QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 18:02)
Ačiū už atsakymus
Jei neklystu, menas, kaip ir skonis, labai jau subjektyvus dalykas. Vienam nuotrauka bus meno pavyzdys, o kitam ta pati nuotrauka keliaus tiesiai į šiukšlinę. Net nežinau, kiek man to meno pavyks išlaužti ir kiek aš to noriu. Kurti savo braižą nuotraukose - hm, kaži nuo ko tai pradėti
Fotografuoju dar mažiau nei mėnuo, kol kas įdomu viską išbandyti, turbūt bebandant ir nusistovės kažkas mano. Be to, manau, jog akį galima ir išlavinti, o ne vien 'duota - neduota'
Bet kokiu atveju, dabar baisiai ne i meno temą atnešu antrus namų darbus
Pasirinkau ilgą daiktą ir tolygų foną todėl, kad man tiesiog buvo įdomu, kaip atrodys tas pats objektas keičiant diafragmą, o ne kaip keisis fonas.
F36
F14
F5,6
Horizontas šiek tiek pavažiavęs, tačiau tokiu būdu jis lyg ir rodo 'kur žiūri pieštukai', nes kitos nuotraukos, kuriose horizontas tiesus atrodo kažkokios plokščios
Aš pati diafragmos kitimo įtaką matau, tačiau jei netinka, galiu namų darbą perdaryti su margu fonu
Na nėra jau visai taip, kad vienam patinka, o kitam ne. Tiesiog meną taip pat galima skirstyti i kategorijas: yra aukštasis menas, yra komercinis menas, kičinis menas, primityvusis menas ir t.t. Žodžiu iš tiesų kiekvienas menas suras savo žiūrovą, kuriam tas menas patiks.
Kaip pvz. yra aukštoji mada ir mada. Yra komercinis kinas ir nekomercinis, filmai tai visi vadinasi meniniais, bet jų lygis skiriasi.
Taip ir fotografijoje yra visiškai tas pats. Jei kine yra vertintojai, kurie nustato kas yra gerai, o kas ne, lygiai taip ir fotografijoje.
Tam žmonės mokosi ilgus metus studijuoja meno istoriją, fotografijos istoriją, kuria kriterijus ir po to tais kriterijais vadovaudamiesi vertina foto meną...
O kad išugdyti matymą galima, tai gal ir galima, bet be įgimto matymo, manau, neįmanoma būti geriausiu, iki vidutinioko žinoma, bet geriausi ateina jau su žinojimu. Gal būt tas talentas ne vieną gyvenimą yra ugdomas...
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 18:48)
Narjana, dėkui
Tikiuos dabar taika
.Psichologiškai aišku būtų buvę stipriau jei būtum tiesiog pagyrus ar sukritikavus , tačiau gera suprasti, kad ir Tu esi žmogus
Merginos, dėkui, smagu, kad kažkam patiko.
Akashos su balandžiais man patiko, smagi ir tikra.
green_tea-ND gerai.
Tai kad nėra nei ką girti, nei ką kritikuoti.
Aš visuomet parašau apie tas foto kurios labai patiko, arba kurios labai nepatiko. O viską komentuoti tiesiog laiko nebūtų ir prasmės nėra....