Įkraunama...
Įkraunama...

Žiniukas

Mums irgi sestadieni velai vakare atsiunte laiska, kad rezultatai labai geri, bet del riboto vietu skaiciaus neturi galimybes pasiulyti dalyvauti. Kai paskambinau ir paklausiau koks pereinamas balas, kiek mes surinkom, tai tik kazka numyke apie susumuotus rezultatus, kad rezultatu nekomentuoja, turi tik sarasus ir pan... Tai sakau kelinti mes, jei tarkim is tu 5, kam pasiulytos mokamos vietos, kas nors atsisakys, ar mus pakvies ar ne, - tai vel jokio aiskumo. Nu keista... pasake, kad rezultatus turi vadovai, bet tu rezultatu nekomentuoja, todel net vadovu telefono negali duoti. Ideja labai grazi, skatinti gabius vaikus, tik gaila, kad kazkaip toj musu Lietuvelej viskas issikraipo, ir netgeros iniciatyvos kazkaip miglom ir seseliais apipinamos...
Atsakyti
QUOTE(Vaiirena @ 2011 06 13, 13:10)
O kokiu budu suzinojot kad nepatekot???

Mums parase kad rezultatai labai auksti ir siulo keliems vaikams (taip pat ir mums) dalyvauti programoje mokamoje.... tai mastau ar verta 16 uzsiemimu, vieno kaina 75 lt... nezinau ar ne perdaug.... o abejoju nes nezinau ka ta akademija mums duos... mums dar anglu reiketu tarimo papildomai (ten nebus kiek supratau) tai dar ieskot moket.... net nezinau...

Ir dar neaisku priemimo principas, nes neskelbia sarasu istojusiu.... ir aplamai mastau ar cia mums (tikrai keliems vaikams) pasiule i mokamas vietas, ar visiems nepatekusiems i nemokamas issiunte, kad galit bandyt patekti i mokamas vietas ne sheri atliktu testu rezultatai...

Labai lauksiu atsakymo
Papildyta:
Kadangi mums sestadieni velai vakare atsiunte el.pastu pasiulyma del mokamos vietos- tai suprantu, kad nemokamos jau uzimtos... sad.gif(((
Tik niekur nepaskelbta...

Mes irgi tokį patį atsakymą gavom. Manau, tai tikrai reiškia, kad į nemokamą vietą nebepretenduojam. Turbūt bandysim į mokamą patekti.
Dabar dalis kandidatų turbūt atsisakys toliau dalyvauti dėl mokesčio, o iš likusiųjų pagal kažkokius kriterijus bus sudarytas galutinis sąrašas.

Mes tos atrankos nesureikšminom: gavom pakvietimą per "Kengūrą", nuėjom, sudalyvavom - iki šiol juk niekas nekainavo... Praėjom į antrą etapą - puiku, pateko į mokančių mokestį kandidatų gretas - dar geriau (nors ne finansiškai) smile.gif
Vaikui jau dabar pasitikėjimas savo jėgomis išaugo. Net jei nepateksim į galutinius sąrašus - būsim patyrę smagų intelektualų nuotykį ax.gif
Ai, o apsispręsti iki 16d. reikia....
Atsakyti

Tai tam ir esme kad atsiunte tikrai daugiau, nes parasyt reikia ar noresim, tada vel atsius taip ar ne, priklausomai kiek pries mus vaiku sutiks arba ne, visi sutiks tiek moket, gal ir nepapulsim, atsisakys- pateksim... parasyta kad pasiulyta keletui vaiku... atsakyt reikis iki 16 d.
17 d. jau galutiniai rezultatai bus... atsisake, neatsisake, prieme ar ne...

Is jusu parasymo suprantu siunte ne visiems bet is ju suprantu, kad issiunte daugiau vaiku nei gales priimti jei visi sutiktu...

Gaila nera daugiau nuomoniu is pernai dalyvavusiu mokslo programoje... pinigai nemazi skaitau uz kate maise... o jei kas ne taip pasitraukt galesi vistiek sumokejes uz visus mokslo metus.... tai va ir sunku apsisprest- vaikas labai nori, bet jei kas ne taip... ir nebenores???? g.gif

QUOTE(neniukas @ 2011 06 13, 14:36)
as nemanau, kad atsiunte visiems neistojusiems tokius pasiulymus, o jei visi sutiks  doh.gif, nes priima tik 5 i mokama vieta  g.gif Man toks klausimas, Jums nurode iki kada Jus galit apsispresti ar sutinkat su mokama vieta  g.gif

Atsakyti
Mes dalyvaujam. Ką veikė vaikai, su nuotraukom galite rasti puslapyje:
www.gabiuvaikuakademija.lt

Atsakyti
QUOTE(Aleva @ 2011 06 08, 11:58)
Mano sūnus GVA programoje. Praėjusiais metais patekome į mokamą vietą, ėjome, mokėjome ir nei kiek nesigailime. Šiemet pagal rezultatus patekome jau į nemokamą vietą. Bet būčiau mokėjusi, jei būtų reikėję. smile.gif
Jei kam įdomi mano nuomonė apie GVA, šiek tiek papasakosiu.
Sūnus gaudavo kiekvieną savaitę užduotis - po 14-16. Šių užduočių tikslas buvo išsiaiškinti kaip vaikai suprato sesijos metu gautą informaciją, patikrinti kiek jie moka, rasti ribas. Todėl užduotis spręsdavo savarankiškai. Kartais padiskutuodavome, kol rasdavo kelią. Bet jei būdavo visai neaišku - taip ir palikdavom, o šeštadieniais sesijose, kurių vaikas laukė ir ėjo labai noriai, jie su mokytojomis aiškinosi tai, kas buvo neaišku, mokėsi, darė eksperimentus, susitikinėjo su mokslininkais. Po šių susitikimų sūnus rimtai susirūpino ką labiau nori studijuoti: fiziką ar chemiją. smile.gif
Per tuos metus išaugo sūnaus pasitikėjimas savo jėgomis, patikėjo, kad gali dar daugiau. (Čia jie gauna tokias užduotis, kurias gali išspręsti, o ne tokias, kurios priklauso pagal amžių.) Mane stebindavo vaikas lengvai, greitai rasdamas atsakymus į užduotis, kurias mes su vyru ilgai kankindavom ieškodami atsakymų tradiciniais būdais, išmoktais mokyklose ar universitete. GVA vaikus moko rasti kelius ir atsakymus patiems. Ir jie randa. smile.gif
Daug davė bendravimas su panašiais vaikais: įdomiais, smalsiais, gabiais.
Per tuos metus vaikus dar papildomai testavo psichologai, gavome išvadas.

Aš į GVA nežiūriu kaip į būrelį ar paslaugą, kur sumokėjau ir turiu gauti tai kas priklauso pagal sąrašą. Tikslas - sudominti vaiką, parodyti, kad mokytis gali būti smagu ir įdomu, kad kažko nežinoti ar suklysti nėra blogai, kad tai normalu mokantis.
GVA galimybė man, kaip mamai,  išmokti kaip padėti vaikui nepamesti to, ką turi, ką psichologai vadina "gabumai".

Akademijos šeimininkai tėvus kviečia diskusijoms prie arbatos.
Labai laukiama ir tėvelių iniciatyvos, idėjų, jos mielai palaikomos.

Aišku, buvo tokių, kam buvo per sunku, kam nepatiko. Bet 80proc. besimokiusių šiais metais, panoro tęsti mokymasis GVA.  smile.gif

Sėkmės atrankoje ir lauksime jūsų prisijungiant prie GVA. smile.gif

+ 1 smile.gif sutinku su viskuo, kas čia pasakyta. Šiemet mes irgi sėkmingai baigėme vieną GVA klasę.
Atsakyti
QUOTE(Manta @ 2010 12 19, 23:35)
Perskaiciau as sia aršią diskusija del GVA, nu ką aš galiu pasakyti...  Mano sūnus į šią mokyklėlę pateko, nors mes jos nelankom kaip pirmokai, patekom i nemokama vieta nors tikrai neesame vunderkindai , bet iki šiol tikrai esame patenkinti ir labai noriai ja lankome. Dėl mokėjimo tai žinojau iš anksto, kad jei reiks mokėti tai neisime, nes galimybės tam nelabai būtumę turėję kai sužinojome, kad mokėt nereiks, labai apsidžiaugėm. Nu nežinau kaip su tuo skaidrumu keistos man jūsų rašliavos, nes mes nieko nepažinojome, nei su nieko nesusiję buvom, bet patekome ir dabar gauname kas savaitines užduotėlės, noriai jas atliekame, vienos būna sunkesnės  kito lengvesnės.  Na su kitu vaiku teveliais nebendravau ar ten kazkaip ipatingai jie pateko....  Bet as tikrai nematau pakolei kas šiame projekte neskaidrumo.

Mes lygiai taip pat patekome bendra tvraka nieko nepazinodami. Vaikas nelabai noriai eina, nes vidurineje mokykloje jau ismoko nedirbti, o mokslai vies tiek vieni geriausi. Cia gi reikia atlikti uzduotis, reikia mastyti, padirbeti. Taciau dabar, mokslo metams besibaigiant jau pareiske, kad kitais metais vel nores lankyti.

Atsakyti
QUOTE(Egle Ieva Marija @ 2012 06 04, 09:49)
Mes lygiai taip pat patekome bendra tvraka nieko nepazinodami. Vaikas nelabai noriai eina, nes vidurineje mokykloje jau ismoko nedirbti, o mokslai vies tiek vieni geriausi. Cia gi reikia atlikti uzduotis, reikia mastyti, padirbeti. Taciau dabar, mokslo metams besibaigiant jau pareiske, kad kitais metais vel nores lankyti.

man taip pat keistos tos diskusijos ir rašliavos apie kažkokį neskaidrumą ir pan. Kadangi nebežinojau, ką su savo vaiku daryti, o mūsų mieste apskritai tam galimybės labai ribotos, tai ieškojo įvairios info internete ir aptikau GVA. Surinkau, užpildžiau visus reikiamus dokumentus ir išsiunčiau. Apsidžiaugėme, kad pakvietė atvykti į Vilnių laikyti testo. O didžiausias džiaugsmas buvo gavus laišką, kad patekome į nemokamą vietą. Nepažinojome ten nė vieno žmogaus!!! Visus mokslo metus sąžiningai važinėjome į sesijas. Tiesa, pirmos užuotys buvo palydėtos bambėjimu, bet vėliau jos tapo tiesiog darbu ir tiek. Žinoma, sūnus išspręsdavo ne visas, kitas kolektyviai aiškindavosi užsiėmimų metu su kolegomis, bet nė karto nėra pasakęs, kad nenori važiuoti. Labiausiai laukdavo eksperimentų. Jeigu, kurią sesiją eksperimentų nebūdavo – diena būdavo nevykusi wink.gif...
Dar siūlyčiau paklausyti radijo laidos įrašo:
http://laisvojibanga...nu-narkeviciumi
Atsakyti
Laba diena,

Noriu paaktyvinti temą, nors suprantu, kad pasisakančių gali būti nedaug, nes mokinukų mokykloje irgi nedaug smile.gif

Norėčiau išgirsti atsiliepimus esamų pradinės mokyklos mokinukų tėvelių (ne GVA dalyvių). Kaip sekasi? Kaip vertinate mokymosi programą?

Po poros metų ir mums bus jau laikas, esu nužiūrėjusi šią mokyklą. Bet labai norėtųsi išgirsti objektyvių nuomonių. Ir nors truputį sveikos kritikos smile.gif Kažkaip ramiau, kai girdi ne vien teigiamus atsiliepimus. Nes visiškai be klaidų žmonės paprastai nedirba...

Buvau pasikalbėti su mokyklos direktore. Sudarė pakankamai griežto ir šalto žmogaus įspūdį. Na bet ji juk ne mokytoja, o direktorės matyt visos tokios smile.gif

Vienintelis kol kas labiausiai neraminantis klausimas man yra tai, kad jie neturi sporto salės ir nėra fizinio lavinimo pamokų... Vienintelis jų pasiteisinimas, kad kiekvieną dieną (nepriklausomai nuo oro, išskyrus matyt kai -20) einame į lauką... Bet tai juk neatstoja fizinių pratimų? O ir kaip bus su vaikais kai jie išeis po pradinės į paprastą vidurinę? Nebus jie atsilikę šiuo klausimu?

p.s. šiais metais ten startavo ir vidurinė mokykla (5-8 klasės), bet matyt dar per anksti sulaukti atsiliepimų... ir negi jie vėl išsivers be sporto salės net vyresniems vaikams? Bet lygtais minėjo, kad kitoje vietoje planuoja vidurinės užsiėmimus daryti, gal kas žino?
Atsakyti
QUOTE(birule @ 2013 01 15, 10:22)
Laba diena,

Noriu paaktyvinti temą, nors suprantu, kad pasisakančių gali būti nedaug, nes mokinukų mokykloje irgi nedaug smile.gif

Norėčiau išgirsti atsiliepimus esamų pradinės mokyklos mokinukų tėvelių (ne GVA dalyvių). Kaip sekasi? Kaip vertinate mokymosi programą?

Po poros metų ir mums bus jau laikas, esu nužiūrėjusi šią mokyklą. Bet labai norėtųsi išgirsti objektyvių nuomonių. Ir nors truputį sveikos kritikos smile.gif Kažkaip ramiau, kai girdi ne vien teigiamus atsiliepimus. Nes visiškai be klaidų žmonės paprastai nedirba...

Buvau pasikalbėti su mokyklos direktore. Sudarė pakankamai griežto ir šalto žmogaus įspūdį. Na bet ji juk ne mokytoja, o direktorės matyt visos tokios smile.gif

Vienintelis kol kas labiausiai neraminantis klausimas man yra tai, kad jie neturi sporto salės ir nėra fizinio lavinimo pamokų... Vienintelis jų pasiteisinimas, kad kiekvieną dieną (nepriklausomai nuo oro, išskyrus matyt kai -20) einame į lauką... Bet tai juk neatstoja fizinių pratimų? O ir kaip bus su vaikais kai jie išeis po pradinės į paprastą vidurinę? Nebus jie atsilikę šiuo klausimu?

p.s. šiais metais ten startavo ir vidurinė mokykla (5-8 klasės), bet matyt dar per anksti sulaukti atsiliepimų... ir negi jie vėl išsivers be sporto salės net vyresniems vaikams? Bet lygtais minėjo, kad kitoje vietoje planuoja vidurinės užsiėmimus daryti, gal kas žino?

Ir mane domintu tie patys klausimai 4u.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad pagaliau atgijo jų Facebook puslapis, kas yra labai sveikintina. Nes turėti tokį puslapį, bet visai jo neatnaujinti šiais laikais nerimta smile.gif Tada geriau jokio.

Būtų smagu jei ir interneto puslapis taptų truputį gyvesnis ir interaktyvesnis. Dabar jis man pakankamai neinformatyvus ir painus smile.gif

Bet kokiu atveju stebime ir laukiame atsiliepimų smile.gif
Atsakyti
sveiki,
mes galvojame apie šią mokyklą eiti į pirmą klasę nuo rudens. Ar kas galėtų pasakyti, kaip ten pradinių klasių mokytoja/ jos? Kiek pirmų klasių?
Atsakyti
sveiki

Kiek domejausi, si mokykla rimciausiai atrode is Vilniaus pradiniu. mano mergaite lankys siemet nuo rudens paruosiamaja klase.
Atrodo, mokslu kartele uzkelta, taciau gal ir gerai - viliuosi, kad ismokys mokytis nuo mazens, matys kiekvieno pastangas ( mazai mokiniu klasese).

Butu gerai, jei kas nors ish lankanciuju pasidalintu savo pastebejimais. Ar pasiteisino si mokykla, kaip ten jauciasi vaikai, kokie pasiekimai?
Atsakyti