QUOTE(vaižgantė @ 2012 01 21, 21:56)
Klausiau vienos pradinių klasių mokytojos apie Laimą ir ji be galo nustebo, kad čia apie ją taip rašoma...Kartais tėvuose pačiuose būna kur kas didesnės problemos nei mokytojoje, tik tai sunkiau pamatyti ir pripažinti...O jei dar tie tėvai ir prie vaiko koneveikia mokytoją, tada bus blogai visada ir visur...
Čia tai topas,aišku.O ką kolegė apie kolegę gali pasakyti???!! Negi sakys kad monstras Ech,tas naivumas..
Šiaip nėra mano tikslas kažkam kažką įrodyti-jei žmonėms patinka tarybiniai ugdymo metodai-tai tik pirmyn-laisvoj šaly gyvenam,laisva valia rinktis -kur kam ir pas ką leisti savo vaikus
Mano dukros pirmoji mokytoja ne Laima,o Zita..Kadangi,kaip jau minėjau,prieš leisdama vaiką į pirmą klasę nebuvau susirinkus išsamios info apie šios mokyklos pradinių klasių mokytojas(į darželį vežiojom kitam rajone) ir labai labai stipriai nusivylėm gauta mokytoja(dvi "deficitinės"-Erika ir Alma jau turėjo pilnas klases,kai nuėjom užsirašyti į mokyklą) tad tiesiog norisi perspėti kitus ,kad netektų patirti to,su kuo susidūrėm mes ir tiek
Na tai kad jau pradėjau,tai pabandysiu apžvelgti glaustai su kuo gi mes susidūrėm:
Nuo pat pirmų pirmos klasės dienų mokytoja buvo nepatenkinta-argumentavo tuo,kad "gavo prastą klasę"-tai reiškia,kad jai nepatiko tiek vaikai,tiek tėvai...Tai..ar įmanoma kalbėti apie kažokius gerus mokymosi pasiekimus,kai toks mokytojos nusistatymas Klasėje atmosfera buvo atitinkama-niūriai nyki-vaikai grįždavo iš mokyklos be nuotaikos,skųsdavosi ,kad mokytoja rėkia,prasivardžiuoja...Iš pradžių rečiau,o paskui visai "užsivedė"..Visko žodžiu buvo..Amžinas skirstymas vaikų į "gerus" ir "blogus"(durniukus kitaip tariant)..Labai norėjom antroj klasėj kitos mokytojos,ėmėmės priemonių(nesiplėsiu apie jas)...Deja..buvo pasiūlyta keliauti iš mokyklos,jei esam nepatenkinti mokytoja..Na čia trumpai-neįmanoma visko nupasakot(ir nesinori viešinti kai kurių dalykų-visgi čia vieša erdvė),tačiau jei galėčiau atsukti laiką atgal-niekad nebesirinkčiau savo vaikui tokios pirmos mokytojos-visgi pirmoji mokytoja vaikui daro labai stiprią įtaką visom prasmėm..
Tarp kitko-mano dukra visad buvo prie tų "gerųjų" vaikų,tad kad kaip ir lyg turėčiau būti patenkinta mokytoja,tačiau..man atrodo,kad labai svarbu ne vien mokslai,tačiau ir bendra atmosfera klasėje,kurią visgi pirmose klasėse formuoja būtent mokytoja,ne kas kitas..
Galbūt kas nors pareikš kad esu iš tų pretenzingųjų mamų,kurioms viskas negerai(panašiai kaip Supervyrui ),tačiau galiu pasakyti tik tiek-jokių aukso kalnų nenoriu ir nenorėjau-tiesiog norėjosi NORMALIOS mokytojos ,deja deja..
p.s.į tą pačią mokyklą leidžiam ir jaunesnę dukrą ir jos mokytoja esu ABSOLIUČIAI patenkinta
Reziume-manau,kad yra žmonių,kuriems skirta dirbti su vaikais,yra,kuriems geriau to nedaryti..Juolabiau kad visgi lyg jau ir ne gūdžiam sovietmety
gyvenam..Norėtųs kažkiokio elementaraus žmogiško progreso ,tik tiek..Argi tai labai daug?
Ir dar-galėčiau nieko nerašyti ir tylėti,tačiau..na,gal nors kažkam padėsiu savo rašliava priimti teisingą sprendimą-esu iš tų žmonių,kuriems rūpi ne tik savas kiemas ir savi vaikai ,bet norisi kad kuo daugiau vaikų turėtų laimingą vaikystę
Šiaip nekokia labai ši mokykla..Na yra kaip yra-gerų mokytojų tikrai galima rasti,tik reikia pasidomėti iš anksto