<p>Sveiki,</p><p>netyčiom užklupau šį formumą ir pamačiau nuomones paskutinių mamyčių, kurios yra ne tik neatitinkančios sveikos nuovokos bet ir šmeižikiškos.</p><p>Šiais metais jau trečias mūsų vaikas pradės lankyti Žiniuką. Mes priėmėm mokyklos taisykles bei vertybes ir bandome jas įskiepyti savo vaikams. Labai svarbu suprasti, kad ši mokykla tikrai skirta vaikams, galintiems, norintiems ar siekiantiems daugiau. Tėvų vaidmuo šioje vietoje yra pagalbinikų, kurie dalyvauja visuose procesuose.</p><p>Dėja čia ne vieta supermamoms su jų neauklėjamais super vaikais, nes:</p><p>1. pavėlavę vaikai į mokyklą, trikdo kitų, PAREIGINGŲ vaikų pasiruošimą, emocijas bei suvokimą kodėl jie rytais turi būti punktualus, o kiti ne.</p><p>2. visada kažką pamirštantys vaikai, atima mokytojos dėmėsį, kuris galėtų būti skiriamas vaikų veiklai t.y. nesudėti kažkurio vaiko sąsiuviniai ar pamestas parkeris, užgožia mano vaiko laiką ir verčia jį abejoti, kad tai nėra jau taip svarbu susidėti kurpinę vakare, kaip kad sako mama.</p><p>3. vaikai, kurie maisto valandėlę paverčia sporto pertrauka, trukdo vaikams, kuriems yra suprantamos (ar bent jau aiškinamos) etiketo taisyklės prie stalo, kurie moka ramiai valgyti, eiti kartu, kai to prašoma, kuriems nesvetimas suvokimas kada ir kaip galima elgtis, kurie moka savarankiškai įvertinti padėtį, koks elgesys yra tinkamas.</p><p>4. bausmių mokykloje NĖRA, tai paskatinimas vaiko apsvarstyti dienos įvykius, suprasti jų pasekmes, priimti kas jiems yra svarbu ar ne. Voratinkliai leidžia man suvokti, kaip vaikui sekėsi, o vaikui papasakoti, kas nebuvo gerai tą dieną ar kuo ta diena buvo kitokia, kodėl jam norėjosi pastūmti kitą vaiką ir kaip galima buvo to išvengti.</p><p>5. vaikai kurie negerbia savo draugų, dažniausiai negerbia savęs, savo tėvų ar savo artimųjų. Tokiems vaikams įprastu elgesiu ar savo gabumais sunku užsitarnauti kitų pagarbą, todėl jie bando lyderiauti namie toleruojamu reikalaujančiu ar dažnai agresyviu elgesiu.</p><p>6. mokyklai patinka ne PATOGŪS vaikai, o vaikai kurie yra mylimi, girdimi, svarbūs savo šeimai. Tokie vaikai ankščiau ar vėliau suranda save, kokie jie iki tol buvo judrūs, nenuoramos ar išdykėliai. </p><p> Sąraša galėčiau tęsti be galo, bet jei iš pirmų sakinių netampa aiškiau kas kaip, vertės nebus.</p><p>Man prireikė nemažai laiko priimti, suprasti ir įsigilinti į šias vertybes. Ir deja karts nuo karto dar tyliai pabambu, kad mokyklos pozicija neteisi, bet taip aš neužmiegu ir neleidžiu vaikų gyvenimui mokykloje tekėti sava vaga. Mokykla vaikams leidžia daugiau, tuo pačiu iš tėvų reikalauja daugiau.</p><p>tai nervina juodai, ypač kai turi tris ne visai PATOGIUS vaikus, kaip įvertintų supermamos. </p>
Man totaliai kraupu skaityti tokias kategoriškas mintis. Nes dar geriau supratau - ši mokykla, tai neva geriečių getas. Bet realiai tai tik žmonės nemokantys būti pakantūs kitokiems, susikūrę savo gerovės oazę.
oi negaliu patikėti - iš vakaro nesusidėjęs kuprinės vaikas ATIMS mokytojos dėmesį iš kitų vaikų? Come on! Tai mokytojos problema - jos nepasiruošimo įvairioms situacijoms, nelankstumo. NIEKAM nerūpi KODĖL tas vaikas nepasiruošė. Gal jo tėvai girtuokliavo? Gal šuo susirgo. Jis mat - atims dėmesį iš GERESNIO vaiko..... Šlykštu.