Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 06, 18:52)
radau Kuzminu vadoveli Fotografijos Meno Pradmenys. 11-12 klasei biggrin.gif atrodo kad ir senoviskai, bet idomiai smile.gif

Na vadovėlis aišku prastas, bet ten gale kaip tik yra pristatyti lietuvių fotomenininkai. Taip vadinama ta lietuvių fotografijos mokykla. Beje tarp tų autorių ir aš esu ten pristatyta.
Tai va, nei vienas iš ten esančių autorių taip, kaip jūs čia mokotės, nesimokė. Visai kiti dalykai jiems svarbūs buvo. Ir tikrai nereikėjo nei 10 000 kaip čia kažkas rašė ir net kelių šimtų kadrų tam, kad pasiektų fotografines aukštumas. Tiesiog pasirinko kitokį kelią smile.gif
Dabar ir galimybės kitos: skaitmena, internetas, knygos ir pan. Tačiau su visu šitu daug atrandame, bet daug ką ir prarandame...
Žinot ką prarandame... veidą... tampame pasauliečiais, bet suvienodėjame, tampame neįdomūs.
Kaip atvažiavę užseniečiai į Vilnių sako, anksčiau mums čia buvo egzotika, o dabar jūs tapot eiliniu europietišku miestu...
Atsakyti
Aš su klausimėliu... blush2.gif Truputį konsultavausi šiuo klausimu su Akacha, bet dar vis neaiškumų kyla... Sakykime fotografuoju du vaikus ...noriu, kad būtų abu ryškūs ax.gif sumažinu diafgramą iki 6.3 ar 7.1... kaip patarė Akacha, fokusuoju į artimesnį vaiką... lyg viskas gaunasi- abu ryškūs, bet man tada nepatinka fonas- per daug ryškus būna... kokie nustatymai maždaug turėtų būti, kad fonas būtų paplaukęs, bet vaikučiai abu ryškūs blush2.gif jei atveriu diafgramą, fonas paplaukia, bet vaikiukai ne vienodo ryškumo... nu gal supratote, ko klausiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 06 07, 08:02)
Aš su klausimėliu...  blush2.gif  Truputį konsultavausi šiuo klausimu su Akacha, bet dar vis neaiškumų kyla... Sakykime fotografuoju du vaikus ...noriu, kad būtų abu ryškūs  ax.gif sumažinu diafgramą iki 6.3 ar 7.1... kaip patarė Akacha, fokusuoju į artimesnį vaiką... lyg viskas gaunasi- abu ryškūs, bet man tada nepatinka fonas- per daug ryškus būna... kokie nustatymai maždaug turėtų būti, kad fonas būtų paplaukęs, bet vaikučiai abu ryškūs blush2.gif jei atveriu diafgramą, fonas paplaukia, bet vaikiukai ne vienodo ryškumo... nu gal supratote, ko klausiu blush2.gif

Aš nežinau to teoriškai, bet pati bandyčiau pvz. vaikus iš labai arti fotografuoti, o fonas už jų turėtų būti kuo toliau. g.gif Tik nesijuokit, nes aš tik garsiai pagalvojau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 07, 09:32)
Na vadovėlis aišku prastas, bet ten gale kaip tik yra pristatyti lietuvių fotomenininkai. Taip vadinama ta lietuvių fotografijos mokykla. Beje tarp tų autorių ir aš esu ten pristatyta.
Tai va, nei vienas iš ten esančių autorių taip, kaip jūs čia mokotės, nesimokė. Visai kiti dalykai jiems svarbūs buvo. Ir tikrai nereikėjo nei 10 000 kaip čia kažkas rašė ir net kelių šimtų kadrų tam, kad pasiektų fotografines aukštumas. Tiesiog pasirinko kitokį kelią smile.gif
Dabar ir galimybės kitos: skaitmena, internetas, knygos ir pan. Tačiau su visu šitu daug atrandame, bet daug ką ir prarandame...
Žinot ką prarandame... veidą... tampame pasauliečiais, bet suvienodėjame, tampame neįdomūs.
Kaip atvažiavę užseniečiai į Vilnių sako, anksčiau mums čia buvo egzotika, o dabar jūs tapot eiliniu europietišku miestu...

