persigalvojau
QUOTE('chameleon' @ 2010 06 07, 14:37)
sveikutes
as su vienu klausimuku, renkuosi nauja aparata gal galit man padet , noriu is canon 50d ir 550d, kuris geresnis , ir kokie minusai, kaina mazai kuom skiriasi, aisku 50d 2 metu senesnis, noriu kad butu raw formatas , noriu ir pafilmuot , nes pas mane senesniam nera , buciau labai dekinga
as su vienu klausimuku, renkuosi nauja aparata gal galit man padet , noriu is canon 50d ir 550d, kuris geresnis , ir kokie minusai, kaina mazai kuom skiriasi, aisku 50d 2 metu senesnis, noriu kad butu raw formatas , noriu ir pafilmuot , nes pas mane senesniam nera , buciau labai dekinga
cia kiek as zinau: 50D nors senesnis, bet yra aukstesnes klases, t.y. xxD yra austesne klase uz xxxD. 50D tai nera filmavimo. 550D nezinau. as pati renkuosi 50D
QUOTE(paprasta @ 2010 06 07, 10:02)
Aš su klausimėliu... Truputį konsultavausi šiuo klausimu su Akacha, bet dar vis neaiškumų kyla... Sakykime fotografuoju du vaikus ...noriu, kad būtų abu ryškūs sumažinu diafgramą iki 6.3 ar 7.1... kaip patarė Akacha, fokusuoju į artimesnį vaiką... lyg viskas gaunasi- abu ryškūs, bet man tada nepatinka fonas- per daug ryškus būna... kokie nustatymai maždaug turėtų būti, kad fonas būtų paplaukęs, bet vaikučiai abu ryškūs jei atveriu diafgramą, fonas paplaukia, bet vaikiukai ne vienodo ryškumo... nu gal supratote, ko klausiu
Jei fotografuoju daugiau nei vieną žmogų renkuosi apie 4.5, žinoma jei jie šalia vienas kito.Taip ir žmonės ryškūs ir fonas pakankamai išplaukia.
Akashos- D labai patinka
Senai ką berodžiau,tai, kad neateit visai tuščiomis.
P.s snap fotokonferencija žiauriai patiko, ypač A.Aleksandravičius paskaita.
Smagu buvo susipažinti ir su SMamytėm "gyvai", linkėjimai
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 14:15)
Jei fotografuoju daugiau nei vieną žmogų renkuosi apie 4.5, žinoma jei jie šalia vienas kito.Taip ir žmonės ryškūs ir fonas pakankamai išplaukia.
Akashos- D labai patinka
Akashos- D labai patinka
Būtų visai gera fotkė, bet tos neplautos modelių rankos trukdo mėgautis vaizdu. Galėjai jau prieš fotografuojant rankas tai nuplauti...negaliu, einu plautis rankų....
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 15:15)
Labai fainas kadras
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 15:48)
Būtų visai gera fotkė, bet tos neplautos modelių rankos trukdo mėgautis vaizdu. Galėjai jau prieš fotografuojant rankas tai nuplauti...negaliu, einu plautis rankų....
O tu cia ironiskai? Ar dar kaip? Nes nu jau visai ne i tem atoks tavo pastebejimas....
O as keliu dar viena is sendieninio pasilakstymo po lauka... Jauciu , akd atsigavau ir vel noriu fotkinti ir fotkinti...
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 13:35)
Tai va, man atrodo, kad čia pagrindinė klaida ir yra, kad visi nuo technikos pradeda. Nusiperka ir iš tiesų nežino ką su ja daryti... Dažniausiai pažaidžia pažaidžia ir didžiąją laiko dalį tą technika pradulka ant lentynos. lygiai tas pats su tachniniais dalykais pačioje fotografijoje.
Man atrodo norint tikrai pasiekti rezultatą reikia pirma atrasti save, o po to eiti prie techninių dalykų, kad tai ką sumanei po to vis geriau nufotografuotum. Iš viso iš pradžių nereiktų žiūrėti jokių pvz. o tiesiog daryti tai, kas eina iš vidaus. Ir nors gal būt išradinėtum dviratį, bet vis vien jis būtų savotiškas, su kažkokiomis individualiomis detalėmis. O tuomet jau galima ir prie techninių dalykų prieiti.
Darant atvirkščiai nuo technikos eiti prie meno būtų žymiai sunkiau, o gal būt net neįmanoma. bet visai čia ir nebūtinai visiems menininkais patapti. Tačiau galiu pasakyti, kad menininkui patapti amatininku gan paprasta ir jis bus net geras amatininikas, o va atvirkščiai sunku
Ką aš matau šiame skyrelyje. Kad vieni turi fotografinį matymą ir mąstymą ir iš jų galima būtų lengvai ką nors "nulipdyti". Pvz. aš tokį matymą matau pas banginiuka, ir ji kol kas dar nesugadinta...yra dalis tų, kuriems tik tai dar viena užgaida, toks laikinas užsiėmimas,kurį laisvai gali pakeisti kas nors dar...
yra dalis jau sugadintų visų taisyklių ir per didelio žinojimo kaip reikia, iš tų taip pat jau sunkiai ką galima padaryti. Čia tas pats kaip traukiniu kad važiuoji, o jį reikia į kitus bėgius pernešti. Gal ir įmanoma, bet per daug sudėtinga...
O yra ir tokių kuriems viskas tvarkoje
Tai va man čia įdomiausi aišku tie, kurie dar nesugadinti ir turi potencialą
Man atrodo norint tikrai pasiekti rezultatą reikia pirma atrasti save, o po to eiti prie techninių dalykų, kad tai ką sumanei po to vis geriau nufotografuotum. Iš viso iš pradžių nereiktų žiūrėti jokių pvz. o tiesiog daryti tai, kas eina iš vidaus. Ir nors gal būt išradinėtum dviratį, bet vis vien jis būtų savotiškas, su kažkokiomis individualiomis detalėmis. O tuomet jau galima ir prie techninių dalykų prieiti.
Darant atvirkščiai nuo technikos eiti prie meno būtų žymiai sunkiau, o gal būt net neįmanoma. bet visai čia ir nebūtinai visiems menininkais patapti. Tačiau galiu pasakyti, kad menininkui patapti amatininku gan paprasta ir jis bus net geras amatininikas, o va atvirkščiai sunku
Ką aš matau šiame skyrelyje. Kad vieni turi fotografinį matymą ir mąstymą ir iš jų galima būtų lengvai ką nors "nulipdyti". Pvz. aš tokį matymą matau pas banginiuka, ir ji kol kas dar nesugadinta...yra dalis tų, kuriems tik tai dar viena užgaida, toks laikinas užsiėmimas,kurį laisvai gali pakeisti kas nors dar...
yra dalis jau sugadintų visų taisyklių ir per didelio žinojimo kaip reikia, iš tų taip pat jau sunkiai ką galima padaryti. Čia tas pats kaip traukiniu kad važiuoji, o jį reikia į kitus bėgius pernešti. Gal ir įmanoma, bet per daug sudėtinga...
O yra ir tokių kuriems viskas tvarkoje
Tai va man čia įdomiausi aišku tie, kurie dar nesugadinti ir turi potencialą
Mane domintų 'menininko' apibrėžimas, nes esu šiek tiek pasimetusi terminuose Mane asmeniškai traukia kelionių fotografija (kuri tiktų ne vien šeimos albumui), bei makro gamtos ir peizažai - kur tas menas prasideda ir kur jis baigiasi? Nes mano suvokime 'meninė' fotografija yra surežisuota studijoje prie specialaus apšvietimo ir su gilia ilgai apgalvota mintimi. Tuo tarpu mane domintų nerežisuoti, tačiau akį traukiantys kadrai bei kokybiškos augalų bei gyvūnų nuotraukos (kadangi studijuoju biologiją). Tai kur čia tas menas paslėptas?
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 15:15)
ačiū- bandysiu
patiko šis kadras
QUOTE(Akasha @ 2010 06 07, 15:59)
labai labai tokia gyva nuotrauka
QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 16:04)
Mane domintų 'menininko' apibrėžimas, nes esu šiek tiek pasimetusi terminuose Mane asmeniškai traukia kelionių fotografija (kuri tiktų ne vien šeimos albumui), bei makro gamtos ir peizažai - kur tas menas prasideda ir kur jis baigiasi? Nes mano suvokime 'meninė' fotografija yra surežisuota studijoje prie specialaus apšvietimo ir su gilia ilgai apgalvota mintimi. Tuo tarpu mane domintų nerežisuoti, tačiau akį traukiantys kadrai bei kokybiškos augalų bei gyvūnų nuotraukos (kadangi studijuoju biologiją). Tai kur čia tas menas paslėptas?
nu menas tai tikrai nebutina surezisuota foto man menas, kai sneka simboliai kai yra istorija, kurios nesimato. ir kai ziurint i foto gali pats pagalvot, o ne tik uzfiksuot akimis ir pamirst.
QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 15:04)
Na nėra jokio apibrėžimo kur menas prasideda ir kur baigiasi. Bet jei reikėtų pasakyti, tai ir yra individualus matymas ar originali kocepsija ir pan.
Va pvz. vienos mergaitės foto kuri iš šių fotografijų meninė, o kuri šiaip iš asmeninio albumo?
Juk akivaizdžiai matosi kur jau menas ar ne?
Vaikas tai tas pats ir fotografavo tas pats žmogus, tiesiog požiūris kitoks į tą patį objektą, šiuo atveju dukrą.
o štai brangiausiai aukcione parduota foto
nupirkta už 1 200 000 svaru ! Beje ne kokia nors labai sena 1985m ar 87m tiksliai jau nepamenu. Va menas įvertintas daugiau nei milijonu, kas tai? Sunku pasakyti ne?
Mano sfera taip pat turistinė fotografija kuria užsiiminėjau iki gimstant vaikams. Mano didžiausias honoraras už foto buvo 10 000 eurų.
Kodėl užsakovas nepirko foto iš foto banko, o išsiuntė žmogų jiems fotografuoti Europoje... todėl, kad turėtų ne standartines-atvirukines foto, o kažką originalaus...
Beje vienas mano kolega iš Rusijos iki šiol dirba žurnalams Geo ir pan. Už dieną gaudamas 500USD.
Bet šiuo atveju gali būti ir reportažinė foto ir komercinė. Tačiau tiek komercinė tiek reportažinė taip pat gali būti ir meninė... Apibrėžimo nėra, bet vis vien žmonės mato kas kur. O meno vertintojai juo labiau...
Bet čia gali būti ilga diskusija
Va pvz. tame pačiame aukcione foto parduota už 72 000 svaru
Kaip čia į jūsų taisykles' įsipaišytų' šita foto? Plokščia, fotografuota su blykste, figūra per vidurį, siaubas koks o va kažkas už ją moka 72 000 svarų apie 300 000litų, kaip už namus a...
O va jums meninės turistinės fotografijos pavyzdys. matosi, kad tai meninė foto ar ne?
Žmogus atrado save fotografuodamas polaroidu. Čia tokia technika, nufotografuoji polaroidu ir turi kelias minutes paėmus metalinį strypelį manipuliuoti. Jokio PS.
na va matot kokios platybės mene
Papildyta:
QUOTE('chameleon' @ 2010 06 07, 13:37)
sveikutes
Jei nematai skirtumo tarp šių fotoaparatų, o norisi kad filmuotų, tai žinoma pirk 550D. manau jo tikrai pakas, o kai jau žinosi skirtumą tuomet galėsi ir 50D nusipirkti, ar kokį naujesnį kuris tuo metu jau bus ir gal būt net taip pat filmuos. Fotiką reikia pirkti pagal poreikius, nori filmuoti pirk su filmavimo funkcija. O jei nori, kad triukšmų mažiau būtų tuomet reiktų jau kitos kameros.
QUOTE(frederica @ 2010 06 07, 13:15)
QUOTE(green_tea @ 2010 06 07, 14:04)
Vakar konferencijoj T.Kauneckas ir A.Aleksndravičius rodė savo darbus, kurie yra meno pavyzdžiai. Ir su kiekvienu kadru pasakojo, kaip jie ta meną...sugalvojo.
Taigi, sugebėti reikia padaryti taip, kad visi sakytų oooooooooooo stipru, gražu, tikroviška, nesuvaidinta. Mano kvaila galva, dar yra kažkokia tai įžvalga bei šeštas jausmas. Narajana teisi, ne visiems yra tai duota, o aš pridėčiau, kad ir nereikia visiems to duoti, nes nebūtų tada kam duonos kepti.
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 15:06)
O va jums meninės turistinės fotografijos pavyzdys. matosi, kad tai meninė foto ar ne?
Žmogus atrado save fotografuodamas polaroidu. Čia tokia technika, nufotografuoji polaroidu ir turi kelias minutes paėmus metalinį strypelį manipuliuoti. Jokio PS.
Čia tai geras.
Beje, taip nufotografuoti, kad macro taptų menine foto iš tiesų labai nelengva. Turi suplaukti labai daug aplinkybių į vieną vietą... va čia kažkur radau vieną. Čia va geras pvz. kaip turėtų atrodyti pienė macro rėžime.