Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

nu svarbu nesipykim smile.gif

o kas mane pagirs, kad nusipirkau savo pirmaji veidrodinuka? biggrin.gif a? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 20:50)

o kas mane pagirs, kad nusipirkau savo pirmaji veidrodinuka? biggrin.gif a? biggrin.gif

4u.gif 4u.gif sveikinu- lauksim pirmųjų foto thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 18:50)

drinks_cheers.gif

bigsmile.gif koki? laukiam kadru bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 06 07, 20:53)
4u.gif  4u.gif sveikinu- lauksim pirmųjų foto thumbup.gif  thumbup.gif

QUOTE(Rico @ 2010 06 07, 20:56)
drinks_cheers.gif

bigsmile.gif koki? laukiam kadru  bigsmile.gif

aciu biggrin.gif kaip ir dziaugiuosi, kaip ir bijau i rankas paimti. nes tikraiiii sunkus, palyginti su senuku smile.gif ir taip toks naujas, bijau ka pridirbt. sena tai mucinau ir negailejau biggrin.gif

pirkau canon 50D ir sigma 50mm 1.4. galvojau, gal imt geresni koki, bet paskui nusprendziau, kad man pilnai tokio pakaks. siandien ka bile fotkinau, tai dar nejauciu didelio skirtumo tarp savo senuko ir sito biggrin.gif na, bet tikiuosi ismokt..
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 17:51)
Na žinoma, ironiškai. Gal neskaitėt diskusijos apie neplautus-plautus  puodukus?... Tiesiog parodau kad tuomet galima kabinėtis prie visko, prie nešvarių rankų, nors gal būt jos ir švarios, prie nešukuotų plaukų ir pan.

Zinoma, kad skaiciau tongue.gif Tiesiog keista, kad jus ta ironija isliejote.... Jau taip aukstai save kelete, o dabar.... smile.gif nesusilaikete ir kandziotis pradejote...

QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 19:02)

Be to, manau, jog akį galima ir išlavinti, o ne vien 'duota - neduota' ax.gif

Bet kokiu atveju, dabar baisiai ne i meno temą atnešu antrus namų darbus  4u.gif Pasirinkau ilgą daiktą ir tolygų foną todėl, kad man tiesiog buvo įdomu, kaip atrodys tas pats objektas keičiant diafragmą, o ne kaip keisis fonas.

Nd gerai 4u.gif ... Ir pritariu nuomonei, kad aki galima islavinti.....

QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 19:56)
O kad išugdyti matymą galima, tai gal ir galima, bet be įgimto matymo, manau, neįmanoma būti geriausiu, iki vidutinioko žinoma, bet geriausi ateina jau su žinojimu. Gal būt tas talentas ne vieną gyvenimą yra ugdomas...
Papildyta:
Tai kad nėra nei ką girti, nei ką kritikuoti.
Aš visuomet parašau apie tas foto kurios labai patiko, arba kurios labai nepatiko. O viską komentuoti tiesiog laiko nebūtų ir prasmės nėra....

O as vis dar lieku prie savo nuomones, kad jus cia ne vietoje su meniniais nukrypimais.... Nebutina sutrypineti ir menkinti jusu nuomone "sugadintu", "nemenininku"... Man tikrai smagu skaityti jusu pamokeles, nes jos informatyvios ir konsentruotos... Bet skaityti, kaip jus viska mokate ir cia dauguma sugadintu zmoniu, kurie neidomiai fotkina, o kitiems tai tik uzgaida tikrai nera smagu....
O apie talentus ir ne viena gyvenima, tai net nezinau, kaip cia pasakius, bet nevisi cia susirinke tuos gyvenimus skaiciuoja ar jais tiki...