na, taip, bet kaip tai sustabdysi? globalizacija ir tiek. kad ir kaip mums tai nepatiktu ar daug kam patiktu. galima tik kazkiek saugoti. nuo to, kad netaptum daugelis, mase. bet ir tai.. ziurek, jau geri coca cola, esi facebooke, tave galima isgooglint.. esi labiau faktai, kuriuos galima rasti internete. taip ir su miestu. bet manau, kad fotografijoj, kaip ir mene, visgi vertinamas isskirtinumas. ir visgi tokiu isskirtiniu galima rast daug. ir tik tokius atsimeni. kievienas matyt noretu but kitoks. bet jetus, kaip sunku. nu pati taip noriu noriu kazka isgaut, nu bet ziuri, kad ne velnio nesigauna. nu reik rast viduje kazka.. aisku, dabar tokie laikai, kad nusipirkt fotika vieni juokai. ir todel daugelis ir pradeda pirma nuo brangios technikos, o jau tik paskui pagalvoja apie mena. arba isvis nepagalvoju smile.gif vienu zo, papaisciau smile.gif

zinai, kazkada kai buvau didesne paaugle, radau zurnale foto. melyna, su piene ir kiausiniu. mazyte mazyte, kokia 2x2cm. isireminau i mazycius molinius remelius. ir dabar turiu. ir kai parasei i sita tema, tik tada supratau, kad cia tu smile.gif kazkur atminty tavo vardas visad buvo smile.gif net keista..
Atsakyti
o ND jau niekas nebevertins g.gif smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

Pagaliau ir as jau galiu prisesti ir parasyti biggrin.gif Komentuoti jau nebepakomentuosiu, nes viskas kaip ir issakyta, o kartotis nelabai norisi....

Banginiuk ir Dita, ND gerai... 4u.gif

Ateinu su savo abeceles ieskojimais.... ax.gif Uzswiemimas geras ir idomus... Kai bus proga bandysim daugiau ieskoti.....
D
user posted image

P
user posted image

O as vakar nuvykau apziureti, kur reikes krikstynas fotografuoti, tai labai pasiseke, kad tikrai sviesi koplytele pasitaike thumbup.gif Bus tikrai super... Tik negalejau uzeiti ir pafotkinti, nes uzrakinta buvo...

Bet uztai pabandziau Sv. Onos baznycioj pafotkint... tikrai gana tamsu ir ISO uzkelus triuksmauja fotikas.... Tai ta proga dar isbandziau Noise ninja plugina.... smile.gif Tai rodau rezultatus....
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 07 birželio 2010 - 10:20
QUOTE(Dita555 @ 2010 06 06, 22:12)
Labas vakaras,

Ateinu pas Jus su antru namu darbu.
laukiu komentaru  smile.gif

gerai, nors paskutinej ir fokusas kazkur pabeges.
Papildyta:
QUOTE(banginiukas @ 2010 06 06, 23:32)
keliu savo 4ND, labai lauksiu komentaru  ax.gif (tikiuos su kompozicija pavyko geriau nei 3)

gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 06 07, 11:18)
Sveiki visi  4u.gif

gerai tau ta baznycia gavosi smile.gif nei vieno triuksmo nematau biggrin.gif ar tu cia su trikoju ar rankose?

D grazi, o P as nelabai matau biggrin.gif
Atsakyti
Akashos D raidelė man patinka 4u.gif
Atsakyti
Niu smagu, kad nors viena raide patiko smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 11:53)
gerai tau ta baznycia gavosi smile.gif nei vieno triuksmo nematau biggrin.gif ar tu cia su trikoju ar rankose?

