio pavyzdžio priklauso, yra mokykloje patyčios ar ne, nes jos nenukrenta iš mėnulio, o atsinešamos iš šeimos...

Taip, prestižine mokykla netaps vien uniformu deka. Bet mokyklos ivaizdį uniformos tikrai pagerins.
Džiugu,kad neturėjote rupesciu del aprangos. Tikiuosi ir aš ju neturesiu,kai vaikai paaugs ir nereikes man rupintis del ju aprangos rytdienai. Bet vel gi... ir tėvams ir vaikams yra žymiai LENGVIAU, kai jie žino kaip ryt apsirengs į mok. Ar tai butu pirmokas,ar dvyliktokas. Kai nereikia sukti galvos dar ir del aprangos, ypac panelem, kurios nenori su tom paciom kelnem vaikscioti trys dienas. Pati buvau mokine ir zinau, todel siandien esu uz uniformas. Be to,ne visi gali sau leisti keisti drabužius kasdien, nors ir lb noretu.
Beje, negalite nesutikti,kad uniformos darbe irgi PUOŠIA žmogu ir jo darba. Ar tai viešbucio darbuotojai, ar kavines, oro uosto, ar banko. (neminesiu policijos ir pan.)

Ka cia bepridursi.. Tiesiog noriu tikėti, kad laikui begant musu pavargusi šalis paims pavyzdį is uzsienio mokyklu ir mes visi pradesime kiek kitaip ziureti i butinus dalykus ir laikytis tam tikru taisykliu,kurios yra svarbios tam tikrais atvejais. Manau nuo to ir PRASIDEDA VAIKO AUKLEJIMAS.
Patikekit, vaikas nuo mazens nesiojant uniforma,veliau net nesusimastys,kad gali buti kitaip. Nebereiks kazkam issiskirti, mandravoti, rodyti tevu pinigines storio, o kitam nekils noras užgauti vienas kita, paneles atrodys padoriau, ir pagaliau vaikai yra pratinami laikytis taisykliu. Nemanau,kad tai yra blogai.
Atsakyti
as Jums labai pritariu. Pati uniforma meciau i sona,tik kai leido jos nesideti,bet vaikams tik uz ja. Klaikiai atrodo nuotraukos ivairiu konkursu,kur vaikai aprengti ,kas nukarusiais klynais,kas miniakais,kas treningais,kas vel kuo.suprantu,kad turim buti isskirtiniai.,rodyte save ,kad ne rubas svarbiausia,bet turi buti pagarba mokyklai. kazkas minejo,ar noretume i darba eiti su uniforma? o ar noretumet ateiti pas medike gydytis ,o ji sedi su miniaku? ar leistumet pas ja savo vyra?smile.gif ar pvz ,kaip patiktu bankininkas su treningais?smile.gif patys tevai formuoja vaiku poziuri ir i uniforma. jei parejusi namo,sakysite,durniai ivede uniformas,aisku vaikas sakys ta pati! musu mokykloje ivede jas tik siemet,bet mano pirmoke netveria dziaugsmu ja uzsideti,nes ji jau mokine,ji turi uniforma,ji eisi i mokykla! tik tevai turi didziausia itaka. tas pats ir su pagarba mokytojams. ka kalba tevai,ta atkartoja vaikai. aciu uz demesi,geros dienos smile.gif parasiau ,nes planavom lankyti sia mokykla,bet pasikeite planai,bet vis paskaitineju smile.gif ,pati as beje baigiau dabartine piliates gimnazija. buvau pirmoji karta,desimtokai buvom,virs musu vyresniu gal pora vienuoliktoku buvo,ar net nebuvo,nepamenu. patycios del rubu buvo. ne i akis,bet buvo. bet tada buvo laikas,kad uniformas panaikino. aiksu jos ir kando labai...dabartiniai vaiku sarafanai tikrai nekanda. megstukai irgi mieli.

QUOTE(CarpeDiem @ 2015 07 14, 12:12)
Taip, prestižine mokykla netaps vien uniformu deka. Bet mokyklos ivaizdį uniformos tikrai pagerins.
Džiugu,kad neturėjote rupesciu del aprangos. Tikiuosi ir aš ju neturesiu,kai vaikai paaugs ir nereikes man rupintis del ju aprangos rytdienai. Bet vel gi... ir tėvams ir vaikams yra žymiai LENGVIAU, kai jie žino kaip ryt apsirengs į mok. Ar tai butu pirmokas,ar dvyliktokas. Kai nereikia sukti galvos dar ir del aprangos, ypac panelem, kurios nenori su tom paciom kelnem vaikscioti trys dienas. Pati buvau mokine ir zinau, todel siandien esu uz uniformas. Be to,ne visi gali sau leisti keisti drabužius kasdien, nors ir lb noretu.
Beje, negalite nesutikti,kad uniformos darbe irgi PUOŠIA žmogu ir jo darba. Ar tai viešbucio darbuotojai, ar kavines, oro uosto, ar banko. (neminesiu policijos ir pan.)

Ka cia bepridursi.. Tiesiog noriu tikėti, kad laikui begant musu pavargusi šalis paims pavyzdį is uzsienio mokyklu ir mes visi pradesime kiek kitaip ziureti i butinus dalykus ir laikytis tam tikru taisykliu,kurios yra svarbios tam tikrais atvejais. Manau nuo to ir  PRASIDEDA VAIKO AUKLEJIMAS.
Patikekit, vaikas nuo mazens nesiojant uniforma,veliau net nesusimastys,kad gali buti kitaip. Nebereiks kazkam issiskirti, mandravoti, rodyti tevu pinigines storio, o kitam nekils noras užgauti vienas kita, paneles atrodys padoriau, ir pagaliau vaikai yra pratinami laikytis taisykliu. Nemanau,kad tai yra blogai.

Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2015 07 14, 11:12)

Ka cia bepridursi.. Tiesiog noriu tikėti, kad laikui begant musu pavargusi šalis paims pavyzdį is uzsienio mokyklu ir mes visi pradesime kiek kitaip ziureti i butinus dalykus ir laikytis tam tikru taisykliu,kurios yra svarbios tam tikrais atvejais. Manau nuo to ir  PRASIDEDA VAIKO AUKLEJIMAS.

Vaiko auklėjimas, manyčiau, neturi nieko bendro su uniformomis... Ar su uniforma, ar be jos į mokyklą susirenka tėvų veidrodėliai...
Atsakyti
Tai va apie ką aš ir rašiau mergaitei 50-70 eur tai tik vienas komplektas o šiaip jau minimaliai reikia dviejų. Jums čia pigu apie 140 eur? Man ne. O jei dar kaip rašo kitos mamos keli vaikai, atsiprašau bet tai jau minimumas lietuvškas į rankas gaunasi. Ir tai tik drabužis į mokyklą juk su juo į gatvę tikrai neinat. O jei dar vaikas greit auga kaip mano dukra tada jau visai blogai, nes kaži ar užtektų uniformos iki vasaros, sakysit pirkti šiek tiek didesnę? Bet atleiskit man būna gaila žiūrėti kai eina mokinukės su aišikiai "išaugimui" pirktom uniformom. Aš visada būsiu prieš uniformas bent kol jos bus tokios kainos. O jei ir atpigtų, kuo abejoju, nes tai geras biznis (ir neabejoju su gerom "pakištukėm") dar pagalvočiau ar jų reikia.
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2015 07 14, 15:11)
Tai va apie ką aš ir rašiau mergaitei 50-70 eur tai tik vienas komplektas o šiaip jau minimaliai reikia dviejų. Jums čia pigu apie 140 eur? Man ne. O jei dar kaip rašo kitos mamos keli vaikai, atsiprašau bet tai jau minimumas lietuvškas į rankas gaunasi. Ir tai tik drabužis į mokyklą juk su juo į gatvę tikrai neinat. O jei dar vaikas greit auga kaip mano dukra tada jau visai blogai, nes kaži ar užtektų uniformos iki vasaros, sakysit pirkti šiek tiek didesnę? Bet atleiskit man būna gaila žiūrėti kai eina mokinukės su aišikiai "išaugimui" pirktom uniformom. Aš visada būsiu prieš uniformas bent kol jos bus tokios kainos. O jei ir atpigtų, kuo abejoju, nes tai geras biznis (ir neabejoju su gerom "pakištukėm") dar pagalvočiau ar jų reikia.

Na,vat gaila,kad viskas Lietuvoje remiasi i pinigus. As tos lietuviskos logikos nesupratau ir niekada nesuprasiu.
Vien neturejimas 'vaiku pinigu' ismokos pasako apie sali. Padetis tragiška.
Kaip bebutu,as uz uniformas,kurios turi buti patogios ir lengvai priziurimos. Jokiu baltu marskiniu ir svarku. O dar galetu buti sportines aprangos uniforma. Kainos taip, ne mazos. Bet niekas nebando kazka pakeisti ir pasiulyti. O reiketu.
Atsakyti
QUOTE(CarpeDiem @ 2015 07 14, 18:54)
Na,vat gaila,kad viskas Lietuvoje remiasi i pinigus. As tos lietuviskos logikos nesupratau ir niekada nesuprasiu.
Vien neturejimas 'vaiku pinigu' ismokos pasako apie sali. Padetis tragiška.
Kaip bebutu,as uz uniformas,kurios turi buti patogios ir lengvai priziurimos. Jokiu baltu marskiniu ir svarku. O dar galetu buti sportines aprangos uniforma. Kainos taip, ne mazos. Bet niekas nebando kazka pakeisti ir pasiulyti. O reiketu.

Beja dar vienas momentas, pažiūrėkite kokios tos mūsų lietuviškos uniformos nu tragedija kažkokia gal užsienyje ir sugeba kažką gražesnio pasiūti ir sugalvoti bet Lietuvoje tai bent man mergaitėms tai aš nematau į ką žiūrėti viskas pasiūta tragiškai fasonai nepykit už išsireiškimą kaimo lygis bobučių spinta kitaip nepavadinsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 14 liepos 2015 - 19:48
Aš turbūt nei labai "už", nei labai "prieš" uniformas.
Dėl pinigų, tai žinoma, kad vaikai kainuoja (visur ir visada jokių pajamų - tik išlaidos smile.gif
Dėl kasdienio ap(si)rengimo, tai tikiuosi, kad vaikas pats tvarkysis ir spręs, kaip rengtis tą dieną. Turi išmokt savarankiškumo ir atsakyt už savo veiksmus (eis su nešvariais, jei iš vakaro neapsižiūrės). Mūsų kaip tėvų pareiga: jį viso to išmokyti, o ne padaryti už juos.

Dėl patyčių, tai atleiskit, bet mano nuomone, jei jau vyraus patyčios klasėje, tai tikrai ne tik dėl aprangos. Su tuo kovokim ir kalbėkim pirmiausia šeimoje. Kaip pavyzdį galiu pasakyt, kad mano būsimą pirmoką darželyje kitas vaikas vadina: panele, pupyte; apsikabina ir juokiasi. Mums, kaip tėvams skaudu girdėti, bet sūnus sako: aš nekreipiu į jį dėmesio. Ir aš jam pritariu, kad tai ne jo problema, o to vaiko, kuris "neskiria berniuko nuo mergaitės". Jei ne tas vaikas, tai kitas suras dingstį iš jo pasišaipyt. Vaikai vienas kitą išbando, ieško silpnesnių. Jei šeimoje daugiau kalbėsime, analizuosime, kodėl žmonės taip elgiasi, bus lengviau suprasti tuos besišaipančius. Juk šiuo atveju jie silpnesni.

Dėl mokyklos prestižo, tai irgi, atleiskit, nenorėčiau pritarti. Mokykla turi kelti prestižą savo kompetencija, kokybišku mokymu, kompetetingom auklėtojom ir pan. O ne išorinėmis išraiškomis. Tai tik viršelis, nieko daugiau. Ir mano nuomone, kai mokykla reiškiasi išorinėm priemonėm, tai dažnai slepia vidines nesprendžiamas ir ignoruojamas problemas.

Dėl grožio, tai savotiškai gražios ir uniformos, ir tos nuotraukos, kur vaikai gali būti savimi, spalvoti, unikalūs.

Visiems linkiu kuo daugiau malonesnių akimirkų mokykloje !

Atsakyti