Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 06 08, 22:28)
man atrodo, kad gan tamsi nuotrauka, ir tas meškiukas tuoj iščiuoš iš kadro.. g.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 06 09, 08:06)
Saunu, kad pati taip isanalizavai savo darba... bet as negaliu tau pritarti ir pasakyti, kad man si foto patinka.... Tamsi... WB atrodo neteisingas, o tau tai pasirode privalumas ir silumos ispudis... Man asmeniskai baisiai truksta erdves.. jau taip ta meski suspaudei, kad jis letenom ir galva remiasi i krastus... Ranksluostis naudojamas pagrindui cia irgi nelabai, nes jo faktura atitraukia demesi nuo meskio... Siuo atveju manau daug geriau ziuretusi lygus pagrindas, kuris neatkreiptu tiek demesio...

Ačiū už komentarus 4u.gif
Fotografuota tamsiame kampe prie dirbtinio apšvietimo (nes bandžiau flash compensation), tai todėl ir tamsi blush2.gif Pas mane kažkokia keista manija viską fotografuoti stambiu planu doh.gif
Atsakyti
Mano mažytės nuotraua šeimos albumui
Kada nors kai ismoksiu dirbt PS panaiknsiu tuos uodu ikandimus blush2.gif

user posted image

QUOTE(green_tea @ 2010 06 09, 19:28)
Pas mane kažkokia keista manija viską fotografuoti stambiu planu doh.gif

Pas mane irgi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 09 birželio 2010 - 22:06
QUOTE(Egipta @ 2010 06 09, 23:04)
Kada nors kai ismoksiu dirbt PS panaiknsiu tuos uodu ikandimus  blush2.gif

user posted image
Pas mane irgi  doh.gif

o man tas įkandimas tai vaikystė, na aišku jei albumui gal norisi nuimti, bet aš palikčiau smile.gif

už lango taip žaibuoja, kaip per gerą fotosesiją bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tindiriushka: 09 birželio 2010 - 23:24
Egipta, man ryškumo trūksta, fokuso aiškaus norėtųsi ir erdvės vaikiuko žvilgsniui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 10 birželio 2010 - 11:12
QUOTE(airv @ 2010 06 10, 12:12)
Egipta, man ryškumo trūksta, fokuso aiškaus norėtųsi ir erdvės vaikiuko žvilgsniui.

Dekui uz komentara. Daugumoje mano nuotrauku ryskumo truksta, o kaip padaryt, kad jo netruktu??? Kai fotografuoju savo vaika, tai dziaugiuosi kad bent nenusisuka, nes kruta, juda, lekia, nepaskysi jai, kad palauk fotografuoju, sedek ramiai, tai jau kaip gaunas taip doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 10 birželio 2010 - 13:21
Laba! Egipta,ir man ryskumo truksta tavo grazuolei dukrytei 4u.gif Kaip padaryt ryskiau nelabai pasakysiu,as reguliuoju rankiniu budu ax.gif
Ir mano kelios :
user posted image

user posted image

Per tamsios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 06 10, 14:47)
Ir mano kelios :

Man patiko mazylio foto ir ryski ji pakankamai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 10 birželio 2010 - 14:28
QUOTE(green_tea @ 2010 06 08, 23:22)
Mes gyvenam aukštyn kojom

Šaunuolė, kad nagrinėji bei analizuoji 4u.gif Taip ir toliau! (Deja, meškiuko foto man nia, bet tikriausiai tai vienas iš pirmųjų tavo darbų. Imk baliončiką 4u.gif )

QUOTE(Akasha @ 2010 06 09, 11:17)
Dedu sendien dar vienas is balandziu medziokles smile.gif Nuotaika zinoma jau kita...
Bet laukiu kritikos....

Vinjetavimas šioje nuotraukoje man netinka, norėtųsi, kad mergaitės žvilgsnis būtų nukreiptas į balandį išskleidusį sparnus, kad būtų kur klaidžioti žvilgsniui.