D grazi, o P as nelabai matau biggrin.gif

Rankose, su 1/100 islaikymas ir 800 ISO. Originaliame dydije, siek tiek matosi, kur nekur koks triuksmelis, bet siaip labai patiko tas PS pluginas.... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 07 birželio 2010 - 12:27
QUOTE(Akasha @ 2010 06 07, 13:26)
Niu smagu, kad nors viena raide patiko smile.gif
Rankose, su 1/100 islaikymas ir 800 ISO. Originaliame dydije, siek tiek matosi, kur nekur koks triuksmelis, bet siaip labai patiko tas PS pluginas....  thumbup.gif

permeski ir man tą pluginą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 09:34)
na, taip, bet kaip tai sustabdysi? globalizacija ir tiek. kad ir kaip mums tai nepatiktu ar daug kam patiktu. galima tik kazkiek saugoti. nuo to, kad netaptum daugelis, mase. bet ir tai.. ziurek, jau geri coca cola, esi facebooke, tave galima isgooglint.. esi labiau faktai, kuriuos galima rasti internete. taip ir su miestu. bet manau, kad fotografijoj, kaip ir mene, visgi vertinamas isskirtinumas.  ir visgi tokiu isskirtiniu galima rast daug. ir tik tokius atsimeni. kievienas matyt noretu but kitoks. bet jetus, kaip sunku. nu pati taip noriu noriu kazka isgaut, nu bet ziuri, kad ne velnio nesigauna. nu reik rast viduje kazka.. aisku, dabar tokie laikai, kad nusipirkt fotika vieni juokai. ir todel daugelis ir pradeda pirma nuo brangios technikos, o jau tik paskui pagalvoja apie mena.  arba isvis nepagalvoju smile.gif vienu zo, papaisciau smile.gif

zinai, kazkada kai buvau didesne paaugle, radau zurnale foto. melyna, su piene ir kiausiniu. mazyte mazyte, kokia 2x2cm. isireminau i mazycius molinius remelius. ir dabar turiu. ir kai parasei i sita tema, tik tada supratau, kad cia tu smile.gif kazkur atminty tavo vardas visad buvo smile.gif net keista..

Tai va, man atrodo, kad čia pagrindinė klaida ir yra, kad visi nuo technikos pradeda. Nusiperka ir iš tiesų nežino ką su ja daryti... Dažniausiai pažaidžia pažaidžia ir didžiąją laiko dalį tą technika pradulka ant lentynos. lygiai tas pats su tachniniais dalykais pačioje fotografijoje.
Man atrodo norint tikrai pasiekti rezultatą reikia pirma atrasti save, o po to eiti prie techninių dalykų, kad tai ką sumanei po to vis geriau nufotografuotum. Iš viso iš pradžių nereiktų žiūrėti jokių pvz. o tiesiog daryti tai, kas eina iš vidaus. Ir nors gal būt išradinėtum dviratį, bet vis vien jis būtų savotiškas, su kažkokiomis individualiomis detalėmis. O tuomet jau galima ir prie techninių dalykų prieiti.
Darant atvirkščiai nuo technikos eiti prie meno būtų žymiai sunkiau, o gal būt net neįmanoma. bet visai čia ir nebūtinai visiems menininkais patapti. Tačiau galiu pasakyti, kad menininkui patapti amatininku gan paprasta ir jis bus net geras amatininikas, o va atvirkščiai sunku smile.gif
Ką aš matau šiame skyrelyje. Kad vieni turi fotografinį matymą ir mąstymą ir iš jų galima būtų lengvai ką nors "nulipdyti". Pvz. aš tokį matymą matau pas banginiuka, ir ji kol kas dar nesugadinta...yra dalis tų, kuriems tik tai dar viena užgaida, toks laikinas užsiėmimas,kurį laisvai gali pakeisti kas nors dar...
yra dalis jau sugadintų visų taisyklių ir per didelio žinojimo kaip reikia, iš tų taip pat jau sunkiai ką galima padaryti. Čia tas pats kaip traukiniu kad važiuoji, o jį reikia į kitus bėgius pernešti. Gal ir įmanoma, bet per daug sudėtinga...
O yra ir tokių kuriems viskas tvarkoje smile.gif
Tai va man čia įdomiausi aišku tie, kurie dar nesugadinti ir turi potencialą smile.gif

Atsakyti
sveikutes 4u.gif

as su vienu klausimuku, renkuosi nauja aparata biggrin.gif gal galit man padet , noriu is canon 50d ir 550d, kuris geresnis , ir kokie minusai, kaina mazai kuom skiriasi, aisku 50d 2 metu senesnis, noriu kad butu raw formatas , noriu ir pafilmuot , nes pas mane senesniam nera smile.gif , buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti