QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 07, 09:34)
na, taip, bet kaip tai sustabdysi? globalizacija ir tiek. kad ir kaip mums tai nepatiktu ar daug kam patiktu. galima tik kazkiek saugoti. nuo to, kad netaptum daugelis, mase. bet ir tai.. ziurek, jau geri coca cola, esi facebooke, tave galima isgooglint.. esi labiau faktai, kuriuos galima rasti internete. taip ir su miestu. bet manau, kad fotografijoj, kaip ir mene, visgi vertinamas isskirtinumas. ir visgi tokiu isskirtiniu galima rast daug. ir tik tokius atsimeni. kievienas matyt noretu but kitoks. bet jetus, kaip sunku. nu pati taip noriu noriu kazka isgaut, nu bet ziuri, kad ne velnio nesigauna. nu reik rast viduje kazka.. aisku, dabar tokie laikai, kad nusipirkt fotika vieni juokai. ir todel daugelis ir pradeda pirma nuo brangios technikos, o jau tik paskui pagalvoja apie mena. arba isvis nepagalvoju
vienu zo, papaisciau
zinai, kazkada kai buvau didesne paaugle, radau zurnale foto. melyna, su piene ir kiausiniu. mazyte mazyte, kokia 2x2cm. isireminau i mazycius molinius remelius. ir dabar turiu. ir kai parasei i sita tema, tik tada supratau, kad cia tu kazkur atminty tavo vardas visad buvo net keista..
Tai va, man atrodo, kad čia pagrindinė klaida ir yra, kad visi nuo technikos pradeda. Nusiperka ir iš tiesų nežino ką su ja daryti... Dažniausiai pažaidžia pažaidžia ir didžiąją laiko dalį tą technika pradulka ant lentynos. lygiai tas pats su tachniniais dalykais pačioje fotografijoje.
Man atrodo norint tikrai pasiekti rezultatą reikia pirma atrasti save, o po to eiti prie techninių dalykų, kad tai ką sumanei po to vis geriau nufotografuotum. Iš viso iš pradžių nereiktų žiūrėti jokių pvz. o tiesiog daryti tai, kas eina iš vidaus. Ir nors gal būt išradinėtum dviratį, bet vis vien jis būtų savotiškas, su kažkokiomis individualiomis detalėmis. O tuomet jau galima ir prie techninių dalykų prieiti.
Darant atvirkščiai nuo technikos eiti prie meno būtų žymiai sunkiau, o gal būt net neįmanoma. bet visai čia ir nebūtinai visiems menininkais patapti. Tačiau galiu pasakyti, kad menininkui patapti amatininku gan paprasta ir jis bus net geras amatininikas, o va atvirkščiai sunku
Ką aš matau šiame skyrelyje. Kad vieni turi fotografinį matymą ir mąstymą ir iš jų galima būtų lengvai ką nors "nulipdyti". Pvz. aš tokį matymą matau pas banginiuka, ir ji kol kas dar nesugadinta...yra dalis tų, kuriems tik tai dar viena užgaida, toks laikinas užsiėmimas,kurį laisvai gali pakeisti kas nors dar...
yra dalis jau sugadintų visų taisyklių ir per didelio žinojimo kaip reikia, iš tų taip pat jau sunkiai ką galima padaryti. Čia tas pats kaip traukiniu kad važiuoji, o jį reikia į kitus bėgius pernešti. Gal ir įmanoma, bet per daug sudėtinga...
O yra ir tokių kuriems viskas tvarkoje
Tai va man čia įdomiausi aišku tie, kurie dar nesugadinti ir turi potencialą