QUOTE(mergele23 @ 2010 06 09, 18:08)
dedu dar kelias foto, nu nezinau, man kazkuom patinka:)

Įstrižainės kompozicija thumbup.gif , tik neseniai pradėjau suprasti ko reikia tokioms nuotraukoms, ko joms trūksta. Norėtųsi, kokio tai veiksmo, kokio tai pasakojimo ar šviesos žaismo. 4u.gif Modeliukų turi, dabar tik reikia noro juos pakankint wink.gif

QUOTE(Egipta @ 2010 06 09, 23:04)

Nereikia uodų įkandimų naikinti 4u.gif , bet kaip ir pati minėjai - per stambus planas. Trūksta vietos mergaitei. Dėl ryškumo - pabandyk padidint F(nelaibai aišku kokį naudoji) ar ISO. Aišku, turi įtakos ir objektyvas.

QUOTE(zana33 @ 2010 06 10, 14:47)

Pirmoje - per daug detalių, per ryškus antrasis planas. Šuolis super. Pagrindinis objektas centre - gal net geriau būtų buvę, jei būtų kadruojama dešinėje pusėje esančiame karštąjame taške. Visą likusią aplinką užpildant dangumi(tada gal ir tinklas apačioje ne tiek maišytų).
Antroji - norėtųsi vaiko veiduką stambiu planu matyti, gal būčiau bandžius fotografuoti vaiko akių lygyje. 4u.gif
Šaunuolės, kad palaikot gyvybę čia - mano raidžių medžioklė ko tais užtruko. Oras netinkamas... sad.gif

Na tiek to, įmesiu ką nors iš senesnių kritikai susirinkt.
user posted image

Oj pamiršau, green_tea - man ND gerai. Nors dėl paskutinio(dirbtiniame apšvietime) būtų galima pasiginčyti, bet principą supratai manau, koks skirtumas yra matai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 10 birželio 2010 - 15:30
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 06 10, 15:21)
Na tiek to, įmesiu ką nors iš senesnių kritikai susirinkt.

Gražu, man labai patinka. Kaip tokias spalvas išgauti? čia action'as taikytas?
Gal gali "įmesti" nuorodą kur daugiau tavo darbų pažiūrėti būtų galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 10 birželio 2010 - 16:31
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 06 10, 16:21)
Nereikia uodų įkandimų naikinti  4u.gif , bet kaip ir pati minėjai - per stambus planas. Trūksta vietos mergaitei. Dėl ryškumo - pabandyk padidint F(nelaibai aišku kokį naudoji) ar ISO. Aišku, turi įtakos ir objektyvas.

Fotografuodama vaikus dazniausiai pasirenku f reiksme kuo mazesne, cia greiciausiai bus apie 5, nes priartinta, o ISO 200 - 400. Objektyvas pas mane kitinis, tai gl su juo geresnio ryskumo ne neimanoma isgaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 06 10, 17:28)
Gražu, man labai patinka. Kaip tokias spalvas išgauti? čia action'as taikytas?
Gal gali "įmesti" nuorodą kur daugiau tavo darbų pažiūrėti būtų galima?

Uhu, čia taikytas action. Daugiau mano darbų flickr, bet jų ne tiek daug blush2.gif

Čia

QUOTE(Egipta @ 2010 06 10, 17:50)
Fotografuodama vaikus dazniausiai pasirenku f reiksme kuo mazesne, cia greiciausiai bus apie 5, nes priartinta, o ISO 200 - 400. Objektyvas pas mane kitinis, tai gl su juo geresnio ryskumo ne neimanoma isgaut  g.gif

Pabandyk fotografuoti nezoominant - o vietoj zoom geriau pakeisti padėtį. Šiaip problema - tamsu, mažai šviesos ir gaunamas didelis išlaikymas. O kadangi tiek mergaitė juda, tiek rankos, laikančios fotoaparatą juda - nebėra to ryškumo. sad.gif Brods, jei nenaudosi zoom, tai F bus apie 3? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 10 birželio 2010 - 17:03
Nuostabios aguonos wub.gif

Ir aš dvi mažutes gaudžiau tarp dobilų ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti