Mano sūnus GVA programoje. Praėjusiais metais patekome į mokamą vietą, ėjome, mokėjome ir nei kiek nesigailime. Šiemet pagal rezultatus patekome jau į nemokamą vietą. Bet būčiau mokėjusi, jei būtų reikėję.
Jei kam įdomi mano nuomonė apie GVA, šiek tiek papasakosiu.
Sūnus gaudavo kiekvieną savaitę užduotis - po 14-16. Šių užduočių tikslas buvo išsiaiškinti kaip vaikai suprato sesijos metu gautą informaciją, patikrinti kiek jie moka, rasti ribas. Todėl užduotis spręsdavo savarankiškai. Kartais padiskutuodavome, kol rasdavo kelią. Bet jei būdavo visai neaišku - taip ir palikdavom, o šeštadieniais sesijose, kurių vaikas laukė ir ėjo labai noriai, jie su mokytojomis aiškinosi tai, kas buvo neaišku, mokėsi, darė eksperimentus, susitikinėjo su mokslininkais. Po šių susitikimų sūnus rimtai susirūpino ką labiau nori studijuoti: fiziką ar chemiją.
Per tuos metus išaugo sūnaus pasitikėjimas savo jėgomis, patikėjo, kad gali dar daugiau. (Čia jie gauna tokias užduotis, kurias gali išspręsti, o ne tokias, kurios priklauso pagal amžių.) Mane stebindavo vaikas lengvai, greitai rasdamas atsakymus į užduotis, kurias mes su vyru ilgai kankindavom ieškodami atsakymų tradiciniais būdais, išmoktais mokyklose ar universitete. GVA vaikus moko rasti kelius ir atsakymus patiems. Ir jie randa.
Daug davė bendravimas su panašiais vaikais: įdomiais, smalsiais, gabiais.
Per tuos metus vaikus dar papildomai testavo psichologai, gavome išvadas.
Aš į GVA nežiūriu kaip į būrelį ar paslaugą, kur sumokėjau ir turiu gauti tai kas priklauso pagal sąrašą. Tikslas - sudominti vaiką, parodyti, kad mokytis gali būti smagu ir įdomu, kad kažko nežinoti ar suklysti nėra blogai, kad tai normalu mokantis.
GVA galimybė man, kaip mamai, išmokti kaip padėti vaikui nepamesti to, ką turi, ką psichologai vadina "gabumai".
Akademijos šeimininkai tėvus kviečia diskusijoms prie arbatos.
Labai laukiama ir tėvelių iniciatyvos, idėjų, jos mielai palaikomos.
Aišku, buvo tokių, kam buvo per sunku, kam nepatiko. Bet 80proc. besimokiusių šiais metais, panoro tęsti mokymasis GVA.
Sėkmės atrankoje ir lauksime jūsų prisijungiant prie GVA.