Įkraunama...
Įkraunama...

Martyno Mažvydo mokykla

tai ten kad visiems penktokėliams pirmi metai prancūzų. Tiesiog integruojant prancūzų kalbą į daugiau dalykų, didesnė tikimybė ją greičiau išmokti.
Prisiminiau, kad dar etika prancūziškai.
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2010 09 22, 13:54)
Ir man labai liudna, kad nera nemokamu bureliu.

O kodėl jums atrodo, kad su jūsų vaiku kažkas turi nemokamai dirbti unsure.gif ? Vaikas tai jūsų, o neatlygintinai turi dirbti kažkas? Tos pačios mokytojos apie kurias čia "nurenginėjate"? (švelniai tariant) Eikite padirbėt-galėsite tada savo vaiko lavinimui lėšų skirti, be to, mažiau liks laiko blevyzgoms.
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2011 03 25, 10:50)
Tiesiog integruojant prancūzų kalbą į daugiau dalykų, didesnė tikimybė ją greičiau išmokti.

Na taip, kalbą gal ir greičiau ir geriau išmoktų, bet bandau įsivaizduoti, kaip aš mokausi istoriją ar biologiją prancūzų kalba, ja dar nekalbėdama ax.gif ax.gif
Kažkaip man čia panašu į eilinę puikią įdėją su nevykusiu jos realizavimu (ko šioje mokykloje yra pakankamai) . Bet tai tik mano asmeninė nuomonė, tikrai nieko nenoriu įžeisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2011 03 25, 12:26)
Na taip, kalbą gal ir greičiau ir geriau išmoktų, bet bandau  įsivaizduoti, kaip aš mokausi istoriją ar biologiją prancūzų kalba, ja dar nekalbėdama    ax.gif  ax.gif
   Kažkaip man čia panašu į eilinę puikią įdėją  su nevykusiu jos realizavimu (ko šioje mokykloje yra pakankamai) . Bet tai tik mano asmeninė nuomonė, tikrai nieko nenoriu įžeisti 4u.gif

Šiaip šita gera idėja ne mokyklos, nors koks bus realizavimas tai žinoma, kad nuo jos priklauso, o kaip tie mokslai atrodys sunku įsivaizduot; arba pramoks kalbos arba nieko neišmoks, nelietuviškai dėstomų dalykų irgi doh.gif
Bandžiau šiandien aiškintis ir rinktis informaciją, tai sužinojau, kad dalykų dėstymas prancūzų kalba bus nuo 7 klasės ir ten ne visos to dalyko pamokos bus dėstomos prancūziškai, o tik jų dalis..
http://www.centrefra...rique75&lang=lt
http://lefildubiling...g/fr/actualites
http://lefildubiling..._etablissements

Turbūt rizikuosim pabandyt, nes dukra labai nori tos prancūzų kalbos, šeštoj klasėj jos rinktis jau nebus galima; o mums vis tiek iš Pilaitės mokyklos reikia pereit, tai tegu buna viskas nauja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odre: 25 kovo 2011 - 23:51
Yra Vilniaus pakraštyje trikalbis vaikų darželis "Saulės gojus", kuriame vaikai mokosi anglų ir vokiečių kalbų. Šį rugsėjį atsiras ir tęstinumas- pradinė mokykla, kurioje dalis dalykų bus mokoma anglų ir vokiečių kalbomis.
Va čia tai suprantu- pradeda vaikai kalbos mokytis nuo trejų metų, tai jiems visai natūralu bus, kai pradinėje mokykloje dalies dalykų mokysis užsienio kalba...
O to, kas daroma Mažvydo mokykloje, prasmės aš nesuprantu...Eilinis eksperimentas su vaikais...
Atsakyti
QUOTE(Nega @ 2011 03 25, 14:26)
Na taip, kalbą gal ir greičiau ir geriau išmoktų, bet bandau  įsivaizduoti, kaip aš mokausi istoriją ar biologiją prancūzų kalba, ja dar nekalbėdama    ax.gif  ax.gif
  Kažkaip man čia panašu į eilinę puikią įdėją  su nevykusiu jos realizavimu (ko šioje mokykloje yra pakankamai) . Bet tai tik mano asmeninė nuomonė, tikrai nieko nenoriu įžeisti 4u.gif

Parodykite man mokyklą, kurioje viskas idealu ir visos puikos ir nelabai idėjos yra įgyvendinamos šimtu procentų smile.gif. Man patinka tai, kad tos idėjos yra ir jos vykdomos, nenorėkim, kad vaikai po pusės metų puikiai perimtų naują kalbą ir iškart ja rašinius rašytų. Dalykai integruoti, tai reiškia, kad vaikai gauna tą dalyką ir lietuviškai ir prancūziškai. Na, bent jau taip aš suprantu smile.gif.
Aišku, mes visada žiūrime į tai kas bus toliau ir kaip tai mums pravers ar trukdys tolimesnėse klasėse. Pati švietimo sistema netobula.

O nemokamus būrelius reik pamiršt doh.gif kaži ar mes kas norėtumėm nemokamai užsiimti su svetimais vaikais unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 26, 10:57)
O to, kas daroma Mažvydo mokykloje, prasmės aš nesuprantu...Eilinis eksperimentas su vaikais...

čia reiktų pasvarstyti, kas verčia vesti vaikus į tokią klasę? Manau, kad nė vieno prievarta neveda. Ir kiek žinau, net gi yra didelis noras iš tėvelių pusės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2011 03 26, 18:45)
čia reiktų pasvarstyti, kas verčia vesti vaikus į tokią klasę? Manau, kad nė vieno prievarta neveda. Ir kiek žinau, net gi yra didelis noras  iš tėvelių pusės biggrin.gif

Na, tėveliai visuomet nori daugiau nei nori jų vaikai... ax.gif
Atsakyti
O kas gi kitas juos nukreips jei ne tėvai biggrin.gif

tarp kitko, Alytaus mokyklos jau turi 10 metų praktiką tokio mokymo, pasiekė nerealių rezultatų. Kiek teko susipažinti su įvairių konkursų rezultatais, tai alytiškiai prizines vietas susišluoja smile.gif.

Aš nemanau, kad ši idėja bloga, tik reikia laiko jai įsitvirtinti, prigyti. O neigiamų nuomonių visada bus...
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2011 03 26, 18:55)
O kas gi kitas juos nukreips jei ne tėvai biggrin.gif
tarp kitko, Alytaus mokyklos jau turi 10 metų praktiką tokio mokymo, pasiekė nerealių rezultatų. Kiek teko susipažinti su įvairių konkursų rezultatais, tai alytiškiai prizines vietas susišluoja smile.gif.

Aš nemanau, kad ši idėja bloga, tik reikia laiko jai įsitvirtinti, prigyti. O neigiamų nuomonių visada bus...

Nepasakyčiay, kad mano nuomonė neigiama, bet abejonių esama.
Na, standartiškai mąstančiai mokytojai visada svarbu konkursų rezultatai... mirksiukas.gif Siūlau pažiūrėti filmą "Ateities laboratorijos" bei nueiti į susitikimą su Foreli Kramarik, kad akiratis truputį prasiplėstų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 26, 19:01)
Nepasakyčiay, kad mano nuomonė neigiama, bet abejonių esama.
Na, standartiškai mąstančiai mokytojai visada svarbu konkursų rezultatai... mirksiukas.gif Siūlau pažiūrėti filmą "Ateities laboratorijos" bei nueiti į susitikimą su Foreli Kramarik, kad akiratis truputį prasiplėstų.

abejonių visada atsiras smile.gif

ačiū už nuorodas, kaip nors praplėsiu savo akiratį savarankiškai smile.gif nors nieks dėl mano akiračio dar nepriekaištavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2011 03 26, 19:12)
abejonių visada atsiras smile.gif

ačiū už nuorodas, kaip nors praplėsiu savo akiratį savarankiškai smile.gif nors nieks dėl mano akiračio dar nepriekaištavo  biggrin.gif

Ką tik buvau tėvų dienoje Pilaitės mokykloje, bendravau su mokytojais ir buvo liūdna liūdna, nes niekas nesikeičia...Nemanau, kad Mažvyde kas nors kitaip...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 03 26, 19:14)
Ką tik buvau tėvų dienoje Pilaitės mokykloje, bendravau su mokytojais ir buvo liūdna liūdna, nes niekas nesikeičia...Nemanau, kad Mažvyde kas nors kitaip...

o kurią vietą savo poste taikai mano atsakymui? smile.gif
Atsakyti