Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Noelle @ 2010 06 07, 16:33)
Frederica, jau rašiau flickr, kad man patina. Būtent šioji. Keista pastaba apie švarias ar nešvarias rankas. Nuoširdžiai nesupratau. Nebent noras žnybtelti buvo.

Aš nieko pati nesugalvojau... aš tiesiog paties žmogaus žodžius pritaikiau jam pačiam. Kad parodyti kaip apsurdiškai jie skamba. Atkartojau tiesiog toje pačioje manieroje...
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 06 07, 17:33)
Nuoširdžiai nesupratau. Nebent noras žnybtelti buvo.

drinks_cheers.gif doh.gif aš irgi likau nesusipratus... blink.gif man tai lblb gražus kadras, nei pridėsi nei atimsi... wub.gif

Akasha nuotraukos kaip visad... wub.gif thumbup.gif smagu kad vėl užėjo įkvėpimas... thumbup.gif mirksiukas.gif

Aš vakar toki kirmina ant kelio mačiau, nufotkinau,bet kažkaip neišeina gražiia sutvarkyt kadro,o guliausi ant žvyro vidury miesto, bet, nieko gero nepagavau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 06 07, 14:59)
Labai fainas kadras  mirksiukas.gif
O tu cia ironiskai?  lotuliukas.gif  Ar dar kaip? Nes nu jau visai ne i tem atoks tavo pastebejimas....

Na žinoma, ironiškai. Gal neskaitėt diskusijos apie neplautus-plautus puodukus?... Tiesiog parodau kad tuomet galima kabinėtis prie visko, prie nešvarių rankų, nors gal būt jos ir švarios, prie nešukuotų plaukų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 15:22)
nu menas tai tikrai nebutina surezisuota foto smile.gif man menas, kai sneka simboliai smile.gif kai yra istorija, kurios nesimato. ir kai ziurint i foto gali pats pagalvot, o ne tik uzfiksuot akimis ir pamirst.

QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 16:06)
Na nėra jokio apibrėžimo kur menas prasideda ir kur baigiasi. Bet jei reikėtų pasakyti, tai ir yra individualus matymas ar originali kocepsija ir pan.

Ačiū už atsakymus 4u.gif Jei neklystu, menas, kaip ir skonis, labai jau subjektyvus dalykas. Vienam nuotrauka bus meno pavyzdys, o kitam ta pati nuotrauka keliaus tiesiai į šiukšlinę. Net nežinau, kiek man to meno pavyks išlaužti ir kiek aš to noriu. Kurti savo braižą nuotraukose - hm, kaži nuo ko tai pradėti g.gif Fotografuoju dar mažiau nei mėnuo, kol kas įdomu viską išbandyti, turbūt bebandant ir nusistovės kažkas mano. Be to, manau, jog akį galima ir išlavinti, o ne vien 'duota - neduota' ax.gif

Bet kokiu atveju, dabar baisiai ne i meno temą atnešu antrus namų darbus 4u.gif Pasirinkau ilgą daiktą ir tolygų foną todėl, kad man tiesiog buvo įdomu, kaip atrodys tas pats objektas keičiant diafragmą, o ne kaip keisis fonas.
user posted image F36
user posted image F14
user posted image F5,6
Horizontas šiek tiek pavažiavęs, tačiau tokiu būdu jis lyg ir rodo 'kur žiūri pieštukai', nes kitos nuotraukos, kuriose horizontas tiesus atrodo kažkokios plokščios g.gif
Aš pati diafragmos kitimo įtaką matau, tačiau jei netinka, galiu namų darbą perdaryti su margu fonu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 15:48)
Būtų visai gera fotkė, bet tos neplautos modelių rankos trukdo mėgautis vaizdu. Galėjai jau prieš fotografuojant rankas tai nuplauti...negaliu, einu plautis rankų....

Narjana, dėkui biggrin.gif Tikiuos dabar taika 4u.gif .Psichologiškai aišku būtų buvę stipriau jei būtum tiesiog pagyrus ar sukritikavus , tačiau gera suprasti, kad ir Tu esi žmogus biggrin.gif
Merginos, dėkui, smagu, kad kažkam patiko.

Akashos su balandžiais man patiko, smagi ir tikra.
green_tea-ND gerai.
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 18:02)
Ačiū už atsakymus  4u.gif Jei neklystu, menas, kaip ir skonis, labai jau subjektyvus dalykas. Vienam nuotrauka bus meno pavyzdys, o kitam ta pati nuotrauka keliaus tiesiai į šiukšlinę. Net nežinau, kiek man to meno pavyks išlaužti ir kiek aš to noriu. Kurti savo braižą nuotraukose - hm, kaži nuo ko tai pradėti g.gif Fotografuoju dar mažiau nei mėnuo, kol kas įdomu viską išbandyti, turbūt bebandant ir nusistovės kažkas mano. Be to, manau, jog akį galima ir išlavinti, o ne vien 'duota - neduota' ax.gif

Bet kokiu atveju, dabar baisiai ne i meno temą atnešu antrus namų darbus  4u.gif Pasirinkau ilgą daiktą ir tolygų foną todėl, kad man tiesiog buvo įdomu, kaip atrodys tas pats objektas keičiant diafragmą, o ne kaip keisis fonas.
user posted image F36
user posted image F14
user posted image F5,6
Horizontas šiek tiek pavažiavęs, tačiau tokiu būdu jis lyg ir rodo 'kur žiūri pieštukai', nes kitos nuotraukos, kuriose horizontas tiesus atrodo kažkokios plokščios  g.gif
Aš pati diafragmos kitimo įtaką matau, tačiau jei netinka, galiu namų darbą perdaryti su margu fonu  4u.gif

Na nėra jau visai taip, kad vienam patinka, o kitam ne. Tiesiog meną taip pat galima skirstyti i kategorijas: yra aukštasis menas, yra komercinis menas, kičinis menas, primityvusis menas ir t.t. Žodžiu iš tiesų kiekvienas menas suras savo žiūrovą, kuriam tas menas patiks.
Kaip pvz. yra aukštoji mada ir mada. Yra komercinis kinas ir nekomercinis, filmai tai visi vadinasi meniniais, bet jų lygis skiriasi.
Taip ir fotografijoje yra visiškai tas pats. Jei kine yra vertintojai, kurie nustato kas yra gerai, o kas ne, lygiai taip ir fotografijoje.
Tam žmonės mokosi ilgus metus studijuoja meno istoriją, fotografijos istoriją, kuria kriterijus ir po to tais kriterijais vadovaudamiesi vertina foto meną...
O kad išugdyti matymą galima, tai gal ir galima, bet be įgimto matymo, manau, neįmanoma būti geriausiu, iki vidutinioko žinoma, bet geriausi ateina jau su žinojimu. Gal būt tas talentas ne vieną gyvenimą yra ugdomas...

Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 18:48)
Narjana, dėkui biggrin.gif Tikiuos dabar taika 4u.gif .Psichologiškai aišku būtų buvę stipriau jei būtum tiesiog pagyrus ar sukritikavus , tačiau gera suprasti, kad ir Tu esi žmogus biggrin.gif
Merginos, dėkui, smagu, kad kažkam patiko.

Akashos su balandžiais man patiko, smagi ir tikra.
green_tea-ND gerai.

Tai kad nėra nei ką girti, nei ką kritikuoti.
Aš visuomet parašau apie tas foto kurios labai patiko, arba kurios labai nepatiko. O viską komentuoti tiesiog laiko nebūtų ir prasmės nėra....
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 19:02)
Bet kokiu atveju, dabar baisiai ne i meno temą atnešu antrus namų darbus  4u.gif

gerai smile.gif ir faina, kad nenuejai iprastu keliu su margu fonu smile.gif
Atsakyti
Prie temos pasisakysiu blush2.gif

as fotografuoju ne menui ir nesistengiu jo isgauti ax.gif noriu tiesiog "graziau" nei pries tai iamzinti vaiko augima, fiksuoti gyvenimo ivykius ir pan ir t.t... ir technika man labai padeda, su savo muilinuke to neisgaudavau nes tiesiog jos technines ribos kitos ax.gif o supratimas apie fotografija isaugo... jau tikrai daug buvo kalbeta apie fotografijos taisykles ir ju laikymasi bei lauzyma, tad pateikti pora taisykliu sulauzymo pavyzdziu neprivers visus imti ir "daryti meno"... tiek pat daug kalbeta, kad pazinus taisykles ismoksti jas lauzyti taip, kad patrauktum demesi...
aisku, ne technika fotografuoja ir to nepamirstu ax.gif
Menas labai subjektyvus terminas, tad apskritai vengciau kalbeti apie toki kaip "mena" nes kiekvieno zmogaus meno samprata yra skirtinga ir unikali ax.gif

Narajana, gerbiu Jus uz zinias, uz pamokas, bet paskutinis "issireiskimas" apie nesvarias rankas tikrai neskamba profesionaliai unsure.gif Atrode, kad graziai issiaiskinot kad esate skirtingo matymo zmones, kam taip reiksti panieka? unsure.gif ar menininkas save laiko auksciau sio mirtinguju pasaulio? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 07, 20:08)
Prie temos pasisakysiu  blush2.gif

as fotografuoju ne menui ir nesistengiu jo isgauti  ax.gif noriu tiesiog "graziau" nei pries tai iamzinti vaiko augima, fiksuoti gyvenimo ivykius ir pan ir t.t...

visoms Jūsų mintims labai pritariu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

man kuo toliau, tuo mažiau norisi rodyti čia savo darbelius... gi nestudijuoju aš čia fotografijos... ai... tiesiog paliksiu sau savo mintis 4u.gif
patarimai gerai, kritika- gerai, bet žmogiškumas irgi būtinas... auksinė taisyklė, jei nori padėti kritikuodamas- pirma, pasakyki bet vieną dalyką kas gerai tame darbe, o paskui jau sakyki, kas tobulintina- net ne tai kas blogai- bet kas tobulintina... ir studentų čia, studijuojančių fotografiją, nėra.. yra besidominantys fotografija... tai ir skirtingi dalykai...
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 07, 20:08)
Narajana, gerbiu Jus uz zinias, uz pamokas, bet paskutinis "issireiskimas" apie nesvarias rankas tikrai neskamba profesionaliai  unsure.gif  Atrode, kad graziai issiaiskinot kad esate skirtingo matymo zmones, kam taip reiksti panieka?  unsure.gif ar menininkas save laiko auksciau sio mirtinguju pasaulio?  unsure.gif

manau, tai buvo ironija smile.gif o ironija irgi menas smile.gif ir nemanau, kad reik kistis i ju pasikalbejimus ir kai kokias replikas smile.gif
Papildyta:
o siaip, jei apie Narajana komentarus. reik dziaugtis, kad ji cia uzsuka. ir kiekviena galim pasiimti kas kuriai tada butina. pvz man klausyt apie mena idomu. kitai neidomu ir nori fotkint, tik kokybiskai, tai tegul neskaito, ar perskaito siaip is bendro. kai pasakoja apie keliones, man neidomu, nes man tiesiog to nereikia ir as kelioniu nefotkinu. negi nemokam atsirinkti ko mums reikia neapsauke zmogaus, kad per daug pasako, ir kad mes tik pradziamoksles? visos cia mes skirtingos ir visos del kitokiu tikslu atejo, nors ir tema pradzamoksliai. o kuo idomesni cia zmones rinksis, tuo bus idomiau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 18:36)
o kuo idomesni cia zmones rinksis, tuo bus idomiau smile.gif

tam pilnai pritariu ir atsirenku informacija kuri tuo metu atrodo idomi drinks_cheers.gif tik kitu zeminimui ar is kitu saipymuisi- ne schmoll.gif
o tuo labiau is profesionalo unsure.gif ir uz tai, kad kazkada pakritikavo jos darbe esancia detale unsure.gif i kritika daznai taip reaguoja naujokas.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 20:36)
. ir kiekviena galim pasiimti kas kuriai tada butina.

ir dėl šito pritariu...
Atsakyti