QUOTE(Rico @ 2010 06 07, 20:08)
Prie temos pasisakysiu  blush2.gif

4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 20:36)
manau, tai buvo ironija smile.gif o ironija irgi menas smile.gif ir nemanau, kad reik kistis i ju pasikalbejimus ir kai kokias replikas smile.gif

Na si karta isdrysiu nesutikti su tavimi ir pasisakyti.... Kaip bebutu jei zmones nori pasikapoti, tai gali tai daryti rasydami asmenines zinutes vienas kitam... jei tai jau rasoma temoje, tai kistis galiu ir as ir betkas kitas... Tokius pasikapojimus skaityti yra neskanu... Taigi ir issakau savo numone... Nezinau ar ironija yra menas, bet be ironijos, man pasaulis daug grazesnis... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 21:01)
aciu biggrin.gif kaip ir dziaugiuosi, kaip ir bijau i rankas paimti. nes tikraiiii sunkus, palyginti su senuku smile.gif ir taip toks naujas, bijau ka pridirbt. sena tai mucinau ir negailejau biggrin.gif

pirkau canon 50D ir sigma 50mm 1.4. galvojau, gal imt geresni koki, bet paskui nusprendziau, kad man pilnai tokio pakaks. siandien ka bile fotkinau, tai dar nejauciu didelio skirtumo tarp savo senuko ir sito biggrin.gif na, bet tikiuosi ismokt..

Sveikinu su nauju pirkiniu mirksiukas.gif Lauksim lauksim rezultatu...
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 07, 19:08)
Narajana, gerbiu Jus uz zinias, uz pamokas, bet paskutinis "issireiskimas" apie nesvarias rankas tikrai neskamba profesionaliai  unsure.gif  Atrode, kad graziai issiaiskinot kad esate skirtingo matymo zmones, kam taip reiksti panieka?  unsure.gif ar menininkas save laiko auksciau sio mirtinguju pasaulio?  unsure.gif

Jei tie menininkai laikytų save aukščiau, tai šiame forume tikrai 'nesitūsintų'. Man tik keista, va kad ant menininkų varyti galima kiek nori, o va neduok dieve paliesi bent vieną 'mirtingąjį' iš karto visi užsipuola...

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 19:36)
manau, tai buvo ironija smile.gif o ironija irgi menas smile.gif ir nemanau, kad reik kistis i ju pasikalbejimus ir kai kokias replikas smile.gif
Papildyta:
o siaip, jei apie Narajana komentarus. reik dziaugtis, kad ji cia uzsuka. ir kiekviena galim pasiimti kas kuriai tada butina. pvz man klausyt apie mena idomu. kitai neidomu ir nori fotkint, tik kokybiskai, tai tegul neskaito, ar perskaito siaip is bendro. kai pasakoja apie keliones, man neidomu, nes man tiesiog to nereikia ir as kelioniu nefotkinu. negi nemokam atsirinkti ko mums reikia neapsauke zmogaus, kad per daug pasako, ir kad mes tik pradziamoksles? visos cia mes skirtingos ir visos del kitokiu tikslu atejo, nors ir tema pradzamoksliai. o kuo idomesni cia zmones rinksis, tuo bus idomiau smile.gif

Tu čia labai labai teisingai išsisakei.
Neturiu jokio tikslo padaryti visus menininkais. Kiekvienas čia atėjo su savo tikslu ir gali jo siekti. Kas nori išmokti techniškai gerai fotografuoti tegu mokosi technikos, niekas neverčia skaityti tų mano komentarų, kurie susiję ne su technika.
Čia vieša erdvė, kur kiekvienas ras tai kas jam svarbiausia. Gal būt atsiras ir tokių, kuriems ir mano komentarai ir patirtis pravers... Aš tiesiog dalinuosi patirtimi. Manau, kad komentuoti fotografijas labai retai komentuoju, taip kad pulti ant manęs, kad aš čia kažką labai kritikuoju neteisinga. Parašiau kelis kartus kas nepatiko, taip pat kelis kartus kas tikrai labai patiko ir viskas. Apie ką šnekėjau kas nepatiko, lygiai tą patį kalbėjo ir kiti dalyviai, vadinasi tai buvo tiesa... Ir viskas...
O tų kas labiausia čia rėkia net pirštu nepriliečiau, nei vieno žodžio apie jų foto nesu pasakiusi...

Atsakyti
man kuo Narajana padejo, tai kad as atsiminiau, kad kazkada fotkinau labiau is jausmo nei ziuredama taisykliu. ir man ta ana fotografija labiau patiko smile.gif dabar noriu ismokt taisykliu, zinot, ka mano fotikas gali, bet nenoriu pamirst, ko as seniau norejau ir kaip maciau.

Narajanos fotografijos man asmeniskai tikrai ne visos patinka, nu kazkas man nesusisaukia su manim ir tiek. kazkas grazu, paziuriu ilgiau. taip ir su jos zodziais smile.gif nes virti savo sultyse tai zinot..

bet manau likim kiekviena prie savo nuomones smile.gif kam cia vienodet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 19:12)
Jei tie menininkai laikytų save aukščiau, tai šiame forume tikrai 'nesitūsintų'.  Man tik keista, va kad ant menininkų varyti galima kiek nori, o va neduok dieve paliesi bent vieną 'mirtingąjį' iš karto visi užsipuola...
Tu čia labai labai teisingai išsisakei.
Neturiu jokio tikslo padaryti visus menininkais. Kiekvienas čia atėjo su savo tikslu ir gali jo siekti. Kas nori išmokti techniškai gerai fotografuoti tegu mokosi technikos, niekas neverčia skaityti tų mano komentarų, kurie susiję ne su technika.
Čia vieša erdvė, kur kiekvienas ras tai kas jam svarbiausia. Gal būt atsiras ir tokių, kuriems ir mano komentarai ir patirtis pravers... Aš tiesiog dalinuosi patirtimi. Manau, kad komentuoti fotografijas labai retai komentuoju, taip kad pulti ant manęs, kad aš čia kažką labai kritikuoju neteisinga. Parašiau kelis kartus kas nepatiko, taip pat kelis kartus kas tikrai labai patiko ir viskas. Apie ką šnekėjau kas nepatiko, lygiai tą patį kalbėjo ir kiti dalyviai, vadinasi tai buvo tiesa... Ir viskas...
O tų kas labiausia čia rėkia net pirštu nepriliečiau, nei vieno žodžio apie jų foto nesu pasakiusi...

Na, vienas dalykas yra kritikuoti darbus, kitas- zmones, as ir, manau, dauguma sioj temoj tikiuosi ir laukiu darbu kritikos nesileidziasnt i asmeniskumus.
Tad sakyti, kad "puola" tie, kuriu darbu nekritikavot visiskai nesvarbu ir nieko nesako. As jusu kaip asmens nekritikuoju, tik jusu poelgis man atrode toli nuo profesionalo lygio. tai visiskai skirtingi dalykai...
Neteisinga, jei kas "pultu" uz darbu kritika, o dabar yra kitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 07 birželio 2010 - 20:30
Na nereikia pyktis 4u.gif Nei teisių, nei ne čia nėra...

Keliu savo kelis darbus labai išktritikuotus.
Laukiu ir jūsų kritikos 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Darosi juokingai graudu...
Augau meninkų šeimoje, pati mokiausi dailės,turiu daug draugų ir bičiulių meninkų žinojau, žinojau, žinojau, kad nereikia rašyt apie tą nelemtą puoduką biggrin.gif Meninkai nemoka ir nenori priimti kritikos, nors tiesa pasakius tai nebuvo kritika, tik pastebėjimas. Gaila, tik, kad tokio lygio žmogus, nesupranta kas jam sakoma, o iš mūsų tikisi supratimo. Narjana, ne dėl puoduko juk visa tai. Nerašiau - puodelis nešvarus, išsiplauk, aš išsiplausiu savuosius. Puikiai žinau, kad savęs nereprezentuotum su tokia foto.( todėl vėliau įkėlei tobulesį variantą) Ją mums kėliai kaip pavyzdinę, todėl ją išstudijavau nuodugniai, taip man užkliuvo puodelis ir tą parašiau.Ir manau, kad tai daug didesnė pagarba žmogui, pasakyti kas nepatiko, nei aikčioti ir dėti wubus, vien tik todėl, kad jis meninkas. Keista, tik, kad tolimesnė Tavo reakcija buvo tokia...pasiūlei paskaityti komentarą prie foto, nors puikiai žinai, kad fotografija turi kalbėti galutiniu rezultatu, nes žiūrovas niekada nežinos, nepajaus, nekvėpuos tuo kuo kvėpavai Tu, darydama šį kadrą. Pirmasis komentaras man labai patiko, atėjau, pamačiau...Nepatiko, tai, kad vėliau viskas pasikeitė, pasirodo, kad nebuvo atėjau, pamačiau..., o tam buvo ruoštasi. Čia ir buvo esmė, ne puoduke.Taip, esu mirtingoji, nesu ir nebūsiu fotografe, bet patikėk, nėra toks "siauras" ir mano "objektyvas". Net ir po Tavo ironijos aš vis dar siūlau Tau 4u.gif
Tikrai daugiau nesivelsiu į diskusijas, ką beparašysi į mano šį postą, jis tikrai bus, yra paskutinis.

Tavieji komentarai tikrai naudingi ir šiai temai reikalingi, todėl su visa pagarba,jei Tave užgavo manasis, nereaguok į mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 07 birželio 2010 - 23:06
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 15:15)
Senai ką berodžiau,tai, kad neateit visai tuščiomis.

Man asmeniškai šešėliai kliūna - ar šarpas gadina vaizdą. Norėtųsi tokio gyvo juostinio kadro bei švelnios nuotraukos wub.gif Bet šiaip ideja bei kompozija thumbup.gif

Akasha - thumbup.gif

P.S. Nepykit - pati pradėjau mažiau lankytis temutėje vien dėl to, kad po tarkim keletos komentarų(nebūtinai eksperto) prasidėdavo - mes tik pradedam... ir pan. Tiesiog tokie pasakymai numušą norą pakomentuoti - kam vargintis rašyti(kam gaišti laiką)? smile.gif Juk kievienas turim savo nuomonę ir jos laikomės. Suprantu, sunku priimti komentarą, tuo labiau kai nuotrauka tau pačiam patinka. Gyvenime yra įvairių žmonių - ir priešų, ir pavydžių, ir netikrų draugų, tikro nuoširdumo mažai gyvenime. Bei tuo labiau skoniai skirtingi... smile.gif Dažnai žmogus net savo nuomonės nebeturi, ją slepia... neišsako tikros nuomonės(beje, tas būdinga lietuviams - pastebėjau šį skirtumą deja, tik kai išvažiavau iš LT).
O šiaip apie kritika ir jos priėmimą, nepriėmimą - pastoviai verda diskucijos šioje temoje wink.gif. Ir manau, jos dar virs kol tema gyvuos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 08 birželio 2010 - 01:04
quote=frederica,2010 06 07, 15:15]Senai ką berodžiau,tai, kad neateit visai tuščiomis.
P.s snap fotokonferencija žiauriai patiko, ypač A.Aleksandravičius paskaita.
Smagu buvo susipažinti ir su SMamytėm "gyvai", linkėjimai 4u.gif
[/quote]
labai grazios rankos 4u.gif

konferencija buvo puiki, be to buvo labai malonu susipazinti ir paplepeti gyvai 4u.gif tikiuosi susimatysime dazniau ax.gif

Papildyta:
Aalexso,

atsiusk savo skype arba meila, atsiusiu knyga apie apsvietima kaip zadejau mirksiukas.gif
o cia ne i tema, bet seniai nieko nedejau....
tai keliu blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergele23: 08 birželio 2010 - 10:37