Įkraunama...
Įkraunama...

Martyno Mažvydo mokykla

QUOTE(vaižgantė @ 2014 10 14, 18:03)
Tik nereikia įsižeisti...Kalbu iš savo darbinės praktikos: jei mokykloje sustiprinta matematika, į matematines klases susirenka protingesnių tėvų vaikai ir tos klasės būna stipriausios; jei sustiprinta dailė- vėl tas pats. Ne išimtis ir su prancūzų kalba...

Nebent jūsų mokykloje. Dabar dirbu mokykloje, kur sustiprinta dailė, tos klasės tikrai ne stipriausios. Stipriausios dažniausiai neprofilinės klasės. Tas pats ir kitur: draugės sūnus mokosi mokykloje su menine pakraipa, tos klasės silpnesnės už neprofilines ir tai sako patys mokytojai. O protingesnių tėvų... Turiu auklėtinį, kurio tėvai paprasti darbininkai,baigę profesines, vaikinas mokosi puikiai. Sūnaus klasėje vaiko abu tėvai gydytojai- vaikas velkasi klasės gale. Joks rodiklis tėvų protas ir vaikų gabumai.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2014 10 14, 17:40)
Nebent jūsų mokykloje. Dabar dirbu mokykloje, kur sustiprinta dailė, tos klasės tikrai ne stipriausios. Stipriausios dažniausiai neprofilinės klasės. Tas pats ir kitur: draugės sūnus mokosi mokykloje su menine pakraipa, tos klasės silpnesnės už neprofilines ir tai sako patys mokytojai. O protingesnių tėvų... Turiu auklėtinį, kurio tėvai paprasti darbininkai,baigę profesines, vaikinas mokosi puikiai. Sūnaus klasėje vaiko abu tėvai gydytojai- vaikas velkasi klasės gale. Joks rodiklis tėvų protas ir vaikų gabumai.

Protingi tėvai mąsto, ar jų vaikas yra gabus kalboms, ar jis sugebės atlaikyti tokį krūvį. Gi 5-oje klasėje kasdien 6-ios pamokos, nes prisidėjo trys prancūzų pamokos. Be to, prancūzų kalbos žodžiai per etiką, istoriją, muziką ir gamtą. Aišku, silpnesniam vaikui geriau eiti į paprastą klasę...
Šeštadienį buvom susirinkę tėvai, ir viena iš pokalbio temų buvo apie tai, kodėl buvo pasirinkta p klasė.
Dirbau mokykloje, kurioje buvo (ir tebėra) sustiprinta dailė ir matematika. A klasės- dailės, b- matematikos. Visi mokytojai veržėsi dėstyti būtent šiose klasėse, nes kitose tie, kas liko, o kuo tolesnė raidė, tuo silpnesnė klasė...
Atsakyti
O galima paklausti, ar jūs žinote, ar į šią jūsų "protingų tėvų" klasę buvo kokia nors atranka? Galiu atsakyti - ne, nebuvo. Ėjo visi, kas netingėjo prašymą brūkštelt. Taigi apie ką kalbame? Kalbėjau su tėvais, kurių vaikai jau ne pirmus metus mokosi pagal emile. Ir nieko nuostabaus negirdėjau - eilinė klasė. Kita vertus, kiek žmonių, tiek nuomonių. Ir taip bus visada. Mes visi skirtingi ir todėl visi gražūs.

Vaižgante, pasirinkote tą klasę - bravo. Bet argumentas.... Tarkim, klaususiai mamytei atsakot: pasirinkom emile, nes vaikas gabus kalboms, didesnio krūvio norėjosi, prancūzų kalba patinka ar pan. Galiausiai norėjosi kažko įdomesnio nei per etiką, gamtą ar dar kažkurią pamoką girdėti vien lietuvių kalbą. Valio. Niekas nieko nesakytų. O čia... Ką aš žinau g.gif . Diskredituojate visus savo vaiko klasės tėvus. Visgi kartais protą galima matuoti ir mokėjimu nepliaukšti pirmos nesąmonės, šovusios į galvą.

Beje, ir paprastoje klasėje kasdien po šešias pamokas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2014 10 14, 17:47)
A klasės- dailės, b- matematikos. Visi mokytojai veržėsi dėstyti būtent šiose klasėse, nes kitose tie, kas liko, o kuo tolesnė raidė, tuo silpnesnė klasė...

lotuliukas.gif Mažvyde prancūziukų klasė "p". Taigi pačiame gale raidė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura771: 14 spalio 2014 - 19:11
QUOTE(aura771 @ 2014 10 14, 19:11)
O galima paklausti, ar jūs žinote, ar į šią jūsų "protingų tėvų" klasę buvo kokia nors atranka? Galiu atsakyti - ne, nebuvo. Ėjo visi, kas netingėjo prašymą brūkštelt. Taigi apie ką kalbame? Kalbėjau su tėvais, kurių vaikai jau ne pirmus metus mokosi pagal emile. Ir nieko nuostabaus negirdėjau - eilinė klasė. Kita vertus, kiek žmonių, tiek nuomonių. Ir taip bus visada. Mes visi skirtingi ir todėl visi gražūs.

Vaižgante, pasirinkote tą klasę - bravo. Bet argumentas....  Tarkim, klaususiai mamytei atsakot: pasirinkom emile, nes vaikas gabus kalboms, didesnio krūvio norėjosi, prancūzų kalba patinka ar pan. Galiausiai norėjosi kažko įdomesnio nei per etiką, gamtą ar dar kažkurią pamoką girdėti vien lietuvių kalbą. Valio. Niekas nieko nesakytų. O čia... Ką aš žinau  g.gif . Diskredituojate visus savo vaiko klasės tėvus. Visgi kartais protą galima matuoti ir mokėjimu nepliaukšti pirmos nesąmonės, šovusios į galvą.

Beje, ir paprastoje klasėje kasdien po šešias pamokas  mirksiukas.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif Mažvyde prancūziukų klasė "p". Taigi pačiame gale raidė  lotuliukas.gif

Atsiprašau, kad įžeidžiau, nes tikrai nenorėjau.
Savo dukrai prancūzų kalbą parinkau todėl, kad ji gabi kalboms ir nuobodžiauja per anglų k pamokas, nes jau 3-ioje klasėje laimėjo auksinę kengūrą. Dabar turi ką veikti, mokydamasi naują kalbą.
O klasė susirinko tikrai šauni, ko nepasakyčiau apie buvusiąją...Ir kad tėvai šaunūs, jau teko įsitikinti...
Atsakyti
Na, ar protingesni tėvai, nežinau, nelyginau, bet šaunūs - tikrai (pasicementavom savaitgalį). Savo dukrą leidžiu į tą pačią EMILI klasę, maniškė su vaižgantės mergaite draugauja.

Kodėl aš pasirinkau būtent EMILI? Kai užsirašinėjom į mokyklą, toj klasėj buvo likusios dvi vietos, mes bet kuriuo atveju antrąją užsienio kalbą būtume ėmę prancūzų. Maniškė po pradinės atėjo gana su gana vidutiniškais rezultatais. Bet raštinėje patikino, kad klasė stipri, motyvuota. Todėl nusprendžiau surizikuoti, nes tikiuosi, kad stiprūs klasiokai "patemps" ir maniškę.

Gal dar anksti daryti išvadas, bet nepasigailėjau nei dienos.

O P raidė reiškia prancūzų klasę. Pagal abėcėlę ji ne pirma, todėl ir paskutinė. O po pirmojo trimestro bus matyti, kelinta pagal pažangumą. Tada ir pakalbėsim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2014 10 14, 20:06)
O P raidė reiškia prancūzų klasę. Pagal abėcėlę ji ne pirma, todėl ir paskutinė. O po pirmojo trimestro bus matyti, kelinta pagal pažangumą. Tada ir pakalbėsim smile.gif

Suprantu, kad "p" prancūzų, o "d" dailės. Tą ir norėjau pasakyti, kad ar pirma raidė, ar paskutinė - nieko nereiškia mirksiukas.gif .

Nemanau, kad reikia lyginti klases pagal pažangumą. Man atrodo, svarbiausia yra kiekvieno vaiko asmeniniai rezultatai, tiksliau, tobulėjimas. Kita vertus, svarbiausia, kaip vaikas jaučiasi mokykloje. Šiuo atveju aš jums baltai pavydžiu, kad tėvai susirinkote, kad bendraujate - labai padedate savo vaikams. Mūsų klasėje kol kas to nėra. Tikiuosi, kad tik kol kas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura771: 14 spalio 2014 - 20:42
Tai čia niekas tėvų nesubūrė, patys susiorganizavom smile.gif

Mano dukra mokykloj jaučiasi gerai. Nežinau, kaip pagal bendrą klasės lygį jos pažangumas, bet tikrai nėra tarp lyderiaujančių. Tačiau motyvacijos atsirado daugiau, nei pradinėse.

O prancūzų kalba - labai gerai. Sustiprinta - dar geriau. Nesigailiu anei kiek dėl tos EMILI klasės, jei reikėtų pakartot pasirinkimą, rinkčiausi lygiai taip pat
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2014 10 14, 20:45)
Tai čia niekas tėvų nesubūrė, patys susiorganizavom smile.gif

Mano dukra mokykloj jaučiasi gerai. Nežinau, kaip pagal bendrą klasės lygį jos pažangumas, bet tikrai nėra tarp lyderiaujančių. Tačiau motyvacijos atsirado daugiau, nei pradinėse.

O prancūzų kalba - labai gerai. Sustiprinta - dar geriau. Nesigailiu anei kiek dėl tos EMILI klasės, jei reikėtų pakartot pasirinkimą, rinkčiausi lygiai taip pat

Mano dukra taip pat jaučiasi geriau nei pradinėse klasėse. Ir kol kas susidomėjimas prancūzų kalba didelis.
Atsakyti
Man labai patinka prancūzų kalba,svajojau kažkada antrą dukrą į prancūzų mokyklą leisti mokytis ,nesigavo.Tai jau galvojau į P klasę tai tikrai maniškė eis būtinai,bet ..irgi nesigavo biggrin.gif Nes nepanorėjo pati mokinukė ir visai nesigailiu:kiek pasakojo pažįstamos,leidžiančios vyresnius vaikus į tą P klasę,tai tokia pati klasė,kaip ir kitos,na,kažkiek tos prancūzų pasimoko,bet kad rimtai jos mokytųsi tai,sako,nepastebėjusios.Penktoj klasėj tai irgi euforija buvo(tipo,va,vaikelis išskirtinėj klasėj ir tt ),kuri su laiku mažėja vis ,mažėja ..Realiai ta programa kaip ir gera,graži,bet ,kiek suprantu,neišdirbta iki reikiamos kokybės,tai ir rezultatai šiaip sau..O maniškė labai patenkinta ir dabartine klase,auklėtoju,mokytojais,klasiokais(viena iš priežasčių ir buvo,kodėl nesirinko tos P-klasiokės:geriausios liko dabartinėj klasėj,o labiausiai nemėgstamos išėjo būtent į P biggrin.gif ). Į "hiper" protinguolių klasę nenorėčiau savo vaiko leist,turėjom patirties nesmagios su pirmąja dukra,nieko gero nedavė tas "arimas " ir draskymąsis dėl kiekvieno dešimtuko schmoll.gif O prancūzų kalbą,jei panorės,galės išmokti ir kitur,ne bėda šiais laikais smile.gif

Liūdnoji dalis penktoj klasėj: klasės dydis(29 vaikai doh.gif ) ir ,turbūt,čia jau nesvarbu kokia klasės raidė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 20 spalio 2014 - 08:59
Išties kalbos išmokimas visiškai nepriklauso nuo mokytojo, nuo programos, nuo dėstymo kokybės...Mano visi vaikai kalba angliškai (namuose tarpusavyje jie kalbasi tik angliškai), ir tai ne mokytojų nuopelnas. Tiesiog vaikams kalba patinka ir jie jos mokosi PATYS. O dabar tam yra visos sąlygos...Man svarbu, kad dukrai patiktų prancūzų kalba, ir ji jos išmoks pati...Taip kaip dabar skaito angliškas knygas ir žiūri filmus anglų kalba, galės daryti prancūzų kalba...
Atsakyti
Mano dukrai mokytis iš viso nepatinka. Būtų jos valia, jinai jau laikytų save mokyklą kaip ir baigusia smile.gif Todėl aš ją spaudžiu, spaudžiu ir spaudžiu. Stipriai. Nes permest į silpnesnę klasę, jei nepavyks, bet kada bus galima.

Ir su 8 vidurkiu jinai pagal bendrą klasės reitingą yra 27 iš 30. Taigi, yra viena prasčiausiai besimokančių klasėje, bet pagal pažymius - vidutinė
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2014 10 14, 11:58)
Į šias klases susirenka protingesnių tėvų vaikai  ax.gif 

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2014 10 14, 18:03)
į matematines klases susirenka protingesnių tėvų vaikai ir tos klasės būna stipriausios

Oho..... O kaip nustatyti, kokie tevai - protingesni ar ne, ir uz ka protingesni. Ir kas nustato visa tai? Tevai IQ testa sprendzia, ar kaip kitaip? O vaikai netestuojami? Svarbu, kad tevai protingi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Novilunio: 10 lapkričio 2014 - 16:48